Eden Dhaliwal, generalni direktor, mreža Conflux – serija intervjua

Eden Dhaliwal, globalna je direktorica tvrtke Mreža Conflux, otvoreni protokol za novi svijet DAppsa, financija i Web 3.0. Kao brzi i sigurni javni blockchain, mreža Conflux kombinira dokaz o radu i strukturu stabla-grafika kako bi pokrenula novu generaciju decentralizirane trgovine.

S 14 godina iskustva u novim tehnologijama, Eden je vodeći u industriji u otkrivanju, inkubiranju i ulaganju u sljedeću generaciju interneta. Eden je magistrirala na Rotman School of Management na Sveučilištu u Torontu, a diplomirala je matematiku na Sveučilištu Manitoba..

Možete li podijeliti priču o nastanku kako je nastala mreža Conflux?

Conflux je započeo sa sveučilištem Tsinghua, najcjenjenijim kineskim sveučilištem, kao istraživački projekt usmjeren na pronalaženje načina za povećavanje blockchaina kako bi bio brži i sigurniji. Jednom kada su ulagači poput Sequoia Capital, Huobi Group i Baidu Ventures pokazali interes i uložili, projekt se pretvorio u dobro financirani pothvat s ciljem pokretanja globalne javne blockchain mreže. Dr. Andrew Yao, koji je jedini kineski dobitnik nagrade Turing, i razni dekani vrhunskih blockchain i tehnoloških kolegijskih programa, među onima su koji rade na stvaranju ove sljedeće generacije distribuiranih sustava. Conflux sada nadgleda raznoliki globalni tim s misijom promicanja prekogranične suradnje razvojem decentraliziranih tehnologija otvorenog koda i omogućavanjem otvorene trgovine.

Koja je misija Conflux mreže i kako se razlikuje od ostalih blockchaina?

Mreža Conflux nastoji poboljšati sigurnost, brzinu i učinkovitost u brojnim industrijama i relevantne poslovne izazove, od financija do vlade.

Temeljno pitanje za blockchain protokole osnovnog sloja je skalabilnost i brzina. Mi smo jedan od rijetkih protokola sloja 1 koji koristi novu DW strukturu integriranu u PoW koja pruža između 3000 i 6000 transakcija u sekundi za poslovne aplikacije. Ta struktura, nazvana Tree Graph, energetski je učinkovit dokaz mehanizma rada koji omogućava mreži da postigne učinkovitost bez žrtvovanja sigurnosti, decentralizacije ili pouzdanosti.

Za usporedbu našeg protoka transakcija s industrijskim standardom, tehnologija tvrtke Conflux Network ima smanjeno vrijeme potvrde i povećani protok transakcija od 6.400 transakcija u sekundi, dok Visa obrađuje oko 1.000 do 4.000 u sekundi.

Godine 2020. potpisali ste ugovor s mrežom Conflux za vođenje širenja u Sjevernoj Americi. Što vas je privuklo suradnji s ovom tvrtkom?

Tijekom godine razgovarao sam s Fan Longom, jednim od osnivača, o probojnoj tehnologiji mreže Conflux i njenom jedinstvenom položaju na kineskom tržištu. Kad sam putovao u Peking kako bih se sastao s timom, bilo mi je jasno da ovaj projekt nije običan blockchain projekt 1. sloja. Od istaknutih investitora poput Sequoia Capital preko vodećih rudarskih operatora poput F2Pool-a do brzo rastuće zajednice programera, bilo je lako vidjeti da iza Confluxa stoji mnogo briljantnih i nevjerojatno ambicioznih ljudi, odlučnih da uspjeh postignu. A kad uzmete u obzir da je Conflux usklađen s regulativom i da ima nevjerojatne odnose s poduzećima, vladom i zajednicama programera, uvjerio sam se da Conflux ima jasan i neometan put za hvatanje tržišnog udjela u Kini i dalje od bilo kojeg drugog blockchain projekta. Conflux je pomalo uspavani div i prilika da ga predstavim svijetu zaintrigirala me.

Conflux je jedini javni odobreni blockchain projekt bez dozvole u Kini. Kakav je trenutačni odnos mreža Conflux s kineskom vladom?

Činjenica da je Conflux rođen iz akademske zajednice i provodio prikupljanje sredstava u skladu s propisima, uvijek nam je omogućavala da razvijemo pouzdan i produktivan odnos s kineskom vladom. Predstavnici naše organizacije sjede u Nacionalnom tehničkom odboru za standardizaciju tehnoloških blokova i distribuiranih računovodstvenih tehnologija, skupini koju je formiralo kinesko Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije, kako bi raspravljali i postavili industrijske standarde za tehnologiju distribuiranih knjiga..

Ovaj je odnos koristan na mnogo načina. Omogućuje nam pristup zajednicama, tržištima i poslovnim kanalima sa sjedištem u Kini putem opsežne mreže programera, korisnika, investitora i stručnjaka za industriju poduzeća, istovremeno povećavajući pouzdanost i ublažavanje rizika kroz poštivanje propisa i savjete vlade Šangaja..

U partnerstvu sa Šangajskim odborom za znanost i tehnologiju, mreža Conflux stvorila je Institut za istraživanje stabala grafa kako bi unaprijedila obrazovanje u razvoju blockchaina, posebno javnih mreža bez dozvola. Uz to, uz podršku vlade Šangaja, Conflux planira uspostaviti Inkubacijski centar za daljnje inovacije u novim tehnologijama.

Conflux je nedavno započeo drugu fazu svog mainnet uvođenja, Oceanus, koji će se usredotočiti na rudarske inicijative i PoW algoritam. Koji je najvažniji aspekt ovog predstavljanja?

Sveukupno ćemo se usredotočiti na sveobuhvatno pilotsko trčanje oko našeg algoritma rudarstva, DApps, Dex i druge DeFi proizvode s našim partnerima iz ekosustava. Značajke i funkcije mreže postupno će se objavljivati ​​zajednici kako bi se povećala razina decentralizacije, a istovremeno zadržale visoke razine sigurnosti i performansi sustava u cijeloj mreži. To će osigurati da fluktuacija sekundarnog tržišta ne utječe previše na fokus i pažnju tima.

Da bismo je još malo razbili, tijekom prve polovice Oceanusa organiziramo nekoliko rudarskih kampanja, u rasponu od srednje veličine sa stotinama sudionika do velikih s tisućama. To će još više potvrditi stabilnost naše mreže. Nakon toga, nakon što se uvjerimo u sigurnost i stabilnost mreže i budemo imali pravu količinu mrežnih suradnika, preći ćemo na službeni algoritam za dokaz o radu Conflux-a.

Možete li podijeliti svoje stavove o državnom blockchain infrastrukturnom projektu BSN (Blockchain-based Service Network) koji je nedavno najavljen iz Kine. Kakve su implikacije toga na blockchain krajolik u Kini?

Cilj BSN-a je unaprijediti blockchain ekosustav u Kini. Kineska vlada identificirala je blockchain tehnologiju kao pitanje od nacionalnog značaja. Tehnologija poboljšava učinkovitost različitih poslovnih procesa i potiče inovacije novih financijskih instrumenata. BSN infrastruktura, zajedno s rastućim ekosustavom usklađenih javnih lanaca, igrat će ključnu ulogu u postizanju ove transformirajuće vizije.

Također ste partner tvrtke Outlier Ventures koja ispituje simbolične ekonomije za ulaganja i savjetodavne mogućnosti. Što osobno tražite u potencijalnim mogućnostima ulaganja?

Općenito govoreći, područja ulaganja koja me najviše zanimaju su web3 infrastruktura, alati za programere, DeFi i decentralizirana ekonomija podataka. Osim solidnog tima, najviše me zanima razumijevanje suštinske vrijednosti i potražnje proizvoda i / ili tehnologije. Vuča i putokaz koji mogu pokazati uklapanje na tržište proizvoda, angažman zajednice i kako će se tokenizacija odvijati sa ekonomskog, upravljačkog i regulatornog stajališta prilično su mi bitni.

Još jedno ključno pitanje za mene je kako će se oblikovati mrežni efekti. Tipično volim ponude u kojima potrošač može istodobno biti kreator, a proizvod ima komponente “poput legoa” i privlačnost poput igračaka s kojima se korisnici mogu igrati za daljnje inovacije. To povećava vjerojatnost stvaranja vrijednosti za proizvod ili mrežu.

Postoji li još nešto što biste željeli podijeliti o mreži Conflux?

Jako smo uzbuđeni zbog koraka koji se poduzimaju u ekosustavu DeFi. Kako bismo poticali razvoj prema naprijed, razvili smo protokol više mreža ShuttleFlow. Ovo će, među ostalim slučajevima korištenja DeFi-ja, igrati glavnu ulogu za financijsku inkluzivnost, stabilnost i sigurnost, posebno u post-COVID ekonomijama gdje vidimo brzi pomak prema digitalizaciji.

Nedavno smo pokrenuli 2,4 milijarde CFX tokena (otprilike 240 milijuna USD) programa stalnih potpora namijenjenih unapređivanju inovacija u razvoju softvera i istraživanju ekosustava Conflux Network. Višegodišnji program bespovratnih sredstava osmišljen je kako bi započeo stvaranje bitnih komponenata tehnološkog niza i ubrzao izgradnju pothvata na Confluksu. Drugi cilj programa je približiti se zajednici programera, razumjeti njihovu viziju mreže i podržati ih zahtjevima za poticanje inovacija.

Također blisko surađujemo s vladama i poduzećima u Kini na različitim blockchain projektima poput pohrane ugovora i potvrda o arhitektonskom dizajnu na blockchainu, praćenju dijelova na blockchainu i porijeklu dobavljača, projektu javnih informacijskih sustava, projektu s elektroprivredom za sljedivost prijenosa zelene energije, između ostalih. Vlada Hunana nas je nedavno podržala, što je druga takve vrste za Conflux nakon što je to prošle godine učinila Šangajska vlada.

Hvala vam na sjajnom intervjuu, čitatelji koji žele saznati više trebaju posjetiti Mreža Conflux.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner