Jim Dowd, osnivač i direktor tvrtke North Capital – Interview Series

James Dowd je osnivač i izvršni direktor tvrtke Sjeverni kapital privatnih vrijednosnih papira (NCPS), registrirani broker-trgovac usmjeren na stvaranje, plasiranje i kliring oslobođenih vrijednosnih papira; North Capital Investment Technology (NCIT), koja pruža tehnologiju za oslobođeno tržište vrijednosnih papira; i North Capital Inc., registrirani investicijski savjetnik. NCPS je imenovani broker-trgovac za mnoge platforme za financiranje vrijednosnim papirima u ranoj fazi tržišta kapitala, nekretnina, privatnih fondova i tokena vrijednosnih papira.

North Capital nedavno je završio postupak odobravanja članstva s FINRA-om i postigao da je DIP prihvatio Obrazac ATS Izvještaj o početnim operacijama. Za one koji nisu upoznati s ovim oblikom, što ga čini toliko važnim za North Capital i njegove klijente?

Super pitanje. Naši kupci i mnogi drugi izdavači, investitori i posrednici koji su uključeni u privatna tržišta vrijednosnim papirima žele vidjeti više transparentnosti i likvidnosti na privatnim tržištima. Ulaganje u privatne ugovore tradicionalno uključuje najmanje 7 do 10 godina kapitalne obveze, jer obično nema privremene likvidnosti i nema konačnog plana izlaska. Imam jedno privatno ulaganje koje je izvanredno već 19 godina, drugo koje živi već 14 godina, a da ne spominjemo mnoga ulaganja koja nisu uspjela. Jednom kad netko izvrši privatnu investiciju, ako se malo zamisli ili promijeni mišljenje, prekasno je. Gotovo svaki investitor koji raspoređuje u privatne poslove to zna ili bi trebao znati, a većina bi željela imati portfelj za otkrivanje likvidnosti i stvarne cijene za privatne vrijednosne papire. Nadamo se da će naš ATS pomoći ostvariti ovu viziju, barem izdavačima, investitorima i posrednicima koji je dijele.

Pokretanje ovog ATS-a služi kao prirodno proširenje postojeće privatne infrastrukture vrijednosnih papira tvrtke North Capital, TransactCloud. Što je TransactCloud?

TransactCloud je naš API prvi skup tehnologija koji olakšava primarnu ponudu izuzetih vrijednosnih papira. Surađujemo s izdavačima i profesionalnim posrednicima – brokerskim dilerima, RIA-ima i platformama za financiranje – kako bismo omogućili nuđenje, transakcije, obradu dokumenata, escrow, plaćanja i obračun oslobođenih vrijednosnih papira na mreži.

Možete li pojasniti stav North Digital-a prema digitalnoj imovini poput bitcoina ili digitalnim vrijednosnim papirima poput sigurnosnih tokena?

Da budemo jasni po ovom pitanju, mi sami ne ulažemo u digitalnu imovinu; pružamo infrastrukturu koja omogućava trgovanje vrijednosnim papirima digitalne imovine putem našeg uređenog tržišta, PPEX ATS. Nećemo trgovati kriptovalutom ili uslužnim tokenima. Propisi SEC-a koji se odnose na alternativne sustave trgovanja vrlo su jasni: ATS-ovi su namijenjeni samo trgovanju vrijednosnim papirima. Također ćemo uvrstiti i trgovati vrijednosnim papirima koji nisu izuzeti od digitalnog prometa.

Sjeverni kapital također nudi mogućnosti ulaganja koje se smatraju „pograničnim alternativama“. Možete li podijeliti neke detalje o tome što biste smatrali pograničnim alternativama?

“Frontier” u kontekstu upravljanja investicijama odnosi se na tržišta koja su u nastajanju. Smislili smo izraz „granična alternativa“ da bismo prenijeli istu ideju – neki primjeri bi bili ulaganja u umjetnost, kolekcionarstvo, fino vino, parnice, digitalna valuta, trkaći konji, sportaši itd. U potpunosti očekujem da će za deset godina neki od to će postati uobičajene alternative. Privatni kredit dobar je primjer ~ prije deset godina privatni se kredit smatrao egzotičnim; danas postoje registrirani fondovi koji ulažu u privatni kredit i smatra se glavnom alternativnom klasom imovine.

Sjeverni kapital sudjelovao je u preko 1.000 primarnih ponuda u ukupnom iznosu od 1,9 milijardi dolara. Koje su neke od ovih značajnih ponuda?


Teško je izdvojiti konkretne ponude. Imamo toliko sjajnih partnera koji rade inovativan posao. Grupe poput Jamestown, Crowdstreet, RealtyMogul, RichUncles, Securitize, SportBLX, Exponential, Roofstock, Mythic Markets, Otis, Commonwealth, SeedInvest. Quadrant Biosciences ima Reg A + ponudu na kojoj trenutno radimo ~ naša prva suradnja s WeFunderom. Metaurus je jedan od naših partnera, kojeg vodi nadareni tim predvođen Rickom Sandullijem i Jamiejem Greenwaldom, s kojima sam radio prije 30 godina u Bankers Trustu. Imaju dva navedena proizvoda u ETF stilu koji su zaštićeni patentom i mogli bi revolucionirati način na koji dionički ulagači riskiraju. Znam da nekoga izostavljam pa ću se unaprijed ispričati.

Možete li podijeliti neke usluge brokera / dilera koje nudi vaša tvrtka?

Mi smo posrednik s punom uslugom za privatne i druge izuzete ponude, zajedno s investicijskim tvrtkama kao što su uzajamni fondovi i ETF-ovi. Također smo escrow agent za privatne ponude, uključujući službu kao kvalificirana treća strana za Reg CF ponude. Potpora usklađenosti sastavni je dio svih naših aktivnosti – pomažemo izdavačima i platformama da se pridržavaju zakona o vrijednosnim papirima. Prošle godine odobreno nam je posredovanje u poslovima EB5, ali to je tržište zasad zatvoreno, s obzirom na pandemiju COVID-19.

Koje se vrste skrbničkih usluga nude?

Danas čuvamo novac, privatne vrijednosne papire i dionice uzajamnih fondova. Još uvijek su rani dani za naše skrbničke poslove i namjerno smo ograničili svoje uvođenje kako bismo mogli testirati sustave i postupke. Ali ovo je segment našeg poslovanja s visokim rastom.

Možete li podijeliti neke detalje u vezi sa savjetodavnim uslugama koje se nude?

Savjetodavni dio našeg poslovanja obavlja se putem zasebnog investicijskog savjetnika s registracijom SEC-a. Riječ je o tehnološki omogućenom poslu financijskog planiranja i upravljanja bogatstvom, zajedno s naručenom, savjetodavnom savjetodavnom praksom za obiteljske urede i vlasnike poduzeća.

Tvrtka također nudi tehnološka rješenja za ulaganje brokerima, bankama, upraviteljima fondova, platformama za financiranje i privatnim izdavačima. Koja su od ovih rješenja?

Sa savjetodavne strane, platforma evisor je mrežna platforma za financijsko planiranje i upravljanje bogatstvom. Trenutno radimo s jednom bankom na pilot programu i integriramo ga u naše šire savjetodavno i 401k poslovanje. Na oslobođenim ponudama / brokersko-dilerskom dijelu našeg poslovanja, TransactCloud je kolekcija proizvoda i usluga koje izdavači i profesionalni posrednici koriste za internetske ponude vrijednosnih papira.

Hvala vam što ste odvojili vrijeme za odgovore na naša pitanja. Čitatelji koji žele saznati više trebaju posjetiti Sjeverni kapital privatnih vrijednosnih papira.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map