Masha i Xenia Vyazemskaya, osnivači ValueTokenized – serije intervjua

Masha i Xenia Vyazemskaya poznate su kao Crypto blizanci. Oni su domaćin popularnog podcasta ValueTokenized koji pruža besplatan obrazovni sadržaj koji pomaže tvrtkama da tokeniziraju svijet.

Kako ste prvi put otkrili blockchain i kriptovalute?

Srećom! Oduvijek smo bili u komunikaciji, a jedan je dobar prijatelj jednom prilikom zatražio našu pomoć i savjet za PR za blockchain projekt još 2017. godine. Premotavanje unaprijed nekoliko mjeseci, blockchain je u potpunosti privukao našu pažnju, a blockchain projektima pomažemo marketinškim sadržajem i PR od tada, pomažući tehničarima da pričaju svoje priče i educiraju publiku.

Koji je prvi token koji ste kupili i što vas je motiviralo da kupite ovaj token?

Vjerujem da je to bio XRP. Xeniji se svidjela ideja i potpuno je zanemarila princip “kupuj nisko, prodaj visoko”, što se pokazalo prilično lošim ulaganjem. Zbroj je ipak bio beznačajan.

Bitcoin je bilo naše drugo kripto ulaganje. I brzo je postalo više. Trebalo nam je više od godinu dana da shvatimo stvarnu ljepotu bitcoina i vrijednosti koje stoje iza toga. Veliko vjerujemo u bitcoin i fiat valute i činimo sve da olakšamo usvajanje.

Što vas je nadahnulo da se uključite u prostor?

Fascinantno je gledati kako nova industrija izranja i sazrijeva. Za nas je započelo znatiželjom i uzbuđenjem za potpuno novi prostor, što se potom pretvorilo u jasno razumijevanje potražnje za nepristranim stručnim sadržajem i vrijednosti koju u tom pogledu možemo donijeti. Najinspirativnije za nas sada je kad nas stručnjaci kontaktiraju kako bi dogovorili intervju ili panel diskusiju i dobili povratnu informaciju od publike.

Napravili ste više videozapisa na YouTubeu, uključujući raspravu o nekim nedavnim trendovima u industriji, poput IEO-a koji zamjenjuju ICO-ove. Kako se osobno osjećate prema IEO-ima?

Naš podcast ValueTokenized posvećen je uglavnom tokenizaciji imovine i praktičnim primjenama blockchain tehnologije na tržištima kapitala. Međutim, kada je trend IEO rastao prije pola godine, nismo mogli ne pokriti ga.

Naše mišljenje o IEO-ima u velikoj je mjeri usklađeno s mišljenjem naših govornika – uključujući ranog investitora u Bitcoin, Uber i Airbnb Jeffrey Wernick. Čini se da IEO samo pokušava produljiti životni vijek ICO-a koji blijedi – što samo po sebi nije imalo ništa loše kao koncept, ali provedba je ostavila mnogo željenog.

U svakom slučaju, čvrsto vjerujemo da budućnost blockchaina i kriptovaluta leži u:

1) tokeni zaštićeni imovinom i;

2) Bitcoin.

Također ste obavili više intervjua koji sadrže različite jurisdikcije za pokretanje STO-a. Te jurisdikcije uključuju Singapur, Sjedinjene Države, Izrael i Lihtenštajn. Na temelju ovih intervjua i vašeg poznavanja prostora, kojoj biste se jurisdikciji osobno zalagali da pokrenete STO i zašto?

Izbor nadležnosti za provođenje STO-a ovisi o mnogim stvarima: želite li ciljati male (neakreditirane) investitore, u kojim regijama želite prodati svoje vrijednosne papire i tako dalje.

Švicarska i Lihtenštajn vjerojatno su naši favoriti u Europi zbog jasnih pravila i propisa specifičnih za industriju koji ne zahtijevaju nikakva pravna rješenja. Sjedinjene Države, međutim, privlače veliku pažnju kao jurisdikcija jer postoje mnogi tehnološki napredni ulagači koji su trenutno možda otvoreniji za kupnju novih financijskih instrumenata u obliku tokena. Važno je imati na umu: ako želite obaviti STO i prodati svoje tokene u Europi i u SAD-u, morate biti u skladu s obje.

Također ste razgovarali o tokeniziranju raznih sredstava. Koje su ove klase imovine i za koju osobnu klasu smatrate da ima najveći potencijal za skaliranje?

Nekretnine nude najveći slučaj upotrebe s jasnim prednostima za tokenizaciju. U listopadu smo vidjeli više slučajeva, uključujući Lead Real Estate sa sjedištem u Tokiju, koji je financirao razvoj kondominijuma i hotela uoči Olimpijskih igara u Japanu 2020. izdavanjem sigurnosnih žetona; konzorcij zaljevskih obitelji planira tokenizirati imovinu vrijednu milijardu američkih dolara i druge uzbudljive projekte.

Postoji nekoliko razloga: djelomično vlasništvo koje nudi tokenizacija prirodno je pogodno za nekretnine. Štoviše, programabilnost tokena omogućuje strukturi da zastupa različite ekonomske interese – vlasnička prava, različita prava na dohodak. Povrh toga, nekretnine su nešto što investitori razumiju, to je klasa imovine s fiksnim dohotkom i prilično nisko rizično ulaganje.

Iz perspektive izdavatelja, tokenizacija može ponuditi isplativiji način prikupljanja sredstava uz značajno smanjenje troškova i trenja za daljnje upravljanje vrijednosnim papirima.

Također vjerujemo da su rizični fondovi obećavajuće područje za tokenizaciju. Danas to omogućuje lakše i isplativije upravljanje sredstvima, jednostavan prijenos vlasništva itd. Potencijalno, tokenizacija može osigurati demokratizaciju VC tržišta, otvarajući ga milijunima ulagača malim čekovima. Međutim, za potonje tehnologija nije dovoljna – zahtijeva odgovarajuće izmjene i dopune uredbe. Hoćemo li to vidjeti uskoro ili ne, ostaje diskutabilno. Unatoč tome, postojeće blagodati već su uzbudljive.

Koje su sve tvrtke u prostoru koje vas osobno oduševljavaju?

Tokeny, Rivver, Securitize

Gdje vidite da je industrija za 5 godina?

Dijelimo viziju da je tržište kapitala na blockchainu pitanje kada, a ne ako. Za 5 godina najvjerojatnije nećemo govoriti o blockchainu kao zasebnoj industriji, jer će to biti bitni dio globalnih financijskih tržišta.

Hoće li tokenizacija otključati likvidnost prethodno nelikvidne imovine, demokratizirati pristup rizičnom kapitalu i ispuniti druga obećanja o kojima se danas raspravlja, tek će se vidjeti.

U svakom slučaju, komunikacija i obrazovanje su ono što je potrebno da bi industrija mogla rasti i sazrijevati. Što se više danas usredotočimo na to, to ćemo izvanrednije rezultate vidjeti za 5 godina.

Postoji li još nešto što biste željeli podijeliti s našim čitateljima?

Samo jedno: slobodno nas kontaktirajte bilo kad s idejama za podcast i suradnju.

Učinimo nešto cool zajedno &# 128578;

[email protected]

[email protected]

Da biste pogledali neke od njihovih podcastova, posjetite ValueTokenized

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner