Michael Godsey, GM i voditelj proizvoda u tvrtki Infura – Intervju

Michael Godsey je generalni direktor i voditelj proizvoda za Infura, prethodno producent i produkt menadžer u industriji videoigara koji je radio na Call of Duty, Need for Speed ​​i EA Sports franšizama. Obrazovno obrazovanje iz matematike i dizajna igara.

Koja je genezička priča iza pokretanja Infure?

Ethereum je stvoren kako bi se mogla programirati mreža otvorenog koda, a izgradili su ga programeri za programere. Kao i svaka platforma otvorenog koda, ponudila je graditeljima mogućnost stvaranja i održavanja svih infrastrukturnih komponenata koje mrežu održavaju i rade. Ethereum je brzo postao prvi blockchain temeljen na pametnim ugovorima i njegov bi rast bio presudan za širenje šireg blockchain tržišta. To je programerima Ethereuma osiromašilo ogromnu odgovornost.

Postojala je potreba za uslužnim programima koji omogućuju pojednostavljeni pristup Ethereum podacima i spuštaju prepreku ulazu programerima kako bi više ljudi izgradilo mrežu..

Infuru smo javno pokrenuli 2016. godine na Devcon2 u Šangaju. Financirali su ga Joseph Lubin i ConsenSys, naša misija bila je odgovoriti na izazov infrastrukture Ethereum: ukloniti teret pokretanja i održavanja Ethereum čvorova pružanjem besplatnih javnih API-ja. Također smo shvatili potencijal buduće integracije između Ethereuma i InterPlanetary File System (IPFS) i započeli pružanje pojednostavljenog pristupnog puta IPFS-u uz.

Infura je pokrenuta prije četiri godine (samo godinu dana nakon pokretanja Ethereuma) i nedavno je na platformi prešla impresivnu prekretnicu od 100 000 programera, možete li nam reći nešto više o tome koje usluge pruža Infura?

Infura je hosting usluga Ethereuma i IPFS API-a koja vašim programerima omogućuje pokretanje njihovih aplikacija bez potrebe da postave vlastiti Ethereum čvor. Infura nudi alate i infrastrukturu koji omogućavaju programerima da lako preuzmu svoju blockchain aplikaciju od testiranja do skalirane implementacije – uz jednostavan, pouzdan pristup Ethereumu i IPFS-u. Infura pokreće najveće aplikacije na Ethereumu kao što su Uniswap, MetaMask, Compound Finance i mnogi mnogi drugi.

Infura pruža API pristup Ethereum i IPFS mrežama. Mislim da je većina naših čitatelja upoznata s Ethereumom, ali možete li objasniti što je mreža IPFS (međuplanetarni datotečni sustav) i zašto je Infura odabrala ovu mrežu.

InterPlanetary File System je protokol i peer-to-peer mreža za pohranu i dijeljenje podataka u distribuiranom datotečnom sustavu. IPFS koristi adresiranje sadržaja za jedinstvenu identifikaciju svake datoteke u globalnom prostoru imena koja povezuje sve računalne uređaje. IPFS započeo je 2015. godine kao napor protokola Labs izgraditi sustav koji bi mogao iz temelja promijeniti način na koji se informacije prenose širom svijeta i utrti put distribuiranoj, otpornijoj mreži. IPFS je porastao kako bi podržao niz različitih slučajeva upotrebe i poboljšava upravljanje informacijama za industrije iz čitavog spektra: od disintermediranje glazbene industrije do deblokada zaštite od vremenskih opasnosti za agrobiznis. Trenutno projekti Protocol Labs uključuju IPFS, modularni protokoli i alati koji ga podržavaju i Filecoin, između ostalih.

Tijekom četiri godine više od Infure radili smo na tome da programerima pružimo pojednostavljeni pristupni put do Ethereuma i IPFS-a. Postavljanjem prvih javnih IPFS API-ja i Gateway-a uz naš Ethereum API, izgradili smo temeljnu osnovu Web3 razvojni paket za izgradnju decentraliziranih aplikacija. Podržavajući IPFS kao dio naše infrastrukturne ponude, omogućili smo pohranu dokumenata, umjetničkih djela, glazbe, videozapisa, informacija o društvenim mrežama, fotografija i još mnogo toga za tisuće korisnika, a da ne spominjemo distribuiranu, sigurnu pohranu za prednje stranice kraj nekih od najranijih dApps-a. Naša IPFS usluga podržava pričvršćivanje i pristup prikvačenom sadržaju izravno putem Infura API-ja i omogućuje korisnicima pristup podacima prikvačenim preko IPFS mreže putem Gateway-a.

Evo još nekih prednosti koje dolazi s upotrebom Infure:

 • Velike količine podataka mogu se pohraniti na IPFS, a samo hash datoteke može se pohraniti na Ethereum.
 • Infura pruža sigurne, pouzdane, skalabilne i jednostavne API-je za pristup Ethereum mreži i IPFS-u. Programeri se ne moraju brinuti o infrastrukturi čvora Ethereum ili IPFS čvora. Za to se brine Infura.
 • Infura pruža javne krajnje točke s omogućenim TLS-om.
 • Kôd je prenosiv na Ethereumovom sučelju pomoću JSON RPC, Web3.
 • Infura je praktički nož švicarske vojske programera i također spasi tim za raspoređivanje od izazova problema skalabilnosti.

Planira li Infura podržati druge blockchaine u bliskoj budućnosti?

Trenutno Infurini API-ji podržavaju Ethereum blockchain (uključujući testnu mrežu mainnet i Ropsten, Rinkeby, Kovan i Görli) i druge Web3 platforme poput InterPlanetary File System (IPFS). Naša je misija podržati programere koji grade decentralizirane programe, ako programeri pokažu rastuću potražnju za drugim mrežama, vrlo ćemo ih ozbiljno razmotriti. Bilo bi sjajno znati zahtijevaju li vaši čitatelji usluge slične Infuri za druge mreže.

Možete li nam reći kakva je vaša vizija za Web 3.0?

Ljepota kako Infura gleda na Web 3.0 je u tome što želimo milijunima programera u svijetu pružiti alate koji će odgovoriti na pitanje kako decentralizirani sloj na internetu može promijeniti način na koji međusobno komuniciramo. Vidimo da se pojavljuju slučajevi upotrebe koji imaju velik potencijal i nastavit ćemo poboljšavati alate što je više moguće kako bismo poboljšali šanse za uspjeh za svaku viziju našeg programera. Web 3.0 bit će vrlo širok pojam, ali u svojoj srži vjerujemo kako će krajnjim korisnicima modernih aplikacija pružiti više snage i autonomije.

Kakve prednosti Infura ima u odnosu na konkurente?

Infura je web3 infrastruktura s najviše povjerenja u ekosustavu Ethereum. Trenutni krajolik konkurenata čine druge tvrtke koje nude API-je i druge tvrtke koje nude čvorove kao uslugu. Dodani sudionici u prostoru potvrđuju da postoji stvarna potreba za proizvodima i platformama koji pojednostavljuju pristup Ethereumu. Infura je jedinstvena po tome što možemo stručno mjerilo za rješavanje neočekivanih promjena u korisničkom prometu ili količini transakcija i pokazali smo se pouzdanijom i dosljednijom vezom s Ethereumom od većine platformi trećih strana. Provjeri ovaj post kako biste saznali kako je Infura podržala neke od najvećih web lokacija i aplikacija u Web3 i DeFi, uključujući MetaMask Uniswap i Cryptokitties.

Također pružamo programerima pouzdan IPFS pristupnik, gladak Eth2 API povezati validatore s Eth2, prvim Ethereumom Značajka optimizacije plina ukloniti gnjavažu iz upravljanja transakcijama i podrške za Filecoin mreža. Ukratko; Infura nudi jedinu cjelovitu platformu Web 3.0 za programere Ethereuma.

Kakve trendove dApp-a vidite kako polaze 2021. godine?

 • Za Ethereum očekujemo kontinuirano preklapanje eksponencijalnih putanja rasta: dokaz skalabilnosti udjela i sloja 2 (skupni i državni kanali), poboljšana upotrebljivost i sigurnost, veća vrijednost u otvorenim decentraliziranim financijama i sve veće usvajanje Enterprise Ethereuma kako sve više i više institucija sudjeluje u Web 3.0.
 • Mislim da ćemo možda vidjeti kako neke velike etablirane tvrtke ulaze u prostor na temelju posla koji radimo. Slično tome, alati i tvrtke koje ulaze u svemir dovest će do ukupnog poboljšanja upotrebljivosti decentraliziranih aplikacija.
 • DeFi će se nastaviti poboljšavati i postajati pristupačniji široj bazi korisnika i počet će surađivati ​​s tradicionalnim financijama.
 • DeFi i vrijednost izdvojena iz rudara (MEV) i dalje će održavati visoki pritisak na naknadu i prisiljavati druge aplikacije poput glasanja (DAO), aukcija (NFT), pa čak i plaćanja na sisteme za prikupljanje slojeva 2. U naredne četiri godine zamišljamo da Ethereum postane vrlo konkurentna platna pruga uopće.
 • Mislim da ćemo vidjeti kako će se pojaviti više stabilnih novčića i općenito porast aktivnosti oko njih. Mogli smo vidjeti uvođenje novčića s niskom volatilnošću koji nisu vezani za jedno sredstvo, ali pokušavaju održati stabilnu vrijednost uravnoteženjem mnogih sredstava.
 • Pretpostavljamo da će Bitcoin u bliskoj budućnosti izgledati vrlo poput Bitcoina. Pripovijest o zalihi vrijednosti vjerojatno će se dodatno ojačati i bit će preporučeno sredstvo za upravljanje portfeljima.

Postoji li još nešto o čemu biste željeli reći čitateljima?

Ranije u prosincu smo kupili bilo koji.pošiljatelj tim od dva vrlo nadarena inženjera, Patrick McCorry i Chris Buckland, koji su izgradili uslugu prenošenja transakcija Ethereum koja ne samo da olakšava proces slanja transakcija programerima i krajnjim korisnicima, već im i aktivnim upravljanjem sprječava prekomjerno trošenje mrežnih naknada plin uključen u slanje njihovih transakcija.

Ovom akvizicijom pokrenuli smo privatnu alfu Infura Transakcije (ITX), pojednostavljeni način slanja Ethereum transakcija. Korištenjem ITX-a uklanja se potreba programera za rješavanje složenosti oko upravljanja naknadama za plin, a vi možete zatražiti pristup ovdje.

Programeri će moći:

 • Šaljite transakcije bez brige oko postavljanja prave cijene plina
 • Iskoristite ITX infrastrukturu za praćenje koja osigurava ponovno objavljivanje transakcija s konkurentnim cijenama plina, umjesto da zapne ili padne iz mrežnog bazena
 • Pošaljite transakcije Ethereumu samo jednom i platite najmanji mogući plin potreban prema trenutnim mrežnim uvjetima kako biste osigurali uspješno miniranje transakcija.
 • Platite benzin za transakciju u ime njihovih korisnika.

Veze za programere:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner