Oliver Bolton, izvršni direktor Almond Impact Ltd – Serija intervjua

Oliver Bolton je izvršni direktor tvrtke Badem, besplatna aplikacija koja nagrađuje potrošače za kupnju odgovornih marki i pomaže im razumjeti i smanjiti emisiju ugljika. Trenutno prihvaćaju investitore za svoj STO.

AT: Što vas je nadahnulo da pokrenete Almond?

OB: Prije dvije godine stigao je moj sin (i prošli mjesec moja kći!) I s klimatskom krizom ne mogu prestati razmišljati o njihovoj budućnosti i u kakvom će svijetu živjeti. Stvarno želim iskoristiti svoje vrijeme da imaju pozitivan učinak i odlučili smo se usredotočiti na potrošnju koja u Velikoj Britaniji predstavlja 50% + naših osobnih emisija CO2

AT: Badem ima veliku misiju zaštite okoliša koja uključuje nagrađivanje potrošača za kupnju održivih proizvoda. Možete li nam reći koji su neki od ovih ciljeva održivosti? Uključuje li to smanjenje pretjeranog pakiranja, održivu berbu proizvoda itd.

OB: Naš je sveobuhvatni cilj pomoći ljudima da smanje svoje otiske CO2 za najmanje 50% tijekom sljedećeg desetljeća (s naglaskom na potrošnju). Posebne metrike procjene još se razvijaju i temeljit će se na UN-ovom SDG-u. Pakiranje, sastojci, obrada i LCA proizvoda pridonijet će tvornicama certificiranju. Zaklada će u konačnici razviti vlastiti program procjene učinka za akreditaciju.

AT: Badem će omogućiti potrošačima da nauče o ugljičnom otisku svakog proizvoda. Možete li objasniti kako se to radi i koje će informacije biti dostupne potrošaču? 

OB: Koristeći podatke o opskrbnom lancu (podrijetlo sastojaka i proizvodni postupci) i druge podatke o proizvodu koji se prenose, možemo izračunati otisak LCA CO2 na mjestu proizvodnje. Zatim planiramo upotrijebiti dinamički prosječni rezultat CO2 po milji (za predstavljanje emisija skladištenja / distribucije / prikaza) za izračun otiska od točke proizvodnje do točke potrošnje kako bismo stvorili procijenjeni ukupni rezultat otiska.

AT: Kakvu će proceduru morati proći brendovi da bi bili izabrani za platformu?

OB: Za početak usklađujemo se s najboljim certifikatima u svojoj klasi u njihovim kategorijama. Primjerice ‘B Corp’ u Hrani & Piće i ‘Kolijevka do kolijevke’ u odjeći. S vremenom ćemo izraditi vlastitu procjenu učinka koja će integrirati gore navedene podatke o lancu opskrbe, akreditaciju i detaljan poslovni upitnik kako bi se postigla ocjena badema (vodi zaklada).

AT: U početku pokrećete prehrambene proizvode, koje su druge vrste proizvoda koje planirate dodati na platformu?


OB: U 2019. pilotiramo nekoliko međusektorskih potrošačkih proizvoda, uključujući hranu, piće, odjeću, zdravlje, ljepotu i svježe proizvode. Želimo uključiti bilo koji potrošački proizvod (i neke usluge) koji pridonose ugljikovim otiscima našeg korisnika

AT: Prvo pokretanje badema u Ujedinjenom Kraljevstvu, na koja ćete tržišta nakon toga ciljati?

OB: Najbogatijih 10% na svijetu odgovorno je za 50% emisije CO2. Najbogatiji potrošači u razvijenim gospodarstvima bit će nam prioritet. Američki pilot planiran je za početak 2020. godine.

AT: Model Almond tokena ima i sigurnosni token (ALMA) i uslužni token koji nudi nagrade (ALMD). Možete li nam reći o slučajevima korištenja uslužnog tokena ALMD?

OB: Zbog strukture projekta, tehnologija i IP su u vlasništvu zaklade i nikada ih ne može dobiti treća strana. Sigurnosni token ALMA omogućuje investitorima da napuste svoje ulaganje nakon isteka razdoblja zaključavanja. Također se nadamo da ćemo demokratizirati ulaganje u projekt i učinit ćemo ALMA sigurnosne tokene dostupnima za kupnju široj zajednici putem pretvorbe ALMD nagradnih kovanica. Da pojasnimo, ALMD nagradni žeton je stabilni novac, a ne uslužni žeton. Razlog za ovu rutu je taj što se proizvodi često prodaju u više zemalja, pa nam je potrebna globalna valuta nagrada. Ovaj stabilni novčić od ALMD-a zauvijek otvara i druge potencijalne mogućnosti za projekt.

Možete li nam reći o sigurnosnom tokenu ALMA i prednostima koje nudi investitorima?

OB: ALMA sigurnosni tokeni ponudit će slična prava kao i tradicionalni kapital, poput vlasništva, prava na dividendu i ispunjavaju uvjete za EIS (podložno uvjetima). Planiramo ih uvrstiti na burzu krajem 2019. kako bismo našim investitorima pružili ranu likvidnost.

AT: Ulagače očito zanima poslovni aspekt badema. Trenutno planirate ostvariti prihod putem “Naknade za uslugu tokenizacije”, što je naknada koju plaćaju trgovci. Možete li nam reći o ovoj naknadi?

OB: Postoje višestruki tokovi prihoda, jezgra je naknada za uslugu tokenizacije koja se naplaćuje kada se kreiraju fizički kodovi koji se stavljaju na partnerske proizvode. Struktura naknada smanjuje se s 0,5% vrijednosti maloprodajne vrijednosti tokeniziranog proizvoda na 0,2% vrijednosti maloprodaje. Ostali prihodi projiciraju se od rješenja za marketing i e-trgovinu.

AT: U savršenom svijetu, gdje vidite da se Almond postavlja za pet godina?

Za pet godina nadamo se da ćemo biti prisutni u onim ključnim zemljama koje doprinose klimatskim promjenama i aktivnoj bazi korisnika širom svijeta. Nadamo se da ćemo pokazati pouzdane podatke i dokaze da pomažemo našim korisnicima da smanje njihov ugljični otisak (u skladu s našim desetogodišnjim planom smanjenja za 50%) i dokaze koji pokazuju kako smo pomogli odgovornim brendovima da brzo steknu tržišni udio.

Da biste saznali više o bademima, posjetite Web mjesto badema

Dostupne su informacije o investitorima ovdje

Olivera Boltona možete pronaći na LinkedIn ili ga slijedite dalje Cvrkut

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map