Peter Hofmann, izvršni direktor tvrtke Custodigit – Interview Series

Peter Hofmann, izvršni direktor tvrtke Custodigit, zajedničko ulaganje Swisscoma i Sygnuma koje nudi skrbničko rješenje na razini investitora usmjereno na regulirane financijske institucije.

Peter je također promatrač odbora u tvrtki Metaco SA i mentor u Londonu & Partneri. Prije je radio na drugom visokom položaju u industriji financijskih usluga za tvrtke poput Cap Gemini, KPMG, IBM, PostFinance i nekoliko startupa..

Ima dugogodišnje iskustvo u presretanju financijskih usluga, tehnologije i inovacija u različitim ulogama.

Custodigit su osnovali Swisscom i Sygnum 2018. Možete li započeti s pojedinostima tko su Swisscom i Sygnum? 

Swisscom AG glavni je pružatelj telekomunikacijskih usluga u Švicarskoj sa sjedištem smještenim u Bernu. 51% Swisscoma je u vlasništvu švicarske vlade. Swisscom aktivno podržava fintech prostor u Švicarskoj i vjeruje da će se financijska industrija značajno promijeniti u sljedećih 10 godina zbog pojave ometajućih poslovnih modela u fintech novoosnovanim poduzećima. Swisscom svim srcem vjeruje da će se u budućnosti financijski sektor uvelike oslanjati na upotrebu umjetne inteligencije u kombinaciji s blockchain tehnologijom. Swisscom je vlasnik 75% Custodigita.

Sygnum prva je regulirana banka na svijetu Digital Asset sa sjedištem u Švicarskoj i Singapuru i koja posluje na globalnoj razini. Sygnum je dobio švicarsku bankarsku dozvolu u rujnu 2019. godine, a banka svojim klijentima omogućuje potpuno ulaganje u digitalnu imovinu na siguran i prikladan način. Usluge koje pruža Sygnum uključuju skrbništvo na institucionalnom nivou koje je izgradio Custodigit, s fiat-digitalnim pristupnikom imovine, posredovanjem, B2B bankarskim uslugama i lombardnim zajmovima. 18. rujna 2019., prve transakcije klijenata Sygnuma javno su zabilježene na dva najvažnija blockchaina, Bitcoin i Ethereum.

Vi ste viši menadžer u Swisscomu od 2009. Zašto je Swisscom vjerovao da je pravo vrijeme za ulazak u skrbnički prostor i pokretanje Custodigita?

Swisscom već nekoliko godina pregledava prostor digitalne imovine. U 2017. svi smo bili svjedoci rastuće potražnje u prostoru kripto valuta, ICO-ovog procvata i stagnacije tržišta početkom 2018. Iako prostor nije bio reguliran, jasno je prikazao mogućnosti tehnologije i kako mogli pojednostaviti naš svakodnevni život. Swisscom i mi, čvrsto vjerujemo da budućnost leži u prostoru digitalne imovine i da će do 2027. digitalna imovina predstavljati najvažniji dio globalnog BDP-a. Uz to, vidimo sve veći interes financijskih institucija poput banaka i menadžera imovine koji bi željeli ući u prostor digitalne imovine. U Njemačkoj BAFIN sa svojim trenutnim regulatornim inicijativama djeluje i kao druga pokretačka točka za tržište. Koliko smo čuli više od 55 igrača izrazilo je zanimanje za novu Crypto licencu. Ako analiziramo trenutnu infrastrukturu financijskog tržišta digitalne imovine, primijetili smo da nedostaje tržišna infrastruktura institucionalne razine i da je neučinkovita. Vizija Custodigita je podržati uspostavljanje institucionalne tržišne infrastrukture za kripto valute, kao i tokeniziranu imovinu.

Custodigit pruža siguran pristup i pohranu digitalne imovine putem institucionalnog rješenja skrbništva za investitore. Zašto je ovo važno za financijske institucije?

Institucionalni investitori kontinuirano izražavaju svoj interes za prostor digitalne imovine, a nekoliko je banaka počelo poduzimati korake koji će im omogućiti da svojim klijentima pruže kripto ponudu. Dio skrbništva i trgovanja uvijek je bio izazov za pružatelje financijskih usluga. Custodigit pruža institucionalnu platformu ‘Bank in Box’ za regulirane pružatelje financijskih usluga, tako da svojim kupcima mogu ponuditi kripto valute, kao i digitalnu imovinu, bez visokih ulaganja i kratkog vremena za tržište. Za financijske institucije važno je da imaju potrebnu funkcionalnost kako bi automatizirano vodili svoje poslovne procese (npr. Poravnanje) kako bi osigurali učinkovit, siguran i usklađen poslovni proces. Kako bi smanjile rizike svojih dobavljača, financijskim institucijama potrebna je platforma spremna za poduzeće koju revidira, pruža i njome upravlja pouzdana i stabilna organizacija. Upravo to pruža Custodigit zajedno sa Swisscomom koji ima veliko iskustvo u upravljanju vrlo sigurnosno osjetljivom bankarskom infrastrukturom.

Možete li razgovarati o nekim rizicima kibernetske sigurnosti koji trenutačno postoje za rješenja digitalnog skrbništva imovine?

Postoje različiti rizici kibernetske sigurnosti povezani s digitalnom imovinom, a dva od njih vrlo je važno uzeti u obzir.

  • Pohrana privatnih ključeva: brojni kripto entuzijasti pohranjuju svoje privatne ključeve na svoja prijenosna računala. Hakeri su lako pristupiti tim informacijama, a nakon što je ključ ukraden, nemoguće je vratiti novac. Jednom kada izgubite svoj ključ, trajno gubite svoja ulaganja.
  • Hakirane razmjene: Trenutno većina kripto razmjena nije regulirana i zbog toga nemaju isti nivo vladinog nadzora i revizije kao tradicionalne regulirane institucije. Tijekom posljednjih nekoliko godina brojne su se burze našle na naslovnicama zbog narušavanja sigurnosti. Coincheck su hakeri ukrali kripto vrijednu više od 550 milijuna USD. Bithub je izgubio oko 30 milijuna USD svojih klijentskih digitalnih sredstava. Custodigit usko surađuje sa stručnjacima za sigurnost i reviziju kako bi pružio institucionalnu platformu Digital Asset i koristi provjerenu infrastrukturu Swisscoma.

Koje su neke od mjera koje je Custodigit poduzeo kako bi zaštitio klijente od ovih rizika kibernetičke sigurnosti?

U Custodigitu stvari koje se tiču ​​sigurnosti shvaćamo vrlo ozbiljno. Custodigit nije štedio vrijeme i energiju za definiranje cjelovitog sigurnosnog okvira koji je razvijao holistički pogled na rizike i sustavno dizajnirao suvišne protumjere. Gdje god je to bilo moguće, Custodigit je usvojio najviše sigurnosne standarde i poduzeo dodatni korak radi revizije svojih postupaka i infrastrukture (ISAE certifikat). Kao tvrtka, dužni smo se pridržavati strogog sigurnosnog okvira Swisscoma. Politike koje imamo osiguravaju da niti jedan pojedinac, tim ili organizacija ne može ugroziti sigurnost imovine: stroga podjela dužnosti i odgovornosti, provjera minimalnih 4 oka za sve kritične aktivnosti, redovite kontrole osobnih aktivnosti i pozadina, različiti kriptografske knjižnice za rješavanje rizika povezanih s napadima nultih dana.

Svaku transakciju odobrava više pojedinaca ili skupina pojedinaca.

Možete li razgovarati o nekim ključnim značajkama koje su trenutno dostupne klijentima Custodigita?

Željeli bismo naglasiti da su naše ciljno tržište regulirane financijske institucije kao što su banke, burze itd., A naša platforma nudi svu potrebnu poslovnu funkcionalnost za pružanje usluga digitalnog tržišta imovine. Naša platforma omogućuje klijentima kupnju, prodaju, prijenos / unošenje / odnošenje digitalne imovine (od kraja do kraja). Može se integrirati u bilo koji temeljni bankarski sustav. Uz to, podržavamo pametno usmjeravanje narudžbi do različitih pružatelja likvidnosti, poput brokera i burzi. Iz sigurnosne perspektive, sigurnosni sustav revidiran je ISAE 3402 i 3000 te ISO 27001 i 2000 certifikatima. Trenutno podržavamo sljedeće digitalne elemente – BTC, ETH, XRP, BCH, ERC20. Naša platforma može biti označena bijelom bojom s prilagodljivim korisničkim sučeljem i API-ima ili dostupna kao SaaS usluga.

Koji su klijenti ili banke o kojima možete razgovarati i koji trenutno koriste skrbnička rješenja Custodigit?

Kao što vam je poznato, trenutno imamo klijenta banku Sygnum. Koriste naše cjelovito rješenje, uključujući skrbništvo i posredovanje. Trenutno smo u pregovorima s drugim reguliranim financijskim institucijama smještenim u Europi. Nažalost, još ne možemo otkriti imena. Također smo potpisali ugovor s jednim od najvećih društava za reosiguranje za pružanje osiguranja za digitalnu imovinu. Cilj nam je učvrstiti bazu u Švicarskoj i Njemačkoj te se proširiti na globalnoj razini.

Postoje li bilo kakve vrste ograničenja za vrstu digitalne imovine za koju Custodigit nudi skrbničke usluge? 

Trenutno podržavamo sljedeće digitalne elemente: BTC, ETH, XRP, BCH, LTC, ERC20. Obično odabiremo digitalnu imovinu na temelju zahtjeva našeg kupca. Nemamo određenih ograničenja; no prije nego što ponudimo digitalno sredstvo na našoj platformi, mi radimo našu dubinsku skrb. Ako vjerujemo da bi digitalno sredstvo moglo u bilo kojem obliku ili obliku naštetiti našoj reputaciji na tržištu, odbijamo ga ponuditi. Na temelju naših promatranja tržišta, to je relevantna digitalna imovina za financijske institucije. Trenutno se Custodigit proširuje i platforma je u smjeru tokenizirane imovine.

Postoji li još nešto što biste željeli podijeliti o Custodigitu?

Mi smo švicarska tvrtka i snažno se pridržavamo švicarske prakse bankarskog poslovanja. Snažno vjerujemo u važnost ugleda i zaštite sredstava klijenata. Budući da je Swisscom naš glavni dioničar, sigurnosni okvir moramo shvatiti vrlo ozbiljno i osigurati sigurno skladištenje sredstava naših klijenata. Sigurnost i regulacija su u Custodigitovoj DNK.

Hvala vam na sjajnom intervjuu, čitatelji koji žele saznati više trebaju posjetiti Custodigit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner