Taras Kulyk, SVP iz Blockchain poslovnog razvoja u Core Scientific – Interview Series

Taras Kulyk je viši potpredsjednik Blockchain poslovnog razvoja u Temeljni znanstveni. Karijera gospodina Kulyka napredovala je kroz sve više uloge u sektorima digitalne imovine, investicijskog bankarstva i tehnologije. Izgradio je i vodio timove koji se bave upravljanjem i razvojem infrastrukture za rudarstvo digitalnih dobara širom svijeta. Uz to, poticao je i upravljao odnosima s ključnim svjetskim tehnološkim liderima, uključujući Samsung i Ennoconn. Prije svog rada u sektoru digitalne imovine, Taras je bio investicijski bankar pokrivajući sektor medija i tehnologije s TD Securities.

Ono što vas je u početku privuklo blockchainu i digitalnoj imovini?

Blockchain i digitalna imovina u početku su me privukli pretpostavkom da je temeljna tehnologija izgrađena na potencijalu da poremeti financije i razmjenu vrijednosti, slično kao što je internet poremetio trgovinu i gotovo cijeli naš način života. Biti dijelom ove vrste tehnološke promjene u ranoj fazi nije bilo samo uzbudljivo, već je bilo i obrazovno iskustvo u „kreativnom uništavanju“.

Možete li razgovarati o tome kako ste prešli s investicijskog bankarstva na rudarstvo bitcoina?

Provevši gotovo 3,5 godine u investicijskom bankarstvu, pokrivajući tradicionalni sektor rudarstva (zlato, PGM, željezna ruda, bakar, itd.) I TMT, s tržištima kapitala BMO odnosno TD Securities, donio sam odluku da umjesto da ostanem i nađem sve viša uloga u bankarstvu, kako bih se okušala u industriji; konkretno blockchain.

U Torontu sam pronašao ulogu poslovnog razvoja u suradnji s Decentralom, tvorcem vrućeg novčanika Jaxx. Bili smo usred ludosti ICO-a 2017. godine i imali smo sreću raditi i upoznati mnoge značajne timove širom ekosustava digitalne imovine. Mnogi ljudi to ne shvaćaju, ali Ethereum je osnovan i stvoren u Torontu u Kanadi.

Iz Decentrala su me regrutirali da se pridružim privatnom obiteljskom uredu kako bih povećao svoju globalnu rudarsku flotu dok su tražili izloženost prostoru digitalne imovine putem infrastrukture i rudarstva bitcoina. Ostalo je, kako kažu, povijest …

Gdje su geografski smješteni digitalni rudnici Core Scientific-a?

Core Scientific trenutno ima digitalne mine / hosting uređaje smještene u pet podatkovnih centara – dva u Sjevernoj Karolini, dva u Georgiji i jedan u Kentuckyju.

Koja se digitalna imovina trenutno kopa?

Kupci Core Scientific-a trenutno mogu kopati BTC, BCH, ETH, ETC, SiaCoin, Zcash i mnoge druge alt novčiće. Naši kupci prvenstveno rade sa SHA256 ASIC-ima, ali imamo vrlo veliku i rastuću flotu grafičkih procesora i novije ASIC-ove koji nisu SHA256.

Oko digitalnog rudarstva često nedostaje regulatorne jasnoće, koja vrsta regulacije je potrebna da bi se dodatno potaknuli institucionalni investitori da se uključe?

U posljednjih nekoliko kvartala vidjeli smo kako kreatori politike pojašnjavaju više propisa oko kriptografije. Ono što je najvažnije, u srpnju je Ured kontrolora valute (OCC) u interpretativnom pismu najavio da federalno regulirane banke i štedne udruge sada mogu pružati usluge kripto startupovima uz skrbničko upravljanje kriptografskim ključevima povezanim s kriptovalutom u ime kupci.

Iako je ovo korak u dobrom smjeru, postoji nekoliko dodatnih stvari koje bi vlada trebala poduzeti kako bi podržala digitalnu rudarsku industriju. Konkretno, smanjenje ili ukidanje tarifa na hardver za digitalnu imovinu, ublažavanje poreznog tereta za poticanje izravnih stranih ulaganja u američke operatore digitalnih sredstava sa sjedištem u SAD-u i stvaranje poticaja za poticanje sektora digitalnog rudarstva da se usredotoči na korištenje obnovljivih izvora energije potrebe za snagom.

Uz rastući interes institucionalnih ulagača, sve više postaje nacionalni imperativ da regulatori ozbiljno shvate digitalnu imovinu. U Core Scientific-u smo uzbuđeni zbog sve većeg usvajanja i regulatornih osjećaja prema digitalnoj imovini; i definitivno se radujemo što ćemo vidjeti kako Sjedinjene Države nastavljaju prilagođavati svoje kripto prihvatljive politike kako bi omogućile našoj zemlji da nastavi svoju ulogu istinskog predvodnika u globalnoj industriji digitalnog rudarstva.

Postoje li zabrinutosti u lancu opskrbe s dobavljačima kao što je Bitmain?

Imamo vrlo snažno radno partnerstvo s Bitmain Technologies. Bitmain je bio izuzetno profesionalan, a strojevi koje smo od njih naručili u ime naših klijenata i dalje se isporučuju brzo i učinkovito, bez previše kašnjenja u isporuci.

Blisko smo surađivali s Bitmainom tijekom posljednje tri godine, pokrećući prva Akademija za obuku mrava izvan Kine i olakšavajući rekordnu kupnju 17.595 jedinica S19 Antminers ranije ove godine. U novije vrijeme Core Scientific također je proglašen Bitmainovom zadrugom popravni centar u Sjevernoj Americi. Core Scientific ima odlične radne odnose s našim dobavljačima i ne brine se o njihovim mogućnostima da služe nama i našim klijentima.

Kako investitori mogu najbolje zaštititi rizike povezane s digitalnim rudarstvom?

Ulagači bi zaista trebali potrošiti puno vremena radeći temeljitu skrb na operaterima s kojima žele rasporediti značajne iznose kapitala. Ako se tim koji vodi operacije ne može naći na mreži … razmislite ponovo. Core Scientific prošao je nekoliko godina revizije od strane E-a&Y i usredotočeni su na pružanje one razine vjerodostojnosti koja ovaj sektor treba sazrijeti.

Možete li razgovarati o tome tko su trenutni lideri u prostoru digitalnog rudarstva?

Iako je Kina neprikosnoveni lider u rudarstvu bitcoina, a karta za rudarenje bitcoina koju je izradilo Sveučilište u Cambridgeu nedavno je nagovijestio da je globalna diverzifikacija hashratea u porastu s regijama poput Sjeverne Amerike, Istočne Europe i Bliskog Istoka koje se natječu da postanu globalni lider. Sjeverna Amerika se posebno pojavila kao globalno rudarsko središte, zahvaljujući idealnoj geopolitičkoj klimi, energetskoj infrastrukturi i povećanom institucionalnom interesu igrača poput Digital Currency Group (DCG), koja je nedavno najavila ulaganje od 100 milijuna dolara proširiti se u industriju rudarstva bitcoina u Sjevernoj Americi.

Core Scientific također nudi dodatne usluge tipa blockchain, možete li raspraviti o čemu se radi?

Iako trenutno nisam u mogućnosti raspravljati o određenim uslugama koje nudimo, mogu reći da ćemo u bliskoj budućnosti najaviti nekoliko uzbudljivih novih ponuda.

Core Scientific nudi rješenja za znanost o podacima za tvrtke koje trebaju koristiti duboko učenje. Možete li razgovarati o tome kako Core Scientific može pomoći tvrtkama u ovoj domeni?

Računarstvo visokih performansi i umjetna inteligencija približavaju se stvaranju rješenja koja se protežu kroz niz industrija, od izvođenja seizmičkih analiza u naftnom i plinskom polju, do izračuna složenih rizika na financijskim tržištima.

U Core Scientific-u udružili smo se s NVIDIA-om, izumiteljem GPU-a, kao i NetApp-om, liderom u podatkovnim uslugama u oblaku, kako bismo pružili besplatan pristup AI i infrastrukturi podatkovnog inženjeringa za nova istraživanja u vezi s koronavirusom ubrzana GPU-om. U novije vrijeme mi stekao određenu imovinu i tehnologiju od tvrtke Atrio, AI koja je kritična za performanse i tvrtka za računalne usluge visokih performansi koja nam je također omogućila da pomognemo istraživačima da ubrzaju istraživanje genomike temeljeno na AI u borbi protiv pandemije.

Postoji li još nešto što biste željeli podijeliti o Core Scientific-u?

Fokusirani smo na nastavak ubrzanja prostora za digitalno iskopavanje imovine u Sjevernoj Americi jer imamo planiramo mnogo uzbudljivih najava koje jedva čekamo podijeliti.

Hvala vam na sjajnom intervjuu, čitatelji koji žele saznati više trebaju posjetiti Temeljni znanstveni.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner