2020: A rejtjelezés felezésének éve

Készen állsz a kriptográfia egyik legjobban várt eseményére ebben az évben? A Bitcoin felére csak 1 hónap van hátra! A memória felfrissítéséhez íme egy gyors áttekintés a történelemről, következményeiről és a kereskedelem módjairól, amely négyévente történik.

A Bitcoin globális kínálata

Attól a pillanattól kezdve, hogy Satoshi Nakamoto létrehozta a Bitcoin-ot, összesen csak 21 millió bitcoin érhető el, amelyek összesen feloldhatók. Ezért a Bitcoin deflációs eszköz, amely ellentétes a fiat valutával.

A bitcoin globális kínálata a bányászatnak nevezett folyamatból származik, amelynek során a bányászok összetett matematikai kérdések megoldásával validálják a bitcoin tranzakciós rekordokat. Ha elkészült, a bitcoin bányászok Bitcoin jutalmakat kaphatnak.

A legkorábbi napokban a bányászok 50 új bitcoinhoz juthatnak, valahányszor sikeresen létrehoznak egy blokkot. Körülbelül 10 percet vesz igénybe az új bitcoinok előállítása. Jelenleg a BTC teljes kínálata 18 millió körül van. A Bitcoins körülbelül 86% -át már most is verik. A jutalom azonban jelenleg 12,5 BTC, egy Bitcoin Halving nevű esemény miatt.

Mi az a Bitcoin Halving?

A Bitcoin felezés olyan esemény, amely felére csökkenti a bányászok számára elért bitcoin díjak számát. 210 000 blokk létrehozása után történik meg, ami körülbelül négy évet vesz igénybe. Két bitcoin-lehúzás volt a múltban. Minden felezés után a bányászok 50% -kal kevesebb bitcoinhoz jutottak, valahányszor blokkot állítottak elő.

Forrás: OKEx

A fenti diagram mintáját követve láthatja, hogy az idő múlásával kevesebb bitcoin készül. A nap végén, miután kinyitották a 21 millió bitcoint (valószínűleg 2140-ben), a teljes bitcoin kínálat kihasználásra kerül. Ezért a bitcoin-defláció szűkösséget eredményez, és értékesebbé teszi a bitcint.

Hogyan befolyásolja a Bitcoin Haling a BTC árát?

A bitcoin felezés elengedhetetlen esemény a kereskedők számára, mivel a történelem bebizonyította, hogy a múltban mindkét felező eseményt jelentős bitcoin árfolyam-emelkedés követte. Nézze meg a BTC árának korábbi statisztikáit:

Az 1. Bitcoin felezés 2012-ben

Felező nap: 12,35 USD

1 évvel később: 1100 USD

A 2. Bitcoin felezés 2016-ban

Felező nap: 650,63 USD

1 évvel később: 2634,17 USD

1,5 évvel később: 20 000 USD

Ahhoz, hogy megértsük a Bitcoin áremelkedésének okait, tudnunk kell, hogy a bitcoin árát nagymértékben befolyásolja a kereslet és kínálat törvénye. Amikor a Bitcoin feleződik, a bányászok kevesebb bitcoin jutalmat kapnak. Így csökken az általuk piacra értékesíthető összeg. Csökkent kínálat esetén, amikor a kereslet növekszik vagy ugyanaz marad, az eszköz ára emelkedik.

Hogyan lehet kereskedni a Bitcoin felére

Vajon a BTC ára eléri az újabb csúcsot? Ez a kérdés vitákat váltott ki a kriptográfiai közösség körében, különösen a globális világjárvány miatt a kriptográfia és a globális gazdaság piacának közelmúltbeli visszaesése után. Ha nem biztos abban, hogy eljött-e a megfelelő idő a bitcoin vásárlására, kipróbálhatja a határidős vagy opciós kereskedést, amely nem igényli az eszköz tartását. Nyereségre tehet szert a bitcoin árváltozásával.

Ban ben határidős kereskedés, ha a Bitcoin árának növekedésére számít, akkor hosszú pozícióba léphet. Ha a bitcoin árának csökkenésére számít, akkor rövid pozíciót adhat meg. Akár 100-szoros tőkeáttételt biztosítunk az Ön nyereségének megsokszorozásához.

Fontolja meg azt is opciós kereskedés, népszerű fedezeti és arbitrázs eszköz a professzionális kereskedők számára. Amikor arra számít, hogy a bitcoin ára emelkedni fog, vásároljon vételi opciót. Éppen ellenkezőleg, ha arra számít, hogy az ár csökken, vásároljon eladási opciót. Ha kissé zavartnak érzi magát, akkor Opciók felfedezése oldal végigvezet a különböző opciós kereskedési stratégiákon, amelyek megfelelnek az Ön igényeinek és a kockázati preferenciáknak.

További közelgő felező események

2020 a rejtjelezés felezésének éve, a BTC márciusi felezésén kívül további kriptofelező események lesznek, például áprilisban a Bitcoin Cash (BCH), májusban Dash (DASH), szeptemberben Zcoin (XZC) és Zcash (ZEC) októberben.

Alig várom, hogy lássuk, miként fognak játszani ezek az események, és remélhetőleg gyümölcsöző év lesz mindannyiuk számára. Addig közölje velünk a témával kapcsolatos gondolatait, és hagyja meg észrevételeit az alábbi tweetben!

Kövesse az OKEx-et:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner