2020: A rejtjelezés felezésének éve

Készen állsz a kriptográfia egyik legjobban várt eseményére ebben az évben? A Bitcoin felére csak 1 hónap van hátra! A memória felfrissítéséhez íme egy gyors áttekintés a történelemről, következményeiről és a kereskedelem módjairól, amely négyévente történik..

A Bitcoin globális kínálata

Attól a pillanattól kezdve, hogy Satoshi Nakamoto létrehozta a Bitcoin-ot, összesen csak 21 millió bitcoin érhető el, amelyek összesen feloldhatók. Ezért a Bitcoin deflációs eszköz, amely ellentétes a fiat valutával.

A bitcoin globális kínálata a bányászatnak nevezett folyamatból származik, amelynek során a bányászok összetett matematikai kérdések megoldásával validálják a bitcoin tranzakciós rekordokat. Ha elkészült, a bitcoin bányászok Bitcoin jutalmakat kaphatnak.

A legkorábbi napokban a bányászok 50 új bitcoinhoz juthatnak, valahányszor sikeresen létrehoznak egy blokkot. Körülbelül 10 percet vesz igénybe az új bitcoinok előállítása. Jelenleg a BTC teljes kínálata 18 millió körül van. A Bitcoins körülbelül 86% -át már most is verik. A jutalom azonban jelenleg 12,5 BTC, egy Bitcoin Halving nevű esemény miatt.

Mi az a Bitcoin Halving?

A Bitcoin felezés olyan esemény, amely felére csökkenti a bányászok számára elért bitcoin díjak számát. 210 000 blokk létrehozása után történik meg, ami körülbelül négy évet vesz igénybe. Két bitcoin-lehúzás volt a múltban. Minden felezés után a bányászok 50% -kal kevesebb bitcoinhoz jutottak, valahányszor blokkot állítottak elő.

Forrás: OKEx

A fenti diagram mintáját követve láthatja, hogy az idő múlásával kevesebb bitcoin készül. A nap végén, miután kinyitották a 21 millió bitcint (valószínűleg 2140-ben), a teljes bitcoin kínálat kihasználásra kerül. Ezért a bitcoin-defláció szűkösséget eredményez, és értékesebbé teszi a bitcint.

Hogyan befolyásolja a Bitcoin Haling a BTC árát?

A Bitcoin felezés elengedhetetlen esemény a kereskedők számára, mivel a történelem bebizonyította, hogy a múltban mindkét felező eseményt jelentős bitcoin árfolyam-emelkedés követte. Nézze meg a BTC árának korábbi statisztikáit:

Az első Bitcoin felezés 2012-ben

Felező nap: 12,35 USD


1 évvel később: 1100 USD

A 2. Bitcoin felezés 2016-ban

Felező nap: 650,63 USD

1 évvel később: 2634,17 USD

1,5 évvel később: 20 000 USD

Ahhoz, hogy megértsük a Bitcoin áremelkedésének okait, tudnunk kell, hogy a bitcoin árát nagymértékben befolyásolja a kereslet és kínálat törvénye. Amikor a Bitcoin felére csökken, a bányászok kevesebb bitcoin jutalmat kapnak. Így csökken az általuk piacra értékesíthető összeg. Csökkent kínálat esetén, amikor a kereslet növekszik vagy ugyanaz marad, az eszköz ára emelkedik.

Hogyan lehet kereskedni a Bitcoin felére

Vajon a BTC ára eléri az újabb csúcsot? Ez a kérdés vitákat váltott ki a kriptográfiai közösség körében, különösen a globális világjárvány miatt a kriptográfia és a globális gazdaság piacának közelmúltbeli visszaesése után. Ha nem biztos abban, hogy eljött-e a megfelelő idő a bitcoin vásárlására, kipróbálhatja a határidős vagy opciós kereskedést, amely nem igényli az eszköz tartását. Nyereségre tehet szert a bitcoin árváltozásával.

Ban ben határidős kereskedés, ha a Bitcoin árának növekedésére számít, akkor hosszú pozícióba léphet. Ha a bitcoin árának csökkenésére számít, akkor rövid pozíciót adhat meg. Akár 100-szoros tőkeáttételt biztosítunk az Ön nyereségének megsokszorozásához.

Fontolja meg azt is opciós kereskedés, népszerű fedezeti és arbitrázs eszköz a professzionális kereskedők számára. Amikor arra számít, hogy a bitcoin ára emelkedni fog, vásároljon vételi opciót. Éppen ellenkezőleg, ha arra számít, hogy az ár csökken, vásároljon eladási opciót. Ha kissé zavartnak érzi magát, akkor Opciók felfedezése oldal végigvezet a különböző opciós kereskedési stratégiákon, amelyek megfelelnek az Ön igényeinek és kockázati preferenciáinak.

További közelgő felező események

2020 a rejtjelezés felezésének éve, a BTC márciusi felét leszámítva, még több kriptofelező esemény várható, köztük az áprilisban a Bitcoin Cash (BCH), a májusi Dash (DASH), a szeptemberi Zcoin (XZC) és Zcash (ZEC) októberben.

Alig várom, hogy lássuk, miként fognak játszani ezek az események, és remélhetőleg gyümölcsöző év lesz mindannyiuk számára. Addig közölje velünk a témával kapcsolatos gondolatait, és hagyja meg észrevételeit az alábbi tweetben!

Kövesse az OKEx-et:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map