3 ok, amiért az ETH ára megütötte a gázt – és mi a tét az Ethereum jövőjéhez

Az Ethereum 2020-at enyhén szólva is erős volt. A projekt őshonos érméje, az Ether (ETH) ára az írás idejéhez viszonyítva évente kb. 200% -kal emelkedett – a teljes forgalom 90% -ával nyereséges pozíciókat.

Mi vezérli az első és legfontosabb altcoin iránti figyelemre méltó igényt? Az OKEx Insights mélyrehatóan elmélyíti az éter árát befolyásoló alapvető tényezőket, miközben technikai elemzést is végez annak megvizsgálására, hogy ez hova mehet tovább.

OKEx árdiagram Ether (ETH) számára. Forrás: OKExOKEx árdiagram Ether (ETH) számára. Forrás: OKEx

Az Ethereum 2.0 növeli a tét iránti igényt

A legkézenfekvőbb tényező az Ether árának felfelé emelésében az Ethereum 2.0 várható bevezetése, amelynek teszthálózata élõbe ment augusztus 4-én.

A második legnagyobb kriptovaluta platform következő fejlődése leginkább áttér a hálózat konszenzusos algoritmusáról az energiaigényes munkabiztonsági mechanizmusról a környezetbarátabb tétbiztosítási modellre. Ahelyett, hogy bányászokra támaszkodna az Ethereum blokklánc tranzakcióinak ellenőrzésére, a bejövő PoS modell a betétesekre – azokra a felhasználókra támaszkodik, akik Ether összegeket gyűjtenek – a hálózat biztonságának fenntartása érdekében..

Az új rendszerben az Ethereum 2.0 érdekeltjei kapják meg a blokkjutalmakat, amelyeket egyesek passzív jövedelemszerzés lehetőségének tekinthetnek. Ahhoz azonban, hogy érvényesítőként vehessen részt, a felhasználónak szüksége lesz 32 ETH – amelynek értéke hozzávetőlegesen 12 400 USD az írás idején.

Mivel egyre nagyobb az igény a validátorra, amint az Ethereum 2.0 bevezetése egyre közelebb kerül, ésszerű, hogy a 32 éter kívánatos áron történő felhalmozásának igénye részben felelős az ETH árának növekedéséért.

Az Ethereum származékok mennyisége új csúcsokat ér el

Az éter árának emelkedése – legalábbis részben – az ETH derivatívák kereskedési volumenének növekedésével is magyarázható.

Noha a bitcoin határidős ügyletek uralják a kriptovaluta derivatívák piacát, az éter határidős ügyletek forgalma növekszik – és gyorsan növekszik. 2019 szeptemberében az ETH és a BTC határidős aránya nagyjából 8% volt. Amint megjegyezte A háztömb, ez a szám mára 29% -ra nőtt.

Az ETH határidős ügyleteinek összesített napi mennyisége is drámai módon növekedett az elmúlt hónapokban – a torzulásból származó adatok szerint megközelítve 14 milliárd dollárt. Az adatelemző cég is neves augusztus 2-án, vasárnap minden idők legnagyobb mennyisége volt.

Az ETH határidős ügyletek összesített napi mennyiségét szemléltető ábra. Forrás: ferdeAz ETH határidős ügyletek összesített napi mennyiségét szemléltető ábra. Forrás: ferde


Konkrétan az OKEx-en az ETH-határidős ügyletek napi mennyiségének jelentős növekedését tapasztaltuk, amely nemrégiben megközelítőleg 3,5 milliárd dollárt ért el – nevezetesen magasabb, mint a márciusi csúcs, nagyjából 2 milliárd dollár.

Az ETH határidős napi volumenét bemutató ábra az OKEx-en. Forrás: ferdeAz ETH határidős napi volumenét bemutató ábra az OKEx-en. Forrás: ferde

Az OKEx iránti nyitott érdeklődés folytatta az új rekordok felállítását az elmúlt héten, és augusztus 2-án kora reggel elérte a mindenkori csúcsot, 352 millió dollárt – ami majdnem a duplája volt a februári csúcsnak.

Az ETH futures nyitott érdeklődést mutat. Forrás: OKExAz ETH futures nyitott érdeklődést mutat. Forrás: OKEx

Sőt, az ETH-val való kereskedés iránti növekvő lelkesedés gyorsan megnöveli a hosszú pozíciók tartásának költségeit. Az ETH finanszírozási aránya nyolc óránként 0,2% fölé emelkedett. Ez nyilvánvaló jele annak, hogy a piac túlmelegedett, mivel a 0,2% -os finanszírozási ráta azt jelenti, hogy egy 20-szoros tőkeáttételű kereskedő nyolc óránként 4% -ot fizet.

ETH örökös swap finanszírozási ráta. Forrás: OKExETH örökös swap finanszírozási ráta. Forrás: OKEx

A DeFi mánia zárolja az ETH-t

Míg az Ethereum 2.0 a láthatáron van, a decentralizált finanszírozás már itt van – és az azt körülvevő mánia kétségtelenül felemeli az Ether árát.

A decentralizált finanszírozás különféle nem letétkezelési ajánlatokból áll, de a legemlékezetesebbek és legfelkapottabbak azok, amelyek éghajlati kamatlábakat kínálnak. Annak érdekében, hogy bevásárolják a DeFi-őrületet, a felhasználók tömegesen fizették be az ETH-t. A DeFi Pulse szerint jelenleg 4,282 millió éter van bezárva a DeFi-be – ez csaknem 20% -os növekedést jelent a csupán 3 hónappal korábban bezárt 3.426-hoz képest. USD-t tekintve a lezárt ETH összege nagyjából 1,66 milliárd dollárt ér.

A DeFi-be bezárt éter mennyiségét szemléltető ábra. Forrás: DeFi Pulse

Ezenkívül az Ethereum gáz ára az év eleje óta közel 20-szorosára emelkedett, az Etherscan adatai szerint – és a DeFi és a gázfelhasználás növekedése pozitív összefüggést mutat.

Ethereum átlagos gázár diagram. Forrás: EtherscanEthereum átlagos gázár diagram. Forrás: Etherscan

Az ICO őrület megszűnt (de nem felejtették el)

Az Ethereum-központú decentralizált finanszírozás körüli hatalmas felhajtás emlékeztet az altcoin adománygyűjtési őrületére 2017-ben és 2018 elején.

A kezdeti érmeajánlatokként vagy ICO-ként ismert Ethereum-vezérelt adománygyűjtési erőfeszítések lényegében a hagyományos kezdeti nyilvános kibocsátás, vagyis az IPO kriptopénzipar általi változata voltak – levonva a szabályozást. Azok a vállalatok vagy magánszemélyek, akik pénzt akarnak gyűjteni egy új kriptovaluta projekt létrehozásához, Ethereum-alapú tokent adhatnak ki a befektetőknek Etherért cserébe.

A legtöbb esetben az újonnan kibocsátott zsetonokat nagy nyereségért lehetne értékesíteni, miután kibocsátották és a kriptovaluta tőzsdéin jegyezték őket. Ez pedig az ETH iránti keresletet ösztönözte, mivel a profitra törekvő befektetők az ETH-t az összes rendelkezésre álló token értékesítésbe kívánták önteni. Az ICO-buborék csúcsán egy éter valamivel 1500 dollárt ért.

Az ETH 2018 eleji csúcsát szemléltető ábra. Forrás: CoinGecko

ETH technikai elemzés: Az éter túlmelegedett-e??

Az Ethereum július közepén kezdődött árnövekedése az ETH-tulajdonosok 90% -ának már profitot hozott. A történelmi ármozgások figyelembevételével észrevehetjük, hogy az eszköz utoljára szembesült az éter-kínálat ilyen magas százalékával nyereségben.

Éter: A nyereség százalékos aránya. Forrás: GlassnodeÉter: A nyereség százalékos aránya. Forrás: Glassnode

Amint a július közepi mélyponttól a múlt vasárnapi csúcsig húzott Fibonacci retracement diagramon látható, a gyors összeomlás miatt az ár nem érintette a 0,5 Fibonacci retracement szintet. Az árat az egy órás MA60 is támogatja. Ez azt jelzi, hogy a piaci kapitalizáció szerint a második legnagyobb kriptovaluta még mindig nagyon bullish szakaszban van.

Továbbra is figyelhetjük, hogy az egy órás MA60 továbbra is támogatást nyújt-e. Ha ez a mozgó átlag nem sikerül, a következő támogatási szint 353 dollár körül lesz. Amíg az ETH ára nem esik e szint alá, középtávú trendje továbbra is bullish marad – de ez azt is jelenti, hogy további 10% -os visszahúzás lehetséges.

OKEx ETH Perpetual Swap 1h diagram - 8/5. Forrás: OKEx, TradingViewOKEx ETH Perpetual Swap 1h diagram – 8/5. Forrás: OKEx, TradingView

A heti diagramot nézve még több bullish jelet találhatunk arra nézve, hogy az ETH éppen kitört egyéves feneke területéről, és újból célozza tavaly áprilisban a 830 dolláros csúcsát. Ez lehetséges magas, 127% -os megtérülés lenne.

OKEx ETH Perpetual Swap 1W diagram - 8/5. Forrás: OKEx, TradingViewOKEx ETH Perpetual Swap 1W diagram – 8/5. Forrás: OKEx, TradingView

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map