5 nonfungible token projekt vezet a legnépszerűbb NFT felhasználási esetekben

Bevezetés az NFT gyűjtők, játékok, piactérek, művészetek és még a domainnevek terén is vezető utat jelentő projektekbe

A nem bejárható tokenek olyan eszközök digitális ábrázolása, amelyek a való világban nem cserélhetők fel. Amíg körül vannak 2017 közepe óta, Az NFT-k a DeFi fellendülése után megújult tapadást nyertek ebben az évben a kriptográfiai közösség körében. 2020 első felében az NFT ökoszisztémában átutalt USD összege elérte 232 millió dollár – 52% -kal több, mint a teljességét 2019-re.

Az NFT-ket gyakran a játék, a gyűjtők, a digitális művészet és más szektorok forradalmasításában rejlő lehetőségeik miatt emlegetik, és bár még mindig vizsgálják a hasznosságukat, az OKEx Insights az öt legfontosabb NFT-protokollt vizsgálja térfogat szerint, különböző kategóriákban, beleértve a játékot, a virtuális világot, gyűjtemények, művészet és domainek.

1. CryptoKitties: Minden idők vezető NFT-je

CryptoKitties egy Ethereum-alapú játék, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a virtuális macskák gyűjtését és tenyésztését. A játék tokenjei nem futtathatók, mivel mindegyikük egyedülálló digitális macskát képvisel a blokkláncon. Ezek a digitális macskák megjelenésük és tulajdonságaik tekintetében megkülönböztethetők "cattributes." Tekintettel e tokenek jellegére, az NFT által képviselt digitális macskákat nem lehet megismételni, megsemmisíteni vagy elvenni.

A digitális macskák tenyésztésének megkezdéséhez a felhasználóknak be kell helyezniük az étert (ETH) a játék hivatalos pénztárcájába, a Dapper-be. Kétféle módon lehet fajta új cicák – két saját cicát tenyészteni, vagy nyilvános atyával (az apa) tenyészteni. A felhasználók megszerezhetik első cicájukat, ha vásárolnak a piacon, vagy licitálnak egy cicára a játékban Ajánlati rendszer.

A tapasztalt CryptoKitties játékosok célja a lehető legtöbb értékes digitális macska összegyűjtése. Minden cica értékét generációja és ritkasága határozza meg. Nemzedékek óta általános ökölszabály, hogy a kevesebb generációval rendelkező cicák értékesebbek, mint a nagyobb számmal. Ennek oka az, hogy a kevesebb generációval rendelkező cicák gyorsabbak lehűlési sebesség, így gyakrabban tudnak szaporodni. 

"Gen 0" a legritkább nemzedék generáció, a készlet 50 000-nél rögzített. Ez szűkössé tette a Gen 0 kitties-eket, és értékük idővel nőtt. A generációktól eltekintve a szintén figyelembe vett kitteket ritka ide tartoznak az alacsony azonosítószámúak, valamint az exkluzív macskák vagy az alapító macskák, amelyek mind magasabb áron forgalmazhatók a CryptoKitties piacterén.

A CryptoKitties az első olyan NFT protokoll, amely 2017 végén felkeltette a fő figyelmet. Mivel a felhasználók ritka macskákat tenyészthettek, és új profitcikkeket értékesíthettek profit érdekében, a játék jelentős figyelmet keltett. A CryptoKitties iránti növekvő kereslet azt eredményezte, hogy az Ethereum hálózaton a napi tranzakciók száma minden idők legmagasabb szintjét (1,349 millió) érte el 2018 januárjában – ezt a rekordot nemrégiben túllépték 2020 szeptemberében a DeFi likviditásbányászati ​​őrület közepette. Uniswap.

Az Ethereum hálózat napi tranzakciói a CrypoKitties őrület alatt érték el az előző csúcsotAz Ethereum hálózat napi tranzakciói a CrypoKitties őrület alatt érték el az előző csúcsot. Forrás: Etherscan, OKEx Insights

Amíg a "főműsoridő" A CryptoKitties verziója letelt, a játék megőrzi ikonikus státuszát, mint vezető protokoll az NFT térben. A CryptoKitties összesített kereskedési volumene jelenleg áll több mint 64 000 ETH – vagyis nagyjából 29 millió dollár az írás idején – összesen csaknem 2 millió NFT eszköz került létrehozásra.

2. Decentraland: decentralizált virtuális világ

Az Ethereum blokklánc működteti, Decentraland egy decentralizált virtuális világ, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy testreszabott avatarokat használhassanak, gyűjthessenek gyűjthető tárgyakat és vegyenek részt a virtuális világ irányítási folyamatában. 

A Decentraland felfedezésének megkezdéséhez a felhasználóknak először egy kriptotárcájukkal kell csatlakozniuk egy webböngészőhöz. Ezután a felhasználók kiválaszthatják és testreszabhatják a sajátjukat avatar, és minden avatár kap egy virtuális útlevelet, amely képviseli identitását a Decentraland-ban. Miután a felhasználók befejezték az avatárjuk kezdeti beállítását, elkezdhetik saját környezeteik építését és ritka digitális eszközök vásárlását. 

A Decentraland programban való részvételhez cserélhető és nem bejárható jelzőkre van szükség. A MANA a Decentraland piacon használt digitális pénznem. Minden MANA token felcserélhető egy másik MANA tokennel, és ezért felcserélhető.

A MANA megvásárolható bármely kriptográfiai tőzsdén, amely felsorolja kereskedési párjait, például a MANA / BTC vagy a MANA / ETH az OKEx-en.

A felhasználók ezután költhetik a MANA-t a LAND parcellákra vagy birtokokra, hordható ruhákra és akár egyedi nevekre is Decentraland piactér. A Decentraland piactéren kívül a felhasználók támogatott elemeket vásárolhatnak az NFT piacterén, mint pl Nyílt tenger.

A Decentraland a LAND-ot (NFT) is használja a parcellák és birtokok tulajdonjogának képviseletére. A LAND egy nem áthatolható digitális eszköz, amelyet egy Ethereum intelligens szerződés tart fenn, amely a virtuális föld parcelláit képviseli Decentralandban. Minden LAND token egyedi földrészletet képvisel, és a Decentraland piactéren lehet kereskedni.

A Decentraland DAO élõbe ment szeptemberben, és ösztönzi a felhasználók részvételét az irányítási folyamatban. A felhasználók szavazhatnak a kormányzási javaslatokról és azokról szavazati jogok három forrásból származik:

  • Becsomagolt MANA: A MANA átalakult WMANA-vá. Minden WMANA egy szavazati egységgel egyenlő.
  • LAND parcellák: Minden csomag 2000 szavazati egységgel egyenlő.
  • Birtokok: Minden birtok 2000 szavazati egységgel egyenlő.

A felhasználók szavazhatnak különböző kormányzási témák, beleértve:

  • A LAND és a csomagok jellemzői és frissítései.
  • Piaci díjak.
  • A MANA kiosztása fejlesztési erőfeszítésekhez.
  • Új viselhető cikkek hozzáadása a Decentraland világához, építőkhöz és piactérhez.

A kormányzási javaslat oldala a DecentralandA kormányzási javaslat oldala a Decentraland. Forrás: Decentraland

A Decentraland az a második legnagyobb NFT protokoll minden idők kereskedési volumenét tekintve (49 780 ETH, vagyis 22,6 millió USD), és jelenleg több mint 96 000 játékon belüli eszközzel rendelkezik.

3. Rariálható: digitális gyűjtők piaca

Ritka egy olyan NFT piac, amelyet Alekszandr Szalnyikov és Alekszej Falin alapított 2020 januárjában. A moszkvai platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy verem, vásárolják és eladják ritka digitális gyűjteményeiket. A Rarible számos digitális gyűjteményt és terméket támogat, beleértve a digitális művészetet, a domain neveket, a DeFi biztosítási kötvényeket, a mémeket és a metavéreket.

A Rarible a digitális művészeti gyűjtők széles skáláját sorolja felA Rarible a digitális művészeti gyűjtők széles skáláját sorolja fel. Forrás: Rarible

A digitális gyűjthető tárgyak verése a Rarible-ben viszonylag egyszerű. A felhasználók kezdhetik a gyűjthető tárgyak feltöltését a támogatott digitális űrlapok bármelyikébe (grafikus, audio stb.), Majd leírások és árképzési adatok hozzáadásával. Ezt követően a felhasználóknak kapcsolatba kell lépniük az Ethereum pénztárcájukkal a pénzverési tranzakciók jóváhagyásához.

Az NFT pénzverés funkciója vonzó volt a tartalomkészítők és művészek számára, akik csak a megfelelő NFT megvásárlása után adhatnak ki előzeteseket tartalmukért, és teljes verziókat adhatnak a felhasználóknak..

A Rarible széles körű népszerűségre tett szert a kriptográfiai közösség körében a RARI irányítási jelzőjének köszönhetően. Míg a közelmúltbeli hype a kormányzási jelzők körül a DeFi szférából ered, a Rarible volt az első NFT protokoll elindítja saját irányítási tokent.

A RARI bevezetése az első lépés a Rarible végső célja: a Rarible decentralizált autonóm szervezet létrehozása felé. RARI-tulajdonosként a felhasználók rendszerfrissítési javaslatokat nyújthatnak be, és szavazhatnak azokról, beleértve a Rarible kereskedési díjaira és új funkciókkal kapcsolatos döntéseket..

A továbbiakban a Rarible folytatja az NFT és a DeFi integrációjának feltárását, és nemrégiben társul a yearn.finance és a Nexus Mutual blockchain alapú biztosítási platformjával a biztosítási fedezet NFT-k elindítására.

Az írás idején a Rarible 31 500 ETH-t meghaladó, azaz 14,3 millió dolláros összesített mennyiséget rögzített.

4. SuperRare: Piac egy kiadású digitális műalkotások számára

John Crain alapította 2017-ben, SuperRare egy digitális művészeti piactér, ahol a művészek gyűjthető digitális tárgyakként jelképezhetik és pénzessé tehetik hiteles, egy kiadású alkotásaikat. A SuperRare minden műalkotását egy ERC-721 token képviseli, amelyet kriptográfia biztosít és nyomon követhető a blokkláncon.

Amikor a művészek hitelesített digitális grafikát adnak ki a SuperRare-en, műveiket az Ethereum blokkláncon hitelesítik, hogy megakadályozzák a hamisítást és a történelmi eredetet. Ezenkívül a művészek a virtuális valósággalériák és a digitális kijelzők segítségével SuperRare-ben is megjeleníthetik alkotásaikat. A műgyűjtők viszont műalkotásokat vásárolhatnak a SuperRare-n, és viszonteladhatják az NFT-ket a másodlagos piacokon, például az OpenSea-n. A SuperRare összes tranzakciója Etherrel történik, és a vásárlóknak 3% -os tranzakciós díjat kell fizetniük minden vásárlásért.

A hagyományos művészeti galériákhoz hasonlóan a SuperRare is jutalékot számít fel művészektől. Az elsődleges értékesítéshez a művészek a bevétel 85% -át kapják, míg a SuperRare 15% -ot. Másodlagos értékesítés esetén a művészek 10% -ot kapnak jogdíjként.

A SuperRare önmagát az Instagram és a Christie kombinációjának írja le, és annak "Tevékenység" fülnek az előbbihez hasonló felülete van, míg a piactér olyan, mint az utóbbi – mindkét út a műgyűjtőket egy olyan oldalra viszi, ahol online ajánlatot tehetnek a digitális műalkotásokra.

A SuperRare felhasználói nyomon követhetik a felkapott műalkotásokatA SuperRare felhasználói nyomon követhetik a felkapott műalkotásokat. Forrás: SuperRare

A SuperRare minden idők kereskedési volumene meghaladta a 16 500 ETH-t – ami nagyjából 7,5 millió dollárnak felel meg, a jelenlegi ETH áron – a legmagasabb az NFT-art piacok között. A platform több mint 12 000 darab digitális művészetet adott el, másodlagos piaci eladásai pedig már majdnem elérték az egymillió dollárt.

5. Ethereum Name Services: A vezető NFT a domain nevekben

Az Ethereum Alapítvány alapította 2017 májusában, Ethereum névszolgáltatások egy nyitott, elosztott és kiterjeszthető elnevezési rendszer, amely az Ethereum blokkláncon alapul. A protokoll több mint 190 000 bejegyzett név és eddig több mint 100 pénztárcát és decentralizált alkalmazást integrált.

A natív TLD – vagyis a legfelső szintű domain – az ".ETH" az ENS-en. Ezek ".ETH" A domainnevek egyediek és nem járhatóak, az ERC-721-nek megfelelő NFT-k képviselik őket, és megvásárolhatók és kereskedhetők olyan NFT-piacokon, mint az OpenSea és a Rarible.

Az OpenSea-n eladó .ETH domainnevek eladóak.Az OpenSea-n eladó ETH domainnevek eladóak. Forrás: Nyílt tenger

Mivel ezek a domainnevek betartják az ERC-721 NFT szabványt, zökkenőmentesen csatlakoztathatják az NFT piacokat és a pénztárca interfészeket is, fokozva az NFT és a DeFi integrációit.

Az Ethereum Name Services a vezető NFT a szektorban, az összes kereskedési volumene több mint 6600 ETH (vagy 3 millió USD) és több mint 20 000 tulajdonos az OpenSea szerint.

Az első öt NFT domain névben, az ENS rangsorban az elsőAz első öt NFT domain névben, az ENS rangsorban az első. Forrás: Nyílt tenger

Az NFT-k előtt álló út

Az itt említett protokollokon kívül 2020 általában jó év volt az NFT-k és a DeFi számára. Előre haladva mélyebb integrációkra számíthatunk a két tér között. Például a Rarible már együttműködött az yearn.finance céggel, hogy biztosítási NFT-ket indítson a DeFi protokollokhoz, és a közelgő Ethereum 2.0 frissítés valószínűleg elősegíti az újszerűbb felhasználási eseteket és ösztönzi a növekedést ezen ökoszisztémák között.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner