A Bitcoin alapjai megerősödnek, amikor az érmék a DeFi-be özönlenek

A kriptovaluta világ legnagyobb történetei, amelyeket esetleg hiányoltál

Mozgalmas és rekordot érő hét volt a Bitcoin számára. 

Míg az Európai Központi Bank azt tervezi, hogy nyilvánosságra hozza a digitális euróval kapcsolatos gondolatait, és az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma szankcionálja az orosz trollokhoz kötött kriptovaluta-címeket, addig a piacvezető kriptovaluta többszörös alapvető minden idők legmagasabb szintjét állította össze. Ugyanakkor az érmék továbbra is decentralizált finanszírozási protokollokba kerülnek.

Itt található minden, amit tudnia kell a kriptopénz és a fintech világának e heti legnépszerűbb történeteiről.

Hamarosan nyilvánosságra kerülhet a digitális euróterv

Hónapokkal azután, hogy az Európai Központi Bank vezetője, Christine Lagarde először napvilágot látott az intézmény euróövezeti alapú digitális pénznemre vonatkozó megfontolásairól, a francia politikus és ügyvéd a héten állította hogy a jegybank tervei vagy hiánya hamarosan nyilvánosságra kerül.

Lagarde szerint:

"Az eurorendszer egyelőre nem hozott döntést a digitális euró bevezetéséről. De, mint sok más központi bank a világon, mi is ennek előnyeit, kockázatait és működési kihívásait vizsgáljuk. Az eurorendszer munkacsoportjának megállapításait várhatóan a következő hetekben mutatják be a nyilvánosság számára, majd nyilvános konzultáció indul."

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Az EKB az egyik a központi bankok sokasága a világon, amely jelenleg a digitális valuta lehetőségeit vizsgálja, és a központi banki digitális devizák, vagy CBDC-k témája továbbra is erősödik a pénzügyi világban.
  • Az EKB vizsgálata az euróövezeten alapuló digitális fizetőeszköz iránt valószínűleg abból az érdekből fakad, hogy a monetáris unió ne maradjon le a kriptovaluta által vezetett fintech innováció üteméről.

orosz "trollfarm" az amerikai pénzügyminisztérium által szankcionált kriptovaluta címek

Három orosz székhelyű alkalmazott "trollfarm" Internet Kutatási Ügynökség és számos összekapcsolt kriptovaluta-cím volt szankcionált az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Külügyi Vagyonkezelő Hivatala által, mert állítólag a félretájékoztatások digitális terjesztése révén avatkoztak be az ország 2016. évi elnökválasztásába..

A szankcionált kriptovaluta címek léteznek a Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Zcash, Bitcoin SV és Dash blokkláncokon. Az OFAC nyilatkozata szerint, "Az IRA a kriptovalutát a tevékenységek finanszírozására használja fel a világon folyamatban lévő rosszindulatú befolyásolási műveleteik előmozdítása érdekében."

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A kriptopénzek látszólagos, rosszindulatú befolyásolók általi használata nem sokat segít a digitális pénznemek fizetésként való törvényes használatának előmozdításában mind az amerikai szabályozók, mind a külföldi befolyástól félő polgárok szemében.

A Bitcoin hash aránya az áradások ellenére új csúcsot ér el

Annak ellenére, hogy elárasztották a bitcoin bányászati ​​műveletekkel sújtott régiókat, Kína monszun szezonja megvan nagyrészt nem érinti az első és legfontosabb kriptovaluta hálózati hash sebessége. Valójában a bitinfocharts.com webhely adatai azt mutatják, hogy a Bitcoin hash aránya a hét elején új, minden idők legmagasabb pontját, 146.5372E értéket ért el.. 

Bár a pontos hash arány követése a vezető kriptovaluta hálózatban lehetetlen, számos más hash rate nyomkövető webhely hasonló szintet jelez a korábbi minden idők legmagasabb szintje közelében.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Bár a szecsuáni régióban az áradás áramkimaradásokat okozott és negatívan befolyásolta a Bitcoin bányászati ​​műveleteit a térségben, a monszun idényben tapasztalt heves esőzések további hidroelektromos energiát nyújthatnak alacsonyabb költségekkel, és ezáltal előnyösek lehetnek a Bitcoin hash-arányának.

A Bitcoin hálózati hasadási aránya ezen a héten minden idők legmagasabb szintjét érte el. Forrás: bitinfocharts.com

A Wholecoiner Bitcoin címek minden idők legmagasabb szintjét érték el

A BTC-befektetők egyre gyarapodnak, mivel a teljes pénzérmék száma – vagyis a Bitcoin hálózat címei legalább egy teljes érmével – ezen a héten új, minden idők legmagasabb pontját érte el.

A on-chain piacelemző glassnode vállalat szerint a legalább 1 BTC-t birtokló Bitcoin-címek száma megvan folyamatos növekedést mutatott és most 823 000 fölött ül.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A legalább egy érmével rendelkező Bitcoin-címek számának növekedése a piac általános tendenciáját szemlélteti – vagyis a rövid távú áringadozásoktól függetlenül állandó igény van legalább egy egész érme birtoklására..
  • Soha nem lesz annyi érme, hogy minden jelenlegi milliomos a világon 1 BTC-vel rendelkezzen. Legalább egy érme biztosítása egyre népszerűbb lehetőségnek tűnik.

A DeFi-ba zárt BTC meghaladja a 87K-s érméket

A decentralizált pénzügyek világát nagyrészt nem hagyta figyelmen kívül a szélesebb kriptovaluta-piacok közelmúltbeli áresése, mivel a befektetők továbbra is a BTC-t zárják a DeFi termékekbe.

A DeFi Pulse nyomonkövetési platform szerint a DeFi termékekbe bezárt BTC teljes összege új, minden idők legmagasabb pontját érte el, körülbelül 87 752 000 érme – amelynek több mint a fele WBTC formájában van rögzítve az Ethereum hálózaton – szeptembertől. 11..

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A decentralizált finanszírozás idei növekedése minden bizonnyal rontotta a Villámhálózatot. A második réteg méretezési megoldásába rögzített teljes DeFi-érték csupán 1100 BTC.
  • A DeFi protokollokba zárt nagy mennyiségű BTC ellenére az Ethereum blokklánc továbbra is meghatározó, ha a teljes értéket lezárjuk.

A DeFi-be bezárt BTC mennyisége az elmúlt 90 nap során folyamatosan nőtt. Forrás: DeFi Pulse

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner