A Bitcoin árán túl: Az alapok figyelemre méltó növekedést mutatnak a felezés között

Bitcoin (BTC) a világ bármely más eszközével ellentétben van polarizáló hype, hírességek jóváhagyása, média közvetítés, szabályozási kihívások és teljesítmény az elmúlt évtizedben. Bár ez évek óta intenzíven megvitatott téma, a figyelem, amelyet kap, változatlanul megnő olyan nagy eseményekhez, mint például a múlt heti feleződik.

A Bitcoin kódjába épített önszabályozó intézkedés, a blokkjutalom „felére” nagyjából négyévente fele csökkenti az új bitcoinok kibocsátási arányát. A harmadik ilyen eseményre UTC 19:23 körül, 2020. május 11-én került sor.

A felezés, mint alapvető mérföldkő

Annak ellenére, hogy sok iparági vezető úgy gondolja, hogy a Bitcoin és annak mögöttes technológiája képes megváltoztatni a világot, a közösség között rögzítették a digitális eszköz árát. Ez pedig felpörgeti a spekulációt és azt a volatilitást, amelyről a Bitcoin ismertté vált.

A rövid távú árcélokat és előrejelzéseket félretéve a Bitcoin valós értéke, szakértők vitatkozni, abban rejlik, hogy rugalmasan, átláthatóan és megbízhatóan képes értéket tartani és átadni az egész világon. Értékét a beépített szűkösség is okozza, amely a korlátozott ellátás és a rendszeresen lassuló kibocsátási ráta következménye.

Ebből a célból a felezés jelentős alapvető mérföldkő, amely csökkenti az emissziós arányt és növeli a Bitcoin szűkösségét, amelynek hatását elemző elemzi A PlanB végrehajtása az állomány-áramlás modellt.

Míg az események felezésére széles körben került sor megbeszélték és megvizsgálták a Bitcoin árára gyakorolt ​​hatásukat és jövőbeli előrejelzések, a vezető digitális fizetőeszköz alapjainak áttekintése az utolsó két alaphelyzet között tágabb perspektívát mutathat be annak növekedésével kapcsolatban.

A Bitcoin iránti globális érdeklődés x8 növekedést mutatott

Az elmúlt évtizedben a Bitcoin megjelent a sötét hálóból, hogy globális szinten érezhetővé tegye jelenlétét. A Google Trends adatai szerint az érdeklődés a Bitcoin iránt az idő múlásával folyamatosan nőtt, a szórványos csúcsok pedig jelentős áremelkedéseket jeleztek, például 2017 decemberében..

bitcoin érdeklődés a google trendek irántBitcoin keresési kifejezés kamat idővel. Forrás: Google Trends

Az előző felezés, 2016. július 9-e óta közel nyolcszorosára nőtt az érdeklődés a Bitcoin iránt. Bár ez a növekedés szempontjából nem konkrét mutató, világszerte a digitális valuta növekvő elfogadását és elismertségét jelzi.

A nullától eltérő egyenlegcímek száma elérte a 30 milliót

Tekintettel a Bitcoin pénztárcák névtelen jellegére (és az egyszerűségükre, amellyel létrehozhatók), gyakorlatilag lehetetlen megismerni a kifejezés hagyományos értelmében létező Bitcoin „felhasználók” pontos számát. Azonban az egyik legközelebbi alternatív mérőszámunk a nullától eltérő BTC címek száma.

Ez a szám azokat a címeket jelöli, amelyek nem üresek és tartalmaznak legalább egy satosit, a Bitcoin legkisebb egységét (0,00000001 BTC).

Amint az az alábbi ábrán látható, a második felezés idején a nem nulla címek teljes száma nagyjából 9 millió volt. Azóta több mint háromszorosára nőtt, meghaladva a 30 milliót.


összes btc nem nulla címA nullától eltérő BTC címek száma. Forrás: Glassnode

Annak ellenére, hogy ez az adat nem tükrözi az egyedi felhasználókat, számuk jelentős növekedését jelzi az utolsó felezés óta.

A napi aktív címek több mint kétszeresére növekedtek

Egy másik, jobban fókuszált láncmérő, amely tükrözi a Bitcoin használatát, a napi aktív címek száma.

Ez a szám az egyedi címeket jelöli, amelyek aktívak a hálózaton küldőként vagy vevőként, és a hálózat hasznosságának, és ennek következtében értékének a mértéke.

btc aktív pénztárcákBitcoin napi aktív címek. Forrás: Messari

Amint az a fenti ábrán látható, a napi aktív címek száma több mint kétszeresére nőtt az utolsó két legalacsonyabb érték között. A második felezés idején 434 000-nél állt, a harmadiknál ​​pedig közel 1 millió volt.

A 2017. decemberi 1,29 milliós csúcshoz képest a hálózaton napi aktív címek száma május 11-én csak 22 százalékkal csökkent, annak ellenére, hogy az árkülönbség meghaladta az 50 százalékot.

Fontos azonban megjegyezni, hogy ez a szám tipikusan a legfontosabb események és piaci mozgások körül csúcsosodik, például a felére. Növekedése mindennapokban sokkal stabilabb, amint azt az alábbi diagram log skálaváltozata is jelzi.

btc aktív pénztárcák napló diagramA Bitcoin napi aktív címei naplóskálán. Forrás: Messari

A tranzakciók száma meghaladja a 70% -ot

A Bitcoin blokklánchoz hozzáadott minden új blokk magában foglalja a felhasználók közötti tranzakciókat – a hálózaton keresztüli sikeres tranzakciók száma az egyes időszakokhoz viszonyítva a használat és a hasznosság növekedését jelentheti..

Az alábbi ábra szerint a második felezés napján a sikeres tranzakciók teljes száma 182 000 volt. Ez a szám több mint 70 százalékkal nőtt, és elérte a 312 000-et a múlt heti harmadik eseményre.

bitcoin napi txn számA Bitcoin hálózat napi tranzakcióinak száma. Forrás: Messari

A tranzakciók volumene meghaladja a napi 1,5 milliárd dollárt

A fent megtekintett tranzakciószám mutatótól eltérően a mennyiségi mutató a Bitcoin blokkláncon végzett tranzakciók teljes értékét (USD-ben) jelenti egy adott napon.

Minél nagyobb a hangerő, annál több értéket visznek át a Bitcoin segítségével, így ez megbízható mérőszám a hálózat növekedésével és felértékelődésével az idő múlásával.

btc napi tranzakciós volumenBitcoin tranzakciók volumene (USD). Forrás: Blockchain.com

Míg a teljes tranzakció volumene 142 millió dollár volt a második felezés idején, a harmadikra ​​1,69 milliárd dollár volt, ami 1095 százalék feletti növekedést jelent.

A hálózati hasráta 7874% -kal nőtt

Bármely blokklánc-hálózat, beleértve a Bitcoin-t is, a biztonsága és a megváltoztathatatlansága, megbízható és megváltoztathatatlan tranzakciós nyilvántartásokat biztosít..

A Bitcoin hashrate képviseli a hálózat számára kiosztott számítási teljesítményt, és közvetlen összefüggésben van a biztonságával.

Minél magasabb a hashrate, annál költségesebbé válik a blokklánc megtámadása (lásd 51 százalék támad), és módosítsa az új blokkokat és tranzakciókat.

bitcoin hálózat hashrateBitcoin hashrate. Forrás: Messari

A Bitcoin hasrátja jelentősen megnőtt az utolsó két érték között, a 2016. július 9-i 1,58 millió terahash / s (TH / s) értékről a 2020. május 11-i 126 millió TH / s értékre – ez meghaladja a 7874 százalékot.

A jelenlegi hashrátus mellett az elméleti a támadás költsége a Bitcoin hálózat több mint 344 000 USD / óra, szemben a 11 500 USD / óra és 6 454 USD / óra Bitcoin Cash (BCH) és Bitcoin SV (BSV) illetőleg.

A hashrate (és az általa nyújtott biztonság) növekedése a Bitcoin megbízható alternatív fizetési módként mutatja be a nagy értékű transzfereket.

A hálózati növekedés megnöveli az ár drágulását

Sok beszámoló szerint a “igazi érték” A BTC funkciója a funkcionalitásában van, amely attól a hálózattól függ, amelyben működik. A Bitcoin hálózata az oka annak, hogy ez a vezető digitális fizetőeszköz, és a technológiailag továbbfejlesztett és fejlett digitális eszközök és tokenek bevezetése ellenére is megmaradt..

A Bitcoin népszerűségén kívül a fentiekben kiemelt mutatók a Bitcoin hálózat növekedésének, hasznosságának és biztonságának mérőszámai. Ezek a tulajdonságok létfontosságúak a létezése és a túlélhetőség szempontjából – annak meghatározása érdekében, hogy hosszú távon a Bitcoinnak van-e valódi esélye a globális elfogadásra. Noha ezek az adatok a növekedés különböző mértékű tükröződését tükrözik az idő múlásával, függetlenül attól, hogy indokolnak-e egy bizonyos árértékelést más devizák (például USD) tekintetében.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map