A Bitcoin esési és árfolyamvesztési valószínűsége valószínűleg rövid távú nyomás utáni felezéssel jár: elemzés

Két, a Bitcoin (BTC) hálózaton alapuló érme befejezte blokkjutalom-csökkentését a múlt héten. Alapján OKLink adatok, A Bitcoin Cash (BCH) – a Bitcoin kemény villája – április 8-án, 12: 20-kor elérte a 630 000 blokkmagasságot és kiváltotta a felező eseményt, amely a hálózat bányászati ​​hasznát 12,5 BCH-ról 6,25 BCH-ra csökkentette / bányászott blokk.

A Bitcoin SV (BSV) – a Bitcoin Cash kemény villája – felére csökkentése röviddel a BCH-k után következett be, és kb. egy hónappal a Bitcoin előtt. Április 10-én 00:48 UTC, BSV elkészült 50 százalékos jutalomcsökkentő eseménye.

A felezés utáni hash ráta zuhanása

A Bitinfocharts.com adatai azt mutatják, hogy mind a BCH, mind a BSV jelentős tapasztalatot mutatott hash arány – a kriptográfiai eszközök sebessége – süllyedésük másnapján süllyedjünk be. A BCH hash aránya körülbelül 50 százalékkal, 3,58EH / S-ról 1,85EH / S-re, a BSV 70% -kal 3,01EH / S-ról 0,92EH / S-re csökkent.

BCH vs BSV hash rate histor chart. Forrás: bitinfocharts.com & OKEx

A merülés két részre oszlott. Először is, a BCH hash-aránya veszteséget szenvedett az április 8-i feleződés után, míg a BSV hash-aránya időközben nőtt. Másodszor, a BSV április 10-i felezését követően a BSV kivonatolási aránya jelentősen csökkent, és a hálózat számítási teljesítményének egy része a BTC.

Ez a jelenség azzal magyarázható, hogy a felezés utáni felezés, ha az érmék ára és a bányászati ​​fix költségek változatlanok maradnak, a bányászok jövedelme közel felére csökken. Ez azt jelenti, hogy a felezés utáni láncok folytatása kevésbé lesz jövedelmező. Minél magasabb a hash arány, annál intenzívebb a bányászati ​​verseny, és fordítva.

A kivonatolási arány éles csökkenése azt jelzi, hogy sok bányász leállította bányászati ​​fúrótornyát, vagy más érmékre helyezte át hatalmát.

Az OKEx elemzői ezt a helyzetet egy korábbi Market Watch Weekly cikkben jósolták meg, megjegyezve, hogy „a legalacsonyabb értékek közötti különbségben azt látjuk, hogy sok bányász áttér a BTC hálózatra, hogy jövedelmezőbben bányásszon, ami a hálózati hasrátot magasabbá teszi, és a a bányászat drágább. ”

A BTC jelenlegi kivonási aránya agresszívan 119EH / S-re nőtt, április 14-én, ami nagyjából 20 százalékos növekedést jelent a BSV felező napjához (április 10.) képest, a Bitcinforcharts.com adatai szerint. Ezenkívül a BTC lánc a hash rate eloszlásának több mint 95 százalékát ellenőrzi mindhárom blokklánc között, a Érmetánc.

BTC hash rate histor chart. Forrás: bitinfocharts.com

Az utolsó figyelemre méltó számítástechnikai csata a kriptóban 2018 végén volt, amikor a BCH keményen elágazott és a BSV létre. Akkor a BCH és a BSV közti hasháború majdnem bányászathoz vezetett halálspirál a Bitcoin számára, mivel mindkét elágazó lánc kiszívta a számítási teljesítményt a Bitcoin hálózatból. Ez az idő egyben a Bitcoin árának alsó-alsó periódusa is volt, amikor 3800 dollár körül mozgott. 

Az árak összhangban vannak a hash arány változásával

Az ár oldalon mindhárom érme árlerakása egybeesett a BSV felezésének végével. A Bitcoin körülbelül 7 százalékkal esett vissza a BSV felezését követő 24 órán belül, maga a BSV ugyanabban az időszakban 15 százalékot esett, a BCH pedig nagyjából 10 százalékot esett.

Másrészt mind a BCH, mind a BSV gyors emelkedést tapasztalt a hét nap alatt, ami a legrosszabb volt. A BCH összesen közel 20 százalékos emelkedést ért el hét nap alatt, és a BSV ugyanebben az időszakban több mint 30 százalékot emelkedett. A BTC ezen a héten csak 10 százalékkal emelkedett.

BCH vs BSV vs BTC 1H diagram. Forrás: TradingView

A Bitcoin ára feleződik

A múlt heti felezési események a Bitcoin májusban várható felezésének szimulációiként tekinthetők. A BSV ára körülbelül két hónappal a felezés előtt tetőzött, a BCH pedig ugyanebben az időszakban.

E minta alapján ésszerű előrejelzés az lenne, hogy a BTC vagy már elérte legutóbbi csúcsát február közepén – amikor az érme 10 000 dollár feletti kereskedést folytatott -, vagy két héttel a felére esése előtt új bullish trendet indít. Felezését követően a Bitcoin hash aránya valószínűleg csökken, és az ár nyomás alatt lesz.

BCH vs BSV vs BTC 1D diagram. Forrás: TradingView

Amit más elemzők mondanak

Xangle adatelemző és hírszerző cég kutatói megjegyezték az a jelentés április 9-én közzétette, hogy a jelentős ár- és hash-ráta növekedés ellenére BTC korábban minden felezés után tanúi voltak, figyelmeztetnek arra, hogy a harmadik felezés eltérhet. A jelentés azt is megjegyzi, hogy a bányászok voltak a „leginkább érintettek” az összes érintett piaci szereplő közül BTC’S feleződik.

De néhány bányász optimistább. Egy másik szerint kutatási jelentés a Genesis Mining bányászati ​​művelet április 7-én közzétette, a közvélemény-kutatók több mint fele szerint a BTC ára emelkedni fog a jutalomcsökkentés után.

A kriptográfiai közösség más elemzőinek van kérdőre vonta függetlenül attól, hogy a közelgő felezés hatását már beárazta-e vagy sem. Mások – hosszabb távon tekintve a Bitcoin korábbi kedvezőtlenségeit követő tendenciákat – hallgatólagos hogy ez a kriptopénz egy új, mindenkor magas árat fog elérni valamikor a felezés után.

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalakor, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner