A Bitcoin felosztása két táborba – azoknak, akik szeretnék és akiknek szükségük van rá

eredeti szerző: Audrey Nesbitt

A képet készítette Riya Kumari tól től Pexels

A fejlett világban van egy pénzügyi rendszerünk, amely nagyrészt működik (kivéve azt az esetet, amely 2007–2008-ban történt a pénzügyi összeomlással, amelyet Satoshi Nakamoto a Bitcoinnal intézett). Átkozhatjuk a díjakat, különösen a határokon átnyúló vagy devizaügyletek esetében, egyes tranzakciókat nem lehet banki nyitvatartási időn kívül stb. Megtenni, de javarészt ha nem törik meg, miért kell kijavítani a rendszert. Kormányaink vannak, amelyek felügyelik a bankrendszert, évek óta működik, így valóban nem gondolkodunk sokat azon banki alternatívák keresésén, mint a Bitcoin. Sokan azt mondanák, hogy nincs szükségünk olyan digitális pénznemekre, mint a Bitcoin – a Bitcoinra vágyunk.

Egy újabb felmérés a YouGov Omnibus kutatási szolgálat azt mutatja, hogy az amerikai évezredesek fele érdekli a kriptopénz fizetésként való használatát, de végül nincs rá szükségük – akarják. Az olyan cégek, mint a Facebook, arra is pályáznak, hogy ezeknek az évezredeknek a fizetési platformjává váljanak. Figyelembe véve e vállalatok biztonsági és adatvédelmi bricseszjeit (gyakran terv szerint), nem akarunk jobb választást?

Mi van, ha Venezuelában él? Venezuela hatalmas pénzügyi válság közepette van, gyorsan leértékelődő nemzeti valutával, ahol a kriptopénzpiac volatilitásának viselése előnyösebb, mint a helyi fizetőeszköz tartása.

Localbitcoins, egy olyan piactér, ahol a felhasználók Bitcoint vásárolhatnak és adhatnak el egymásnak és egymás között, Columbia, Venezuela és Peru területén exponenciálisan nőtt a volumen növekedése. Az elmúlt héten a venezuelai Localbitcoins piacai az elmúlt 10 hétben nyolcadik alkalommal jelentettek rekord mennyiséget

Nincs harmadik fél általi megszakítás

A Bitcoin és más, a Blockchain technológiára épülő kriptovaluták egyik legfontosabb előnye, hogy a kormányok és bankok nem tudják megszakítani a tranzakciókat, elkobozni vagy befagyasztani a számlákat – ez a kriptovaluták vonzó vonzereje az ingatag régiókban élők számára. A hiperinflációval küzdő országokban, például Venezuelában, a kriptovaluták hatalmas előrelépést mutatnak. A hiperinfláció akkor következik be, amikor a lakosság inkább vagyonát nem monetáris eszközökben vagy stabil devizában, például az amerikai dollárban tartja. Ugyanakkor, mint a venezuelai helyzetben, a kormány ellenőrzése miatt a deviza megszerzésének képessége erősen korlátozott, ami a Bitcoin és más kriptovaluták népszerű alternatívájává tette. Lehetséges, hogy ezeknek a régióknak olyan banki alternatívára van szükségük, mint a Bitcoin.

Blockchain, kriptovaluták & Bitcoin – Pénzügyi alternatívák a bank nélküli és az aluli bankok számára

Gondolt már arra, hogy milyen lenne az élet, ha nem férnénk hozzá az alapvető banki szolgáltatásokhoz?

Míg sokan természetesnek veszik a modern elektronikus banki szolgáltatások kényelmét, a lakosság jelentős részének valójában nincs hozzáférése a banki szolgáltatásokhoz. Szerint a 2017. évi jelentés az FDIC szerint az amerikaiak több mint 25 százaléka vagy egyáltalán nem rendelkezik bankszámlával, vagy nem tudja felhasználni számláját minden pénzügyi szükséglet fedezésére. Ez a probléma csak akkor válik egyre sürgetőbbé, ha olyan országokat vizsgál meg, amelyek nem annyira gazdagok, mint az Egyesült Államok. A világ legfrissebb adatai szerint világszerte körülbelül 1,7 milliárd felnőtt nem fér hozzá banki szolgáltatásokhoz Világbank Global Findex adatbázisa.

A képet készítette Vladislav Reshetnyak tól től Pexels

A pénzügyi eszközökhöz való hozzáférés javítása mindenki számára

A bankszámlához való hozzáférés hiánya komoly probléma, olyannyira, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete a hét 17 Fenntartható fejlődési célok a szegénység sújtotta nemzetek fenntartható fejlődésének ösztönzése szerte a világon. De a fenntartható fejlődés nehezebbé válik, mivel a nagy bankok továbbra is uralják a pénzügyi helyzetet, és sok bank vagy csökkentette jelenlétét a szegénység sújtotta területeken, vagy a magas költségek és kockázat miatt teljesen kivonult. Az ezeken az elmaradott területeken élőknek továbbra is szükségük van egy bank biztonságára, de még az alapvető banki szolgáltatásokhoz sem férnek hozzá alapvetően online. Hozzáadva az elengedhetetlen pénzügyi szolgáltatásokhoz, például a csekkpénztárhoz való hozzáférés nehézségeihez, sok embernek hiányoznak az alapvető azonosítási formák, amelyek hozzáférést biztosítanának az alapvető banki szolgáltatásokhoz.


Ha valaha elvesztette vagy ellopták személyi igazolványát, akkor tudja, mekkora fájdalmat okoz annak pótlása. A szegénységben élők számára számos más akadály áll az azonosítás megszerzésében vagy pótlásában, ideértve a megfelelő dokumentumok hiányát, a magas díjakat, a nyelvi akadályokat, a családi vagy társadalmi kapcsolatok hiányát az azonosítás igazolásához stb..

A hajléktalanok és a szegénységben élők szisztémás láthatatlanságba kényszerítése arra késztetve őket, hogy ellenőrizzék, kik ők, ami azt eredményezheti, hogy megtagadják azokat az alapvető szolgáltatásokat, mint az egészségügy és a lakás.

A blokklánc-technológia segít a bank nélküli és az aluli bankban

Blockchain, az a technológia Bitcoin a Wikipedia szerint a titkosítással összekapcsolt rekordok, blokkoknak nevezett listája növekszik. Minden blokk tartalmazza az előző blokk kriptográfiai kivonatát, időbélyegzőt és tranzakciós adatokat (általában merkle fa gyökér kivonatként ábrázolva). Tervezése szerint egy blokklánc ellenáll az adatok módosításának. Ez "egy nyílt, elosztott főkönyv, amely hatékonyan, ellenőrizhető és állandó módon képes rögzíteni a két fél közötti tranzakciókat"

A blokklánc-technológia átláthatósága és hatékonysága vonzó lehetőségsé teszi, hogy megoldja a bankban és az aluli bankban lévő legnagyobb kihívásokat.

Kanadai szoftvermegoldási cég Intelligens Sapien blokklánc-alapú digitális identitáson és piactéri megoldáson dolgozik a hajléktalan fiatalok azonosításával és más kihívásokkal foglalkozni. Ez a kezdeményezés Silver Linings néven működik, és mindenütt elérhető azonosítási forrás, a digitális készpénz és a kiadások ellenőrzésének létrehozásával működik.

"Az emberiség történelmének egyik legnagyobb átalakulásán megyünk keresztül, ha a technológiát olyan sebességgel alkalmazzuk, amilyen sebességgel vagyunk. A kommunikáció most ingyenes és határok nélküli, a vásárlás, a filmnézés és a társasági élet mindennapi életünk a technológiából épül fel, ma már technológiát használunk az oktatáshoz és az egészségünk javításához, azonban nincs olyan nemzeti identitás-megoldás, amely az alapvető annak bizonyítása, hogy ki az egyén – létrehoztunk egy digitális világot, ahol mindenki névtelen. A Blockchain egy forradalmian új technológia, amely képes létrehozni ezt az egyedülálló azonosítást a digitális világban, és mindenütt elérhető értékforrást is létrehozhat azokból az adatokból, amelyeket a fent felsorolt ​​szolgáltatások listájából ellensúlyoztunk. Bízom benne, hogy a Blockchain nagy szerepet játszik a szegénység mértékének csökkentésében ebben a világban, miközben segíti a kevésbé szerencsésebbeket abban, hogy képzettebbé váljanak és kommunikálják őket másokkal a gyorsabb rehabilitációs folyamat érdekében.." – Matt Hinkley, Vezérigazgató, Smart Sapien & Társalapító és vezérigazgató Liquidus

A Blockchain előnyeinek banki kezelése:

– Nincs szükség fizikai ágra

– Nincs szükség komplex vagy drága infrastruktúrára a hálózat üzemeltetéséhez, ami végső soron alacsonyabb díjakat eredményez

– Fokozott átláthatóság

– A tranzakciók sebessége

– A vagyon igazolása, a földtulajdon, az azonosítás, az ügyleti nyilvántartás és más fontos dokumentumok egy blokkláncon tárolhatók, csökkentve ezzel a papírdokumentumok korrupciójának lehetőségét

– Decentralizált – semmilyen kormány vagy más szervezet nem ellenőrzi. A határokon átnyúló fizetést is magukban foglaló tranzakciókat közvetlenül azoknak lehet lebonyolítani, akiknek erre szükségük van

– A Blockchain-kompatibilis hitelezés biztonságosabb módot kínál a személyes hitelek odaadására egy nagyobb felhasználói kör számára, ami olcsóbbá, hatékonyabbá és biztonságosabbá tenné a hitelezési folyamatot

A képet készítette rawpixel.com tól től Pexels

Bitcoin

A Bitcoin, az első népszerű kriptovaluta vagy digitális készpénz, nem igényel központi bankot vagy egyetlen rendszergazdát, és felhasználóról-felhasználóra, peer-to-peer-re küldhető, anélkül, hogy harmadik féltől lenne szükség. A kriptovaluták, mint Bitcoin életképes megoldást kínál a nem bankolt / alul bankolt kérdésekre. A telepítés szempontjából nem igényel semmit – ehhez legalább mobiltelefonra és internetkapcsolatra van szükség. Bitcoin hatékonyságot, költséget, sebességet, biztonságot kínál, minimalizálja a harmadik felek általi korrupció lehetőségét, és határtalan.

Legyen szó a Bitcoinról, az Ethereumról, a Ripple-ről vagy más egy vagy két kriptovalutáról, amely végül az értékátvitel során használt fő digitális pénznem lesz, vagy a Facebook, vagy egyáltalán nem, hogy egy újabb megbeszélésre szolgáljon.

„A bankképesség és a valutákat befolyásoló szociálpolitikai kérdések, valamint az, hogy ez hogyan befolyásolja a leginkább rászorulókat, sürgető kihívás, amelyet sokunknak meg kell oldanunk a Blockchain Technology térben. Minden egy dologból áll – a mi elsődleges ösztönünk a biztonság és a stabilitás (menedék és étel) után kutat. Jelenleg a blokklánc és a kriptovaluták hozzáférhető megoldást jelentenek a bank nélküli felhasználók számára. Nem tudjuk, hogy ez-e a fenntartható problémamegoldó, mégis, tudjuk, hogy ebben az időben, ebben a pillanatban nincsenek jobbak. ” – Anna Niemira, a CryptoChicks üzletfejlesztési igazgatója

Újranyomtatás innen: https://medium.com/datadriveninvestor/splitting-bitcoin-into-two-camps-those-that-want-it-and-those-that-need-it-a067cab8920a

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map