A Bitcoin hirdetések Hongkongban jelennek meg, miközben a PBoC felvázolja a DCEP hatásait

Heti áttekintés a blockchain és a kriptovaluta hírekről Kínából és Hongkongból.

Mozgalmas hét volt a kínai és a hongkongi blockchain szférában. A Kínai Népbank helyettes kormányzója cikket tett közzé arról, hogy a DCEP milyen hatással lenne Kína pénzkínálatára. Ezenkívül a Bitcoin hirdetések vírussá válnak Hongkongban.

Itt található minden, amit hiányolhatott ezekről a történetekről és még sok minden másról az OKEx Insights kínai piacfigyelőjének e heti kiadásában.

A PBoC alelnöke felvázolja a DCEP öt hatását Kína pénzellátására

Fan Yifei, a Kínai Népbank kormányzóhelyettese a közelmúltban közzétett cikk Kína digitális pénznemének, a DCEP-nek az M0 pénzellátására gyakorolt ​​hatásáról. Az öt legfontosabb megjegyzendő dolog:

 1. A DCEP a kínai M0 része, vagyis a papír bankjegyek és érmék – azaz a fizikai készpénz – ellátásának része.
 2. A DCEP központosított pénznem, amelyet a PBoC kezel.
 3. A DCEP kibocsátásának és forgalmazásának meg kell felelnie a készpénzkezeléssel kapcsolatos hatályos törvényeknek és rendeleteknek.
 4. A DCEP a PBoC által biztosított közjavak. A kínai központi bank nem számít fel kamatot vagy díjat a digitális valuta használatáért.
 5. A kínai kereskedelmi bankok felelősek a DCEP és a fiat RMB átalakításának megkönnyítéséért a nagyközönség számára.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • A DCEP beindítása fontos mérföldkő a kínai pénzellátási rendszer digitalizálásában. Fan szerint az ilyen lépés iránti igény a mobil és elektronikus fizetések gyors fejlődéséből fakad Kínában.
 • A DCEP kibocsátására és forgalomba hozatalára, a fiat pénznemekhez hasonlóan, szintén vonatkoznak a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának szabályai..

A Blockchain Service Network üdvözli a hivatalos programozási nyelvet

Red Date Technology – a kínai országos blockchain projekt, a Blockchain Service Network fejlesztője – bemutatott a Digital Asset Modeling Language, mint egységes intelligens szerződéses programozási nyelv a BSN számára. A nyílt forráskódú és a blokklánc-agnosztikus programozási nyelvet az amerikai blockchain induló Digital Asset Holdings fejleszti, és 2021-ben a BSN fejlesztői számára elérhetővé válik..

He Yifan, a vállalat vezérigazgatója szerint a Digital Asset Modeling Language lesz a kizárólagos szabvány a decentralizált alkalmazások fejlesztésére a Blockchain Service Network-en. Az egységes intelligens szerződéses programozási nyelv bevezetésének célja a BSN átjárhatóságának javítása, mivel a fejlesztőknek nem kell átírniuk intelligens szerződéseiket minden alkalommal, amikor egy alkalmazást telepítenek rá..

Kulcsfontosságú elvihetők

 • A Digital Asset Modeling Language várhatóan 2020 novemberében fejezi be első kísérleti programját, és mind az IBM Hyperledger Fabric-on, mind a WeBank FISCO BCOS-ján működik..
 • A BSN továbbra is egyesít további nyilvános blokkláncok, várhatóan hamarosan csatlakoznak az Algorand, a ShareRing és a Solana.

Bitcoin oktatási kampányok jelennek meg Hongkongban

Miután egy hongkongi bulvárújságban megjelent egy Bitcoin-hirdetés az Apple Daily című lapban, Hongkongban újabb villámcsapások és óriásplakátok zajlottak.

A hongkongi Bitcoin Egyesület által indított hirdetések célja, hogy felhívják a lakosság figyelmét a kriptovalutákra, mint a hagyományos pénzügy alternatívájára. Alapján egy bejelentés, öt óriásplakátüzenet tárgyalja a Bitcoin előnyeit és kockázatait a gyorsan változó világgazdaság közepette.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • A reklámok kiemelik a Bitcoin gazdasági előnyeit, mint a hagyományos pénzügy alternatíváját. Például a BTC korlátozott teljes kínálata elkerüli a széleskörű infláció problémáját, amelyet a fiat pénznemek szüntelen nyomtatása okoz.
 • Bitcoin hirdetések a szlogen "Legyen a saját bankja" nagy hongkongi bankok, például a HSBC és a Standard Chartered székhelye elé kerültek – felvetve ezzel a régió pénzügyi befogadásának vitáját.

#Bitcoin hirdetések közvetlenül előtt vannak #HSBC székhelye #HongKong – ez a pénzügyi befogadás kihívása vagy újabb előrelépése?? pic.twitter.com/ywPXY3x7wV– Jay Hao @OKEx (@ JayHao8) 2020. szeptember 11

Kínában először nőtt a kiskereskedelmi forgalom 2020-ban

Mind a kínai, mind a hongkongi tőzsde kissé fellendült a héten. A Shanghai SE Composite és a CSI 300 jelenleg a sajtóidő szerint 3284 és 4657 árfolyamon kereskednek, heti 0,90% -os, illetve 1,58% -os nyereséggel. Hongkongban a Hang Seng index a héten 0,92% -kal emelkedett, és jelenleg 24 694 dollár.

A kínai és hongkongi piaci indexek kissé fellendültek. Forrás: Trading Economics, Investing.com

A kínai tőzsde kis fellendülését az augusztusi kiskereskedelmi forgalom növekedése hajtotta végre. A Nemzeti Statisztikai Hivatal szerint Kína kiskereskedelmi értékesítése nőtt augusztusban 0,5% -kal – ez az első növekedés a kiskereskedelemben ebben az évben. A kiskereskedelmi növekedés összhangban van Kína COVID-19 gazdasági fellendülésével.

Kulcs elvihető

 • A közelmúltbeli augusztusi növekedés ellenére a kiskereskedelmi forgalom továbbra is Kína gazdasági fellendülésének leggyengébb területe. Összehasonlításképpen: az ipari növekedés erősebb fellendülés jeleit mutatta, mivel augusztusban éves szinten 5,6% -kal nőtt – meghaladva az 5,1% -os becsléseket.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner