A Bithumb állítólag kikopott, Robinhood a csalások nyomozása alatt

A kriptovaluta világ legnagyobb történetei, amelyeket esetleg hiányoltál

Ezen a héten a kriptovaluta és a blockchain világot nagyrészt elárasztották a rossz hírek. Állítólag Dél-Korea legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéjén a rendőrség razziákat hajtott végre, Robinhood ezeréves központú brókere csalási nyomozás alatt áll, és az Ethereum díjai minden idők legmagasabb szintjét érték el.

Tekintse meg ezeket a történeteket és még sok minden mást az OKEx Insights heti kriptohírének ebben a kiadásában.

A BoE kormányzója nemzetközi stabil szabályozásra szólít fel

Andrew Bailey, a Bank of England kormányzója kijelentette, hogy a fiat pénznemek értékéhez kötött kriptovaluták globális szintű szabályozást igényelnek. Figyelmeztetést is adott a stabil állományokat magánkiadó vállalatoknak, hogy hamarosan nemzetközi szabályozás érkezhet.

Bailey szavai bejöttek egy cím egy online esemény közönségének kriptovaluta-szabályozással és politikai döntéshozó Hutchins Center on Fiscal agytrösztjével & A Brookings Intézet monetáris politikája.

Főbb elvihetők:

  • Bailey állításait nem szabad anti-stablecoin-nak venni. Ehelyett a BoE kormányzója úgy véli, hogy több szabályozási intézkedésre van szükség a fiat kapcsolt kriptovaluták tényleges 1: 1 értékének biztosításához, valamint beváltásuk biztosításához..
  • Bailey odáig ment, hogy azt sugallta, hogy a stabil gyógyszerek életképes és általános fizetési módokká válhatnak a jövőben.

Állítólag Robinhood ellen polgári csalás miatt nyomoznak

A Robinhood, az évezredek körében különösen népszerű részvény- és opciós ügylet állítólag az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete polgári csalás miatt folytat nyomozást, mert nem közölte pontosan, hogyan értékesíti az ügyfelek megrendelését nagysebességű kereskedőknek.

Az előrejelzések szerint a szabályozó pénzbírsága körülbelül 10 millió dollár lesz.

Főbb elvihetők:

  • A probléma továbbra is fennáll a Robinhood miatt, amelyet a FINRA korábban megbírságolt a megrendelések nem megfelelő irányítása miatt, és különféle kieséseket szenvedett a magas piaci ingadozások idején..
  • A népszerű befektetési alkalmazás iránti bizalom csökkenhet, ha és amikor a rossz sajtó továbbra is nyomtat.

Dél-Korea legnagyobb tőzsdéjét állítólag lefoglalta a rendőrség

A Bithumb, Dél-Korea legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéje állítólag a Szöuli Fővárosi Rendőrügynökség állítólag csalás miatt foglalt le. 

A Szöul Shinmun, az ország egyik ismert újságja szerint a BXA tokeneknek a befektetők számára elkövetett mintegy 25 millió dolláros állítólagos előértékesítése jelentős veszteségekhez vezetett, miután a tőzsde natív tokenje nem szerepelt. Ez nyilvánvaló rendőrségi rajtaütéshez vezetett a Bithumb irodáiban.


Főbb elvihetők:

  • A Dél-Koreából érkező rossz híreket nem hagyta figyelmen kívül a kriptovaluta világ, sokan a hét végén tapasztalt drámai BTC-eladásokért tették felelőssé a jelentéseket..
  • Dél-Korea régóta hotspot "FUD." Az ország másik cseréje, a Coinbit volt állítólag a rendőrök a múlt héten foglalták le.

Az Ethereum átlagos tranzakciós díja rekordmagas

Az Ethereum hálózat tranzakciós díjai ezen a héten minden idők legmagasabb szintjét érték el, mivel a decentralizált pénzügyi tokenek továbbra is eltömítik a hálózatot. Az Ethereum hálózaton az átlagos tranzakciós díj Etherben 0,031957 ETH-ra tetőzött szeptember 2-án a Blockchair adatkövető szerint.

Főbb elvihetők:

  • A méretezéssel kapcsolatos kérdések már régóta problémát jelentenek az Ethereum hálózatban, és a decentralizált finanszírozás növekedése tovább emelte ezt a problémát a figyelem középpontjába.
  • Az Ethereum fejlesztőinek nagyobb figyelmet és energiát kell fordítaniuk a skálázhatóság kérdésének rövid távú kezelésére.

Az átlagos tranzakciós díj az ETH-ban a hét elején új csúcsot ért el. Forrás: Blockchair

Brazília a jegybank digitális pénznemét tervezi 2022-re

A brazil központi bank elnöke, Roberto Campos Neto kijelentette egy interjú a Bloomberg TV-vel a héten, hogy valószínűleg 2022-ben érkezik egy digitális brazil real. A központi bank digitális pénznemét, mint minden CBDC-t, nagyrészt a dél-amerikai ország hagyományos bankrendszerének javítására fogják felhasználni.

Főbb elvihetők:

  • Nem csak Brazília tervezi központi banki valuta bevezetését. Kínát nagyrészt a verseny élvonalában tartják digitális jüan projektjével – amely 2022-ben, a téli olimpia idejére is használható lehet.
  • A brazíliai bankrendszer korszerűsítésére tett erőfeszítések potenciálisan segíthetnek a következmények visszaszorításában gazdasági recesszió.

Brazília GDP-je az elmúlt évtized második felében jelentősen csökkent. Forrás: Kereskedelmi közgazdaságtan

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map