A biztonságos ég újrafogalmazása: Visszapillantás az időben

Áttekintés

Úgy tűnik, hogy egyre nagyobb a szorongás a kriptovaluta piacokon, miután a bitcoin árfolyamai februárban nem tudták fenntartani a pszichológiai 10000 szintet. A csalódás alig kevesebb mint három hónappal a várt bitcoin felezés előtt következett be. Bár a bitcoin a februári hullámvasút utáni 21% -os QTD-nyereséget továbbra is megtartotta, a közelmúlt makroeseményei mind a hagyományos, mind a kriptopiacokon kirajzolódtak, és további bizonytalansági réteget adtak hozzá. Ha azonban visszatekintünk az időben, a befektetők megállapíthatják, hogy a jelenlegi piaci viszonyok valamennyire hasonlítanak 2012-re. Feltárhat-e a történelem további részleteket az elő- és utófelezésről makro szempontból?

Vírusvezérelt eladás

Február nehéz hónap volt a kriptovaluta piacok számára. A koronavírus-járvány fokozódó félelmeivel, BTC az árak a hónap közepén a 10400 USD szintről zuhantak, a hónap végén pedig a USD 8500 területen zártak. A kockázat-ellenes hangulat magas volt a globális részvénypiacokon is. A Dow 1190 pontos csökkenést regisztrált február 27-én, mielőtt a kezdeti visszapattanás megtörtént volna, ami a történelem legrosszabb egynapos esése. Az árucikkek is nagyot sújtottak WTI hordónként 50 USD alá került.

Másrészt megnőtt a biztonságos ég iránti igény, mivel a US10Y rekordpontot, 1,03% -ot ért meg egy ponton, majd 1,08% körüli.

1. ábra: Cross Asset YTD teljesítményellenőrzés (Forrás: TradingView)

Míg a szélesebb piaci reakció úgy tűnik, komor képet festettek, és a kriptovaluta piacok ettől nem mentesek. Néhányan még a bitcoin biztonságos mennyjellemzőit is megkérdőjelezték, mivel úgy tűnik, hogy nem sikerült fedezni a bizonytalanságokat.

Találja magát az időben

A közelgő bitcoin felezés továbbra is az elsődleges hangsúly a kriptofigyelők többségénél a közelmúlt globális piaci zűrzavarai ellenére. Míg a közelmúlt BTC az árfolyamok és az egyéb eszközök magas volatilitása kétségbe vonhat néhány hosszú távú kriptográfiai befektetőt, megkérdőjelezve, hogy a felezés önelégültség vagy valós hosszú távú bullish tényező

Talán kinézhetjük a 2012-es évet, ahol a bitcoin első felére esett, és ugyanakkor a piacok a zűrzavar közepette voltak, ebben az esetben az európai adósságválság.

2009-ben kezdődött. Egyes EU-tagországok nem tudták refinanszírozni államadósságaikat, néhány állam pedig az EKB vagy az IMF segítsége nélkül nem tudta megmenteni mélyen eladósodott pénzügyi intézményeit..

1. táblázat: A piacok 2012-ben és 2020-ban hasonló háttérrel rendelkeznek (Forrás: OKEx)

Természetesen a teljes részvénypiac és a kriptovaluta tér 2012-ben nagyon különbözött attól, ami ma van. Ugyanakkor a kockázatoktól mentes hangulat, a pesszimista kilátások és a recessziótól való félelmek összehasonlíthatók.

2. ábra: Bitcoin / STOXX50 / SPX teljesítmény 2012-13-ban (Forrás: Tradingview)

Érdekes módon a bitcoin árai 2012-ben mintegy 160% -kal ugrottak az eurózóna adósságválságának hátterében, és ennek a nyereség nagy része az első felezés előtt következett be, a profit pedig még jobban észrevehető volt a felezés utáni évben. Összehasonlítva, SPX 14,5% -kal gyarapodott, és SX5E körülbelül 11,2% -ot ugrott 2012-ben.

Végül is valutaügy

Folyamatosan kiemeltük a bitcoin érték jellegét, és úgy gondoljuk, hogy a bitcoin korlátozott kínálata miatt ideális fedezet az inflációval szemben. Más szavakkal, a bitcoin jó fedezet lehet a fiat valuta leértékelődése ellen.

Az európai adósságválság középpontjában a pénzügyi rendszer strukturális problémái és a könnyű hitelezési feltételek álltak, még a 2000-es évek elején. Ennek eredményeként masszív mentési programhoz és a kamatlábak csökkenéséhez vezetett, ezek az intézkedések a EUR. 2011 végén, EURUSD 1,4 fölött kereskedtek. 2012 közepére, EURUSD már 1,20 területre esett, mielőtt visszapattant volna 1,3-ra.

Végül is az adósságválság jelentős devizaértékcsökkenést eredményezett, és a bitcoin 2012-ben reagált erre az értékcsökkenésre, még az első felezési esemény bekövetkezte előtt.

Figyelembe véve a koronavírussal kapcsolatos folyamatos bizonytalanságokat, ez alapvetően eltér az adósságválságtól. Mégis, a piac tapasztalatai némileg hasonlítanak arra, amit 2012-ben átéltünk. Úgy gondoljuk, hogy a piacoknak inkább arra kell összpontosítaniuk, hogy a politikai döntéshozók hogyan reagálnak a járványra és az ebből fakadó gazdasági következményekre..

Az amerikai Fed kézbesítve félpontos csökkentés a vírus kitörésének sürgősségi intézkedéseként. DXY a felső 99 fogantyúról az alacsony 97 területre esett vissza. Piacok elvárják a Fed tovább csökkenti az árfolyamokat a márciusi politikai ülésen. Ugyanakkor a többi nagy központi bank elengedhetetlen narratívája alakult ki nagyon gyorsan. Ezek a váltások nyomást okozhatnak G10FX, és ez további előnyös tényező lehet a bitcoin árfolyamainak közép- és hosszú távon.

Amikor a felére esik … legyen türelmes, ne feledje?

Korábbi kiadványunkban „Bitcoin felezés: A Bitcoin bejutásának ideje?”, Az OKEx Quant rámutatott, hogy a bitcoin árának emelkedése a felezés után hajlamos minden alkalommal meghosszabbodni, és ez a piaci ciklus várhatóan csak 2022-ig fejeződik be. Bár a közelmúltbeli árfolyamok nem tűnnek annyira bullishnak, az OKEx Quant úgy véli, hogy a A piac jelenleg az ideális HODL-időszakban marad, a hosszú távú befektetőknek valószínűleg türelmesebbeknek kell lenniük az eredmények megtekintéséhez.

Következtetés

A bitcoin piac még mindig pici volt abban az időben, amikor az európai adósságválság kirobbant, és ma még viszonylag kicsi, összehasonlítva más főbb eszközosztályokkal. A Bitcoin és a kriptovaluta nem biztos, hogy a legjobb eszköz a globális recesszió elleni fedezeti ügyletekre, mivel a bitcoin HODLerek felszámolhatják az állományokat, hogy ellensúlyozzák az egyéb eszközök veszteségeit, vagy visszafizessék adósságaikat. Amikor azonban válság következik be, és a döntéshozók hajlamosak enyhülni, a bitcoin ideális fedezet lehet a deviza leértékelésével szemben. A felezési előtti időszak globális piaci fejleményei elengedhetetlenek lehetnek az összes kriptográfiai befektető számára, és annak kibontakozása domináns tényező lehet a jövőbeni kriptográfiai allokációk szempontjából.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner