A blokklánc interoperabilitásának, a regionális DCEP elfogadásának és az arcfelismerésnek a bíróságokon történő egységesítése – China Market Watch

Heti áttekintés a blockchain és a kriptovaluta hírekről Kínából és Hongkongból.

Az OKEx Insights áttekinti az e heti legfontosabb kriptohíreket Kínából és Hongkongból – beleértve az Ant Group törekvését a blokklánc interoperabilitására, a Nagy-öböl térségében a digitális pénznem elektronikus fizetési kísérleti lehetőségeit és az első blokklánc-alapú jogi nyomozószolgálatot Guangzhou-ban.

Az Ant Group kezdeményezi a blokklánc interoperabilitásának szabványosítását

Az Ant Group, az Alibaba kínai technológiai óriás leányvállalata nemrégiben egy munkacsoportot vezetett az a blokklánc interoperabilitásának szabványosítása az Elektrotechnikai Mérnökök Intézete vagy az IEEE. A szabvány neve "P3205 – A blokklánc interoperabilitásának szabványa – Adathitelesítés és kommunikációs protokoll."

Szerint a projekt, a szabvány négy protokollt biztosít az adatok hitelesítésének és a blokkláncok közötti kommunikáció megkönnyítésére. Ezek a protokollok a következők:

 • Elosztott identitásprotokoll
 • A metaadat-protokoll
 • On-chain átalakítás-igazolási protokoll
 • Láncok közötti kommunikációs protokoll

Kulcsfontosságú elvihetők

 • A P3205 szabvány elkészültének várhatóan globális szabványként kell szolgálnia a blokklánc interoperabilitására. A szabvány támogatja a hatékony kommunikációt és az adatok hitelesítését több láncközi modell és szint között.
 • Az Alibaba a blokklánc szabadalmak vezetője, 62% -uk a blockchain infrastruktúrához kapcsolódik. Az Alibaba jelenleg több mint 30 szabadalommal rendelkezik a blockchain átjárhatóság terén.
 • Az Ant Group 2019 szeptemberében elindította blokklánc-interoperabilitási kezdeményezését, az Open Data Access Trusted Service szolgáltatást. ODATS céljait az állami és magán blokkláncok közötti kommunikációs költségek csökkentése érdekében.

A Greater Bay Area lehet a korai DCEP-pilóták elsődleges helyszíne

Bai Hexiang, a Kínai Népi Bank Guangzhou-fiókjának elnöke, mondta a helyi média szerint a Greater Bay térség határokon átnyúló kereskedelmi piaca – kilenc város – köztük Hong Kong, Macau, Shenzhen és Guangzhou – regionális összevonása ideális helyszín Kína digitális pénznemének, a Digital Currency Electronic Payment tesztelésének. A Guangzhou-i fiók statisztikái szerint a digitális fizetési piac Guangdong tartományban elérte a 11,95 billió RMB-t 2020 első negyedévében.

Bai hangsúlyozta, hogy a digitális fizetések terén betöltött vezető szerep, a nemzetközi kereskedelemhez való hozzáférés és a hatalmas népesség a Nagy-öböl térségében kedvező tényezők a DCEP nagymértékű elfogadásához.

Kulcs elvihető

 • A PBoC korai jeleit mutatta a Nagy-öböl térségének blokklánc-fejlesztése felé 2020 májusában. Együttműködött a kínai értékpapír-szabályozási bizottsággal, hogy konzultációs dokumentumot bocsásson ki a blokklánc-innováció és a digitális valuta átvételének elősegítése érdekében a térségben..

Kanton először hajtotta végre a blokklánc-alapú jogi vizsgálatot

A Guangzhoui Középfokú Népbíróság augusztus 12-én bejelentette, hogy blokklánc-megoldást indít a jogi vizsgálatok folyamatának ésszerűsítése érdekében..

A bíróság szerint a blockchain alapú jogi vizsgálatoknak négy előnyük van a papír alapú vizsgálatokhoz képest:

 • Gyorsabb átfutási idők
 • Biztonságosabb azonosító rendszer
 • Nyomon követhető ellenőrzési nyomvonalak
 • Kényelmes jelentkezési folyamat

Kulcs elvihető


 • A Guangzhou-i ügyvédek különféle iparágak bírósági ügyeit vizsgálják – például banki, adózási és vagyonkezelési ügyekben. A vizsgálatok többsége továbbra is papír alapú. A blokklánc-alapú vizsgálati rendszer egyszerűsíti a bíróság KYC-eljárásait azáltal, hogy az ügyvédek és a kérelmezők arcfelismerését minden esetben előírja.

Az új RMB-hitelek és a szociális finanszírozás nem felel meg a piaci elvárásoknak

A kínai tőzsde enyhe visszaesést mutatott a héten. A Shanghai SE Composite és a CSI 300 jelenleg 3330 és 4656 árfolyamon kereskednek, enyhe heti 1,67% -os, illetve 2,24% -os eséssel. Az SZSE Blockchain 50 index 3940-en áll, heti értékváltozás -5,3%. Hong Kong esetében a Hang Seng index a héten 1,31% -kal emelkedett, és jelenleg 25 246-os.

A kínai tőzsde enyhe visszaesését részben az új RMB-hitelek és a teljes társadalmi finanszírozás legújabb frissítései okozzák. Júliusban a kínai bankok 0,99 billió RMB új hitelt nyújtottak – ez elmaradt a várt 1,2 billió RMB-től. Az ország teljes társadalmi finanszírozása, mint a gazdaság hitel- és likviditási mércéje, júliusban elérte az 1,69 billió RMB-t, és nem teljesítette a várt 1,85 billió RMB-t. Ezek az alulteljesítő gazdasági mutatók a kínai tőzsde enyhe csökkenéséhez vezettek a héten.

A kínai piaci indexek teljesítménye. Forrás: Trading Economics, Investing.com

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map