A BTC-bálnák és bányászok 2020 negyedik negyedévében intézményi vevőknek értékesítettek, on-chain adatok alapján

Az elmúlt év on-line adatainak áttekintése az intézményi részvétel vizsgálatára a BTC piacon

Írta: OKEx Insights | Powered by Catallact 

2020 májusában a híres makróbefektető, Paul Tudor Jones elárulta, hogy a BTC-t fedezeti ügyletként vásárolja a jegybank által kiváltott fiat-infláció ellen. Azt is elmondta, hogy a legfontosabb kriptovaluta az 1970-es években emlékeztette az aranyra.

Jones akkori észrevételei spekulációs hullámot váltottak ki az iparági elemzők részéről, miszerint az intézményi befektetők elkezdenek özönleni a BTC piacára. Az OKEx Insights ezt 2020 szeptemberében találta meg, amikor a Catallact on-line adatait használtuk fel annak kiderítésére, hogy az intézmények valóban követték Jones példáját. Azóta az ipar megtudta, hogy a MicroStrategy üzleti intelligencia cég nagy összegű BTC-t vásárolt intézményi vásárlások mellett a Massachusettsi Kölcsönös Életbiztosító Társaságtól.

2021-et az intézményi érdeklődés látszólagos megugrásával kezdve az OKEx Insights ismét felhasználta a Catallact on-chain adatait, hogy jobban elmélyüljön abban az elbeszélésben, hogy az intézmények BTC-t vásárolnak. Pontosabban azonban azt szerettük volna megtudni, hogy ki árult a 2020-as legutóbbi bikafutásba.

Itt megtudtuk.

Megjegyzés az on-chain adatok értelmezéséről

Mielőtt elkezdenénk, először tisztázzuk, hogyan értelmezzük az on-chain adatokat.

Ez a jelentés kutatásalapú, de az on-chain adatok nem tudnak mindent elmondani. Mint ilyen, az elemzőknek mindig körültekintően kell eljárniuk a következtetések levonása során – és a következtetések levonásához bizonyos mértékű spekulációnak kell léteznie..

Például, bár célunk a BTC-be történő intézményi befektetések vizsgálata, nem használhatunk nagy láncolatú BTC-tranzakciókat a vásárlások és az értékesítések tisztán megkülönböztetésére. Mi sem távolíthatjuk el az összesített tranzakciókat a főbb kriptovaluta-tőzsdékről, mint ahogy azt sem tudjuk mindig megjegyezni, hogy mely intézmények vagy fedezeti alapok mozognak. Ennek ellenére továbbra is képesek vagyunk gondos megfigyeléseket tenni és hipotetikus következtetéseket levonni.

Ezenkívül az általunk vizsgált adatok 2020 decemberében érnek véget. Mint ilyen, 2021-ben semmilyen tevékenységet nem vesz figyelembe – bár több idő előrehaladtával mélyebben belemerülhetünk az új évbe..

Az OKEx Insights korábbi, a Catallacttal folytatott online kutatásának elolvasásához – amely 2020 első felét, a COVID összeomlását és a BTC legújabb parabolikus rallyjáig vezető utat – kövesse ezt a linket.

A BTC parabolikus lett, ahogy az intézményi méretű tranzakciók növekedtek


Először is nézzük meg először az 1000 BTC on-chain teljes tranzakciós értékének százalékos arányát – amelyet szilárdan besorolhatunk a lakossági befektetők és kereskedők körén kívül esőnek. Ennek során két pont azonnal nyilvánvalóvá válik:

  1. Az 1000 BTC-t meghaladó on-line tranzakciók aránya a 2020. június végi 5% feletti, 2020 szeptemberi 45% feletti csúcsra ugrott..
  2. Az 1000 BTC-t meghaladó on-line tranzakciók százalékos aránya 2020 júniusának vége óta soha nem nézett vissza – az általános 30 és 40% közötti tartományban maradt, mióta 2020 szeptemberében 45% -ot tett ki.

A következtetés, amelyet ebből az on-chain adatból levonhatunk, az az, hogy az intézményi befektetők valóban felhalmozódtak a BTC térben, miután Paul Tudor Jones bejelentette belépését – és nem álltak meg, mivel 2020 véget ért.

Feltételezhetjük továbbá, hogy az intézmények a spektrum ajánlattételi végén jártak, és nagy mennyiségű BTC-t vásároltak – szemben az eladással -, mivel a vezető kriptovaluta ára parabolikus módon emelkedett 2020 negyedik negyedévében.

A nagy láncolatú BTC tranzakciók aránya 2020 második felében jelentősen megugrott, és az év végéig magas maradt. Forrás: Catallact

A BTC tranzakciós összeg frekvenciájú hőtérkép szintén megerősíti azt a következtetést, hogy a nagy intézményi befektetők a BTC árát magasabbra vezették azáltal, hogy növelték az első digitális eszköz iránti keresletet.

A BTC tranzakciós összeg frekvenciájú hőtérkép azt is szemlélteti, hogy a nagy mozgások száma nőtt 2020 második felében. Forrás: Catallact

Az ellenőrzött intézményi vásárlások egybeesnek az on-chain adatokkal

Noha óvatosnak kell lennünk az ilyen típusú következtetések levonásakor az on-chain adatokból, szerencsések vagyunk, hogy nyilvánosan hozzáférhető, ellenőrzött intézményi vásárlásokkal rendelkezünk az adatok összehasonlításához.

Kezdetnek biztosan tudjuk, hogy az üzleti intelligencia, a mobil szoftverek és a felhőalapú szolgáltatásokat nyújtó MicroStrategy vállalat tavaly nagy összegeket fektetett be a BTC-be. 2020 augusztusában a cég 21 000 érmét vásárolt 250 millió dollárért. Ez egybeesik a nagy tranzakciók növekedésével a fent említett grafikonokon.

2020-ban még több vásárlás történt a MicroStrategy-től. December 5-én a vállalat 2574 BTC-t vásárolt 50 millió dollárért, érménként átlagosan 19 427 dollár áron. Még ebben a hónapban, december 22-én további 29 646 érmét vásárolt 650 millió dollárért, átlagosan körülbelül 21 925 dollár áron..

Ezenkívül a Massachusettsi Kölcsönös Életbiztosító Társaság decemberben 100 millió dollárt fektetett be a BTC-be – ez azt jelzi, hogy abban az időben több intézményi befektető lépett be a piacra.

Ezzel a hírekkel nyugodtan arra következtethetünk, hogy a fentiekben levont következtetések – nevezetesen, hogy nagy szereplők 2020 májusa óta lépnek be a BTC piacára, és hogy a láncban látható nagy tranzakciók inkább vásárlások, mint eladások voltak – helytállóak.

Az on-chain BTC mennyisége 2020 második felében megugrott

A különböző időzónákon keresztül láncban lebonyolított BTC napi mennyiségét tekintve ősszel szintén nagy emelkedést tapasztalhatunk. Különösen két megállapítás tűnik ki:

  1. Az Egyesült Államokban, Európában és Ázsiában a láncolaj mennyisége 2020 augusztusának végén nőtt, mielőtt 2020 szeptemberében és 2020 októberében magasra emelkedett volna..
  2. A láncon lévő mennyiségek továbbra is magasak voltak, miután 2020 augusztusában megugrottak.

Mivel az on-chain BTC volumene megugrott és folyamatosan magas maradt, arra a következtetésre juthatunk, hogy az intézményi érdeklődés valóban komoly lendületet vett fel tavaly ősszel – új csúcspontokra emelve a vezető kriptovaluta árát..

Az on-chain BTC volumene globálisan nőtt 2020 harmadik és negyedik negyedévében. Forrás: Catallact

A BTC-ként értékesített hosszú távú tulajdonosok új, minden idők legmagasabb pontját állították fel

Amikor megvizsgáljuk a Bitcoin blokkláncon 2020 szeptember elejétől 2020 december végéig lebonyolított érmék korát, azt láthatjuk, hogy a blokkokban szereplő érmék átlagos életkora 2020 októberében nőtt, és az év végéig magasabb maradt.

A legérdekesebb, hogy a BTC árfolyama december közepén emelkedett magasabbra, de a Bitcoin blokkláncon lebonyolított érmék átlagos életkora viszonylag állandó maradt. Ez három fő következtetést von le:

  1. Hosszú távú BTC-tulajdonosok – akiket néhányan felhívhatnak "OG bálnák" – eladta a BTC futásában új, minden idők legmagasabb szintjére.
  2. Arra a következtetésre juthatunk, hogy a tartós tulajdonosok készletei – legalábbis némileg – fogyni kezdtek, mivel a BTC árfolyama magasabbra emelkedett.
  3. Mivel úgy gondoljuk, hogy az intézményi befektetők az ajánlattételi oldalon álltak, arra következtethetünk, hogy a hosszú lejáratú BTC-tulajdonosok intézményi.

Ezeket a következtetéseket támasztják alá az OKEx Insights által a Kaiko blokklánc-adatcéggel együttműködve végzett korábbi kutatások is. Korábbi jelentésünk megállapította, hogy a nagykereskedők és a bálnák ősszel a BTC korábbi, minden idők legmagasabb szintje körül kezdték el nyereséget elérni, 20 000 dollár közelében, és hogy az intézményi vásárlók november végén érméket zabáltak.

A Bitcoin blokkláncon mozgott érmék átlagos életkora a BTC árának növekedésével nőtt. Forrás: Catallact

Ez megerősíti a kriptopénzipar egyik jelenlegi elbeszélését, miközben megválaszolja a kérdést "aki eladta" 2020 végén – nevezetesen, hogy ez volt a "OG bálnák" és BTC bányászok, akik intézményi vevőknek adtak el.

Következtetés: Az on-chain adatok megrajzolják a BTC 2020-as képét

2020 soha nem látott és vad év volt a vezető kriptovaluta számára.

Láttuk, hogy a BTC márciusban 3792 USD-ra esett vissza az OKEx-en – ami, mint azt a Catallact-szal végzett korábbi kutatásunkból tudjuk, a COVID-hez kapcsolódó pánikban rázta meg a lakossági befektetőket. Ezek a befektetők ezt követően májusban várakozással éltek, amikor a BTC 10 000 dollárral küzdött a globális tőzsdéken.

Eközben a BTC piac legnagyobb szereplői mást csináltak, csak vártak és láttak. Ehelyett az on-chain adatok arra a következtetésre jutottak, hogy a nyár folyamán jelentősen felhalmozódtak azzal a várakozással, hogy a BTC hosszú távon növekedni fog – ami bizony, végül nyertes tét lett.

Mivel a BTC árfolyama októberben megkezdte parabolikus futását, a MicroStrategy és a Grayscale intézményi vásárlásai mellett az on-chain adatok az intézményi tranzakciók jelentős növekedését mutatják – ami azt jelenti, hogy több nagy szereplő kezdett el halmozódni.

Mivel a BTC kínálati oldala nem tudta kielégíteni az intézményi igényeket, mivel a vezető kriptovaluta belépett az árfelfedezésbe, az eladott érmék látszólag mind a hosszú távú tulajdonosok, mind a bitcoin bányászok részéről érkeztek. Más szavakkal, a régi iskolai bitcoinosok eladták néhány régi táskájukat új intézményi vásárlóknak, rendkívül nagy új táskákkal – jóban vagy rosszban.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map