A BTC éves csúcsa egybeesett a kereskedelem volumenének iparági csökkenésével

Az OKEx piaci mikrostruktúra jelentés összefoglalója 2020 októberéről

Októberben a BTC, a Bitcoin hálózat natív érméjének ára nagyrészt emelkedő trendben maradt – 10 800 dollárról 13 800 dollárra mozgott. A kriptovaluta piacvezető április óta a legjobb havi hozamot (28%) könyvelte el. Emellett az OKEx BTC Indexének megfelelően 90% -os hozamot is elérhetett.

Eközben a teljes kriptovaluta piaci kapitalizáció újabb éves csúcsra, 404 milliárd dollárra emelkedett – a hónap eleji 355 milliárd dollárról, adatokonként CoinGecko.

Másrészt az árfordítások és a volatilitás hiánya a havi kereskedési volumen csökkenéséhez vezetett, valamint az Egyesült Államok elnökválasztása előtti kockázatvállalási szándékkal. A CryptoCompare megjegyezte Októberi Tőzsdei Szemle hogy a havi derivatívák volumene viszonylag stabil maradt októberben, míg az azonnali mennyiség jelentősen csökkent. A jelentés szerint a havi azonnali kereskedelem nagysága 30% vagy annál nagyobb mértékű csökkenést tapasztalt számos felsőbb szintű tőzsdén.

Szerint október végén adatok ferdeségből, Az OKEx összesített tőzsdei összesített nyitott kamatlába az összes tőzsdén volt, 1,1 milliárd dollár. Emellett az Ether (ETH) határidős ügyleteinek legnagyobb volt a nyitott érdeklődése, 240 millió dollár. Az OKEx októberi mikrostruktúra jelentésében azonban ugyanaz az iparági szintű spot spot volumen tendencia figyelhető meg. A tőzsde spot volumene 42% -kal csökkent az előző hónaphoz képest. A határidős és swap mennyiségek kisebb, 16% körüli csökkenést mutattak.

A derivatívák mennyisége viszonylag stabil maradt 2020 októberébenA derivatívák volumene 2020 októberében viszonylag stabil maradt. Forrás: OKEx

Októberben az OKEx azonnali kereskedési párjainak száma 20-mal nőtt. Most 502 spot kereskedési pár van.

A DeFi kereskedési volumen százalékos aránya nőtt

A decentralizált finanszírozás világában zuhanó jelképes árak ellenére a DeFi zsetonok kereskedési volumene állandó maradt – csak 2% -kal csökkent havonta. A DeFi részesedése a teljes swapkereskedelmi piacon 13% -ról 16% -ra nőtt.

Az USDT-fedezettel rendelkező DeFi-csereügyletek közül az Uniswap irányítási tokenje (UNI) és a Chainlink (LINK) havi legnagyobb volumene, egyenként körülbelül 2 milliárd dollár. Annak ellenére, hogy az UNI októberi ára csaknem 50% -kal esett vissza, továbbra is ez a legnépszerűbb DeFi token a piacon.

Az UNI és a LINK az USDT árrésszel fedezett DeFi-csereügyleteket vezeti a kereskedési volumenben 2020 októberébenAz UNI és a LINK USDT-fedezetű DeFi-swapokat vezet a kereskedési volumenben 2020 októberében. Forrás: OKEx

Az OKEx októberi DeFi Market mikrostruktúra-jelentésének teljes adatkészlete a következő lehet: letöltött itt.

A határidős volumen emelkedése, miután a Bitcoin árfolyama 12 000 dollárt tör

Az OKEx legtöbbet forgalmazott Futures termékének volumene októberben 16% -kal, 75 milliárd dollárra csökkent.

Az OKEx most összesen 196 határidős instrumentumot kínál – 22 instrumentummal többet, mint szeptemberben -, amely lehetővé tette a kereskedők számára, hogy bonyolultabb kombinációkat és kereskedéseket végezzenek, különböző lejárati dátumokkal.

A piac október első felében nem volt aktív. A BTC árfolyama azonban október 21-én áttörte a fő ellenállási szintet, 12 000 dollárt. A határidős volumen ezután havi csúcsot erősített és nyomtatott.

A határidős ügyletek közül az érmével fedezett szerződések voltak népszerűbbek, mint az USDT-fedezetű szerződések. Például a legnagyobb forgalmú BTC negyedéves jövedelem (BTC_USD_201225) 16,9 milliárd dolláros összmennyiséget produkált, míg a legnagyobb forgalmú USDT árrésszel fedezett negyedéves jövedelem (BTC_USDT_201225) havi 10,4 milliárd dolláros forgalmat hozott.

Az érmékkel fedezett BTC negyedéves jövő még mindig a leginkább forgalmazott termékAz érmékkel fedezett BTC negyedéves jövő még mindig a leginkább forgalmazott termék. Forrás: OKEx

Swap kereskedési volumen és likviditás

Októberben a teljes swapkereskedelem volumene 17% -kal, 56 milliárd dollárra csökkent. Míg a BTC érmékkel fedezett swapja 13,2 milliárd dolláros havi volumennel még mindig megelőzi az USDT-fedezett csereügyletet, a kettő közötti különbség körülbelül egymilliárd dollárra szűkült..

Az altcoinok esetében az USDT margóval ellátott eszközök voltak népszerűbbek. A Yearn.finance (YFI) és a DFI.money (YFII) egyaránt két helyet lépett előre az USDT-s marginált swap volumen rangsorában. A Filecoin (FIL), amely most indította el a mainnet, a kilencedik helyre került. Sőt, az UNI USDT-fedezett csereállománya a negyedik helyet foglalta el – szeptembertől 170 millió dollárral több.

Az USDT-marginált swapok népszerűbbek az altcoin kereskedésbenAz USDT-árrésű swapok népszerűbbek az altcoin kereskedésben. Forrás: OKEx

A szpredek tekintetében az USDT-fedezetű BTC-csere továbbra is elmaradt az érmével fedezett csereügylet mögött. A BTC_USDT_SWAP ask spreadje, amikor 300 000 USD értékű BTC-vel kereskedett, 0,0246% volt – szemben a BTC_USD_SWAP alacsonyabb 0,0213% -ával. Mindkét adat azonban kissé javult szeptembertől.

Az érmés szegmensű swapok szorosabb felárral rendelkeznek a BTC számáraAz érmés szegmensű swapok szorosabb felárral rendelkeznek a BTC számára. Forrás: OKEx

Novemberben erősen helyreállhat a mennyiség

November elején a választások utáni erőteljes piaci rally mellett észrevehető emelkedés tapasztalható a kereskedelemben. A derivatívák összesített kereskedési volumene az OKEx-en 21% -kal nőtt, hétről-hétre. Az OKEx összesített BTC nyitott érdeklődése szintén emelkedő tendenciát mutat egy kis retracement után. Sőt, sok DeFi token november elején megfordult, és a kereskedők már a piac ezen részének alját hívják.

Az OKEx a jövő hónap elején közzéteszi novemberi mikrostruktúra jelentését, így maradjon velünk.

A további részletek és az OKEx piaci adatai iránt 2020 szeptemberétől érdeklődő olvasók számára a jelentésben használt teljes adatkészlet lehet letöltött itt.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner