A BTC hosszú / rövid aránya mutatja az emelkedő trendet, de a többi mutató nem annyira bullish: Futures Friday

Az OKEx Futures Friday egy heti áttekintés az OKEx negyedéves Bitcoin határidős ügyleteiről.

Az elmúlt hét nap során a Bitcoin (BTC) óránkénti grafikonja kimutatta, hogy a vezető kriptovaluta nagy ártartományban konszolidálódik 6500 és 7100 dollár között. Két éles csökkenést és két gyors felhúzást láthatunk az alábbi óradiagramon.

A jó volumenű csütörtöki rally megdöntötte a keddi csúcsot, 6 950 dollár körül, és érvénytelenítette a rövid távú bearish mintát. A következő fő ellenállási szint az óránkénti diagram szerint 7150 dollár. A BTC 7100 dollár körüli kereskedési időpontot nyomáskor, OKEx negyedéves jövőbeli áronként (BTCUSD0626).

A napi grafikonon a 60 nap mozgóátlag, amely 7400 dollár körül mozog, erős ellenállási szintet biztosít. Az óránkénti kitörés megnyithatja az ajtót ennek a fontos mozgó átlagnak a tesztjére. A másik oldalon: a 6 950 dolláros támogatási szint meghibásodása nagyobb nyereséget eredményezhet, ami mélyebb visszahúzódáshoz vezet, 6800 dollárig.

Az OKEx kereskedési adatait nézve a héten vannak ellentmondásos jelek. A BTC Long / Short aránya a március közepi zuhanás óta a legmagasabb szint közelében van. De a nyitott kamat és a BTC fedezeti hitelarány nem mutat sok bullish érzelmet.

OKEx BTC negyedéves határidős (BTCUSD0626) óránkénti diagram. Forrás: OKEx

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára.

BTC hosszú / rövid arány

A BTC hosszú / rövid aránya emelkedő tendenciát mutatott az elmúlt hét nap során. A csütörtöki gyűlés 1 fölé vezette az arányt, ami azt jelzi, hogy többen tartanak hosszú pozíciót.

Az arány most 1,2 felett van, ami a legmagasabb szint a március közepi összeomlás óta.

Adatgyűjtési idő: 4/10 12:00 és 4/17 12:00 (UTC)

A Hosszú / Rövid Ráta a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számának és a rövid pozíciók nyitásának arányát mutatja egy bizonyos időtartam alatt. Az arányt minden határidős és örökös csereügyletből állítják össze. A felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC-ben megadott nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor hosszú pozíció van nyitva, kiegyensúlyozottnak kell lennie egy rövid pozíciónak is. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapja


A BTC alapja múlt pénteken esett és ismét negatív területre lépett. Bár a negatív prémium csütörtök óta szűkül, még mindig vissza kell térnie a pozitívhoz. Ez egyeseknek azt mutatja, hogy a piac mennyire bizalmatlannak tűnik ebben a rallyban. A negyedéves határidős ügyletek jelenleg negatív 20 dolláros prémiumot mutatnak.

Adatgyűjtési idő: 4/10 12:00 és 4/17 12:00 (UTC)

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait az alapul szolgáló eszköz, jelen esetben a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac optimista. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy az általános piac pesszimista. A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A nyílt kamat (OI) csütörtök előtt gyorsan halmozódott fel, a múlt pénteki 4,59 millió szerződésből az 570 millió szerződésig (1 szerződés = 100 dollár). De a csütörtöki rally erőteljesen lenyomta az OI-t, ami azt jelzi, hogy a rövid pozíciók egy része felszámolásra vagy lezárásra került, és nem sok hosszú pozíció zúdult a piacra.

Adatgyűjtési idő: 4/10 12:00 és 4/17 12:00 (UTC)

A nyitott kamat a fennálló határidős ügyletek / csereügyletek teljes száma. A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kénytelenek voltak felszámolásra.

Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott. Eddig az OI 4,77 millió szerződésre esett vissza.

BTC fedezeti hitelnyújtási arány

Az elmúlt hét nap folyamán a BTC fedezeti hitelnyújtási ráta a múlt pénteki, 0,8-as csúcsról a jelenlegi 0,3-as szintre csökkent. Úgy tűnik, hogy a csütörtöki gyűlés nem emelte a piac bullish hangulatát.

Adatgyűjtési idő: 4/10 12:00 és 4/17 12:00 (UTC)

A fedezeti hitelkamatláb az azonnali piaci kereskedési adatok, amelyek az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatják egy adott időszakban. Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t pedig az alapul szolgáló érme rövidítése.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az árrés hitelezési arány alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac csökkenő. Ennek az aránynak a rendkívüli száma történelmileg megfordítási időt jelzett.

A kereskedők meglátásai

Xuanhaimmoer, TradingView Szerző

A Bitcoin több mint 13 százalékot esett, mióta a medvék megakadályozták a bikákat a 7400 dolláros zónából. Az elmúlt 7 napos időszakban a piac megijedt, amikor a medvék elzárták a 7400 dolláros pszichológiai zónát.

Tegnap láttuk, hogy a bikák emelkednek, és a Bitcoin árának erőteljes növekedésére kényszerítik az előző lendület visszaszerzését.

Jelenleg a vételi és eladási oldalak nagyon heves vitákban vannak a küzdő térségben. A Bitcoin visszautasítja, ha ismét visszatér a 6500 dolláros zóna alá. E hét végére, ha a Bitcoin ára továbbra is meghaladja a 000 dollárt, vagy akár meghaladja a 7300 dolláros küszöböt, a bikák erősebben támadnak, hogy az árat a 7900 és 8300 dollár közötti tartományba tereljék..

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

A piaci hangulat azóta sem melegszik fel annyira, hogy a kínai központi bank digitális valutatárcája volt kiderült a hét végén. A kereskedők óvatosabbak, mint korábban. Mivel a nyílt kamat nem lépett fel az áremelkedéssel, azt remélem, hogy az ár rövid távon 6 950 és 7 400 USD között konszolidálódik.

A BTC-nek nincs egyértelmű iránya a jelenlegi, 7050 dollár körüli áron. Technikai szempontból az általános tendencia középtávon továbbra is bullish marad, hacsak az ár nem áll 6.950 USD felett.

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalakor, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map