A CoinMarketCap Carylyne Chan: A mai gazdasági helyzet (Brrr) pozitív a Crypto számára, mivel az emberek kérdése alapjait

Ez az első interjú az OKEx interjúkban, az Akadémiánkon megjelent beszélgetéssorozatban a kriptográfia vezetőivel és építőivel.

A múlt héten hírek érkeztek arról, hogy a kriptográfiai veterán CoinMarketCap (CMC) volt szerzett rejtjelcserével Binance.

Az OKEx Akadémia Carylyne Channal, a CMC új ideiglenes vezérigazgatójával – és egykori stratégiai vezérigazgatójával – beszélt a felvásárlásról, a „kriptográfiai forradalomról”, a koronavírusról és arról, hogy milyen teát iszik otthon egész nap.

Contents

Felvásárlás

OKEx: Mit hall most a közösségtől a felvásárlásról és hogyan reagál??

Carylyne Chan: Több oldalt is hallottam. Mindenképpen vannak olyan emberek, akiknek ez nem annyira örül. Úgy gondolom, hogy sok ilyen ember filozófiailag hajlamosabb a függetlenségre és a beavatkozásmentességre, a decentralizációra. Gondolom, ezek a legnagyobb ellenszenvesek az üzletben.

De ugyanakkor nagyon sok pozitív véleményt is hallottam. Ezek közül sokan úgy érzik, hogy ez a lépés a tér érettségét jelenti. Tudod, eljutottunk arra a pontra, ahol az emberek most ezeket az M-eket készítik&Egy [egyesülés és felvásárlás] mozog, és ez annak a jele, hogy a kriptográfia érlelődik.

Valójában láttam néhány érdekes megjegyzést a Reddit-en, ahol az emberek arról beszéltek, hogy ez nem feltétlenül rossz dolog, mivel ez egy szabad piac, és az emberek nyilvánvalóan más alternatívákkal rendelkeznek mindkét társaság számára.

Tehát mindaddig, amíg mindkét vállalat továbbra is tisztában van perspektívájával és helyzetével ezen a téren, és folyamatosan építgeti a felhasználókat és a közösséget, addig a felhasználók továbbra is választhatják ezt a két terméket. Ezt a két vállalatot választhatják, mert bíznak bennük, és úgy gondolják, hogy a legjobb termékeket és élményt nyújtják a végfelhasználó számára.

OKEx: Mi a válasza a negatív megjegyzésekre vagy azokra az emberekre, akik kényelmetlenül érzik magukat a lépés miatt??

Carylyne: Úgy gondolom, hogy az én szemszögemből a legfontosabb emlékezni arra, hogy a CMC érdeke, hogy továbbra is semleges és átlátható legyen, amit csinálunk.

Szóval, tudom, hogy elolvastad a levelet [Carylyne és Brandon Chez (a CMC alapítója és volt vezérigazgatója) egyaránt írtak leveleket a közösségnek az akvizícióról – OKEx], és azt hiszem, valahogy részletesen bemutattam ezt a kérdést. De a lényeg az, hogy van értelme, hogy a felhasználóink ​​továbbra is helyesen tegyük a dolgokat, mert ők választhatnak.

Azt hiszem, a legnagyobb dolog számomra, ha valaki megkérdőjelezi, hogy tudod, most nem kell szót fogadnom érte. De ha esélyt ad a CMC-nek a következő hónapokra vagy az elkövetkező néhány évre, akkor láthatja, hogy továbbra is úgy fogunk cselekedni, hogy összhangban legyen azzal, amit mindvégig mondtunk. Még mindig feddhetetlenül fogunk cselekedni. Egyik reklámügyfelünkkel sem fogunk kavarni.

Csak adjon nekünk egy kis időt. folyamatosan figyelj minket. Hívjon tovább minket, ha akar. Szerintem ez egészséges és jó minden érintett számára.

OKEx: Mit akar nyerni a CMC új anyavállalatától?


Carylyne: A Binance sokkal nagyobb vállalat, mint a CMC, jelenleg közel kilencszáz alkalmazottja van. Tehát rengeteg fogzási problémán ment keresztül, amelyek a CMC-nek jelenleg vannak. 

Jelenleg körülbelül 30 emberünk van, és mindannyian szétosztottak. A kommunikáció olyasmi, amit még próbálunk megszokni ezen a szinten. Például továbbra is próbáljuk kiegyenesíteni a HR-es folyamatainkat. Még mindig megpróbáljuk kitalálni, hogy hogyan tudjuk megfelelően kezelni a pénzügyeinket a különböző régiókban és ilyesmi.

Tehát úgy gondolom, hogy sok ilyen bevált gyakorlatnak hasonló dolog, ők is átestek rajta. Számomra, mivel ilyenfajta megértésem van arról, hogy más vállalatok hogyan csinálják, és ezt a strukturált tanácsot adják nekünk arról, hogy milyen lenne ezeknek a folyamatoknak a CMC-n belüli futtatása, hatékonyabb skálázása, hogy valamilyen módon a a termékre összpontosíthatunk a tervezésre és a végfelhasználó tapasztalataira – úgy gondolom, hogy ez nagyon-nagyon hasznos lesz számunkra a CMC időbeli kiterjesztése szempontjából.

Likviditás és jó adatok

OKEx: Novemberben, CMC bemutatott új likviditási mutatója. Miért fontos ez?

Carylyne: Mint azt valószínűleg tudjátok, volt egy nagyon nagy probléma a volumeninflációval, amely valamikor 2018-ban kezdődött. 2018 eleje. És az emberek alapvetően a CMC rangsorát próbálták megjátszani. Nagy ösztönzésük van arra, hogy megpróbálják kijátszani a ranglistát, így felkapaszkodva több felhasználót és egyéb dolgokat szerezhet.

Tehát azt gondolom, hogy amit tettünk, az volt, hogy nem csak félkész megoldást próbáltunk előállítani, hanem azt, hogy miért történt ez. Ennek nagy része azért van, mert a kriptóban nincs központi szabályozó hatóság. Tehát senki nem próbálja szabályozni, hogy mi történik, ha egy tőzsde nem jelenti a megfelelő mennyiséget, vagy ha egy kereskedő az mosás kereskedés. Nehéz szabályozni ezeket a dolgokat, és senki sem csinálja.

Tehát elkezdtük feltenni magunknak a kérdést, hogy a hangerő megfelelő mérőszám ehhez? Mert ezt kívülállóként nem igazán lehet szabályozni. Tehát ezért találtuk ki a likviditási mutató. Alapvetően figyelembe veszi az összes különböző piaci párost, és dinamikusan frissíti ezt a mutatót, attól függően, hogy mennyire likvid a piac.

Általánosságban azt mondanám, hogy ez alapvető módja volt a probléma megoldásának azáltal, hogy más szögből szemléltük azt a likviditás szempontjából, ami a kereskedőknek fontos. Csak ahelyett, hogy néha meglehetősen kozmetikai lehet, ebben az iparban.

OKEx: Mit értünk pontosan, ha jó adatokról beszélünk?

Carylyne: Tehát egyrészt történelmileg a CMC rendelkezik a legtöbb adattal. Ha történelmileg szeretné megnézni, hogy mi történt az idők folyamán, a CMC 2013 óta gyűjt adatokat. Ez mindenképpen nagy dolog a CMC számára, mint adatgyűjtőnek.

Mi határozza meg az adatok minőségét? Szerintem ennek az egyik része az, hogy mennyire képes állatorvosolni az adatokat. Tehát algoritmusainkba beépítettük a rendellenességek felderítését. Aztán, hogy a CMC a legnagyobb összesítő és egyben a legnagyobb referencia minden csere számára, [cserék] azt is meg akarják győződni, hogy a lehető legpontosabban jelentik-e az adatokat a CMC-nek, hogy bemutathassuk megfelelő fényben.

Tehát a másik része az, hogy a CMC filozófiailag is hajlamos arra, hogy ne cenzúrázza az adatokat. Tehát ezért “jelentettük az adatokat”. De vannak „korrigált adataink” is. Tehát ez csak választási lehetőséget ad az embereknek arra, hogy mi értelme van számukra, mit akarnak látni. Vannak, akik például szűretlen köteteket szeretnének látni.

Folyamatosan finomítani fogjuk ezeket a [metrikákat]. Ez egyfajta iteratív folyamat a legmagasabb minőség érdekében, mert változik az ipari struktúra változásának élettartama szerint. Tehát még 2015-ben ez más volt. Az adatok minősége különbözött az adatok minőségétől, amelyekről most beszélünk.

És úgy gondolom, hogy ez csak változni fog az idő múlásával. Tehát ezt mindig figyelemmel kísérjük. Van egy csomó közösségi felhasználó, akik visszajelzést adnak nekünk az adatokról. A megfelelő, pontos adatok megadására ösztönzött cserék folytatása.

Mindezek hozzájárulnak a CMC folyamatos minőségkeresési tulajdonságaihoz, mondhatnám. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy idővel ilyen magas színvonalú szolgáltatást nyújtsunk felhasználóink ​​számára. Új mérőszámok is megjelennek. Ez valószínűleg hasznos is lesz.

A kriptográfia forradalma és elfogadása

OKEx: Abban a levélben, amelyet a közösségnek írt erről az akvizícióról, azt mondta "A CoinMarketCap ötleteinek és funkcióinak bevezetésének fő mércéje az volt és lesz: „Ez valóban tükrözi-e a kriptográfiai forradalom mai állapotát?”"

Tudna bővebben kitérni arra, hogy mi a titkosítási forradalom nektek, és mit jelent ennek tükrözése?

Carylyne: Tehát amióta Brandon megalapította a CMC-t, mindig is az a fajta ember volt, aki hasonlóan gondolkodik róla, mint a szabad piac. Miért van ma több ezer zsetonunk, száz és ezer különféle blokklánc?

Úgy gondolom, hogy az a nézet, amely egyfajta formában alakította a CMC alakulását, arról szól, hogy hogyan jeleníti meg az összes adatot egyfajta szabadpiaci / szabadversenyi formában? Olyan módon, amely bemutatja, hogyan alakulnak a dolgok az idők során? Ezért van értelme annak, hogy a CMC adatai idővel érdekesek legyenek. Tehát láthatja, hogyan alakultak a dolgok az idők során az ipar szerkezetét tekintve.

Tehát, amikor azt mondjuk, hogy ezeket a funkciókat annak alapján adjuk hozzá, hogy tükrözi-e a forradalmat – ez sokkal inkább hasonlít arra, hogy milyen más adatokat mutathatunk be a CMC-n, amelyek segítenek az embereknek megérteni, hogyan néz ki ma az ipar szerkezete?

Bemutathatjuk-e úgy, hogy az emberek lássák, létezik ilyen szabadság? A térben egyfajta ingyenes verseny zajlik. Tehát ez továbbra is sok mindent meg fog alakítani, amiről döntünk.

Talán más dolgokat is hozzáadunk, például DApps vagy NFT-k [nem-helyettesíthető tokenek], tudod, idővel. Ez tükröződik, mert az emberek ezt szeretnék látni a CMC-n, és más rangsorokat is szeretnének látni a webhelyen stb.

OKEx: Amikor hallom "kriptográfia" Gondolok egy másik kifejezésre, amelyet sokat dobnak, ami "örökbefogadás."

Mit jelent ez a kifejezés kifejezetten az Ön számára?

Carylyne: Igen, nagyjából mindenkinek más a meghatározása. Tehát az örökbefogadás csere szempontjából különbözne az örökbefogadástól a DApp játék szempontjából. Ezek valahogy összekapcsolódnak.

De bizonyos értelemben azt mondanám, hogy az örökbefogadás olyan emberek kritikus tömegét jelenti, akiket érdekelni fog valami.

És azt gondolom, hogy sok beszélgetésem során sokan úgy vélik, hogy a kriptográfia gyilkos alkalmazása továbbra is monetáris rendszerként, mint értékraktárként működik.

Számomra ez még mindig az az uralkodó tézis, amely szerint a legtöbb ember arról szól, hogy mit jelent a forradalom szabadsága, és arról is, hogy mit jelent a kriptográfia abban az értelemben, hogy az emberek elfogadják azt. Tehát a fontos kérdés az, hogy az emberek rendelkeznek-e titkosítással, használják-e az emberek a titkosítást?

Ezért láthatja, hogy sok projekt olyan dolgokra összpontosít, mint például: „Meg lehet-e ezt kapni egy POS-on [értékesítési ponton]? Beszerezhetjük ezt fizetési rendszerekbe, online áruházakba? ” Hasonló dolgok.

Nagyon sokan különböző dolgokon dolgoznak. De úgy érzi, hogy egyfajta átfogó téma csupán az, hogy a kriptot pénzként vagy az ökoszisztéma egyéb, jobban automatizálható részeinek gyarapítására használják fel, mint például az Ethereum intelligens szerződésekkel vagy más intelligens szerződéses platformokkal.

Mondhatjuk, hogy jönnek és jönnek olyan dolgok, mint a DeFi [decentralizált pénzügyek] vagy valami, ami még mindig pénz, csak másfajta elszámolás ez, vagy egy másik rendszer azon a monetáris konstrukción belül, amely a fejünkben van.

A globális pénzügyi válság

OKEx: Mit gondol, mit jelenthet a kriptográfia szempontjából a jelenlegi globális gazdasági helyzet??

Carylyne: Tehát nyilvánvalóan bármi, amit mondok, spekuláció.

OKEx: És nem befektetési tanácsadás!

Carylyne: Igen! Úgy gondolom, hogy ennek nagy része az, hogy sok új témát és beszélgetési pontot látunk a mennyiségi lazítás körül, és mit jelent ez az infláció szempontjából, mint például a Brrr én én – OKEx], ilyesmi.

Mindez olyan módon áll össze, amely megmutatja nekünk, hogy egyre többen próbálják megérteni, mit jelent ez a pénztárcájuk számára. Mit jelent hosszú távon? És azt gondolom, hogy ez valójában pozitív tendencia a kriptográfia szempontjából, mert az emberek elkezdik megkérdőjelezni, hogy „mi az alapja a felhasznált pénznek?”

És sok ember számára, akik ma a kriptográfia területén dolgoznak, úgy kezdjük, hogy újra megértjük, mit jelent a pénz, és miért számít ez. Tehát pozitív, hogy az emberek most kezdik nyilvánosabban megkérdőjelezni ezeket a dolgokat.

Tehát az iparban tevékenykedőként valóban nagy szerepet játszhatunk abban, hogy segítsünk másoknak ennek megértésében. A körülöttem lévő emberek közül sokan hajlamosak azt kérdezni tőlem, hogy „kripto, ez nem valódi pénz, igaz? Ez képzeletbeli internetes pénz. Szóval mit jelent ez?

Olyan vagyok, mint, igen, de a pénz, ami most van a pénztárcádban, szintén kissé képzeletbeli. Csak az emberek egyetértenek abban, hogy ez ugyanaz az érték egymás számára.

Tehát, ha ez a helyzet, akkor próbáljon átgondolni, hogyan lehet a rendszert értelmes módon kibővíteni. Érdekel ez? El tudsz képzelni más módot, más titkosítási rendszereket, különböző blokkláncokat és ideálokat, amelyek ott vannak, és idővel szabadon választhatnak ezek között? Szerintem ez nagyon érdekes.

Tehát a makrótendenciák határozottan segítik a titkosítást abban, hogy az embereket arra késztessék, hogy többet értsenek a térből, minden eddiginél jobban.

OKEx: Tehát a kriptóban ezt a teret látjuk a hagyományos pénzügyi rendszer alternatíváinak. De ugyanakkor látjuk, hogy a kriptográfiai vállalatok közvetlenül működnek a hagyományos pénzügyi rendszerrel, különösen azért, mert szükségünk van fiat rámpákra.

Ez ellentmond-e a kriptográfia eredeti etoszának??

Carylyne: Azt hiszem, ez nem feltétlenül ellentmondás abban az értelemben, hogy – visszatérve az eredeti feltételezéshez, amelyről beszéltünk – az emberek nyilvánvalóan szabadon választhatják azt, ami életmódjuk szempontjából a legértelmesebb számukra.

Tehát, ha a fiat ma megoldja a legtöbb problémát, nincs oka annak, hogy ezt ne használná tovább. De azt hiszem, ez egyfajta visszakötés az örökbefogadáshoz.

Van miért használni [kriptot]? És a legtöbb ember számára nincs ilyen, kivéve a portfólió diverzifikációját, a spekulációt.

Tehát valóban rajtunk múlik, hogy kitaláljuk, mi van még ott, amit meg kell tennünk, hogy minél több ilyen felhasználási esetet ösztönözzünk.

Valójában erről beszélünk a CMC-n belül belsőleg. Ha itt vagyunk ebben a helyzetben, és az emberek azt várják tőlünk, hogy adjunk ötleteket arra, hogy mit tehetnének a kriptográfiájukkal, vagy a megszokott rendszerek némelyikének alternatívájaként, akkor valóban meg kell vállalnunk ezt a szerepet sokkal komolyabban.

Legyen szó érdekes jelentések készítéséről vagy különböző típusú platformok megosztásáról. Például a kamatok megszerzésének különböző módjai, amelyek százszor jobbak, mint a banktól kapott jelenlegi kamatok. Mindezek a dolgok fontosak számunkra, hogy bemutassuk.

Tehát szerintem nem feltétlenül ütközik egymással, valóban kiegészíti az idő múlásával, csak az egyes emberek igényeitől függően.

Koronavírus friss hírek

OKEx: Meg akartam tudni, hogy a COVID-19 hogyan befolyásolta a CMC-t. Változott valami az Ön számára? Milyen mintákat vett észre a vírus elindulása óta?

Carylyne: Nem vagyok biztos benne, hogy a CMC-re valóban valami nagyon specifikus hatással volt, a piacok ingadozásán kívül. Szerintem ez a legnagyobb. Mondtam már korábban, úgy gondolom, hogy a CMC oldalmegtekintései sokat korrelálnak a piacok ingadozásával. Tehát ez mindenképpen nagy hatással van ránk.

Vicces, de csapatunk sok tagja nagyon jól megszokta, hogy otthon távolról dolgozik egyedül. Tehát a legtöbb embert nem igazán érintette annyira. És most az emberek azt kérdezik tőlünk: „Van tippje a távmunkához? És hogyan kezelik az emberek ezeket a dolgokat? Tehát vállalatként szerintem több tapasztalattal rendelkezünk ezekről a dolgokról.

Nemrégiben a blog bejegyzés mindenki különböző munkakörülményeinek bemutatása otthon. Azt mondanám, hogy a CMC-csapat a koronavírussal kapcsolatban a legnagyobb dolog volt WC-papír token. Nem tudom, látta-e ezt április elsején.

Tehát olyanok voltunk, mint „ne halmozzátok a WC-papírot, ez nem ésszerű!” Azt akartuk, hogy parodizáljuk ezt a jelenséget, és ezt bemutassuk, és napvilágra hozzuk … Tegyük egy kicsit könnyedebbé azok számára, akik a vírustól kezdve mindent átéltek.

Nők kriptóban

OKEx: Annak ellenére, hogy a nőket gyakran látom különféle szerepekben az iparunkban, beleértve a vezetést is, sok kriptográfiai vállalat arról számol be, hogy közönségük többségű (néha 80% -ig is) férfi, és többnyire 25-45 éves is.

Van-e gondolata erről a demográfiai eltérésről??

Carylyne: Általában nem hiszem, hogy bizonyos értelemben szükség lenne a dolgok nemek közötti egyenlőségére. Legalábbis számomra nagyon meritokratikus környezetben nőttem fel. Szingapúrban nőttem fel, ahol az emberek sokat beszélnek a meritokráciáról, és a faj nem kérdés, a nem nem kérdés. Ilyesmik. Tehát számomra ez soha nem volt dolog. 

Azt hiszem, valójában a kriptóban sokkal jobb egyensúly van a férfi-nő arányban, mint általában a technológiai vállalatoknál.

Tehát szerintem olyan, mintha szerepeket találnánk, olyan szögeket találnánk, amelyek valóban érdekesek mindkét nem számára. És azt gondolom, hogy a kriptográfia az, hogy vonzó, mert nagy az individualizmus érzete és sok a szabadság. És akkor úgy érzed, hogy egy közösség része vagy.

Tehát az emberek vonzódnak ehhez az interakcióhoz. Azt hiszem, kevesebb a hangsúly a nőre vagy a férfira, vagy bármi másra. A kriptográfia sok vezetője nő is. Kivéve a nálunk lévő férfitársainkat.

Gondolom, egyik és másik oldalról sincs erős véleményem arról, hogy mit kellene tennünk ellene. De remélem, hogy mint valaki itt és a többi ismert női vezető [odakinn], hogy példát mutatunk a fiatalabb nőstényeknek, hogy bármit megtehessenek, anélkül, hogy általában a nemi politika miatt kellene aggódniuk.

OKEx: Tudom, hogy ez annyira megterhelt kérdés, amikor a nemekről beszélsz egy iparágban.

Mivel történelmi, rendszerszintű okaink vannak, amiért a kripto- vagy kriptográfiai infrastruktúra-használók többsége például férfi lenne.

Carylyne: Igen. Korábban az AI iparban dolgoztam. Tehát szerintem ez is nagyon elterjedt kérdés, mert az emberek sokat beszélnek arról, hogy mit jelent egy gép létrehozása a minták felderítésére.

És ha belegondolunk, mintha öntudatlan elfogultság lenne, ha az összes gépet kiképző emberek férfiak és / vagy egy meghatározott fajú, vagy egy meghatározott háttérből származnak. Tehát az ilyen dolgok jobban megnyilvánulnak.

És azt gondolom, hogy a kriptográfiával, mint minden mással, mindig ott lehet valamiféle tudattalan elfogultság.

Tehát inkább a megértésről, a tudomásulvételről, majd azt mondja, hogy ennek nem így kellene lennie. Valójában arról kell szólnia, hogy minél több embernek legyen ilyen sokszínű nézete. De képes emberek, függetlenül attól, hogy milyen neműek, bármilyen irányultságúak is.

A kripton kívüli élet

OKEx: Most olvas valamit?

Carylyne: Nagyon sokféle könyvet olvasok egyszerre. De most egy elég vastag könyvet olvasok, amelynek címe: Stratégia: Egy történelem. Elég érdekes könyv, amely a stratégia eredetének hátterét követi nyomon. És vicces, mert egészen visszafelé mentek, és annak a stratégiának az elemzésével kezdték, amelyet Isten a Bibliában használ. Mindenképpen ajánlottam, nagyon érdekes.

OKEx: Mit csinálsz, amikor először felébredsz, valamilyen reggeli szertartásod van?

Carylyne: Nem csak a napra való felkészülés, általában felébredek, és 20 percig meditálok, majd megnézem a napi napirendet, és újrarendezem a nap kezdetének megfelelően..

Tehát úgy gondolom, hogy ez segít a koncentrálásban. És sok teát iszom egész nap.

OKEx: Nem mondhatok le a kávéról, de meggyőződésem, hogy azok az emberek, akik egész nap teát isznak, egyenletesebbek és valószínűleg termelékenyebbek.

Carylyne: Lehet, hogy kémiai, igaz, a teában található vegyületek miatt. Állítólag segít koncentrálni. Ez olyan, mint egy kis zümmögés, amely idővel fennmarad, vagy valami hasonló. Nem tudom, mennyire igaz ez.

OKEx: Milyen teát iszik?

Carylyne: Sok laza levél teát iszom. Tehát, mint az Oolong teák vagy a közelmúltban, én is sok pu-erh teát ittam.

Ezt az interjút Olivia Capozzalo, az OKEx tartalmi vezetője készítette. Szerkesztették és sűrítették.

Címlapkép Carylyne Chan jóvoltából.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map