A DCEP nem helyettesíti a fiatot, Hong Kong virtuális eszköz kereskedési licencet ad

Heti áttekintés a blockchain és a kriptovaluta hírekről Kínából és Hongkongból

China Market Watch kép

Kína digitális valutájú elektronikus fizetési rendszere – DCEP néven – ezen a héten folytatja a címsorok gyűjtését. Zhou Xiaochaun, a Kínai Népi Bank volt kormányzója megosztotta meggyőződését, hogy a DCEP nem célja a meglévő fiat pénznemek, például az amerikai dollár helyettesítése..

A DCEP a JD.com-on is debütált a múlt héten a Double 12 Shopping Festival alatt, ahol csaknem 20 000 tranzakciót hajtottak végre. Eközben a Hong Kong Securities and Futures Commission megadta az első virtuális eszköz kereskedési engedélyt az OSL Digital Securities számára.

Itt található minden, amit hiányolhatott ezekről a történetekről, és még sok minden más, az OKEx Insights China Market Watch e heti kiadásában.

A PBoC volt vezetője szerint a DCEP nem a fiat pénznemek helyettesítésére szolgál

Zhou Xiaochuan, a PBoC volt kormányzója és a Kínai Pénzügyi Szövetség elnöke, állította hogy Kína nem törekszik a fiat pénznemek DCEP-re történő cseréjére. A Sanghaji Pénzügyi Fórumon Zhou azt állította, hogy Kína a fogyasztókat és a tengerentúli kereskedőket rábeszéli arra, hogy fokozatosan fogadják el a fizetéseket a DCEP-ben.

Key Takeaways

  • Kína tisztában van a Diem-saga – korábban Mérleg néven ismert – tanulságával. A döntéshozók körültekintően viszonyultak a Diem-hez és a pénzügyi rendszerek megzavarásának lehetőségéhez, miközben megkérdőjelezték a monetáris szuverenitást.
  • Míg Kína aktívan halad a DCEP fejlesztése felé, Kenjo Okamura, Japán nemzetközi ügyekért felelős pénzügyminisztere érintett arról, hogy nemzete elveszíti az első mozgató előnyét a jegybanki digitális devizák fejlesztésében. Más nemzetek valószínűleg hasonló aggodalmakat mutatnak a CBDC globális verseny lemaradása miatt.

A DCEP közel 20 000 tranzakciót költött a JD.com-on

JD Digits, a JD.com e-kereskedelmi óriás fintech ága, számolt be hogy a DCEP-t csaknem 20.000 tranzakcióban használták fel a múlt héten, Shenzhenben, a Double 12 Shopping Festival kezdete óta. A vállalat közölte, hogy az első DCEP tranzakciót egy szucsouói ügyfél hajtotta végre, és a fizetés 0,5 másodperc alatt teljesült.

Kulcs elvihető

  • A DCEP-t eddig elsősorban a fiatalabb generációk tagjai használják. A JD Digits kijelentette, hogy a DCEP-tranzakciók közel 80% -át az 1980-as vagy 1990-es években születtek hajtották végre. A legnagyobb online fizetés meghaladta a 10 000 CNY-t – ami több mint 1500 dollárnak felel meg.

Hongkong hivatalos virtuális eszköz kereskedési engedélyt ad

Az OSL Digital Securities, a Fidelity által támogatott BC Group digitális ága, kapott a Hongkongi Értékpapír- és Határidős Bizottság hivatalos engedélye 1. és 7. típusú szabályozott tevékenységek végzésére – értékpapír-kereskedelem és automatizált kereskedési szolgáltatások nyújtása – december 15-én..

Az OSL augusztusban előzetes jóváhagyást kapott a szabályozótól. Amikor életbe lép, az OSL felajánlja az ügyfeleknek a kereskedési hozzáférést a BTC, az ETH és a kiválasztott biztonsági token-ajánlatok számára.

Key Takeaways

  • A HKSFC által biztosított virtuális eszköz-kereskedési licencek azt jelentik, hogy az OSL sikeresen teljesítette a szabályozó szigorú ellenőrzési követelményeit. Az OSL virtuális eszközajánlatai ugyanolyan fokozott szabályozási ellenőrzést kapnak, mint a hagyományos értékpapírok.
  • A hongkongi jóváhagyás megerősíti az OSL kísérletét arra, hogy üzleti tevékenységét Szingapúrra terjessze. A társaság digitális eszközengedélyt kért a fizetési szolgáltatásokról szóló törvény alapján, és jelenleg a szingapúri monetáris hatóság felülvizsgálja.

Kínában a gazdasági fellendülés 2021 előtt felgyorsul

Stagnáló hét volt a hongkongi és a kínai tőzsdén. A sajtóidőig a Shanghai SE Composite és a CSI 300 jelenleg 3368 és 4952 árfolyamon kereskednek – heti 0,12% -os veszteséggel, illetve 0,19% -os nyereséggel. Hongkongban a Hang Seng index ezen a héten 0,2% -ot esett, és jelenleg 26 456-os.

Az SZSE blockchain 50 index 1,44% -ot esett a héten. Forrás: Trading Economics, Investing.com


Kína megerősítette az a egészséges gazdasági fellendülés Az ipari termelés és a kiskereskedelmi értékesítés novemberben 7, illetve 5% -kal nőtt az egy évvel ezelőtti értékhez képest. Továbbá a befektetett eszközök befektetései Kínában 2,6% -kal növekedtek.

Az ipari termelés és a kiskereskedelmi forgalom Kínában évről évre nőtt. Forrás: Nemzeti Statisztikai Hivatal

Key Takeaways

  • Az ipari termelés gyorsabban áll helyre, mint Kínában a kiskereskedelem. Míg mind az ipari, mind a kiskereskedelmi forgalom negatív növekedést mutatott a COVID-19 járvány kezdete óta, az ipari kibocsátás áprilisban ismét pozitív pályára állt. A kiskereskedelem csak augusztusban tette ezt meg.
  • Az akadémiai intézmények frissítették gazdasági adatokra vonatkozó becsléseiket a novemberi legfrissebb adatok alapján. Például az Oxford Economics kivetítve Kína 2021-es gazdasági növekedése 8,1% lesz, szemben az előző becsléssel, 7,8% -kal.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map