A DCEP-t online lehet tölteni Suzhouban, a Bank of China a blockchainen keresztül ellenőrzi az adókat

Heti áttekintés a blockchain és a kriptovaluta hírekről Kínából és Hongkongból

Digitális pénznem Az elektronikus fizetés, Kína hivatalos digitális pénzneme, a kínai és hongkongi kriptográfiai közösség körében a középpontba került. Az első DCEP piros csomag terjesztését követően Sencsenben a szucsoui kormány 20 millió RMB értékű DCEP piros csomagot bocsát ki a hétvégi Double 12 Shopping Festival előtt.. 

Eközben a hongkongi monetáris hatóság a Kínai Népbankkal együttműködve tesztelte a DCEP-t a határokon átnyúló fizetések terén. Ugyanakkor a Bank of China – nem tévesztendő össze a PBoC-vel – befejezte első blokklánc alapú adóellenőrzését Tibetben.

Itt található minden, amit hiányolhatott ezekről a történetekről, és még sok minden más, az OKEx Insights China Market Watch e heti kiadásában.

A DCEP piros csomagjait online lehet tölteni Suzhou-ban

A Double 12 Shopping Fesztivál megünneplésére december 12-én a szucsoui kormány bejelentett hogy 20 millió RMB értékű DCEP piros csomagot kapnak az állampolgárok. A közlemény kimondta, hogy 100 000 DCEP piros csomagot, egyenként 200 RMB értékben osztanak ki lottón. A sorsolás eredményét december 11-én hirdetik ki. 

A piros csomagok címzettjei december 11-től december 27-ig költhetik el DCEP-jüket a Suzhou-i kereskedelmi partnerekkel és az online kiskereskedelmi üzletekben, például a JD.com-on..

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A Suzhou-i DCEP piros csomagokat online kiskereskedelmi üzletekben költhetik el, például a JD.com -ra – ami nem volt lehetséges az előző DCEP-s vörös csomagban, Sencsenben.
  • A JD.com aktívan kutatta a DCEP üzleti integrációját. Az e-kereskedelmi óriás partnepiros a PBoC-vel mobilalkalmazás és blockchain platform közös fejlesztése érdekében a DCEP számára.

A Hong Kong Monetáris Hatóság partnere a PBoC-vel a DCEP tárgyalásán

Eddie Yue, a Hongkongi Monetáris Hatóság vezérigazgatója a nyilatkozat hogy partneri kapcsolatban áll a PBoC-val a DCEP határokon átnyúló fizetések tesztelése céljából.

Yue szerint a DCEP további lehetőséget kínál a hongkongi és kínai lakosok számára határokon átnyúló tranzakciók lebonyolítására. Mindkét intézmény a DCEP technikai kísérleti tesztjére készül, bár még nincs ütemterv a jegybanki digitális pénznem bevezetésére.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Christopher Hui, Hong Kong kincstári titkára utalt a HKMA és a PBoC októberi DCEP-együttműködésére. Azt mondta a Jogalkotási Tanács Q&Egy munkamenet október 21-én úgy véli, hogy a DCEP elősegítheti Kína és Hong Kong kölcsönös összekapcsolhatóságát a határokon átnyúló fizetések terén.
  • A határon átnyúló fizetésekkel kapcsolatos DCEP-vizsgálat megismételte a Hongkongi Monetáris Hatóság stratégiai fókuszát a központi bank digitális devizáiban. 2020 elején a HKMA partnerséget folytatott a Thaiföldi Bankkal "Inthanon-Lionrock projekt," kutatási kezdeményezés a határokon átnyúló fizetési hatékonyság növelésére az elosztott főkönyv technológiával.

A Bank of China befejezi az első blokklánc-adóellenőrzést

A Xinhua kínai média szerint a Bank of China tibeti fióktelepe a közelmúltban elkészült az első blokklánc alapú adóellenőrzés a határokon átnyúló ügyleteknél. 

Ebben az évben az Állami Devizaigazgatóság pilóta egy blockchain alapú pénzügyi platform, amely beszállt tibeti ágába. A blockchain-tárgyalás mind a mai napig hét bankot fedezett fel Tibetből.

A Bank of China sikeresen ellenőrizte a kapcsolódó adókiadásokat a tibeti vendéglátó-ipari vállalatok védjegyeinek bejegyzésében.


Kulcs elvihető

  • A SAFE blockchain alapú pénzügyi platformjának segítségével a védjegyek bejegyzéseinek adóellenőrzési folyamata három napról három percre rövidül. Az ellenőrzési folyamat papírmentes és jelentősen csökkenti az elszámolási költségeket.

Kína fogyasztói árai 11 év óta először esnek vissza

Ezen a héten Kína és Hong Kong részvénypiacai is kissé visszaestek. A sajtóidőig a Shanghai SE Composite és a CSI 300 jelenleg 3373 és 4965 árfolyamon kereskednek – heti 1,82% -os, illetve 2,02% -os veszteséggel. Hongkongban a Hang Seng index ezen a héten 0,2% -ot esett, és jelenleg 26 515-nél áll.

A kínai és hongkongi tőzsdéken szerény csökkenés tapasztalható a héten. Forrás: Trading Economics, Investing.com

A héten a csökkenő fogyasztói árindex Kínában felkeltette a tőzsdei szereplők figyelmét. Novemberben azt csökkent 0,5% éves összehasonlításban – ez az első csökkenés 2019 októbere óta.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Kínában a csökkenő CPI-t az élelmiszer, a szállítás, a közüzemi szolgáltatások, az egészségügy és az oktatás csökkenő költségei okozzák. Különösen a szállítási költség 3,9% -kal esett vissza, a sertéshús ára pedig csökkent az afrikai sertés járvány miatt.
  • A fogyasztói árindex a legfontosabb mutató a fogyasztói infláció értékelésében Kínában. Az ételek és a rezidenciák a kínai CPI legfontosabb elemei – 31,8% -ot, illetve 17,2% -ot tesznek ki.

A havi fogyasztói árindex YoY% -os változása Kínában. Forrás: Trading Economics, OKEx Insights

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map