A DeFi hitelezési piac új magasságot ér el az új CeFi verseny közepette

Az OKEx Insights DeFi Digestje a decentralizált pénzügyi ágazat heti vizsgálata.

A DeFi piac pillanatképe

A decentralizált pénzügyi piac megtartotta felfutó lendületét a héten, amikor a DeFi termékeiben rögzített teljes érték 12,01 milliárdról 13,65 milliárd dollárra nőtt. 

Az Uniswap megőrizte piacvezető pozícióját, az USD teljes értékének 22% -os piaci részesedésével zárolva. A decentralizált tőzsde szintén a legnagyobb likviditási pooldal rendelkezett, és 48% -on tartotta kereskedési volumenét. Különösen a DEX-ek heti átlagos kereskedési volumene ezen a héten 5% -kal emelkedett.

A decentralizált hitelezési szférában a Compound továbbra is 56% -os piaci részesedéssel vezetett.

A hitelek növekedése ösztönözte, hogy a DeFi piac 13,6% -kal növekedett a zárvaA hitelek növekedése ösztönözte, hogy a DeFi piac 13,6% -kal növekedett a zárva. Források: DeFi Pulse és DeBank

A DeFi hitelpiaca a hét közepén rövid távú lehűlést követően a héten visszanyerte némi támadását. Amint azt a DeFi Pulse adatszolgáltató jelezte, a teljes érték decentralizált hitelezési protokollokba van zárva elérte mindenkori csúcs, 5,1 milliárd dollár. 

A DeFi és a hitelnyújtás piacán lezárt teljes érték minden idők legmagasabb szintjét 13,65 milliárd, illetve 5,1 milliárd dollárt érte elA DeFi és a hitelpiacon zárolt teljes érték minden idők legmagasabb szintjét 13,65 milliárd, illetve 5,1 milliárd dollárt érte el. Forrás: DeFi Pulse, OKEx Insights

A decentralizált hitelezési protokoll készítője szintén fontos mérföldkőhöz érkezett a héten. Stablecoinja, a Dai, szerdán meghaladta az egymilliárd dolláros piaci kapitalizációs jelet, az egyezmény szerint CoinGecko adatai.

A DeFi hitelezési protokolljai központosított versenyben állnak

Míg a decentralizált hitelnyújtási piac visszanyerte pozitív lendületét, a DeFi hitelezési protokolljai a kriptográfiai tőzsdék és a stabilpénz-kibocsátók fokozott versenyével szembesültek.

A Circle, az USDC stablecoin kibocsátója azt tervezi bemutatni magas hozamú üzleti számlaépítés. A feltételek és kamatlábak a nyitott feltételek 8,5% -os éves százalékos hozamától a 12 hónapos 10,75% -os APY számláig terjednek. Ezenkívül az USDC kamatfizetéseit hetente folyósítják és naponta halmozódnak. 

A DeFi és a CeFi hozamok összehasonlítása

A centralizált és a decentralizált hitelezési platformok kriptográfiai kínálatának növekedésével a felhasználók manapság könnyedén kölcsönözhetnek vagy kölcsönözhetnek kriptovalutákat. A kriptoadagolók, amelyek célja az érték időbeli megőrzése, népszerűek a kriptográfiai kölcsönadók és hitelezők körében. Több hiteles piacra lépő kriptográfiai vállalattal a felhasználók összehasonlíthatják a centralizált és decentralizált pénzügyi platformok hozamait.


A DAI, az USDT és az USDC az a három stabil kereskedelem, amelyet a centralizált és decentralizált pénzügyi platformok kínálnak leginkább. Általánosságban elmondható, hogy a DeFi platformok magasabb hitelezési megtérülést kínálnak, mint a CeFi platformok. A Fulcrum, a bZx protokollra épülő DeFi hitelezési platform nyújtotta a legnagyobb megtérülést a DAI és az USDC számára – 17,11% és 12,05%. A v2 vegyület jelenleg az USDT számára nyújtja a legnagyobb megtérülést, 12,9% -kal.

A DAI, USDC és USDT hitelezés jelenlegi hozama a legfontosabb CeFi és DeFi hitelezési platformok között november 12-tőlA DAI, az USDC és az USDT hitelezés aktuális hozama november 12-től a főbb CeFi és DeFi hitelezési platformok között. Forrás: DeFi Rate

A Stablecoin hitelfelvétel szempontjából a Fulcrum rendelkezik a legmagasabb havi átlagos hozammal a DAI, az USDC és az USDT hitelfelvétel miatt..

A Stablecoin hitelfelvétele korábban a CeFi platformok nagyrészt kihasználatlan területe volt. Ezek a platformok azonban a BlockFi és a Bitfinex közelmúltbeli bejelentéseit követően kezdték versenyezni a DeFi platformjait..

A jelenlegi DAI, USDC és USDT hitelfelvételi hozamok a legfontosabb CeFi és DeFi hitelezési platformok közöttA jelenlegi DAI, USDC és USDT hitelfelvételi hozamok a legfontosabb CeFi és DeFi hitelezési platformok között. Forrás: DeFi Rate

A CeFi hitelezési platformok extra befektetői védelmet nyújtanak

A CeFi platformok kezdik diverzifikálni kriptokínálatukat a hitelezők és hitelfelvevők számára, és két fő előnyük van a DeFi hitelezési platformokkal szemben.

Először is, a központi kriptográfiai kölcsönzési platformok letétkezelői. A felhasználók biztosítékát a hitelezési platform vagy egy harmadik fél letétkezelője őrzi. A BlockFi esetében letétkezelője, az Ikrek, bizalmi engedélyt szerzett a New York-i Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériumától – a New York-i banktörvény 100. §-a szerinti követelmény, hogy megfeleljen a sajátos tőketartalék-szükségleteknek és a banki megfelelési előírásoknak.

Sőt, a központosított kriptográf hitelezési platformok szigorúbb követelményeket támasztanak, mint a decentralizált platformok. Míg a DeFi hitelezési platformjai jórészt szabályozatlanok, egyes központosított hitelezési platformok megkövetelik a felhasználóktól, hogy a személyes adatok nyilvánosságra hozatala mellett tartsák be a pénzmosás elleni szabályokat, például az Ismerd meg az ügyfelet ellenőrzéseket. Például a BlockFi igényel a felhasználók megadják társadalombiztosítási számukat és banki adataikat a hiteligénylés során.

A CeFi hitelezési platformok hitelesek-e??

A kiegészítő befektetővédelem ellenére a hitelesség hiánya egyes központosított hitelezési platformok között a felhasználók áttérését a DeFi hitelezési platformokra.

Például a Cred (US) LLC, a kaliforniai pénzügyi hitelezők törvénye alapján engedéllyel rendelkező hitelező a közelmúltban iktatott a delaware-i csődvédelem 11. fejezetében. A hitelező a pénzeszközök helytelen kezelése miatt ideiglenesen felfüggesztette az alapok be- és kiáramlását. Ezenkívül az Uphold pénztárca és kereskedelmi platform megszüntette partnerségét és jogi lépéseket tervez a Cred ellen szerződésszegés és csalás miatt. 

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map