A DeFi kereskedési volumene szeptemberben megugrott, de összességében csökkent

Az OKEx piaci mikrostruktúra jelentés összefoglalása 2020 szeptemberéről

Szeptemberben a Bitcoin (BTC) árát nagymértékben befolyásolta a makrogazdasági éghajlat – az Egyesült Államok tőzsdéje és az arany ára mellett esett. Március óta a legnagyobb havi esést (7,57%) érte el, az OKEx BTC Index árának megfelelően. 

A BTC árának szeptemberi csökkenése megfelel az OKEx kereskedési volumenének csúszásának. A spot mennyiség 15% -kal csökkent az előző hónaphoz képest. Ezenkívül a határidős volumen 27% -kal csökkent augusztushoz képest. Az USDT-fedezett csereügylet-piacon azonban jelentős növekedés tapasztalható a különféle decentralizált pénzügyi tokenek felsorolása nyomán – ami a teljes csereforgalom 3% -os növekedését eredményezte..

A határidős piacon volt a legtöbb kereskedési volumen 2020 szeptemberébenA határidős piacon volt a legtöbb kereskedési volumen 2020 szeptemberében. Forrás: OKEx

Összességében a vételi / eladási felárak valamivel magasabb szintet mutattak (az átlagot és a szórást tekintve), a szeptember eleji rendkívüli volatilitás miatt. A végrehajtás sebessége viszont javult.

A top 10 érmével fedezett határidős átlagos végrehajtási sebessége alakult kiA top 10 érmével fedezett határidős átlagos végrehajtási sebessége alakult ki "lőtt csoportok" Forrás: OKEx

A havi OKEx Market Microstructure jelentés havi összefoglalójában az OKEx Insights 2020 szeptemberében áttekinti az OKEx azonnali, határidős és swappiaci kereskedési volumenét és trendjeit..

A DeFi kereskedési volumene jelentősen növekedett szeptemberben

Szeptemberben az azonnali piac 480 párral számolt – 51-gyel több, mint augusztusban. Az összes azonnali kereskedési volumen 45 milliárd dollárnál ért véget, ami 15% -os csökkenést jelent augusztushoz képest. Különösen a BTC azonnali kereskedési volumene 19% -kal csúszott, átlagos napi volumene 432 millió dollárra esett vissza.

A szeptemberi átlagos ask spread valamivel magasabb volt az augusztusi átlagnál. Például az eladási árfolyamot, amikor 100 000 dollár értékű BTC-t kereskedtek azonnali áron, 0,0254% -on rögzítették, szemben az augusztusi 0,0216% -kal. Ez nagyrészt a szeptember 3-i hatalmas volatilitásnak volt köszönhető, amikor a Bitcoin ára 10,73% -ot zuhant.

A TRON (TRX) és a Polkadot (DOT) a Litecoin (LTC) és a Chainlink (LINK) helyébe lépett a hónap legjobb altcoinainak listáján. A TRX azonnali volumenben a harmadik helyre ugrott a decentralizált pénzügyi piacon tett erőfeszítéseinek és több hozamgazdálkodási projekt elindításának köszönhetően. 

Ezenkívül az OKB iránt nagy a kereslet, köszönhetően az új OKEx Jumpstart projekteknek és egy felhasználóbarát hozambányászati ​​oldalnak, az Earn-nak.. 

A "6. őrnagy" és a hónap legjobb altcoinjai azonnali kereskedési volumen szerint:

  1. Bitcoin (BTC)
  2. Éter (ETH)
  3. TRON (TRX)
  4. Polkadot (DOT)
  5. OKB
  6. Bitcoin Cash (BCH)
  7. EOS
  8. Bitcoin SV (BSV)
  9. NEO

Az átlagos napi mennyiség szeptember elején magasabb voltAz átlagos napi mennyiség szeptember elején magasabb volt. Forrás: OKEx


Szeptember végéig az OKEx összesen 50 DeFi tokent adott hozzá a weboldal decentralizált pénzügyi részlegéhez. 

Szeptemberben felrobbant a decentralizált pénzügyek iránti érdeklődés, ami tükröződött a DeFi tokenek OKEx-en folytatott kereskedési volumenében is. Míg a teljes azonnali piaci volumen csökkent, a DeFi spot volumene szeptemberben 9% -kal emelkedett. Részaránya a teljes azonnali kereskedési piacon 19% -ról 25% -ra emelkedett.

Az OKEx szeptember végén lépett életbe, összesen nyolc érmével fedezett és 27 USDT fedezettel cserélt DeFi tokenekre. Ezek a tőzsdei bevezetések szintén jelentős volumennövekedést eredményeztek, mivel a DeFi zsetonokra vonatkozó swap kereskedés volumene szeptemberben megduplázódott. Részesedése a teljes swap kereskedési volumenben az augusztusi 7% -ról 13% -ra nőtt.

A DeFi kereskedelem a teljes azonnali piac 25% -át tette ki 2020 szeptemberébenA DeFi kereskedelem a teljes azonnali piac 25% -át tette ki 2020 szeptemberében. Forrás: OKEx

Az OKEx szeptemberi DeFi Market mikrostruktúra-jelentésének teljes adatkészlete lehet letölthető innen.

A BTC ár stagnálása a határidős volumen csökkenését okozta

Az OKEx legtöbbet forgalmazott Futures terméke szeptemberben 27% -kal esett vissza – összesen 89 milliárd dollárra esett vissza. A csökkenés oka elsősorban a BTC árának stagnálása és a nagyobb altcoinok vonzóbbá válása az érdekesebb DeFi tokenek ellen..

Az OKEx összesen 174 határidős instrumentumot kínált – 20 instrumentummal többet, mint augusztusban -, amely lehetővé tette a kereskedők számára, hogy bonyolultabb kombinációkat és kereskedéseket végezzenek, különböző lejárati dátumokkal.

A határidős ügyletek közül az érmével fedezett szerződések voltak népszerűbbek, mint az USDT-fedezetű szerződések. Például a legnagyobb forgalmú BTC negyedéves jövő (BTC_USD_200925) 11,76 milliárd dolláros összmennyiséget produkált – 2,25-szer többet, mint a legsúlyosabban kereskedett USDT-árrésszel rendelkező negyedéves jövő (BTC_USDT_201225). 

A határidős termékek átlagos napi volumene a hónap elején volt a legmagasabbA határidős termékek átlagos napi volumene a hónap elején volt a legmagasabb. Forrás: OKEx

Swap kereskedési volumen és likviditás

Szeptemberben az OKEx összesen 94 swap eszközt kínált fel – 31 instrumentummal többet, mint augusztusban, és ebből 62 USDT fedezettel rendelkezik. A swap kereskedés teljes volumene 3% -kal 68 milliárd dollárra nőtt.

Míg a BTC érmékkel fedezett swapja mennyiségét tekintve még mindig megelőzi az USDT fedezettel rendelkező swapját, az altcoinok esetében ez teljesen más történet. Az Uniswap (UNI) például látta, hogy USDT-fedezett swap kereskedési volumene 133 millió dollárt ért el az OKEx-en való bevezetését követő 13 kereskedési napon – 5,68-szor többet, mint az érmékkel fedezett swap. Sőt, az UNI USDT-fedezetű swap-volumene az ötödik helyen állt, annak ellenére, hogy a swap csak szeptember 18-án lépett életbe.. 

A DeFi kereskedők inkább az USDT-t használták. Láttuk, hogy az évfinanszírozás (YFI) és a DFI.pénz (YFII) az USDT-fedezett csereforgalom szempontjából a kilencedik és a tizedik helyet foglalja el. Ennek ellenkezője volt megfigyelhető az EOS esetében, amelyre a kereskedők inkább az érmékkel fedezett csereügyletet részesítették előnyben. 

Az USDT-fedezett csereügyletek a hónap elején voltak a legmagasabbakAz USDT-fedezett csereügyletek a hónap elején voltak a legmagasabbak. Forrás: OKEx

A szpredek tekintetében az USDT-fedezetű BTC-csere továbbra is elmaradt az érmével fedezett csereügylet mögött. A BTC_USDT_SWAP ask spreadje, amikor 300 000 USD értékű BTC-vel kereskedett, 0,0284% volt – szemben a BTC_USD_SWAP alacsonyabb 0,0219% -ával. 

Az USDT-fedezett swapok továbbra is szigorúbb árrésekkel rendelkeznek a BTC számáraAz USDT-fedezett swapok továbbra is szigorúbb árrésekkel rendelkeznek a BTC számára. Forrás: OKEx

A további részletek és az OKEx piaci adatai iránt 2020 szeptemberétől érdeklődő olvasók számára a jelentésben használt teljes adatkészlet lehet letölthető innen.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map