A főbb Bitcoin bányászok optimizmust mutatnak a felezés előtt: mélységes megjelenés

A felére kevesebb mint egy hét múlva a Bitcoin (BTC) bányászok kerülnek a figyelem középpontjába. Vállalkozásuk versenyképessége és a Bitcoin hálózat fenntartásában betöltött szerepük azt jelenti, hogy a felezés közvetlenül befolyásolja működésüket. 

Az OKEx megkereste a Bitcoin bányászait és medencéit, hogy megismerjék a felére és annak következményeire gyakorolt ​​hatásait az egész ökoszisztémára.

Blokkolja a jutalmat perspektívában

A bányászok auditorként, tranzakciók ellenőrzésével és a blockchain főkönyv fenntartásával támogatják a Bitcoin hálózatot. A bányászokat tranzakciós díjak és az úgynevezett blokkos jutalom ösztönzi, amely az előállított – vagy „kitermelt” – bitcoinok száma, és minden sikeres blokk érvényesítéskor odaítélésre kerül..

A blokkos jutalom az egyetlen módja annak, hogy az új Bitcoins forgalomba kerüljön, és mindaddig folytatódik, amíg mind a 21 milliót ki nem aknázzák. Ez a kibocsátási ráta azonban nem marad állandó, és ezen keresztül szabályozzák Blokk jutalom felére, egy beépített mechanizmus, amely 50% -kal csökkenti a jutalmat minden 210 000 blokk után (nagyjából négyévente fordul elő).

A keringő Bitcoin teljes idővel. Forrás: Blockchain.com

Jelenleg a blokk jutalom 12,5 új Bitcoinnal rendelkezik (körülbelül 115 000 dollár a jelenlegi piaci értéken), és két legrosszabb értéken esett át – az első 2012 novemberében, a második pedig 2016 júliusában.

A harmadik felére várhatóan 2020. május 12-én kerül sor, és a blokkjutalom 12,5-ről 6,25 BTC-re csökken (sajtóidőben kb. 57 500 USD).

A Bitcoin bányászat versenyképes üzlet

A jelenlegi 115 000 dolláros értékelésnél a Bitcoin blokk jutalma erős pénzügyi motívumot jelent a bányászok számára, hogy csatlakozzanak és támogassák a hálózatot. 10 percenként új blokk kerül feldolgozásra, ami napi 1800 új BTC vagy 16,56 millió dolláros érték generálását eredményezi.

Mivel azonban csak egy bányászati ​​egység igényelhet egy blokkjutalmat, éles verseny és verseny folyik az egyre erősebb hardverek magasabb szintű hasító erő. Ez a verseny az évek során arra kényszerítette a bányászközösséget, hogy a korai támogatóktól és a kriptográfusoktól a nagyvállalatokig és a medencék bányatelepek működtetése a legújabb évekkel Alkalmazás-specifikus integrált áramkör (ASIC) bányászok.

A Bitcoin hálózat viszont reagál erre a megugró hash arányra, növelve az új blokkok kitermelésének nehézségeit, ezáltal fenntartva a főkönyv integritását, és nem engedve egyetlen entitásnak, hogy abszolút irányítsa a blokkláncot.

A Bitcoin hálózati nehézségei a kezdetektől fogva logaritmikus skálán ábrázolva – forrás: Blockchain.com

A bányászok a felezésről beszélnek

Az OKEx a Bitcoin bányaipar vezetőihez fordult, hogy megismerjék a közelgő felezésre és annak üzleti és hálózati hatásaira vonatkozó kilátásaikat..


A Bitcoin áremelkedése és a kínai árvízszezon enyhítheti a bányászproblémákat

Jiang Zhuoer, vezérigazgatója BTC.TOP, az egyik top 10 Bitcoin bányászati ​​medence, megosztottan mutat egy hosszú távú kilátást a felére, és úgy véli, hogy a BTC árának emelkedése ellensúlyozhatja a jutalom felére vesztett bevételeket:

„Úgy gondolom, hogy a felezés a Bitcoin árának emelkedéséhez vezet. Az előző két rossz esetben lassú áremelkedést tapasztaltunk a felezés előtt, és az ár feleződés után szárnyalni kezdett … míg a felezés a bányászok jövedelmét felére csökkenti, ez a Bitcoin árának emelkedését is eredményezheti."

Emellett a kínlódó bányászok számára pozitívumként említette az árvíz várható kezdetét Kínában, amely általában olcsóbb villamosenergia-termelést eredményez..

„Az árvízszakasz időszakában csökken a villanyszámla, ami nagyrészt ellensúlyozza a kibocsátás felét. Az árvíz idején a villamos energia piaci ára 40% -kal csökkenhet ”- mondta.

A kisebb bányászok elfordulnak

Marshall Long, egy korai Bitcoin-bányász, jelenleg bányafarmot vezet Kanadában, és egy új létesítmény felállításán dolgozik az Egyesült Államokban. Véleménye szerint azokra a bányászokra, akik előre felkészültek a felezésre, ez nem lesz nagy hatással, míg a kisebbek valószínűleg „a spekulációs bányászat vagy a béren kívüli jelzők felé fordulnak”."

Ami a hálózatot illeti, Long úgy véli, hogy a hash arány jelentősen megnő, ami a felére csökken. A felét követően arra számít, hogy a Bitcoin ára korán csökken, majd a hash ráta következik, majd lassan visszafelé emelkedik a mindenkori csúcsra.

Az új belépők a következő négy évben profitálhatnak

Alejandro De La Torre, Alelnöke Poolin, a három legfontosabb Bitcoin bányászati ​​medence, megosztotta perspektíváját az övében Utolsó poszt. Szerinte “mivel az elkövetkező hónapokban új, hatékonyabb ASICS-ek lépnek online kapcsolatba, és a meglévő bányászok alacsonyabb villamosenergia-árakat találnak, a régi generációs bányászok elkerülhetetlenül megszüntetésre kerülnek”.

Ugyanakkor hozzáteszi, hogy a felezés új bányászoknak ad lehetőséget „stabilabb környezetbe való belépéshez, tekintettel arra, hogy a 7 nm-es hatékonyság & Az 5 nm-es chipek valószínűleg nyereségesek maradnak a következő 4 évben vagy annál tovább. ”

A Bitcoin ára nem esik túl alacsonyan

Kevin Huang, társalapítója Valarhash úgy véli, hogy a Bitcoin árai nem esnek nagyon alacsonyra a felezés után, és valószínűleg csak a 80w-100w tartományban működő bányászok állnak le.

Megemlítette az energiaköltségek várható csökkenését a kínai árvízszezont követően, és hozzátette, hogy:

„Hosszú távon nem kétséges, hogy a teljes hálózat számítási teljesítménye megnő, de a felezés után, amint a bányászgépek idősebb generációja leáll, a kivonatolási arány egy időre csökken, és becslésem szerint ez a 80e – 90e tartományba esnek. ”

A felezés előrelendíti az ipart

Alina Yao, Az OKEx Pool, az egyik legnagyobb tőzsdén támogatott bányászati ​​medence vezetője továbbra is optimista, történelmi tendenciákra hivatkozva:

“A blokkjutalmak csökkenése által okozott veszteségeket szinte mindig kompenzálja a Bitcoin árának növekedése és a bullish hangulat, amely a pénzkínálat növekedésének ütemének csökkenésével jár.” 

A jelenlegi forgatókönyv kezelése kapcsán elmondta, hogy az OKEx Pool mindig arra ösztönzi a bányászokat, hogy a pozitív cash-flow kezelése mellett fejlett hardvereket és olcsóbb villamos energiát keressenek..

Bár egyetért azzal, hogy sok kisebb bányász árát felére csökkentik a piacról, úgy véli, hogy ez csak növeli a piaci versenyképességet és a meglévő szereplőket a hatékonyabb üzleti gyakorlatok felé tereli..

A felezés hatásának lebontása

Tekintettel arra, hogy a Bitcoin hálózat, annak bányászai, a blokkjutalmak és a BTC árai mind elválaszthatatlanul összekapcsolódnak, a felezésnek széles körű hatása van az alábbiakban kiemelt tényezőkre.

Csökkentett jövedelmezőség

A Bitcoin bányászok nyeresége a hálózat nehézségeitől, a bányászati ​​bevételektől és a kapcsolódó költségektől függ.

A hálózati nehézségek diktálják a hardverbe történő tőkebefektetést, míg a nyereséget a bitcoin bányászott értéke mínusz villamos energia és működési költségek korlátozzák..

A bányászok bevétele (blokkos jutalmak és tranzakciós díjak) a BTC árától függ. Forrás: Blockchain.com

Mivel a bányászok bevétele közvetlenül összefügg a Bitcoin értékével, amint az a fenti ábrán látható, a felezés jelentős esemény, mert azonnal 50% -kal csökkenti a bányászok bevételeit, feltéve, hogy minden más állandó marad.

Nyomás a régebbi hardver fokozatos megszüntetésére

Az energiafogyasztástól és a hash teljesítménytől függően minden hardverbányásznak megtérülési költsége van, ami nyomás alá kerül, mivel a jutalom felére csökken és a jövedelmezőség csökken. Azok a bányászok, akik megengedhetik maguknak, gyakran a felére elkezdenek fokozatosan megszüntetni a régebbi hardvereket.

A hálózati nehézségek rövid távú megugrása a felére vezethet

A felezés közeledtével a bányászok egyfajta utolsó álláspontot képviselnek, és a rendelkezésükre álló összes hasítóerőt beleadva megpróbálják a lehető legtöbbet igényelni a felezés előtti blokkjutalmakból. Ez természetesen rövid távú hálózati nehézségek növekedését eredményezi (ez az közel minden idők legmagasabb szintjéhez jelenleg), amely a felezés utáni kiigazítás során korrigálja magát.

A kis bányászok kapitulálnak, a nagy bányászok nagyobbak lesznek

Ha a margók elvékonyodnak (vagy teljesen törlődnek) és szükségesek a hardverfrissítések, akkor a kisebb, kevésbé hatékony bányászok feleznek a felezés után, vagy teljesen leállnak, vagy más kompatibilis, munkabiztonsági érmék bányászata felé mozognak.

Eközben a nagy bányászok csak nagyobbak lesznek, és a hálózat hasítási erejének nagyobb hányadát ellenőrzik, emelik központosítási aggályok.

Technológiai frissítések a gyorsulás érdekében

Minden új iterációval a technológiai gyártók kisebb processzorchip-konstrukciókat hoznak létre, amelyek alacsonyabb energiafogyasztási sebesség mellett javítják a számítási sebességet. Például 2016-ban a bányászok 16 nm-es chipeket használtak, amelyeket azóta 10 nm-es és 7 nm-es chipek váltottak fel, míg 5 nm-es chipek válnak elérhetővé.

Ezek a fejlesztések növelik a bányászati ​​tevékenység hatékonyságát az energiaköltségek megtakarításával és a haszonkulcs növelésével. Felezés után számíthatunk arra, hogy ezeket a frissítéseket a nagy bányászok siettetik.

Az új bányászok olcsóbb áramforrásokat keresnek

Míg a meglévő bányászok logisztikai problémák miatt nem valószínű, hogy nagy mértékben cserélnének helyet, a hálózat felét követően felező új bányászok valószínűleg olcsóbb áramforrásokat keresnek az optimális haszonkulcs elérése érdekében. Ez az évek során elmozdulást eredményezhet olyan földrajzi helyek felé, amelyek vonzó villamosenergia-tarifákat és bányabarát szabályozásokat kínálnak.

Csökken a Bitcoin eladási nyomása

A bányászok tulajdonképpen felelősek a Bitcoin-hálózat nagy tőkekivezetéséért, mivel havonta eladják a BTC-t a működési költségek fedezésére. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan csökkenő nyomás nehezedik a Bitcoin árára, mivel a bányászok bevételeiket a piacra töltik.

Ez a kiáramlás a legalacsonyabb haszonkulccsal rendelkező bányászok számára a legmagasabb, mivel nem képesek jelentős BTC tartalékokat létrehozni, szemben a nyereségesebb bányászokkal.

Mivel ezeket a nem hatékony bányászokat kiszorítják az üzletből, ez az értékesítési nyomás várhatóan enyhülni fog, és lehetővé teszi az ár pozitív növekedését..

Az optimizmus érvényesül

Annak ellenére, hogy elkerülhetetlen azonnali hatása van a bányászok alsó soraira, a közelgő Bitcoin felezés nagyrészt pozitív fejleménynek számít. Bár a kisebb, kevésbé hatékony bányászok nem élhetik túl ezt a változást, távozásuk várhatóan az ökoszisztéma javát szolgálja és hozzájárul az érettségéhez.

Azok számára, akik fontolgatják, hogy most belépnek az űrbe, a következő négy év stabilitást biztosíthat az előrejelzések és a tervezés szempontjából, miközben a jól irányított meglévő játékosok felkészültek a következő változásokra és folytatják működésük optimalizálását.

Összességében a bányászok szempontjából a felezés nem nagyon különbözik a Bitcoin ismert gyakori áringadozásaitól, de előnye, hogy ütemezettek, lehetővé téve az előretekintő vállalkozások számára, hogy idő előtt tervezzenek.

Az írás idején kevesebb mint 800 blokk van hátra a jutalom feleződése előtt, és a Bitcoin támogatást fogadott el a 8 700 és 9 000 dollár közötti zónából, és gyorsan megközelíti a következő ellenállást 9 500 dollárral.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map