A feltört KuCoin-alapok nagyrészt kimosták az Uniswap és a Kyber Network szolgáltatásait

Az OKEx Insights DeFi Digestje a decentralizált pénzügyi világ heti vizsgálata.

A DeFi piac pillanatképe

A decentralizált pénzügyi piac ezen a héten folytatta pozitív lendületét, mivel a DeFi termékeiben bezárt összérték 9,4 milliárdról 11,1 milliárd dollárra nőtt. Az Uniswap a héten megőrizte piacvezető pozícióját 20% -os piaci részesedéssel, a USD-érték zárolása szerint. A decentralizált tőzsde szintén a legnagyobb likviditási pooldal rendelkezett, és az összes DEX-en a kereskedési volumen 54% -át uralta.

A decentralizált hitelezési szférában a Compound az Aave-t váltotta a legfőbb hitelezővé, piaci részesedése 48% -ra nőtt.

A DeFi világának legfontosabb mutatói ezen a héten továbbra is pozitív növekedést mutattak, leszámítva a DEX-ek heti átlagos kereskedési volumenét. Források: DeFi Pulse és DeBank

A decentralizált csereállomány szeptemberben minden idők legmagasabb pontját állítja

A szeptember robbanásszerű hónap volt a decentralizált tőzsdék számára, a DEX-ek óriási 22,57 milliárd dolláros kereskedési mennyiséget könyvelhettek el. Ez a szám csaknem 14-szeresére nő a júniusi mennyiséghez képest.

A likviditásbányászat láza az Uniswap, a Curve és a Balancer iránti kereslet növekedéséhez vezetett. Összességében ezeknek a platformoknak a piaci dominanciája szeptemberben közel 90%, szemben a négy hónappal ezelőtti 40% -kal.

Az Uniswap piaci dominanciája májustól szeptemberig nőtt a decentralizált tőzsdék között. Forrás: Dune Analytics, OKEx Insights

Az ellopott KuCoin alapokat nehezen lehet mosogatni a központosított tőzsdéken

A központosított digitális eszközcsere feltörését követően a decentralizált tőzsdékre jellemző szabályozás hiánya került a középpontba KuCoin, amely becslések szerint 279 millió dollárt veszített kriptovalutákból. A hackerek sokféle kriptovalutát loptak el – ezek közül 150 volt ERC-20 token, például SNX és Ethereum-alapú USDT. 

Az ellopott kriptopénzek mosása nehéznek bizonyul, amikor megpróbálják használni a központosított tőzsdéket, és számos CEX fagyott visszavonások és feketelistán szereplő címek.

Ezen túlmenően az igazán decentralizált kriptovalutákhoz, például a BTC-hez képest, sok ERC-20 token nem cenzúra-ellenálló. Ez azt jelenti, hogy a tokent a kibocsátó bármikor befagyaszthatja. A KuCoin hack esetében Tether volt fagyott 20 millió USD óvintézkedésként. Számos más projekt is szüneteltette vagy visszavonta intelligens szerződéseiket – segítve a KuCoin-t az ellopott eszközök egy részének visszaszerzésében.

A hackerek a DEX-ekhez fordulnak lopott zsetonok mosása miatt


Mivel a pénzmosást centralizált tőzsdén keresztül nehéz elérni, a KuCoin hackerek azóta megpróbálták decentralizált tőzsdéken keresztül kimosni lopott vagyonukat, ahol az ellopott zsetonokat ETH-ért cserébe eladták. A Whale Alert szerint, a hackerek legalább 1,2 millió dollár értékű SNX tokent adtak át az Uniswap számára négy tranzakció sorozatával.

A hackerek az ellopott SNX tokenek átkerültek az Uniswap-ra. Forrás: Bálna riasztás

A hackerek két okból cserélték el az ellopott pénzeszközeiket ETH-ra: Az éter cenzúra-ellenálló és könnyen átváltható fiat pénznemre. Az ETH, mint cenzúra-rezisztens kriptovaluta, nem kockáztatja meg a befagyasztást, és több ezer kereskedési párok kriptovaluták sokaságán keresztül.

A DEX-ek a FATF vörös zászlói alá esnek

A decentralizált cserék hajlamosak a Pénzügyi Akció Munkacsoport által meghatározott pénzmosási tevékenységekre. A FATF nemrégiben megjelent a jelentés a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása vörös zászló mutatóiról. A jelentés kimondta, hogy az ellopott pénzeszközökhöz kapcsolódó címekről történő pénzeszközök beérkezése figyelmeztető jel a pénzmosásra.

Míg a DEX-eken lebonyolított tranzakciók nyilvánosan láthatók a blokkláncon, a hackerek a személyazonosság-ellenőrzés hiánya miatt vonzónak találják a DEX-eket az ellopott pénzeszközök mosására. Szeptember 30-tól 17 millió dollárnyi ellopott zsetont adtak el a KuCoin hackeléséből a DEX-eken és a DEX-aggregátorokon. Az ellopott pénzeszközök voltak többnyire mosott az Uniswapon (9,4 millió dollár) és a Kyber Network-en (4,1 millió dollár) keresztül.

Amint azt a FATF jelezte, a többszörös nagy értékű tranzakciók gyors egymásutánban történő végrehajtása, például 24 órás időszakon belül, a pénzmosás újabb vörös zászlaja.. Adat Etherscan-ban azt mutatja, hogy a hackerek mosott az ellopott pénzeszközöket az Uniswapon keresztül szeptember 28-án. Ezután majdnem 2000 ETH-t utaltak át.

A hackerek lopott pénzeket mostak az Uniswap-on, és szeptember 28-án hatalmas mennyiségű ETH-t utaltak át. Forrás: Whale Alert, Etherscan, OKEx Insights

Annak ellenére, hogy az EtherDelta 2018-ban meghatározó döntést hozott – amely megállapította, hogy a decentralizált platform nem regisztrált nemzeti értékpapír-tőzsdeként működött – észrevehetően hiányzik a szabályozás a DEX-ekről. Az Uniswap és a Kyber Network révén a pénzeszközök tömeges mosása kétségtelenül az egész világon felkelti a szabályozók figyelmét. Milyen visszamenőleges cselekvésekre kerül sor, még várat magára.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map