A Filecoin megkapja a DeFi-integrációt, de még mindig messze van a tömeges elfogadtatástól

Az OKEx Insights DeFi Digestje a decentralizált pénzügyi ágazat heti vizsgálata.

DeFi Market pillanatkép

A decentralizált pénzügyi piacon mérsékelt növekedés volt tapasztalható a múlt héten, amikor a DeFi termékek zárolt összértéke 11,2 milliárdról 12,38 milliárd dollárra nőtt.

Az Uniswap megőrizte piacvezető pozícióját, az USD teljes értékének 22% -os piaci részesedésével zárolva. A decentralizált tőzsde szintén a legnagyobb likviditási pooldal rendelkezett, és 54% -os kereskedési volumen-dominanciáját fenntartotta..

A decentralizált hitelezési szférában a Compound továbbra is vezetett, 52% -os piaci részesedéssel.

Mind a zárolt, mind a hitelfelvételi volumen emelkedett, míg a DEX-ek heti volumene csökkent. Források: DeFi Pulse és DeBank

Végre elindul a Filecoin mainnet

A Filecoin, a 2017-ben 200 millió dolláros ICO-ról ismert decentralizált tárhelyszolgáltató, többszöri késés után, október 15-én indította el mainnet-jét. A mainnet akkor aktiválódott, amikor a Filecoin elérte a 148 888 blokkmagasságot.

Az Interplanetary File System tetejére épített Filecoin célja, hogy decentralizált piaccá váljon a felhasználók számára, hogy felhasználatlan tárolókat vásároljanak és adhassanak el. A felhasználók fizetnek a tároló bányászoknak azért, hogy fájljaikat a Filecoin hálózaton tárolják. A tároló bányászok szoftvereket és hardvereket futtatnak, hogy fájlokat tároljanak ügyfeleik számára, és a Filecoin natív érmével, a FIL-vel kompenzálják őket.

Filecoin és DeFi

A decentralizált pénzügyi növekedés népszerűségének növekedésével 2020-ban a Filecoin csapata azt tervezte, hogy a mainnet elindítása előtt integrálja a DeFi-t ökoszisztémájába..

Október elején a Codefi, a ConsenSys kiemelt DeFi terméke, bejelentett támogatja a Filecoin mainnet indítását azáltal, hogy két DeFi-vel kapcsolatos szolgáltatást kínál Codefi Activate platformján: Filecoin Storage és Filecoin DeFi Bridge. 

A Filecoin Storage célja a Filecoin hálózaton történő tárolás árának felfedezése. Amint azt a Filecoin’s fehér papír, a piac mind a tárolási, mind a visszakeresési piacból áll. E piacok árfelfedezési folyamatának korlátai vannak. Például a felhasználók visszakeresési tárolási kérelmet nyújthatnak be a bányászok számára a visszakeresési piacon. Gyors visszakeresési kérelmek elérése érdekében a Filecoin csapata nem futtat rendelési könyvet a blokkláncon. Ez kevésbé átláthatóvá teszi az árfelfedezést, mivel a felhasználók nem tekinthetik meg a teljes rendelési könyvet a blokkláncon. Ezenkívül az árak átláthatóságának hiánya lelassítja a felhasználók és a bányászok közötti egyeztetési folyamatot.

A Codefi Filecoin Storage megkísérli javítani a Filecoin piacának árfelfedezését. A webalkalmazásban és az API-ban egyaránt elérhető Filecoin Storage egy kereshető piactérből áll, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szűrőket állítsanak be, és megtalálják az igényeiknek megfelelő bányászokat. A Filecoin bányászai a platformon jelenthetik be áraikat és elérhetőségüket.

A felhasználók átláthatóságának biztosítása érdekében a Filecoin Storage rögzíti az aktív bányászok legfontosabb adatait, például a bányász számlaazonosítóját, tárolási kapacitását, helyét, hírnevét és havi gibibájt árát..

Pillanatkép a Filecoin Storage piacról. Forrás: ConsenSys Codefi

A DeFi ökoszisztéma összekapcsolása

A Codefi által kínált Filecoin DeFi híd a legismertebb kapcsolat a Filecoin és a decentralizált finanszírozás között, messze.

A DeFi Bridge a Ren protokollt használja a FIL és az ERC-20 tokenizált FIL közötti átalakításhoz. Várhatóan a Filecoin kezdeti indításakor foglalkozik az alacsony likviditás kérdésével. A bányászok teljes elkötelezettségének biztosítása érdekében a Filecoin megköveteli a bányászoktól, hogy a bányászati ​​tevékenység megkezdéséhez kezdeti zálogként nagy számú FIL tokent tegyenek. A Filecoin 20 napos zárolási időszakot is beállított az újonnan bányászott FIL számára, amelyet aztán lineárisan, minden nap 180 nap alatt szabadítanak fel. Ez néhány bányászt képtelenné tette a tétet és megkezdte működését. Például csak az egyik legjobb bányász, a Zhihu Cloud üzemeltetik Míg október 8-án 8000 bányagépből 256 volt.

A Filecoin DeFi Bridge összeköti a Filecoint egy hatalmas likviditási tárral a DeFi protokollok alapján. Ha az Ethereum hálózaton több FIL kínálat van, a FIL tulajdonosok kamatszerzés céljából letétbe helyezhetik tokenizált FIL-jüket fedezetként a DeFi hitelezési piacain, például a Maker és az Compound között. A bányászok viszont több FIL-t kölcsönözhetnek a kölcsönzési protokollokban a tét érdekében.

A DeFi felé vezető híd a felhasználókat a Filecoin ökoszisztémában való részvételre is vonzza. A DeFi-felhasználók először Ethereum-alapú eszközöket helyezhetnek el fedezetként és kölcsönadhatnak becsomagolt FIL-t. Ezután átalakíthatják natív FIL-be, hogy adatokat tároljon a Filecoin hálózaton.

Hosszú út a tömeges örökbefogadás felé

A Filecoin az alacsony tárolási költségekkel bebizonyította, hogy forradalmasíthatja az adattárolási ágazatot. A Filecoin csapata szerint az átlagos FIL gibibyte-os ár 0,000043 FIL (0,001328 USD), ami jóval alacsonyabb, mint az Amazon Web Service S3 alapszintjének havi 0,023 USD / GB-ja..

A Filecoin azonban még mindig korai fejlesztés alatt áll, és még nem képes versenyezni a felhőóriásokkal. A Filecoin teljes hálózati tárolási kapacitása 619 pebibyte (0,61 exabájt), összehasonlítva a felhőben tárolt több mint 1 exabájt adattal. A a Filecoin piaci mérete, 495 millió dollár, jóval kevesebb, mint a nyilvános felhőpiac 233,4 milliárd dollár 2019-ben – tehát a Filecoin még mindig hosszú út előtt áll.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner