A hamis elbeszélések és a félretájékoztatások elárasztják a Bitcoin vitáját, miközben az intézmények mozognak

A hét hírei – A világ legnagyobb kriptopénz-története a héten

Az elmúlt hónapokban a digitális eszközök piacán eluralkodó elsöprő optimizmus visszafogta ezt a hetet, miután az Egyesült Államok pénzügyminiszterének jelöltje, Janet Yellen azt állította, hogy a kriptovaluta tranzakciókat elsősorban tiltott tevékenységre használják, és a nem létező Bitcoin kettős kiadásokról szóló tévesen közölt jelentések a mainstream negativitás lendületét okozták. Ugyanakkor az intézményi oldal a kulisszák mögött mozog kriptográfiai tervekkel.

Itt található minden, amit tudnia kell ezekről a történetekről és még sok minden másról, az OKEx Insight Heti híreinek e heti kiadásában.

Az Egyesült Államok pénzügyminiszterének jelöltje azt állítja, hogy a kriptográfia elsősorban az "tiltott finanszírozás"

Janet Yellen, az Egyesült Államok pénzügyminiszterének jelöltje a hét elején uralta a Bitcoin-szal kapcsolatos főcímeket kezdetben negatív nyilatkozataival a kriptopénzhasználat eseteivel kapcsolatban. – mondta benne a volt Federal Reserve vezető A szenátus megerősítő meghallgatása január 19-én, hogy hisz benne "sok [kriptovalutát] legalábbis tranzakciós értelemben főleg tiltott finanszírozásra használnak."

Yellen tegnapi írásbeli tanúvallomással megváltoztatta álláspontját, és elmagyarázta:

"A Bitcoin és más digitális és kriptovaluták pénzügyi tranzakciókat biztosítanak az egész világon. Sok technológiai fejlődéshez hasonlóan ez is potenciális előnyökkel jár az Egyesült Államok és szövetségeseink számára. […] Fontosnak tartom, hogy figyelembe vesszük a kriptovaluták és más digitális eszközök előnyeit, valamint annak lehetőségét, hogy javítsák a pénzügyi rendszer hatékonyságát. Ugyanakkor tudjuk, hogy felhasználhatók a terrorizmus finanszírozására, a pénzmosás megkönnyítésére és az Egyesült Államok nemzetbiztonsági érdekeit, valamint az Egyesült Államok és a nemzetközi pénzügyi rendszerek integritását veszélyeztető rosszindulatú tevékenységek támogatására. Azt hiszem, alaposan meg kell vizsgálnunk, hogyan lehet ösztönözni őket törvényes tevékenységekre, miközben korlátozni kell a rosszindulatú és illegális tevékenységekhez való felhasználásukat."

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Yellen kijelentéseit a hét elején a kriptopénzipar és a közösség képviselői nagyrészt FUD-nak tekintették. "félelem, bizonytalanság és kétely" – tekintettel arra új adatok vezető blokklánc-elemző cég, a Chainalysis bemutatja, hogy a bűnözői kriptopénz-aktivitás 0,34% -ra esett vissza tavaly.
  • Yellen nyilatkozatai egyértelművé teszik azt a tényt is, hogy a fintech és a kriptovaluták szabályozási kereteinek létrehozása prioritást élvez a Szövetségi Tartalék Testület és az amerikai pénzügyi szabályozók számára.

A bűncselekmények miatt lebonyolított kriptovaluta mennyisége tavaly csökkent. Kép jóváírása: A bűncselekmények miatt lebonyolított kriptovaluta mennyisége tavaly csökkent. Kép jóváírása: Láncelemzés

Craig Wright eltávolítási kérelmekkel állítja, hogy tulajdonában van a Bitcoin whitepaper

Ügyvédek, akik Satoshi Nakamoto-követelőt, Craig Wrightot, az nChain vezető tudósa képviselik, jogi értesítéseket küldött a Bitcoin.org-ra és a Bitcoincore.org-ra szerdán, követelve a weboldalakat, hogy távolítsák el a Bitcoin-féle papírlapot. Wright azt állítja, hogy birtokolja a Bitcoin alapító dokumentumának szerzői jogait, és azt is állítja, hogy a Bitcoin.org eredeti tulajdonosa.

A Bitcoin.org nem volt hajlandó eltávolítani a fehér papírt. A Bitcoincore.org viszont levette.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Wrightnak hosszú múltja van a jogi fenyegetésekről, és a Bitcoin közösség körében széles körben nem szereti. A legfrissebb jogi lépésekre reagálva számos kriptográfiai vállalkozás – köztük a Square, a Chaincode Labs, a Paradigm, az Érme Központ, a Facebook leányvállalata, a Novi, a Casa és mások – a Bitcoin SV alkotójával szembeni dacos cselekedetben kezdte meg a Bitcoin fehérlapjának otthont.
  • Wrightnak még évek óta tartó állítások ellenére sem kell még véglegesen igazolnia, hogy ő az álneves Satoshi Nakamoto. Ez a tény továbbra is a szélesebb körű Bitcoin-közösségben fárasztja tartós jogi fenyegetéseit.

A BlackRock jelzi a BTC határidős érdeklődését az iker iktatások iránt

Ezermilliárd dolláros vagyonkezeléssel foglalkozó behemót BlackRock láthatóan készen áll arra, hogy tőkét allokáljon a BTC határidős ügyleteibe. BlackRock Alapok V. és BlackRock Global Allocation Fund, Inc.., amint azt az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdei Bizottságához benyújtott legutóbbi beadványok sugallják.

A beadványokban a BTC határidők egyéb említése mellett az olvasható "az egyetlen bitcoin határidős ügylet, amelybe az alapok befektethetnek, a CFTC-nél nyilvántartott árutőzsdéken forgalmazott készpénzzel kiegyenlített bitcoin határidős ügyletek."


Kulcsfontosságú elvihetők

  • Bár a beadványokban nem szerepel kifejezetten, hogy a BlackRock a közvetlen jövőben részt vesz a BTC határidős ügyleteiben, azt javasolják, hogy az eszközkezelő óriás ezt kívánja megtenni, ha úgy dönt.
  • A BlackRock belépése a BTC határidős területébe jelentős fejezet lenne a Bitcoinba történő intézményi befektetések egyre növekvő történetében.

A BlackRock, Inc. részvényárfolyama az idők során jelentősen emelkedett. Forrás: Google

Hamis jelentések egy Bitcoinról "duplán költeni" haragipar

Néhány hamis hír a hét végén terjedt el, miután a Bitcoin blokklánc egy blokk-átszervezésen esett át, amelyet tévesen értelmeztek "duplán költeni," amely az a kifejezés, amikor ugyanaz a BTC két tranzakcióban dolgozott fel.

A BitMEX Research volt az első rámutat a "kettős kiadásszerű forgatókönyv," amely (néha helytelen) jelentéseket váltott ki mind az ipar, mind a mainstream pénzügyi média részéről.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Dupla kiadásra nem került sor a Bitcoin blokkláncon. Ami laikusok szerint történt, valójában meglehetősen gyalogos volt, és semmi sem aggasztott.
  • Sok egyén az iparban bárányosan A BitMEX Research, a Cointelegraph és a mainstream pénzügyi médiumok a félretájékoztatás terjesztésére kattintási csalik címsorok és tájékozatlan jelentések útján.

VanEck fájlozza az ETF nyomon követõ kriptográfiai vállalatokat

VanEck amerikai vagyonkezelő új tőzsdei alapot nyújtott be – amely a digitális eszközipar teljesítményét követi nyomon a leányvállalat, az MV Index Solutions globális digitális eszközök részvényindexével – a SEC-vel.

Az ETF konkrétan nagyrészt nyomon követi a digitális eszköziparban részt vevő vállalatok – például tőzsdék, kriptovaluta-bányászati ​​vállalatok, fizetési átjárók stb. – teljesítményét..

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A VanEck a kriptopénziparban a legismertebb a BTC ETF sok sikertelen bejelentése miatt az Egyesült Államokban. Legutóbbi kérelmét 2020 utolsó napján nyújtották be, bár a korábbi partner SolidX pert indít VanEck ellen, mert állítólag plágizált..
  • Ha a VanEck ETF-je jóváhagyást szerezne, akkor ez egy nagyon szükséges győzelem lenne a vállalat számára, akit a SEC elutasít..

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map