A kiskereskedők a szintetikus eszközök piacait részesítik előnyben a GME-pumpát követően

Az OKEx Insights DeFi Digestje a decentralizált pénzügyi ágazat heti vizsgálata.

DeFi Digest kép

A decentralizált pénzügyi piac profitált a kriptovaluta piac ezen a héten történő általános fellendüléséből. A DeFi termékekbe zárolt teljes érték január 29-én 26,12 milliárd dollárra nőtt, és 19% -os heti nyereséget produkált.

A piaci fellendülés nyilvánvaló volt a hitelezési szférában, ahol az összes hitelfelvétel volumene 20% -kal, 4,87 milliárd dollárra emelkedett. A vegyület 50% -os részesedéssel uralta a hitelezési piacot.

A decentralizált tőzsdék heti átlagos kereskedési volumene 10% -kal nőtt, és 1,97 milliárd dollárt tesz ki az írás idején. Az Uniswap 37% -os piaci részesedéssel folytatta vezető szerepét a DEX-ek között. A Curve megtartotta vezető szerepét, mint a legnagyobb likviditási pool, teljes értéke 1,36 milliárd dollárral zárva.

Kategória Fő statisztikák Összeg Heti% változás
Átfogó Zárolt teljes érték (USD) 26,12 milliárd dollár 19%
Piaci dominancia (%) Készítő (18%)
Hitelezés Összes hitelfelvétel vol. 4,87 milliárd dollár 20%
Piaci dominancia (%) Vegyület (50%)
DEX-ek Heti átlag kereskedési köt. 1,97 milliárd dollár 10%
Piaci dominancia (%) Csere (37%)
Hozamgazdálkodás Legnagyobb likviditási készlet Görbe (1,36 milliárd USD)

Összes zárolt érték, hitelfelvételek és heti DEX kereskedési volumenek a héten erőteljes növekedést ért el a DeFi szektorban. Forrás: DeFi Pulse és DeBank

Wall Street fogadások és az egyre növekvő decentralizációs igény

A GameStop és a Wall Street Bets saga felkeltette a DeFi közösség figyelmét a héten. A saga akkor kezdődött, amikor a Wall Street óriásai, mint például a Citron Research és a Melvin Capital, súlyos veszteségeket szenvedtek el az eladók GameStop Inc. (NYSE: GME) és az AMC Entertainment Holdings (NYSE: AMC) után egy aktív Reddit közösség után., r / wallstreetbets, tőkét öntött a GME-hez, ami robbanásszerű gyűléshez vezetett. A hatalmas szivattyú a kiskereskedők ideiglenes győzelméhez vezetett, miután a fedezeti alapok a hírek szerint zárva rövid pozícióik hatalmas veszteségekkel.

A TD Ameritrade és más hagyományos brókercégek elhelyezésekor a tőzsdei terek növekvő decentralizációs igénye megmutatkozott korlátozások a GME kereskedéséről. A SkyBridge Capital Anthony Scaramucci úgy véli hogy a jelenség rávilágít a Bitcoin alapelveire és a decentralizált finanszírozás szükségességére. Mike Novogratz, a Galaxy Digital megosztotta hasonló felismeréseit, azt állítva hogy a GME-szorítás a DeFi óriási jóváhagyása.

A DeFi közösség megpróbált profitálni a GME részvényhajtásából is. A Crypto exchange FTX január 27-én tokenizált GameStop határidős ügyleteket vezetett be az erős vásárlói igények nyomán. A jövő összegyűjtött több mint 1,6 millió dolláros kereskedési volumen az első két napban.

A kereskedők decentralizált tőzsdéken keresztül megpróbálták kamatoztatni a GME-jelenséget. Nevű token "Becsomagolt Gamestop" hozták létre és párosították az ETH-val az Uniswap-on. Az írás idején a Wrapped Gamestop az árú 5,78 dollárnál, több mint 200 birtokosával.

A Wrapped Gamestop token ára gyorsan emelkedett az Uniswap-on való bevezetése óta. Forrás: Információk feloldása

A kriptovaluta közösség azonban hamarosan rájött a Wrapped Gamestop intelligens szerződés hibáira. Derek Barrera, a hatások igazolásának irányítója, rámutatott hogy "Becsomagolt Gamestop" csak egy tipikus ERC-20 token. A token nem csomagolta be a $ GME-t, és nem használt orákulumot a GME részvényárfolyamának követésére. Az Uniswap egy token biztonsági figyelmeztető üzenetet is küldött a felhasználóknak, hogy bárki létrehozhat olyan ERC-20 tokent, amely azt állítja, hogy olyan projektet képvisel, amely nem rendelkezik tokennel. A GME / ETH likviditása ekkor volt eltávolítva az Uniswapról.

Barrera két tippet osztott meg az OKEx Insights-szal a hamis becsomagolt tokenek észlelésével kapcsolatban:


„Amikor úgy dönt, hogy egy nagyon alacsony likviditású új eszközbe fektet be, mint például a GME token, a legjobb, ha átolvassa az intelligens szerződést az Etherscan-on. A legtöbb token intelligens szerződéssablonokból származik, például az OpenZeppelin-szerződésekből. Amikor áttekintettem a GME token intelligens szerződését, nagyon egyértelmű volt, hogy a token nulla kölcsönhatásban van egy orákulummal. A hamis becsomagolt tokenek észlelésének másik módja az Uniswap Info használata, hogy megtudja a tokenek birtokosainak számát és a teljes likviditást."

Joe McCann, a Microsoft stratégája hasonló nézeteket vallott Barrerával, mint a "Becsomagolt Gamestop" token egyértelmű átverés. Az OKEx Insights-nak elmondta:

"A WETH / GME pár csak annak az eredménynek az eredménye, hogy egy fejlesztő a GME $ körüli hype-ciklusban szeretne pénzt keresni. Úgy tűnik, hogy a kereskedők durván 410 ETH-ért kaptak árat. A GME / ETH kereskedési párnak két likviditási hozzáadása volt (212,5 ETH-hoz együttesen) és két likviditás-kivonással (együttesen 623,5 ETH-hoz)."

A szintetikus eszközök piaca növekszik

A kiskereskedők súlyos frusztráltságot kaptak, amikor a népszerű Robinhood kereskedési alkalmazás elindult tiltott megosztani a GME és az AMC vásárlásait. A Robinhood vásárlási tilalma ellentmondani látszott a pénzügyi szolgáltatások demokratizálására vonatkozó elképzelésével, és a kereskedők aktívan a DeFi piactereit keresték alternatívaként.

McCann az OKEx Insights-nak elmagyarázta, hogy a felhasználók rájöttek a játékra "kötéllel" az Egyesült Államok részvénypiacán érvényes kereskedési tilalomtól – utat nyitva a szintetikus eszközök piacain történő tokenizált tőzsdei kereskedelem számára.

A 2020 decemberében elindított Mirror protokoll a közelmúltban került a kiskereskedők figyelmébe, a platformon tokenizált amerikai részvényekkel. A részvénypiaci felhajtás érdekében a Mirror közösség javasolta a tokenized bevezetését GME és AMC. Mindkét javaslat a mai napig nem volt határozatképes.

Do Kwon, a Terraform Labs társalapítója és vezérigazgatója optimistán tekintett a szintetikus eszközök protokolljainak jövőjére, cenzúra-ellenálló jellegükkel. Az OKEx Insights-nak elmondta:

"A Robinhood a kiskereskedők egyik legnagyobb kapuja a pénzügyek világába, de a felhasználók és a szélesebb közönség zsigeri reakciója a GameStop-ságára jót tesz a DeFi tömeges megismertetésének. A Mirror szolgáltatásban nem lehet cenzúrázni az eszközöket, és az összes mAs készlet listáját a közösség megszavazza és ellenőrzi. A GME és az AMC javaslatainak egyhetes szavazási ideje van. Ha mindkét javaslatot 10% -os küszöbértékkel fogadják el, a Tükör csapata a Band protokollt használja árképzésként a GME és az AMC részvényárfolyamának utánzására.."

A kiskereskedők növekvő érdeklődése ellenére Kwon hangsúlyozta, hogy a szintetikus eszközök piacainak néhány akadálya van annak, hogy a mainstream irányba menjen:

"A felhasználóknak legalább 150% -ban le kell zárniuk a fedezetet az új mAs készítéséhez, ami nehézkes lehet a kevesebb tőkével rendelkező felhasználók számára. Az új eszközök verése helyett a legtöbb felhasználó úgy dönt, hogy egyszerűen különféle mAs-ekkel kereskedik az Uniswap és a TerraSwap között. Ezenkívül a DeFi protokollok felhasználói felülete nem biztos, hogy olyan sima, mint a hagyományos pénzügyi alkalmazások."

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map