A kriptográfia műszaki mutatói

A technikai elemzés kritikus fontosságú a kereskedés szempontjából, függetlenül attól, hogy tőzsdei kereskedő vagy kriptográf kereskedő vagy, a történelmi ármozgások, minták és egyéb kereskedelemmel kapcsolatos adatok tanulmányozása segíthet a kereskedési lehetőségek azonosításában és az előrejelzés irányában. árak. A technikai elemzést széles körben alkalmazták részvényekben, határidős ügyletekben, árucikkekben, devizában és más eszközosztályokban. A blockchain korszakában a kriptovaluta kereskedők átvették a régi világ módszereit a kriptotérbe, miközben megpróbáltak kifejleszteni egyfajta új elemzési eszközt, amely erre a feltörekvő eszközosztályra szabott.

Bollinger zenekarok

Ez az egyik leggyakrabban használt mutató a kereskedelemben, John Bollingerről, amerikai vagyonkezelőről és műszaki elemzőről kapta a nevét. A vonalvonal által meghatározott Bollinger-sávok két szórást (pozitívan és negatívan) ábrázoltak az értékpapír árának egyszerű mozgó átlagától (általában 20-SMA). Mivel a szórás a volatilitás mértéke, amikor a piacok ingatagabbá válnak, a sávok kiszélesednek, ezért nagyobb a kereskedelemből való kilépés lehetősége; kevésbé ingatag időszakokban a sávok összehúzódnak, ami a növekvő volatilitás potenciális jele lehet, és a kereskedelem belépési pontja lehet.

Sőt, sok kereskedő úgy véli, hogy amikor az árak közelebb kerülnek a felső sávhoz, akkor azt túlvásárolhatják a piacon. Ezzel szemben, amikor az árak közelebb kerülnek az alsó sávhoz, ez azt jelzi, hogy a piacon túlértékesítettek.

Az alábbiakban BTC / USDT napi diagram szerepel a Bollinger Bands-szel, ez egy példa arra, hogy a sávok hogyan jósolták meg az árirányokat és jelezték a lehetséges be- és kilépési pontokat.

Forrás: OKEx (www.tradingview.com)

Az írás idején a pár csak alig 12000 alatt kereskedett, és már elérte a felső sávot, miközben a lendület viszonylag alacsony volt, ami arra utal, hogy a legutóbbi BTC-ralin fogyhatott a gőz.

A Bollinger szalagok azonban csak egy a sok mutató közül, amelyek segítik a kereskedőket a piaci volatilitással kapcsolatos döntések meghozatalában, és ez nem önálló rendszer. A kereskedők általában más technikai mutatók mellett használják, hogy tisztább képet és elemzést kapjanak.

Fibonacci Retracement

Ez egy olyan technikai mutató, amely lehetővé teszi az elemzők számára, hogy meghatározzák a lehetséges támogatási vagy ellenállási területeket egy speciális arány alkalmazásával, amely az aranyarányon alapul, amely egy speciális szám, egyedi tulajdonságokkal a matematikában és a geometriában, és széles körben elterjedt a természetben, a művészetben, és az építészet.

Az elsődleges Fibonacci Retracement szint 23,6%, 38,2%, 61,8% és 78,6%. 50% -át a kereskedők is széles körben használják, azonban ez nem hivatalos Fibonacci-arány. Tehát miért számítanak ezek a százalékos számok? Mert megmutatják, hogy az ár mekkora korábbi lépést követett el vagy korrigált.

Vessen egy pillantást az ETH / USDT napi diagramra Fibonacci retracement szintekkel. A három fehér mező a referenciaszintek megtalálásának példája. A pár július közepe óta kereskedik a tartományi kereskedéssel, és a 200 körüli támogatás erősnek tűnik, ami a Fibonacci retracement 23,6% -a a magashoz és az alacsonyhoz képest. A pár azonban két kísérletet tett a 38,2% -os szint megdöntésére, de sikertelenül, ami jelentős ellenállást tekintett.

Forrás: OKEx (www.tradingview.com)

A többi mutatóval megegyezően a kereskedőknek nem szabad csak a Fibonacci Retracementre támaszkodniuk a stop loss vagy a belépési pont meghatározásakor. Sokkal többen használják a Fibonacci-tanulmányokat más technikai elemzési formákkal együtt.

RSI


A Relative Strength Index vagy az RSI olyan lendületmutató, amely az ármozgások sebességét és változását méri. Segít a kereskedőknek felmérni, hogy az eszközt túlvásárolták vagy túlértékesítették-e. Az RSI értéke 0 és 100 között van. Amikor az RSI értéke eléri a 70-et vagy annál magasabb értéket, az eszköz túlvásároltnak tekintendő. Amikor az RSI értéke 30-ra vagy az alá csökken, ez azt jelzi, hogy az eszközt túl lehet adni.

Ennél is fontosabb, hogy az RSI és az eszközár eltérései jelezhetik egy lehetséges új trend kialakulását. Például a BCH / USDT napi diagram itt. Áprilisban láthattuk, hogy a párok 250 és 325 között vannak-e kereskedve, azonban az RSI túlvásárolt leolvasást produkált, és bearish divergencia következett be, majd ezt követte az árkorrekció körülbelül 2 hétig. Májusban ugyanez történt megint, a mérsékelt bearish divergencia következett be, amelyet júniusban korrekció követett.

Forrás: www.tradingview.com

Következtetés

Sokat kell felfedezni a technikai elemzés területén, több száz jelet, mintát és mutatót használtak a kereskedők és elemzők a pénzügyi világban. A technikai tanulmányok lehetővé teszik a kereskedők számára, hogy a történeti adatok és statisztikák alapján bölcsebb döntéseket hozzanak és jobban megjósolják a jövőbeni ármozgásokat. Másrészt az alapvető elemzés ugyanolyan fontos a kereskedelmi döntések meghozatala során. A hagyományos pénzügyek világában, ha az alapvető elemzés egy vállalat belső értékének tanulmányozása a kriptográfiai térben, az egy érme túlértékelésének vagy alulértékelésének kiderítésének folyamata lesz. A befektetők nagyobb és teljesebb képet kaphatnak, amikor befektetést vagy kereskedésbe lépést megelőzően saját alapos és technikai átvilágításukat folytatják..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map