A MicroStrategy 250 millió dolláros BTC-befektetést hajt végre, mivel a YAM 60 millió dolláros összeomlást lát – a hét kriptohírei

Ismét eseménydús hét volt a blockchain technológia és a kriptovaluták világában. Láttuk, hogy a milliárdos MicroStrategy vállalat több mint 250 millió dollárt vásárolt a BTC-ben, a DeFi projekt percek alatt 60 millió dollárral összeomlott, és egy nagy derivatív tőzsde megváltoztatta a KYC követelményeinek megfelelő dallamot – ezek a történetek és még sok más az OKEx Insights Crypto kiadásában A hét hírei.

A Nasdaq által jegyzett MicroStrategy 21 454 BTC-t vásárol tartalékként

Miután a múlt hónap végén először bemutatta az inflációval szembeni alternatív eszközökkel – például a Bitcoin (BTC) és az arany – történő fedezésére vonatkozó terveit, a MicroStrategy több mint 250 millió dollárt vásárolt BTC-ben. Pontosabban, a Nasdaq tőzsdén jegyzett, 1,2 milliárd dollár értékű üzleti hírszerző cég 21 454 érmét vásárolt, bár nem árulta el az érmék pontos megvásárlásának részleteit..

A MicroStrategy Incorporated vezérigazgatója, Michael J. Saylor kifejtette sajtóközleményt:

„A Bitcoinba történő befektetésünk része az új tőkeallokációs stratégiánknak, amelynek célja a részvényeseink hosszú távú értékének maximalizálása. Ez a befektetés tükrözi azt a meggyőződésünket, hogy a Bitcoin, mint a világ legelterjedtebb kriptovaluta, megbízható értékraktár és vonzó befektetési eszköz, hosszú távú felértékelődési potenciállal rendelkezik, mint a készpénz. “

Főbb elvihetők:

  • A MicroStrategy jelentős BTC-vásárlása elsődleges kincstári tartalékeszközként, valamint a vállalat vezérigazgatójának nyilatkozata az első és legfontosabb kriptovaluta jóváhagyásaként szolgál, és jelentős legitimitást kölcsönöz a Bitcoin, mint alternatív befektetés esetének..
  • Ésszerű, hogy a tőzsdén forgalmazottabb vállalatok tartalék eszközként tekinthetnek a BTC-re – különösen, ha a MicroStrategy terve a közeljövőben osztalékot fizet.

MicroStrategy részvényárfolyam, évről-napraMicroStrategy Incorporated részvénydiagram, évtől a mai napig. Forrás: Google

A DeFi projekt YAM szinte azonnal 60 millió dollárról 0 dollárra esik

Yam Finance, hozamgazdálkodás "kísérlet," összeesett miután csak nagyjából két napja létezett – a piaci kapitalizáció 60 millió dollárról 0 dollárra csökkent kevesebb, mint egy óra alatt.

Egy YAM-token ára megközelítőleg 167 dollárt ért el, mielőtt értéktelenné vált volna, miután felfedeztek egy kritikus hibát, amely miatt a protokoll lehetetlenné tette a kormányzást.

A projekt azóta bejelentette, hogy áttér az új protokollra, a YAM 2.0-ra.

Főbb elvihetők:

  • A hozamgazdálkodás és a decentralizált finanszírozás körüli túláradást mérsékelheti ez a nem teljesen váratlan kudarc.
  • A YAM körüli rövid életű hype és az azt követő összeomlás figyelmeztetésként szolgál nemcsak a DeFi közösség számára, hanem a szélesebb kriptovaluta közösség számára is, amely rendkívül mohó az elmúlt hetekben.

Hétnapos diagram a YAM piaci kapitalizációjának összeomlását mutatjaA YAM teljes piaci kapitalizációja az elmúlt 7 napban. Forrás: CoinGecko


Az Ethereum bányászati ​​nyeresége kétéves csúcsot ér el, mivel a tranzakciós díjak szárnyalnak

A a bányászat napi nyeresége (ETH) ezen a héten a legmagasabb csúcsokat ért el, több mint két éve nem – ez az Ethereum hálózaton belüli tranzakciós díjak, valamint az ETH és DeFi tokenek iránti megnövekedett kereslet közvetlen eredménye.

Az Ethereum hálózat átlagos tranzakciós díjának USD értékelése 2015 óta nem volt ilyen magas, a Blockchairtól származó adatok szerint. Hasonlóképpen, az ETH medián tranzakciós díja minden idők legmagasabb szintje.

Főbb elvihetők:

  • A decentralizált finanszírozást övező mánia megtérül az Ethereum hálózatán, amely szinte minden DeFi platformot működtet.
  • A skálázhatóság évek óta az Ethereum elsődleges problémája, és az égig érő tranzakciós díjak csak aláhúzzák az Ethereum 2.0 fontosságát a skálázhatóság kérdésének megoldásában.

ETH medián tranzakciós díjAz ETH medián tranzakciós díját bemutató diagram. Forrás: Blockchair

A Revolut kriptográfiai állománya 152% -kal nőtt éves szinten

A Revolut erőteljes eredményekről számol be üzletének kripto oldalán. Alapján éves jelentés az európai fintech egyszarvú és alternatív banki megoldásból kiindulva az ügyfelek 93,3 millió fontot tartottak kriptográfiai eszközként tavaly év végén – ez 152% -os növekedést jelent a 2018 végén tartott 37,1 millió fonthoz képest.

A Revolut kriptográfiai üzletágának növekvő növekedése ellenére a vállalat továbbra is az veszteségesen működik.

Főbb elvihetők:

  • Bár ez továbbra is meg nem erősített spekuláció, okszerű, hogy a Revolutban tartott kriptográfia értéke növekedett és / vagy növekedni fog 2020-ban – az előző évről évre növekedés, az intézményi befektetők fokozott érdeklődése és az USA potenciálja alapján bankok biztosítsák a digitális eszközök letétkezelési megoldásait.
  • Továbbra is fennállnak a pletykák arról, hogy a fintech óriás, a PayPal hamarosan kriptográfiai ügynöki szolgáltatásokat indít a Paxoson keresztül, ami részben a kriptovaluták iránti megnövekedett keresletre adott válaszként szolgálhat a fintech szektorban.

A BitMEX a kötelező felhasználói azonosítási követelmények érvényesítésére

A BitMEX rendelkezik bejelentett hogy minden felhasználó számára kötelező a személyazonosság-ellenőrzés, miután évekig csak e-mail címet, jelszót és lakóhely szerinti országot igényeltek. Az új ellenőrzési követelmények szerint a felhasználóknak be kell nyújtaniuk a hely igazolását és válaszolniuk kell a kereskedési tapasztalatokra, többek között a "türelmi idő" 2021 februárjában zárul.

Főbb elvihetők:

  • A BitMEX már régóta elsődleges célpont azon magánszemélyek számára, akik nagy tőkeáttétellel és gyakorlatilag nulla KYC követelményekkel rendelkező kriptojegy származékokkal kívánnak kereskedni. A kötelező személyazonosság-ellenőrzés minden bizonnyal megváltoztatja a csere arculatát, valamint a közeljövőben le fogja vágni felhasználói bázisát.
  • A BitMEX új politikájának elsődleges motivációja valószínűleg a megnövekedett szabályozási nyomástól és az ellenőrzéstől való félelmekből fakad. Anyavállalata, a HDR Global Trading Limited a Seychelle Köztársaságban van bejegyezve – ahol a magánszemélyek nem használhatják a tőzsdét.

A BTC határidős napi mennyiségének csökkenése a BitMEX-enA BitMEX BTC határidős napi volumene az idők során csökken. Forrás: ferde.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map