A PayPal és az amerikai bankok a kripto felé fordulnak, miközben az Egyesült Királyság fedezeti alapja kihúzódik – A hét kriptohírei

A hét híre kép

Míg az állítólagos intézményi érdeklődés hiánya miatt az Egyesült Királyság első kriptográfiai fedezeti alapja bezárja kapuit, az Egyesült Államok bankjai hamarosan megkezdhetik a digitális eszközök letétkezelési szolgáltatásainak felajánlását. Eközben a PayPal állítólag közvetlen kriptovaluta-értékesítést kínál felhasználóinak. Ezeket és még több témát az OKEx Insight heti kriptohírjeinek e heti kiadása vizsgálja.

Az amerikai bankok engedélyezhették a kriptovaluták letétkezelését

Az Egyesült Államokban nemzeti oklevelű bankok engedélyezhetik az egyedi kriptográfiai kulcsok, amelyek kriptovaluta pénztárcákhoz vannak kötve, letétkezelési szolgáltatásokat nyújtani. nyilvános levelet Jonathan Gould, a Pénzügyminisztérium független irodájának vezető pénzügyminiszter-helyettese és főtanácsadója.

A levél azt is tisztázza, hogy a bankok biztosítói és nem bizalmi vagyonkezelői szolgáltatásokat is nyújthatnak.

Megjegyzendő, hogy az OCC-t jelenleg a Coinbase volt jogi vezetője vezeti, Brian Brooks.

Főbb elvihetők:

  • Bár a Bitcoin és más kriptovaluták már régóta lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy „saját bankjaik legyenek”, az ötletnek kényelmetlen személyek hamarosan lehetővé tehetik a hagyományos bankok számára, hogy biztosítsák digitális eszközeiket.
  • A kriptovaluta-letéti szolgáltatások nyújtásának képessége – amely elsősorban egyes kiválasztott szabályozott szervezetekre korlátozódott – most már nagymértékben kibővülhet és diverzifikálódhat.
  • Az OCC egyértelműen elismeri, hogy alkalmazkodni kell a pénzügyi innováció sebességéhez, és lépést kell tartani vele, amit nagyrészt felgyorsított a BTC és a blockchain technológia.

A PayPal állítólag a Paxos-szal áll együtt a kriptovaluta szolgáltatások terén

A PayPal állítólag partnerséget tervez a Paxos-szal, hogy közvetlen kriptovaluta-értékesítést és -kereskedelmet kínáljon. A hír keresztül érkezik CoinDesk, amely azt állítja, hogy két olyan személlyel beszélt, akik ismerik a leendő megállapodást.

A Paxos New York-i székhelyű, és nemrégiben elindította saját kriptoközvetítő szolgáltatását, a Paxos Crypto Brokerage szolgáltatást, amely szolgáltatásokat nyújt a Revolut US számára.

Főbb elvihetők:

  • Ha a jelentések igazak lesznek, a Bitcoin az egyik legelterjedtebb elfogadási formát fogja látni – tekintettel a PayPal 325 millió feletti felhasználói bázisának puszta méretére és terjedelmére.
  • A Venmo-t is birtokló fintech-óriás a tőzsdei versenytársakkal, a Square és a Robinhood társasággal csatlakozna digitális eszközök vásárlásához.

Az összes aktív PayPal felhasználói fiók 2010. I. és 2020. I. negyedév között. Forrás: statista

Első brit kriptográfiai fedezeti alap bezárása a kereslet hiánya miatt

Az Egyesült Királyság első kriptovaluta fedezeti alapja, a Prime Factor Capital leáll – az intézményi befektetők keresletének hiányára hivatkozva.

A Financial News által idézett jelentés szerint A háztömb, a hedge fund „küzdött a vonzerő megszerzéséért az eszközök növelése terén”, Nic Niedermowwe, a Prime Factor Capital vezérigazgatójának közvetlen árajánlata alapján..


A kriptovaluta fedezeti alap elsőként kapott zöld utat a Financial Conduct Authority-tól, az ország függetlenül működő pénzügyi szabályozó szervétől.

Kulcs elvihető:

  • A Prime Factor Capital felszámolásának okaként említett intézményi kereslet hiánya éles ellentétben áll az intézményi befektetések drámai növekedésével a kriptovaluta térben másutt.

A Fintech óriás Ant Group bemutatja az AntChain blokklánc márkát

Az Alibaba Group fintech ága, az Ant Group, elindította saját blockchain márkáját ezen a héten. Az „AntChain” elnevezésű márka a blokklánc-alapú megoldásokat fedi le, miközben azt állítja, hogy napi 1 milliárd tranzakciót képes feldolgozni, és legfeljebb 1 milliárd felhasználói fiókot támogat..

Az Ant Group az Alipay, a kínai székhelyű online és mobil fizetési óriás anyavállalata, amely nagyon szoros kapcsolatban áll Kína hivatalos digitális pénznemével.

Kulcs elvihető:

  • Míg a „blockchain” kifejezést az utóbbi években bőségesen használták divatjelként, az Ant Group egy kézzelfogható blockchain márkanév bevezetése jelentõs nyomást jelent a technológia számára a fintech fõ áramlatába.

Kína legnépszerűbb digitális fizetési szolgáltatásait bemutató ábra. Forrás: statista

A Mastercard jelek a Wirexszel foglalkoznak a kriptovaluta kártyák esetében

A Mastercard rendelkezik megállapodást írt alá a Wirex kriptovaluta indításával, miután megnyitotta kriptovalutával kapcsolatos programját, a Mastercard Accelerate-et, amely lehetővé teszi a kriptográfiai vállalatok számára, hogy saját fizetési kártyákat hozzanak létre. Mint ilyen, a Wirex mostantól képes lesz kiadni saját Mastercard-alapú kártyáit.

A Wirex korábban látta bankkártyáit, amelyet a Wirecard, egy már nem működő német fizetési processzor adott ki, amely nemrég nem tudott elszámolni 2 milliárd dollárral.

Főbb elvihetők:

  • A Wirex-szel kötött megállapodás és a Mastercard Accelerate bővítése szemlélteti, hogy a világ egyik meghatározó fizetési feldolgozója egyre mélyebbre nyomja az érlelődő blokklánc és a kriptovaluta tereket.
  • A Mastercard Wirex-szel kötött szerződése versenyt biztosít a Visa számára, amely már együttműködött a Coinbase-szel, és lehetővé teszi a digitális eszközcsere számára, hogy saját fizetési kártyákat bocsásson ki..

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map