A PBoC DCEP piros csomagokat küld, amikor a Filecoin a hivatalos induláshoz közeledik

Heti áttekintés a blockchain és a kriptovaluta hírekről Kínából és Hongkongból

Mozgalmas hét telt el Kína és Hong Kong kriptovaluta szférájában. Digitális pénznem Az elektronikus fizetés, Kína hivatalos digitális fizetőeszköze, továbbra is az újságok címsorait vonzza az országban, miután a Kínai Népi Bank együttműködött a sencsen kormánnyal a DCEP terjesztése érdekében "piros csomagok" sorsolás útján 50 000 polgárnak. Eközben a kriptovaluta-tőzsdék és a bányászok a Filecoin hivatalos elindítására készülnek október 15-én.

Itt található minden, amit hiányolhatott ezekről a történetekről, és még sok minden más, az OKEx Insights China Market Watch e heti kiadásában.

A DCEP piros csomagjait terjesztették Shenzhen városainak

A Kínai Népi Bank együttműködött a sencsen kormánnyal, hogy a DCEP vörös csomagjait 50 000 állampolgárnak sorsolás útján terjesszék. egy bejelentés október 8-án. Minden piros csomag értéke 200 RMB volt.

A DCEP piros csomagok terjesztése október 11-én befejeződött, és a címzettek tehetséges DCEP-jüket 3389 kijelölt kereskedőnél költhetik el Shenzhen Luohu kerületében..

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Ez az első nyilvános tárgyalás a DCEP állampolgári kiadásaira Kínában. A Walmart, a Sinopec és a Vanguard az egyik legfontosabb kereskedő, akiben az ilyen költők vásárolhatnak Sencsen perében.
  • A polgárok DCEP-jüket Shenzhen metrójában is eltölthetik.
  • A címzetteknek október 19-ig el kell költenie DCEP-jüket, és nem utalhatják át DCEP-jüket személyes bankszámlájukra. Az el nem költött DCEP-t a lejárati idő után a kormány beszedi.

A Filecoin hivatalos bevezetése Kínában széles körben várható

A kínai kriptovaluta közösség alig várja a Filecoin hivatalos bevezetése – amelyre várhatóan október 15-én kerül sor, amikor a mainnet elérte a 148 888 tömbmagasságot.

A kriptovaluta-tőzsdék – például az OKEx – felkészülnek a Filecoin tokenjének, a FIL-nek a felsorolására, közvetlenül a hivatalos mainnet indítás után. Filecoin elindította tesztnetjét, "Űrverseny," augusztus végén, amely 230 pebibyte tárolóerőt gyűjtött össze 360 ​​bányásztól világszerte.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Decentralizált fájlmegőrző szolgáltatóként a Filecoin először széles körű figyelmet kapott 2017-ben a 257 millió dolláros ICO során. Azóta többször késlekedtek a projekt mainnetjének elindítása.
  • A kínai bányászok és kockázati tőkésekből álló konzorcium, a Filecoin MIX Group bányavállalat vezetésével, nem elégedett a FIL bányászat jutalomszerkezetével, és azzal fenyeget, hogy Villa Filecoin szeptember közepén.

A WeBank FISCO BCOS felgyorsítja az egészségkód-konverziókat

A kínai kormány már engedélyezte az átalakítást között "Guangdong egészségügyi kód" és a "Makaói egészségügyi kód" májusban. Az átalakítás azonban a lassú ellenőrzési idők és az adatvédelmi problémák miatt nem volt hatékony.

Az egészségkód-átalakítás fájdalmas pontjai nemrégiben voltak címzett a WeBank FISCO BCOS blokklánca. Az említett blokklánc kriptográfiát alkalmaz az egészségügyi adatokra, ami fokozza az egészségügyi adatok átadásának átláthatóságát és eltávolítja a közvetítőket az adatok érvényesítéséhez.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A FISCO BCOS egy nyílt konzorcium blokklánc, amelynek célja az együttműködés megkönnyítése a vállalati blokklánc használatában. Nyílt forráskódú munkacsoport fejlesztette ki, amely magában foglalja a WeBankot, a Tencent és a Huawei-t.
  • A FISCO BCOS segítségével az egészségügyi kód átalakítási ideje jelentősen lecsökkent 1 perc 40 másodpercről kevesebb mint 3 másodpercre.

Az Ant Group IPO-ja az esetleges összeférhetetlenséget vizsgálta

Ezen a héten a kínai és hongkongi tőzsdék szerény növekedést mutattak. A sajtóidőszakig a Shanghai SE Composite és a CSI 300 jelenleg 3341 és 48807 árfolyamon kereskednek – heti nyereségük 2,1%, illetve 2,7%. Hongkongban a Hang Seng index a héten 1,7% -ot erősödött és jelenleg 24 655 dollár.


 A kínai és a hongkongi tőzsde emelkedett az aranyhét ünnepe után. Forrás: Trading Economics, Investing.com

A héten a tőzsdei szereplők az Ant Group első nyilvános ajánlattételének szabályozási próbájára irányultak. A kínai értékpapír-szabályozási bizottság az belenézni potenciális összeférhetetlenség, jelentések szerint a felhasználók öt kínai befektetési alapot vásárolhatnak az IPO-ba történő befektetéshez.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A CSRC közzétett legújabb, október 1-jétől hatályos iránymutatása, amely arra figyelmeztet, hogy a befektetési alapok forgalmazóinak kerülniük kell az összeférhetetlenségeket, amelyek a termékek más meglévő és potenciális vállalkozásoknak történő eladásából származnak. Ez alkalmazható a Hangya-csoport esetében.
  • A kettős tőzsdei bevezetéshez Hongkongban és Sanghajban a CSRC jóváhagyása szükséges. A késés arra kényszerítette az Ant Groupot, hogy halassza el a tárgyalást a hongkongi tőzsdén – ez a hongkongi tőzsdei jóváhagyási folyamat utolsó lépése.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map