A Square befektet a BTC-be, a McAfee-t letartóztatják, a Revolut pedig növeli a titkosítási üzletágat

A hét legnagyobb történetei a kriptovaluta világból, amelyeket esetleg hiányoltatok

Ezen a héten számos figyelemre méltó történetet láthattunk a kriptovaluta világból. Megtudtuk, hogy az egyik nagy pénzügyi szolgáltató vállalat 50 millió dollárt különített el a BTC-nek, az egyik nagy titkosítási támogatót letartóztatták adócsalás miatt, és egy híres fintech bank tovább lép a digitális valuta térbe. Eközben a világ központi bankjai alaposan megvizsgálják a CBDC-ket.

Itt található minden, amit tudnia kell ezekről a történetekről, és még sok minden másról, az OKEx Insights heti kriptohíreinek e heti kiadásában.

Jack Dorsey tere 50 millió dollárt különített el a BTC-be

A Square egy amerikai pénzügyi szolgáltató társaság, amelynek tulajdonosa és üzemeltetője a Twitter vezérigazgatója és társalapítója, Jack Dorsey, bejelentett csütörtökön, hogy eszközei 1% -át allokálta a Bitcoin hálózat natív devizájába, a BTC-be. 

A beruházás összesen 4 709 érme, és megközelítőleg 50 millió dollár.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • A Square BTC-be történő befektetése azután következik be, hogy az üzleti intelligencia és a szoftvercég, a MicroStrategy mintegy 425 millió dollárt fektetett be az első és legfontosabb kriptovalutába – jelezve azt a potenciális tendenciát, hogy a vállalatok egyre inkább a BTC-t teszik könyveikbe. 
 • A Square beruházása részben azért történt, mert hisz a kriptovaluta erejében. A cég kijelentette "a kriptovaluta a gazdasági szerepvállalás eszköze, és módot kínál a világ részvételére egy globális monetáris rendszerben, amely igazodik a vállalat céljához." Amrita Ahuja téri pénzügyi igazgató azt is megjegyezte, hogy a társaság "hisz abban, hogy a bitcoin a jövőben mindenhol elérhetőbb valuta lehet."
 • A bejelentés szerény nyereséget váltott ki mind a BTC, mind a Square részvények árfolyamában.

A Square értékelése elsősorban szeptember közepe óta növekszik. Forrás: TradingView

John McAfee adócsalás miatt tartóztattak le, és az ICO-k szivattyúzása miatt beperelték

John McAfee angol-amerikai szoftvermágnás és kriptopénz-támogatót a héten letartóztatták Spanyolországban állítólagos adócsalás és az adóbevallások szándékos elmulasztása – olyan vádak, amelyek miatt a mindig ellentmondásos személyiség öt évet tölthet börtönben.

Ezenkívül az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdei Bizottsága az bepereli a McAfee-t mert állítólag nyilvánosságra hozott és fizetett promóciós tevékenységet folytatott hét érmefelajánlásért 2017-ben és 2018-ban – olyan pumpataktikák, amelyek állítólag 11,6 millió dollárt tettek ki neki BTC-ben és ETH-ban, valamint 11,5 millió dollár zsetont.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • McAfee-nek nem idegen a vita, és nagyon aktív a Twitteren, és azt lehet mondani, hogy az ellene kivetett vádak nem különösebben sokkolóak. A 2017–2018-as kriptopénz-piaci buborék alatt a McAfee számláján szereplő egyetlen tweet, amely egy projektet említ, az érme vagy token pillanatnyi árpumpait eredményezné – és lényegében köztudomású volt, hogy fizetéssel kapcsolatos projekteket hirdetett.
 • A szabadelvű és volt elnökjelölt a nagyrészt kormányellenes álláspontját is nagyon nyilvánosságra hozta a közösségi médiában – vitathatnánk olyan szempontokat, amelyek provokatívak voltak a SEC felé.

A központi bankok közzéteszik a CBDC-k alapelveit

Kanada, az Egyesült Királyság, Japán, Svédország és Svájc központi bankjai csatlakoztak a Federal Reserve-hez, az Európai Központi Bankhoz és a Nemzetközi Fizetések Bankjához. jelentés közzététele amelynek célja annak meghatározása, hogy a nemzeti digitális valuták hogyan javíthatják a monetáris politika végrehajtását.

A jelentés címe "A jegybanki digitális pénznemek: Alapelvek és alapvető jellemzők" és megbeszéli "alapelvek" hogy miként kell kialakítani a központi bank digitális devizáit.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • A bankok azt állítják, hogy a CBDC-k nem helyettesíthetik a készpénzt és más jelenleg létező fizetési módokat; inkább együtt kell működniük velük – ezt a hitet már hallottuk az EKB-tól.
 • A CBDC-knek is "ne árts" a jelentés szerint a monetáris és pénzügyi stabilitás felé, miközben elősegíti az innovációt és a hatékonyságot.
 • A túlnyomórészt nyugati központi bankok csoportjának jelentése Kína sikeres kísérleti programjának saját digitális devizája, a DCEP nyomán.

A Revolut a Fireblocks rejtjelbiztonsági cég 100. vásárlója lesz


A londoni székhelyű Revolut fintech cég az összefogva a Fireblocks digitális eszközbiztonsági céggel az új kriptográfiai funkciók gyors létrehozása érdekében.

A sajtóidő szempontjából jelenleg nem világos, hogy milyen új funkciókat vagy termékeket kínál majd a partnerség.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • A Revolut nem idegen a kriptovalutától. A digitális banknak jelenleg 13 millió ügyfele van, és kitettséget nyújt a BTC, az Ether (ETH), a Litecoin (LTC), az XRP, a Bitcoin Cash (BCH) és a Stellar lumen (XLM) számára..
 • A Revolut jelenleg az összes digitális eszközt a felhasználók nevében tartja, és nem teszi lehetővé a kriptovaluta-kivonásokat – ami a jövőben potenciálisan megváltozhat, tekintettel arra, hogy a Fireblocks azt állította, hogy segít a vállalatnak "a fizetési vasutak biztosítása a digitális eszközátutalások számára."

Az Ethereum átlagos hash aránya minden idők legmagasabb szintjét érte el

A hírek szerint az Ethereum hálózat 24 órás átlagos kivonatolási aránya ezen a héten minden idők legmagasabb szintjét érte el, miután a decentralizált finanszírozással szemben az ipar iránti érdeklődés nyáron megnőtt.

Alapján Glassnode, a hálózat feldolgozási teljesítménye meghaladta a 250 t / s értéket – ez 80% -os növekedés évről-napra.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • Az Ethereum hálózat megnövekedett kivonatolási aránya azt jelzi, hogy több bányász dolgozik az új éter gyártásán – ezt az igényt szinte biztosan a jelenlegi és jövőbeli Ethereum-alapú DeFi projektek iránti folyamatos érdeklődés vezérli, mivel az ETH-t tranzakciós díjak fizetésére használják..
 • A múlt hónapban az Ethereum hálózat bányászai több jutalmat láttak a gázdíjakból, mint a blokkjutalmak – először történelmi az első altcoinért.
 • Természetesen az Ethereum hálózat biztonságosabb, mint valaha – mivel a megnövelt hash arány közvetlenül összefügg a megnövekedett biztonsággal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map