A SushiSwap ambiciózus ütemtervet adott ki az Uniswap DEX-dominanciájának visszaszorítására

Az OKEx Insights DeFi Digestje a decentralizált pénzügyi ágazat heti vizsgálata.

DeFi piaci pillanatkép: a DEX mennyisége megugrik

A BTC árának közelmúltbeli korrekciója ellenére a decentralizált pénzügyi piac ezen a héten 3% -kal emelkedett, és összértéke 22,54 milliárd dollárt ért el. Ezenkívül a decentralizált tőzsdék heti átlagos kereskedési volumene 8% -kal nőtt és 2,01 milliárd dollárt tett ki. Az Uniswap 38% -os piaci részesedéssel folytatta vezető szerepét ebben a szegmensben.

A DeFi hitelezési szférában a teljes hitelfelvétel volumene 8% -kal nőtt, mivel a Compound 49% -os részesedéssel megőrizte piaci erőfölényét ebben az ágazatban. A Curve megtartotta vezető szerepét, mint a legnagyobb likviditási készlet – 38% -os heti növekedést eredményezett, összértéke 1,13 milliárd dollárt tett ki.

A DeFi teljes hitelfelvétele a héten először haladta meg a 4 milliárd dollárt. Forrás: DeFi Pulse és DeBank

A SushiSwap likviditásbővítő programja

A SushiSwap, az Uniswap decentralizált csereprogramok vezető versenytársa legújabb ütemtervének kiadásával feltárta az idei évre vonatkozó erős törekvéseit. A terv a SushiSwap különféle elképzeléseit fedi le – nevezetesen a likviditás bővítését, az interoperabilitást és a skálázhatóságot, a közösségi irányítást és még sok mást..

Mirin

A Mirin javaslata a SushiSwap által javasolt frissítés alapvető eleme, amelynek célja a protokoll likviditásának 10x – 20x növelése. Ez a SushiSwap likviditási pool-bővítési programjával érhető el, az úgynevezett franchise pool-oknak.

A franchise-poolok koncepciója kísérlet a centralizált és decentralizált tőzsdék integrálására. A franchise-alapú poolok a MainPool és az SubPool részekből állnak. A franchise-csoportokban a centralizált tőzsdék felajánlhatják felhasználóiknak, hogy SushiSwap likviditási szolgáltatóvá váljanak. Ha egy új likviditási pár hozzáadódik egy harmadik fél platformjához, létrejön egy alkészlet és hozzáadódik a SushiSwap teljes likviditási készletéhez, a MainPoolhoz.

Dupla hozam

A dupla hozam a SushiSwap likviditásszolgáltató-bővítési programjának másik kulcsfontosságú jellemzője.

A SushiSwap franchise-pool-partnereiként a centralizált tőzsdéken jegyzett alkészlet felajánlhatja a SUSHI visszatérését és saját irányítási tokent. A CEX-ek irányítási tokenjei választhatók a meglévő kriptográfiai eszközök vagy az újonnan vert tokenek közül.

Képzelje el például, hogy az OKEx elindított egy SUSHI / OKB likviditási készletet aleszközként a SushiSwap programjában. A készletben lévő felhasználók megduplázhatják a megtérülést azáltal, hogy mind a SUSHI, mind az OKB hozamaikat keresik. [Ez csak egy példa, és nem értelmezhető meghatározott tervként.]


Győzelem a SushiSwap és a központosított cserék számára?

A SushiSwap likviditási szolgáltató-bővítési programja vonzó termék lehet a központosított tőzsdék számára, akik a verseny előtt akarnak maradni.

A likviditásbányászat és az automatizált piacképzők bevezetése a decentralizált tőzsdék gyors kereskedelmének növekedéséhez vezetett. Hogy megbirkózzon a DEX-ek ádáz versenyével, a CEX-ek elkezdtek együttműködni a DeFi protokollokkal a kriptográfiai kínálatuk diverzifikálása érdekében..

A SushiSwap franchise-készletei átjáróként szolgálnak a CEX-ek számára, hogy magas érdeklődésre számot tartó zsetonokat kínáljanak felhasználóik számára. Franchise pool-partnerként a CEX extra bevételi forrásként 0,05% és 10% közötti tranzakciós díjat számíthat fel a felhasználóktól. A CEX-eknél a tranzakciós díjakból származó jövedelem fedezetként szolgál a likviditás csökkenése ellen attól az időponttól kezdve, amikor a felhasználók kivonják pénzeszközeiket az almezőből. Ezenkívül a SubPool dupla hozama vonzó tét lehetőséget kínál a hosszú távú HODLerek számára a tőzsdén.

Másrészt a SushiSwap LP-terjesztési programjával kihasználhatja a központosított tőzsdék hírnevét és mély likviditását. A SubPools különféle kriptotőzsdéken történő bevezetésével a SushiSwap teljes likviditása várhatóan többszörösére növekszik.

Tegyük fel például, hogy a SushiSwap MainPool likviditása 1 milliárd dollár. Ha a SushiSwap a CEX A-val és a CEX B-vel együttműködve 10 milliárd dolláros likviditással rendelkező SubPools-t indít, a SushiSwap teljes likviditása nagymértékben 21 milliárd dollárra nő..

Míg a CEX-ek több magas kamatozású tokent kínálhatnak felhasználóik számára, a SushiSwap kereskedési párjai könnyebben hozzáférhetők lesznek a likvidebb piacok számára. Úgy tűnik, hogy az LP bővítési program kölcsönösen előnyös mind a SushiSwap, mind a CEX számára.

Láncok közötti eszközátadások a Rune és a Moonbeam segítségével

A SushiSwap az interoperabilitás és a skálázhatóság további javítását is tervezi. A többláncú automatizált piackészítő javítja a SushiSwap interoperabilitását azáltal, hogy zökkenőmentes eszközátadást tesz lehetővé több blokkláncon keresztül. A decentralizált csere a THORChain Rúnájával és a Polkadot Holdsugarával való kapcsolat révén dolgozik e cél érdekében..

Rune esetében a Rúna híd arra szolgál, hogy a felhasználók közvetlenül átadhassák vagyonukat a THORChain és az Ethereum webhelyére. A láncok közötti eszközátadás megkönnyítése érdekében létrehozzák a Rune token ERC-20 változatát, amely a THORChain eszközeit ábrázolja.

A SushiSwap mérlegeli a skálázhatóság javítását a második rétegbeli méretezési megoldások alkalmazásával is. A protokoll jelenleg a nulla tudás összesítését részesíti előnyben, hogy jobban kommunikáljon a decentralizált alkalmazásokkal az yearn.finance ökoszisztémában.

A rivalizálás az Uniswap-tal 2021-ben folytatódik

Az Uniswap és a SushiSwap körül folytatott viták továbbra is felforrósodnak – főleg az év után. Andre Cronje, a pénzügyi alapító blog bejegyzés a kódokat elrontó versenytársak kockázatairól. Ashleigh Schap, az Uniswap növekedési vezetője, visszaüt kijelentve hogy az yearn.finance SushiSwap egyesülése ellentmond Cronje panaszának. Akkor az Uniswap feltalálója, Hayden Adams állította hogy a megjegyzések nem képviselik az egész Uniswap csapat véleményét.

Míg az Uniswap még mindig felülmúlja a SushiSwap-ot a lezárt összérték tekintetében, a SushiSwap legújabb ütemterve a DeFi innováció, a közösségi irányítás és a protokoll méretezhetőségének erős alapjait mutatja.. 

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map