A SushiSwap növeli az USDT keresletét Kínában, miközben a DCEP tesztelése folytatódik

Heti áttekintés a blockchain és a kriptovaluta hírekről Kínából és Hongkongból.

A DeFi és a DCEP volt a legfontosabb jelszó a kínai kriptográfiai közösségben ezen a héten. A decentralizált pénzügyi térben a SushiSwap térnyerése erős USDT kereslethez vezetett a kínai OTC piacon. Eközben a legjobb kínai állami bankok, mint például a CCB és az ICBC, feltárták Kína digitális pénznemének integrálását mobilalkalmazásaikba és hitelkártyáikba. Ezeket a történeteket és még sok mást az OKEx Insights China Market Watch e heti kiadásában.

A SushiSwap erőteljes USDT keresletet hajt végre Kínában

A Tether (USDT) nemrégiben erős piaci keresletet mutatott a kínai tőzsdén kívüli piacon. A USDT OTC index A ChaiNext által kiszámított összeg az USDT tőzsdén kívüli ára és az offshore RMB / USD árfolyam alapján kerül kiszámításra. Az index szeptember 1-jén egy ponton elérte a 100,8-at, ami azt jelenti, hogy az USDT-t prémiummal kereskedték, ahol a 100 USDT 100,8 dollár volt. Az írás idején az index 100,33 dolláron áll.

Az USDT OTC Index heti értéke. Forrás: ChaiNext

A kínai piacon forgalmazott USDT prémiumot a DeFi hype vezérli. A SushiSwap, az Uniswap automatizált piacvezető villa a legforróbb DeFi projekt a kínai közösség körében, mára több mint 1,2 milliárd dollár van bezárva.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A SushiSwap iránti hatalmas érdeklődés részben a "fél, hogy kihagyja," különösen a DeFi tér korlátozott megértése miatt. Az ARPA júliusban közzétett DeFi felmérése, jelzett hogy a kínai kriptográfiai közösség csupán 25% -a értette és használta a DeFi protokollokat, például a hitelezést.
  • A piaci szereplőknek figyelembe kell venniük a SushiSwap nem auditált intelligens szerződésének biztonsági kockázatait.

A legjobb kínai állami bankok a DCEP tesztelését szorgalmazzák

A Kínai Építőbank, valamint a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank – a négy legfontosabb kínai állami bank közül kettő – az ország hivatalos digitális valutarendszerének, a digitális valuta elektronikus fizetésének vagy a DCEP-nek az elfogadását szorgalmazza..

Augusztus 28-án a CCB elindította az online digitális valuta pénztárca próbáját mobilalkalmazásában, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy fiat pénznemüket digitális RMB-vé konvertálják. A bank azonban másnap letiltotta a digitális pénztárcát, hangsúlyozva hogy a tesztelés nem jelenti a DCEP elindítását.

Másrészről az ICBC nemrég bejelentette digitális hitelkártyák kibocsátását, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a szolgáltatást kártyájukhoz kapcsolva aktiválják a digitális valuta szolgáltatásokat. A szolgáltatás aktiválása azonban nem jelenti azt, hogy a felhasználók most digitális pénzeket költhetnek.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A CCB nem az első kínai bank, amely teszteli a kínai digitális valuta pénztárcát. Egy másik négy legfontosabb kínai állami bank, az Agrárbank, elindult egy DCEP pénztárca belső tesztelése áprilisban.
  • A négy legfontosabb kínai állami bank – köztük a CCB, az ICBC, az Agrárbank és a Bank of China – állítólag augusztusban tesztelte a DCEP-t a belső alkalmazottaik közötti fizetések és transzferek tekintetében.

A CCB digitális pénznem pénztárca kezelőfelülete. Forrás: Sina Finance

A bányászati ​​fúrótornyokat gyártó Canaan Inc. nettó veszteséget jelentett 2020 második negyedévében


A Canaan Inc., az első Bitcoin-bányászati ​​berendezések gyártója, amely a Nasdaq tőzsdén szerepel, megjelent nem auditált pénzügyi eredményeit a 2020 második negyedévére vonatkozóan.

A jelentés szerint a társaság nettó vesztesége 16,8 millió RMB (2,4 millió USD) volt a második negyedévben, ami javulást jelent a társaság előző negyedévi 39,9 millió RMB-jéhez képest. A bányatelek gyártója javította működési és értékesítési teljesítményét a második negyedévben, a bruttó nyereség 17,1-szeresével, az összes eladott számítási teljesítmény pedig közel megháromszorozódott, 2,6 millió Thash / s-mal.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Az első Bitcoin bányászati ​​berendezés gyártóként listázott a Nasdaq-on 2019 novemberében a Canaan Inc. árfolyama, amely jelenleg 2,01 dollár, 85% -kal esett vissza kezdeti nyilvános ajánlati ár 9 dollár.
  • A Canaan Inc. már nettó veszteségek jelentése 2019 óta, de a legutóbbi negyedévben némi javulás történt. Zhang Nangeng vezérigazgató ezt Kánaán kutatási és fejlesztési képességeinek fokozásának és a vállalat mesterséges intelligencia-kezdeményezéseinek tulajdonította..
  • A Kánaán a COVID-19 által előidézett bizonytalanságok miatt elutasította üzleti teljesítményének a közeljövőben történő előrejelzését.

A China Caixin Manufacturing PMI kilencéves csúcsra emelkedett

A kínai tőzsde a héten fellendült. A Shanghai SE Composite és a CSI 300 jelenleg a sajtóidő szerint 3 406 és 4844 árfolyamon kereskednek, heti 2,25% -os, illetve 2,93% -os emelkedéssel. Az SZSE Blockchain 50 index eközben 4130-on áll, heti értékváltozás 3,71%. Hongkongban a Hang Seng index a héten 1,46% -ot esett, és jelenleg 25 120-on áll.

A kínai és hongkongi piaci indexek teljesítménye. Forrás: Trading Economics, Investing.com

A China Caixin General Manufacturing Purchasing Managers Index kiadása a héten a kínai tőzsde ösztönzésére szolgál. A China Manufacturing PMI augusztusban 53,1-re emelkedett, ami 2011 januárja óta kilencéves csúcs. Ezt a COVID-19 utáni gazdasági fellendülés táplálja a feldolgozóiparban, amely növekvő exportértékesítésnek, új megrendeléseknek és termelésnek tanúskodik..

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A China Caixin gyártó PMI öt oszlopban méri a feldolgozóipar teljesítményét: új megrendelések, kibocsátás, foglalkoztatás, beszállítók szállítási ideje és megvásárolt cikkek készlete.
  • Az index a COVID utáni helyreállítási törekvések miatt jelenleg kilencéves csúcson van.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map