A tether feketelisták, a dogecoin vírusos lesz, és a Coinbase nyilvánosságra kerülhet – a hét kriptohírei

Mozgalmas hét telt el a blockchain és a cryptocurrency világban. Az OKEx Insights áttekinti a hét legfontosabb öt kriptohírt, amelyekről tudnia kell.

A hét híre kép

Tether elveszíti New York-i vonzerejét, és feketelistára tette a címeket

A Bitfinex és a legfőbb ügyész New York-i irodája között folyamatban lévő jogi saga újabb fejezetet kezdett a héten. Állami fellebbviteli bíróság uralkodott a NYOAG folyamatban lévő vizsgálat közepette keres dokumentumokat, annak ellenére, hogy a Bitfinex azt állítja, hogy a szabályozónak nincs joghatósága felette.

A NYOAG azt állította, hogy az iFinex, a Tether anyavállalata összekeverte a felhasználói forrásokat, miközben fedezte a Bitfinex 850 millió dolláros veszteségét.

A fontos döntés megelőzte azokat a jelentéseket, amelyek szerint a Tether 39 címet helyezett fel feketelistára – amelyek közül 24-et 2020-ban jelöltek meg – az Ethereum blokkláncon, amely a vállalat stablecoinját, az USDT-t tartja. – elemzés szerint A háztömb, az idén feketelistára tett címek 5,51 millió dollárt tesznek ki.

Főbb elvihetők:

 • A NYOAG számára kedvező döntés megerősíti a csalás kivizsgálásának jogkörét a szigorú New York-i csalásellenes törvény, a Martin Act szerint..
 • A jogi csata folytatásával a Bitfinex, a Tether és az iFinex most erősebb reflektorfénybe kerül.
 • Az USDT messze a legnépszerűbb stabilpénz a világon, de az USD-hez kötött token iránti kereslet most meredeken csökkenhet.
 • Az USDT-t birtokló Ethereum címek feketelistázása azt a tényt szemlélteti, hogy a Tether jogi csatái ellenére hajlandó együttműködni a bűnüldözéssel és betartani a pénzügyi szabályozásokat..

Az USDT piaci részesedésének dominanciája más stabil coinokkal szemben. Forrás: Messari

A Coinbase állítólag tőzsdére kíván lépni

A Coinbase Inc. állítólag tőzsdére kíván lépni, ha az esetleges tőzsdei bevezetést az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdei Bizottsága jóváhagyja.

Források szerint, amelyek beszéltek Reuters, a San Francisco-i székhelyű digitális eszközcsere befektetési bankokat és ügyvédi irodákat vesz fel, hogy megerősítsék a SEC-hez benyújtandó potenciális kérelmet – amelyet már ebben az évben be lehet nyújtani.  

A Coinbase szándéka a közvetlen tőzsdei jegyzés folytatására a sajtó idejétől kezdve még nem erősített meg.

Főbb elvihetők:

 • Amennyiben a Coinbase sikeresen tőzsdére kerülne, jelentős mérföldkövet jelentene a kriptovaluták és a digitális eszközök általános elfogadásában.
 • Különösen a tőzsde állítólag nem folytatja a hagyományos kezdeti nyilvános ajánlattételt, amelyet közismerten egyszerűen IPO-ként ismernek. Ez azt jelenti, hogy nem adna el új részvényeket.

Bitcoin kereskedési volumen a Coinbase-en. Forrás: data.bitcoinity.org

A CFTC átfogó kriptográfiai előírások kidolgozásával


Az amerikai árutőzsdei határidős kereskedelmi bizottság „átfogó keretrendszer kialakítása érdekében a digitális eszközök felelősségteljes innovációjának előmozdítása érdekében” átfogó kriptovaluta-szabályozást dolgoz ki..

A keret része a derivatívák szabályozójának végleges stratégiai terv 2020-ra2024.

Főbb elvihetők:

 • A BTC és az ETH egyaránt árucikknek minősül, és mint ilyenek, a CFTC hatásköre alá tartoznak – ezért állnak jelenleg törvényes határidős szerződések mindkettőhöz.
 • Megnövekedett egyértelműséggel, hogy mely kriptovaluták áruk vagy értékpapírok, növekedhetünk a digitális eszközök határidős ügyleteiben.
 • A CFTC azt kívánja, hogy ösztönözze az innovációt azáltal, hogy „elkerüli az üzleti gyakorlatra visszatükröző szabályokat és megközelítéseket”.

A Dogecoin megugrik, miután a TikTok videó vírusossá válik

A Dogecoin megvadult ezen a héten, miután a hírhedt mémérméről szóló TikTok videó vírussá vált, ami jelentősen megnövelte kereskedési volumenét és árát.

A Google Trends adatai a „Dogecoin” keresési kifejezésre. Forrás: Google Trends

Amint megjegyezte A háztömb, A DOGE tőzsdei kereskedési volumene 600% -kal emelkedett július 6. és július 7. között. 

Ugyanakkor az altcoin ára 0,0023 dolláros mélypontról 0,0029 dollár csúcsra emelkedett, mielőtt július 8-án 0,0056 dollárra emelkedett volna – alulról-tetejére körülbelül 141% -kal emelkedett.

A Dogecoin árdiagramja az elmúlt 7 napban. Forrás: CoinGecko

A WikiLeaks elfogadja a Bitcoin Lightning Network fizetéseket

A hivatalos WikiLeaks Shop mostantól elfogadja a BTC kifizetéseket a Lightning Network-en keresztül, amely egy második rétegű Bitcoin fizetési protokoll.

Az áruház, amint a neve is mutatja, a WikiLeaks-hez kapcsolódik – és minden bevétel a nemzetközi nonprofit szervezet működésének finanszírozására irányul.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • A WikiLeaks nevezetesen az egyik legkorábbi Bitcoin fizetőeszköz elfogadója volt, aki már 2011-ben elfogadta a BTC-t. A formai hűség megtartása mellett ma az egyik legkorábbi gyártó, amely elfogadja a fizetéseket a még mindig nagyrészt kísérleti villámhálózaton keresztül.
 • A szállítók fokozott elfogadottsága segíthet megerősíteni a Lightning erejét, amely az elmúlt hónapokban nem sok időt töltött a reflektorfényben.

A Bitcoin villámhálózat kapacitása BTC-ben (narancssárga) és USD-ben (kék). Forrás: Bitcoin Visuals

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map