A Twitter feltört és a Coinbase szoftvereket ad el az IRS-nek – A hét Crypto News-ja

A hét híre kép

Eseménydús hét volt ez a blockchain és a kriptovaluta világban. A világ egyik leghíresebb személyét feltörték a Twitteren egy BTC-vel kapcsolatos átverés során, és a Coinbase újabb megállapodást írt alá egy kormányzati szervvel – ezeket a történeteket és még sok mást az OKEx Insights Heti Crypto News című kiadásában..

A nagy jelentőségű Twitter-feltörés 100 000 dollár felett lop BTC-ben

Szerdán nagyszabású Bitcoin-átverés történt a Twitteren.

A hackerek hozzáférhettek a világ néhány fiókjához leghíresebb egyének – például Bill Gates, Joe Biden, Barack Obama, Kanye West, Elon Musk és mások – és hamis ajándékot hirdetnek a BTC bevonásával.

A közösségi média óriás hivatalos támogatási beszámolója szerint az átverés „olyan emberek összehangolt szociális mérnöki támadásának eredménye volt, akik sikeresen megcélozták munkatársaink egy részét, hozzáféréssel a belső rendszerekhez és eszközökhöz”.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • Ez a bizonyos átverés lehet a történelem legszélesebb körben látható és a BTC-vel kapcsolatos átverés, tekintve a Twitter-fiókok hatalmas elérhetőségét. Negatívan befolyásolhatja a Bitcoin észlelését a mainstream tudatban.
 • A Twitter kétségtelenül rengeteg tűz alá kerül a baleset miatt, ami azt mutatja, hogy a centralizált rendszerek viszonylag könnyen megsérthetők. A decentralizált alternatívák felhasználhatják ezt az eseményt a tapadás megszerzésének lehetőségeként.
 • A hackerek az írás idején csak kevesebb, mint 13 BTC-t tudtak megsemmisíteni – objektíven csekély összeg, tekintve a megsértett fiókok teljes elérését.

A Coinbase nyomon követi a titkosszolgálat üzletét az IRS szerződéssel

Az Egyesült Államok Bevételi Szolgálata megállapodást írt alá a Coinbase digitális eszközcsere óriással a vállalat saját nevű blockchain nyomkövető szoftverének, a Coinbase Analytics-nek a használatáról..

A szerződést július 15-én írták alá, és szerinte július 23-án lép hatályba nyilvános adatok. Az ügylet egy évig tart, de van lehetőség meghosszabbítani egy másik évre.

A Coinbase 124 950 dollárt kap az IRS-től az ezt követő egyéves üzletre hasonló négyéves üzlet az amerikai titkosszolgálattal 183 750 dollár értékben.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • A Coinbase proaktívan értékesítette elemzőszoftverét az Egyesült Államok kormányzati szervei és szabályozói számára – ez sok tény a kriptovaluta világban nem szeretnek.
 • A Coinbase Analytics a tőzsde Neutrino felvásárlásának eredménye, ami volt vitatottan megalapozott a kémprogramokat létrehozó Hacking Team tagjai.

Az Abra kriptoalkalmazás kiegyezik az amerikai pénzügyi szabályozókkal


Az Abra, egy kriptovaluta pénztárcát és pénzváltó alkalmazást működtető pénzügyi szolgáltató társaság mindkét fél terhét elszámolta Értékpapír és tőzsdei bizottság és Árutőzsdei határidős kereskedési bizottság miután az Egyesült Államok pénzügyi szabályozói illegálisnak találták a csereügyleteket.

Abra Fülöp-szigeteki székhelyű partnerét, a Plutus Technologies-t szintén a SEC vádolta nyilvántartásba nem vett biztonsági alapú csereügyletek eladásával, a CFTC pedig az amerikai személyekkel folytatott tőzsdén kívüli csereügyletek illegális megkötését. Mindkét vállalat 150 000 dollárt fizetett a településeken.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • A díjak és az azt követő elszámolás kifejezetten megerősítik, hogy az értékpapír-alapú csereügyletekre továbbra is az ország értékpapír-törvényei vonatkoznak, még akkor is, ha maguk a csereügyletek nem értékpapírok.
 • Az Abra és a Plutus elleni ügy szintén megerősíti az ügyfelekkel kapcsolatos ismeretek fontosságát azoknak a kriptovaluta-társaságoknak a jelentőségében, amelyek belföldön és a tengerentúlon is swap-ajánlatokat kívánnak kínálni.
 • Az egyezség alig tűnhet többnek, mint egy csuklópofon, különösen tekintettel arra a tényre, hogy a Plutus Financial szerint CoinDesk, csak néhány hónappal ezelőtt kapott 350 000 és 1 millió dollár közötti PPP-mentő hitelt. 

A ConsenSys-t azzal vádolták, hogy üzleti titkot lopott a BlockCrushr-tól

Ezt követően a ConsenSys nevű blokklánc-szoftvertechnológiai vállalat bíróság elé kerül állítólag üzleti titkok lopása a BlockCrushr Labs nevű blokklánc fejlesztő és forgalmazó cégtől, amely részt vett a ConsenSys Tachyon Accelerator Programban.

A BlockCrushr szerint a ConsenSys Daisy Payments platformja ellopta a vállalat ismétlődő fizetési megoldási ötletét, és pontosan egy nappal a verseny előtt indult el. Ez azután történt, hogy a BlockCrushr nyilvánvalóan megosztotta platformja forráskódját, és lényegében minden részletet bemutatott a projektről – a marketingstratégiától a szabályozási-megfelelőségi tervig..

A ConsenSys rendületlenül védekezett állásfoglalás a blokkhoz, elmagyarázva:

„Általános ConsenSys-irányelv, hogy nem kommentáljuk a folyamatban lévő jogi kérdéseket, de ebben az esetben el kell térnünk ettől a politikától, hogy kifejezzük súlyos csalódásunkat, hogy ilyen alaptalan követeléseket is benyújtanak. A tények lényegesen más történetet mesélnek el, mint a [BlockCrushr] és tanácsuk által felhozott tévedések. Bízunk benne, hogy erőteljesen megvédjük szervezetünk és termékeink hírnevét."

Kulcs elvihető

 • Ha a ConsenSys elveszítené ezt az új csatát a BlockCrushr-rel, a kriptográf óriásba vetett bizalom feltehetően zuhanni fog – különösen, ha új projektekben vesz részt.

A szürkeárnyalatok rekordnegyedet látnak, 1 milliárd dollárt tesznek hozzá

A Grayscale Investments az elmúlt pénzügyi negyedévben folytatta kivételes teljesítményét közel egymilliárd dollár hozzáadása – Ennek 84% -a intézményi befektetőktől származott. 

Pontosabban, a szürkeárnyalatos Bitcoin Trust beáramlása 751,1 millió dollár volt, míg a szürkeárnyalatos Ethereum Trust 135,2 millió dollár. A kriptográfusba fektető behemótnak immár 2,6 milliárd dollár a teljes digitális eszközeinek összesített értéke.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • A szürkeárnyalatos Bitcoin Trust beáramlása meghaladta az újonnan kitermelt Bitcoins termelését, jelezve, hogy a kereslet látszólag meghaladja a kínálatot.
 • Amint azt az OKEx Insights korábban megvizsgálta, az intézményi befektetések továbbra is a Bitcoin és a kriptovaluta térben halmozódnak. Ez a tendencia nem mutatja a lassulás jeleit.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map