A VIX a Bitcoin új barátja

Ez a volatilitási mutató segíthet eligazodni a digitális eszközök piacán

Key Takeaways

  • Az adatok azt mutatják, hogy a korreláció a BTC árak és a VIX közel egy éves csúcs.
  • A globális bizonytalanság nyomta a VIX magasabb, további lehetőségeket teremthet a kriptovaluták számára.
  • A befektetőknek minden kereskedelmi döntést meg kell hozniuk a korrelációs adatokra.

Áttekintés

Augusztus eddig ingatag hónap volt mind a pénzügyi, mind a kriptovaluta piacok számára. Csökken kötvény hozamok és fordított hozamgörbékről széles körben vitattak az elmúlt napokban, és az USA-ban bekövetkező esetleges recesszióval kapcsolatos aggodalmak a globális részvények és FXés áruk árak. természetesen, BTC és kriptográfia nem voltak kivétel.

mellett magas összefüggések között BTC és Arany, a vezető kriptovaluta kapcsolatokat mutatott a CBOE-vel is VIX, és ez a nyakkendő egyre közelebb kerül.

Az USA-Kína kereskedelmi háború hátterében az Brexit-saga, és a növekvő geopolitikai feszültségek szerte a világon azt feltételezhetjük, hogy a volatilitás rövid / középtávon nagyobb tendenciát mutat. Hogyan lehetne felhasználni ezeket az összefüggéseket, hogy jobb legyen BTC befektetési döntés?

Mi a VIX?

A volatilitási index vagy VIX által létrehozott Chicago Board Opciók Tőzsde (CBOE), ez egy valós idejű piaci index, amely nyomon követi az S kosár 30 napos implicit volatilitását.&P 500 Index opciók. Wall Street-ként is ismertFélelemmérőVagy „Félelem index”.

  • Egy magasabb VIX azt javasolja, hogy a kereskedők elvárják a S&P 500 ingatagabbá és stresszesebbé válni.
  • Egy alacsonyabb VIX azt jelzi, hogy az opciós kereskedők elvárják a S&P 500 kevésbé ingatag és stabilabb.

A VIX augusztus 24-én az USA-Kína kereskedelmi vita nagy feszültségei és a recesszióval kapcsolatos aggodalmak, a VIX majd később visszaesett 18 évre a kereskedelem optimizmusa és a globális ösztönző beszélgetések mellett.

1. ábra: CBOE VIX index

Összefüggés a Bitcoin és a VIX és társai között

Korábban tanulmányoztuk a közötti összefüggést BTC és Arany, a vezető kriptovaluta megkülönböztető jellemzője biztonságos menedékké teszi és fedezi a piaci bizonytalanságokat, és úgy gondoljuk, hogy a BTC legalább részben lemaradt a közelmúltbeli nagygyűlésről BTC.

kívül Arany, azt is megfigyeltük, hogy a VIX egyre inkább összefüggésben van BTC. A 2. ábra a 90 napos gördülő korreláció előzmény adatait mutatja BTC és a VIX, és a korrelációs együttható megközelíti a +0,2 értéket. Bár a szám ebben a pillanatban nem optimális, azonban lehetséges, hogy a kitörés a pozitív korreláció új trendjévé fejlődhet, tekintettel a rendkívül bizonytalan környezetre. A kettő közötti korreláció szintje 2017 januárja óta a legmagasabb szint közelében van. A korrelációs együttható 2015 decemberének végén +0,3 fölé emelkedett, ekkor S&P nosedived 1880 szintre, és BTC 300-ról közel 500-ra nőtt.


2. ábra: A BTC-VIX visszatérő gördülési korrelációja (90 napos)

Közötti kapcsolatok ellenére BTC és a VIX egyre közelebb van, BTCKorrelációja az arannyal magas maradt. A 3. ábra összehasonlítja az összefüggéseket BTC/VIX, BTC/Arany, és BTC/DXY (amerikai dollár index). A kék és a piros vonal többnyire a pozitív területen volt 2019-ben, míg DXY többnyire negatív vagy nem mutat összefüggést a BTC.

3. ábra: BTC-VIX (piros) / BTC-arany (kék) / BTC-DXY (szürke) visszatérő gördülési korreláció (90 napos)

Forrás: coinmetrics.io

Bár túl korai meggyőzni az összes kockázatkerülő befektetőt arról, hogy a BTC biztonságos befektetés, a közelmúltban a veterán befektető, Mark Mobius úgy véli a kriptopénz növekedése erősíteni fogja az olyan kemény eszközök iránti keresletet, mint az arany. Mobius, aki egykor a valódi csalásnak minősítette a bitcoint, de korábban megváltoztatta álláspontját, és úgy gondolja, hogy a bitcoin és a kriptovaluta „él és virul” a jövőben.

4. ábra: VIX, BTC, Gold és DXY 1 éves diagram

Forrás: www.tradingview.com

Hagyományosan, DXY és Arany fordított viszonyban van, és ez ugyanaz az eset, mint a VIX és az áruk, amelyek szintén negatív összefüggésben vannak. Bár BTC és kriptográfia széles eszközosztályként viszonylag új a piacok előtt, hosszú távú összefüggéseit a hagyományos eszközökkel még meg kell határozni. Az alacsony infláció és a stagnáló növekedés világában azonban a hagyományos pénzkezelők számára egyre nagyobb kihívást jelent a magasabb befektetési hozam elérése, és közülük sokan a kriptovaluta felé fordultak. Tisztességes azt mondani, hogy a kriptográfia és a hagyományos eszközök valószínűleg közelebb mennek, mint tovább, sőt, a befektetési bankok kriptot tettek a radarok alá.

2018. január végén Masao Muraki, a Deutsche Bank globális pénzügyi stratégája kiemelte a kriptovaluták növekvő korrelációját és a VIX. Muraki ügyfeleinek írt levelében azt mondta: “Az összefüggés alacsony volatilitási környezethez kapcsolódik, amely arra ösztönözte a befektetőket, hogy kockázatosabb eszközökbe, például kriptovalutákba költözzenek, hogy befektetéseiken megtérüljenek.”

Adatai vizsgálata

Észreveheti, hogy a BTCVIX A 2. ábrán bemutatott korreláció folyamatosan változott, eddig -0,2 és +0,3 alá esett, ami azt jelentheti, hogy a befektetőknek nem mindig csak egy perspektívában kell látniuk a dolgokat, vagy ugyanarra az összefüggésre kell támaszkodniuk a kereskedelmi döntések meghozatalakor. Például sokszor BTC és a VIX 2018-ban fordított összefüggésben voltak, és az, hogy hogyan viszonyulnak egymáshoz, rendszeresen változik. Tehát az ideális stratégia az összesített adatok, például más korrelációk és az információcsere / eszközáramlás kombinációinak felhasználása lenne a pozitív eredmények elérése érdekében.

Következtetés

Abban a világban, ahol a kamatlábak rendkívül alacsonyak, és a fenntartható globális növekedés bizonytalansága magas, ésszerű azt várni, hogy a piaci volatilitás növekszik. Felülvizsgáltuk a VIX és BTCés összehasonlította a kapcsolatot más eszközökkel és indexekkel, a VIX lehet egy másik BTC referencia, amely segíthet a befektetőknek és a kereskedőknek, amikor a kriptopénz trendfelfedezéséről van szó, azonban a feltörekvő BTCVIX a kapcsolat nem felhívás arra, hogy rohanjon ki és vásároljon BTC, inkább ez az egyik olyan jel, amely jelzi a kriptovaluta kereskedelmet és a befektetéseket egyre inkább mainstream.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map