A YAM Finance megkísérli a hamutól való felemelkedést a V3 Launch segítségével

Az OKEx Insights DeFi Digestje a decentralizált pénzügyi világ heti vizsgálata.

DeFi Market pillanatkép

A decentralizált pénzügyi piac ezen a héten visszanyerte pozitív lendületét, mivel a lezárt teljes érték 6,8 milliárdról 8,8 milliárd dollárra nőtt. Aave az első helyet szerezte meg a legtöbb USD érték zárolásával, és 15,3% -os piaci erőfölényt ért el.

A decentralizált hitelezés tekintetében a teljes hitelfelvételi mennyiség elérte az 1,67 milliárd dollárt – ez heti 15% -os növekedést jelent.

A decentralizált tőzsdéken 28% -kal csökkent a heti átlagos kereskedési volumen, amelyet az Uniswap dominált.

A hozamgazdálkodás területén a Swerve volt a legnagyobb likviditási készlet, 9,01 milliárd dollárral zárva.

A DeFi világának legfontosabb mutatói elsősorban ezen a héten tértek helyre. Források: DeFi Pulse és DeBank

DeFi hírek a hétről

Két fontos mérföldkő érhető el a DeFi közösségben ezen a héten:

  1. YAM Finance újraindított annak protokollja.
  2. Az Uniswap elindította irányítási jelzőjét, az UNI-t.

Az OKEx Insights DeFi Digest című kiadásában mélyebbre merülünk a YAM Finance újraindításában.

A YAM Finance megtakarítása

Leírva a "minimálisan életképes monetáris kísérlet," YAM Finance egy decentralizált stabilpénz, amely az árstabilitás és a kormányzás terén keres újításokat. 

Legfigyelőbb jellemzője a rugalmas ellátás jelének, a YAM-nek. Ez azt jelenti, hogy a YAM kínálata bővülhet és összehúzódhat a piaci viszonyoknak megfelelően. Az árstabilitás elérése érdekében minden egyes YAM-ellátás bővítésének 10% -át az yCurve, egy dollárban denominált stabilpénz vásárlására fordítják, és a YAM kincstárában tárolják. Minden egyes YAM értéke 1 dollárt céloz. 

A kormányzáshoz a YAM Finance on-chain irányítást alkalmaz, amelyben a közösség meghatározhatja a YAM protokoll működését és kezelheti a YAM kincstárát.


A YAM Finance kezdetben augusztus 11-én indult, piaci kapitalizációjával szárnyalt két nap alatt nulláról 57 millió dollárra. Azonban a YAM társalapítója, Brock Elmore egy kritikus hibát fedezett fel a protokollban augusztus 13-án, ami a YAM tokenek hatalmas eladásához és értékének 90% -os csökkenéséhez vezetett.

A YAM tokenek ára zuhant, amikor egy kritikus hibát felfedeztek. Forrás: CoinGecko

Szerint egy hivatalos bejelentés, a hibát a YAM újrarendezési szerződésében találták meg, és nagy mennyiségű többlet YAM-ot küldött a protokoll tartalékába. A hiba lehetetlenné tette a határozatképességet a YAM irányításában is, ami azt jelenti, hogy nem lehetett kormányzási intézkedéseket hozni, és a YAM kincstárában lévő pénzeszközöket lezárták. 

A YAM Finance megmentése érdekében a csapat kétfázisú eljárást javasolt a protokoll újraindítására:

  1. Az első fázis a YAMv1-ről a YAMv2-re való áttérés volt.
  2. A második fázisban teljes ellenőrzést kellett végrehajtani a YAM rendszeren, és át kell telepíteni a YAM V3 néven.

A javaslatot a YAM Finance közösség elfogadta, és a protokollt sikeresen végrehajtották vándorolt augusztus 22-től v1-ig v2-ig, lehetővé téve a közösségen kívüli kormányzást. A második változatban irányítási fórumot indítottak a közösség tagjai számára javaslatok benyújtására. A jelzőtulajdonosok aláírásukkal szavazhatnak a javaslatokra. Ezenkívül létrehoztak egy új YAMv2 ERC-20 tokent, amely lehetővé teszi a tokenek tulajdonosainak, hogy átalakítsák v2 tokenjeiket YAM V3 protokollra. 

A YAM Finance v2 elindítását követően a csapat együttműködött a Peckshield Inc. céggel a protokoll teljes ellenőrzésének elvégzése érdekében. A teljes ellenőrzés sikeres volt elkészült szeptember 10-én, és nem találtak kritikus hibákat a protokollban. Az ellenőrzés során talált 15 hibát a csapat kijavította. Ennek eredményeként a protokoll áttelepül, és a harmadik verzió szeptember 18-án elindul, ütemterv szerint. 

A YAMv3 likviditásbányászat tovább fokozhatja az Uniswapot

Amint azt a egy bejelentés, a YAM / yUSD Uniswap likviditásszolgáltató készlet az egyetlen ösztönzött jutalomkészlet a YAM Finance V3-ban. A felhasználók elláthatják kriptójukat a készletbe, és jutalomként YAM-tokenekre tehetnek szert. yUSD lesz tartalékeszköz, és a YAM kincstár yUSD-t vásárol az Uniswap LP készletben.

A YAM / yUSD Uniswap LP készlet megtartja a YAM / yUSD hozamait, összesen mintegy 925 000 YAM tokent. Minden héten 92 500 YAM-ot osztanak szét, a teljes összeg 10% -át. A jutalmakínálat a következő héten 10% -kal csökken. A jelenlegi 25 dolláros YAMv2 token ár mellett az első héten elosztott YAMv2 értéke 2,31 millió dollár.

A felhasználók a nyolc kriptopénz, például a COMP, a LINK és az MKR egyikének megszerzésével kereshetnek YAM-ot. Ez a rugalmasság felkeltette a DeFi közösség érdeklődését, és 500 millió dollárt zároltak az első YAM protokollba a megjelenés első napján. Amikor a protokoll összeomlott az intelligens szerződéses hibától, a YAM által támogatott DeFi tokenek ára is összeomlott. Például az Ampleforth 0,90 dollárról 0,71 dollárra esett.

Kövesd a bejelentett menetrend a YAM Finance V3 szeptember 15-i ára, a YAMv2 ára ismét 24 dollárról 33 dollárra emelkedett. 

A YAMv2 ára. Forrás: Uniswap.info

A YAMv3 esetében a YAM gazdálkodási jutalma a YAM / yUSD Uniswap LP készletbe kerül. Lehetséges, hogy a felhasználók felhalmozzák pénzüket az Uniswap LP készletbe, hogy megszerezzék a YAM-ot, ami újabb lendületet jelentene az Uniswap számára az Uniswap irányítási tokenjének, az UNI-nak a kiadását követően..

Közösségi vezérlésű stabilpénz

A YAM V3 továbbra is kísérletet folytat a közösség által vezérelt állványok számára. A YAM Finance közösség hozzájárult a protokoll irányításához azáltal, hogy megszavazta a YAM V3 kezdeti paramétereit. Ezek döntéseket tartalmazta a tartalékeszközök frissítéseit, a gazdálkodási jutalmak kiosztását a token-tulajdonosoknak, a hibajátékok programjának beállítását és még sok mást.

Az Ampleforth-hoz képest a YAM stabil riválisa, amely rugalmas kriptovalutákkal rendelkezik, a YAM Finance magasabb fokú decentralizációval rendelkezik, mivel az irányítási folyamatot a közösség diktálja.

Jutalmak és YAM token terjesztés

A YAM Finance V3 bevezetése felvázolta a token jutalom elosztását a token tulajdonosok és a delegálók számára.

A YAMv2 token tulajdonosok számára bármikor 1: 1 arányban migrálhatják jelzőiket a YAM V3-ba. A tokenek áttelepítése után a tokenek 50% -a azonnal rendelkezésükre áll, míg a fennmaradó 50% -ot 30 napig a YAM protokoll kapja meg.

Azoknak a YAM-token-tulajdonosoknak, akik elmulasztották a v1-ből a v2-be történő kezdeti áttérést, a YAM-csapat létrehoz egy multisig-et, hogy segítse őket a tokenek YAM V3-ba történő áttérésében. Ez a segítség nem vonatkozik azokra, akik YAMv1 tokent vásárolnak az áttelepítési ablak lejárta után.

Delegátorok azok, akik szavazatokat adtak át a YAMv1-ről a YAMv2-re történő áttérés megkönnyítésére. A küldöttek jutalmazásáért 1: 1 YAMv3 jutalmat kapnak, ha több mint 27 szavazatuk van. Azok a küldöttek, akiknek szavazata megegyezik vagy kevesebb, mint 27 szavazat, átfogó, 27 zsetont kap. A jutalmakat folyamatosan több mint 90 napig kapják meg.

Mentett YAM-ok

A kezdetektől fogva "Mentse el a YAM-ot" A YAMv3 nemrégiben indított kezdeményezése alapján nyilvánvaló, hogy a YAM Finance-t széles körben támogatja a DeFi közösség. A YAM Finance aktív közössége a kulcs a YAM token hosszú távú értékéhez.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map