A Yearn.finance kompromisszumot javasol a jövőbeli fejlődés és a Bitcoin ideológiája között

Az OKEx Insights DeFi Digestje a decentralizált pénzügyi ágazat heti vizsgálata.

DeFi Digest kép

Az eladók nyomása ezen a héten folytatódott, és a decentralizált finanszírozás nem volt mentes. A DeFi termékeiben bezárt összérték január 21-én 21,92 milliárd dollárra csökkent, bár az elmúlt három napban veszteséget szerzett, és sajtóidővel elérte a 25,81 milliárd dollárt..

Ezenkívül a decentralizált tőzsdék heti átlagos kereskedési volumene 11% -kal esett vissza, és 1,79 milliárd dollár volt az írás idején. Az Uniswap 41% -os piaci részesedéssel folytatta vezető szerepét a DEX-ek között.

A DeFi hitelezési szféra összes hitelfelvétele szintén 4% -kal csökkent, mivel a Compound 48% -os részesedéssel megőrizte piaci erőfölényét ebben az ágazatban. A Curve megtartotta vezető szerepét a legnagyobb likviditási készletként – heti 17% -os növekedést könyvelve el, teljes értéke 1,32 milliárd dollárt tett ki.

A DEX-ek heti átlagos kereskedési volumene jelentősen csökkent. Forrás: DeFi Pulse és DeBank

A Bitcoin fix ellátási ideológiájának megosztása

Mozgalmas hét volt a DeFi hozamgyűjtője, a Yearn.finance számára, miután a közösség megvitatta az YFI zsetonjainak verésével kapcsolatos nemrégiben benyújtott finanszírozási javaslatot. Az érv kompromisszumot jelent a protokoll eredeti elképzelése és jövőbeli fejlődése között.

A Yearn.finance az egy sor DeFi termék amely hitelek összesítését, hozamtermelését és biztosítását biztosítja az Ethereum blokkláncon. A protokollnak van egy kormányzási tokenje, az YFI, és általában hasonló ellátási filozófiával rendelkezik, mint a Bitcoin, azáltal, hogy a teljes kínálatot 30 000 tokenben rögzíti, előzetes bánya, csapatkiosztás vagy alapítói jutalom nélkül. Az YFI ezen szűkössége 35 000% -os masszív hozamhoz vezetett az Uniswap-ra való jegyzésének első hetében.

2020 szeptemberében a Yearn.finance alapítója, Andre Cronje javasolt az YFI jövőbeni kibocsátásának megakadályozása 30 000 zseton keménykapitány kitűzésével. A javaslatot azonban nem hajtották végre – annak ellenére, hogy igen szerzett 90% feletti jóváhagyás. A Yearn fejlesztője szerint "Tracheopteryx," A Cronje nem tett hivatalos YEarn Improvement javaslatot vagy YIP-t az YFI token-ellátására. Volt nincs kötelező szavazat hogy megégesse az YFI pénzverő kulcsait. Ennek eredményeként jelenleg nincs teljes fedezet az YFI teljes kínálatában.

A Yearn fejlesztők megtartása

A YFI teljes kínálatával kapcsolatos vita ismét terítékre került, amikor a Yearn közösség elkezdett vitatkozni a protokoll jövőbeli fejlesztéséről. A közösség tagja "yfi_lit" aggodalmát fejezte ki a Yearn fejlesztők és javasolt 1000 YFI zseton verése a fejlődés ösztönzése érdekében. A szavazók 60% -a azonban ellenezte a javaslatot.

Úgy tűnt, hogy a Yearn közösség konszenzust alakított ki a fejlesztők jutalmazásáról a YIP-56 javaslat révén – Visszavásárlás és Build Yearn. Az úgy szinkronizált "BABA" A javaslat nem veti meg az új YFI-t, és két fő célja van:

  1. Cserélje az YFI tétjeit az YFI visszavásárlására
  2. Nyissa meg az YFI irányítási értéktárát

A javaslat mögött álló személyek úgy vélik, hogy az YFI alacsony éves százalékos hozama versenyképtelenné tette a tulajdonosok számára. Ez lebeszélheti az YFI tulajdonosait a kormányzásban való részvételről. A javaslat elfogadása esetén az YFI visszavásárlása minden YFI-tulajdonos számára előnyös lesz – ahelyett, hogy csak azok lennének, akik az irányítási jelzőket leteszik. Az YFI visszavásárlása révén bekövetkező tőke-felértékelődést az osztalékbevételnél kevesebb adóztathatja meg jutalmazás révén. Ezenkívül az irányítási értékpapír visszavonása lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy részt vegyenek az irányításban – még akkor is, ha az YFI-t más DeFi protokollok likviditási pooljain szállítják.

A javaslat elhaladt több mint 99% -os jóváhagyás.


Új YFI verése

Január 22-én tizenegy fejlesztő és közösségtag a javaslat hívott "Yearn jövőjének finanszírozása" 6666 YFI pénzverése érdekében – amelynek egyharmada a fő hozzájárulóké lenne, kétharmadát a Yearn közösség által kezelt kincstárba helyeznék.

A Yearn csapata úgy vélte, hogy a legutóbbi finanszírozási javaslat megszilárdítja a BABY javaslat jövőképét, miközben továbbra is megtartja a fő hozzájárulókat. Elismerték, hogy a fejlesztőknek járó jutalomcsomagok nem versenyképesek, és egyes közreműködőket más projektek csapatai orvvadásznak. Különösen a Yearn.finance működési kincstára mindössze 500 000 dollár volt, és nulla zsetont osztottak ki a csapat számára – így szinte lehetetlen versenyezni olyan riválisokkal, mint az Uniswap és a Compound.

Protokollok A kincstár nagysága (USD) A csapatoknak kiosztott tokenek (USD)
Tudj meg.pénzügyet 500 000 dollár 0
Uniswap ~ 2 milliárd dollár ~ 4 milliárd
Összetett ~ 176 millió ~ 580 millió

A Yearn.finance a korlátozott kincstári erőforrások és a csapatok zsetonjainak hiánya miatt küzdött a tehetség megtartása érdekében. Forrás: Yearn.finance

Az alapvető fejlesztők megtartása érdekében a Yearn csapata kijelentette, hogy a pénzverés az egyetlen ésszerű módszer a protokoll és a versenytársak közötti szakadék áthidalására. A Yearn közösség visszajelzéseinek összegyűjtése után a csapat úgy döntött, hogy ~ 20% -os növekedés a minimális életképes összeg ahhoz, hogy versenyképes tervet nyújtson a fejlesztők megtartására. Mint ilyen, a fent említett 6666 YFI pénzverdét javasolták – ez a jelenlegi teljes kínálat 22% -a.

Kompenzációs munkacsoportot hoznának létre, amely véglegesíti a kompenzációs csomagokat és a jogosult fejlesztők számára a jogosultsági feltételeket. A munkacsoport felelős lesz új munkatársak toborzásáért is.

A kincstárban lévő pénzeszközöket különféle felhasználási esetekben fogják felhasználni – például a jövőbeni hozzájárulók ösztönzésére, a likviditásbányászati ​​programokra és a protokollösszevonásokra. Ezenkívül a vert YFI is támogathatja a folyamatban lévő kiadásokat YIP-54.

Egy vonzó Yearn közösség

Míg a Yearn közösség elvben egyetértett a legfrissebb finanszírozási javaslattal, eltérő vélemények voltak az YFI pénzverési összegéről és az alapvető fejlesztői csapatnak kiosztott YFI arányáról. Az írás idején a javaslat 70% -os jóváhagyást nyert, és hivatalos szavazást várhatóan az irányítási eszközön keresztül fognak lebonyolítani.

Míg az YFI pénzverése körüli közelmúltbeli javaslatok élénk vitákat váltottak ki, a Yearn alapcsoportja nagyrészt örömét fejezte ki a közösség elkötelezettsége iránt. Cronje megállapított a hét elején egy tweetben, miszerint a vitákat lenyűgöző figyelni, és úgy véli, hogy ez a közösségi kormányzás szilárd példája.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map