AMA összefoglaló: CoinGecko és Defi Visszatérés a pénzügyek jövőjébe – Defi a CoinGecko társalapítóival

2020. április 21-én nagyon izgatottak voltunk, hogy Ask-Me-Anything foglalkozást folytattunk a CoinGecko társalapítóival: Bobby Ong és TM Lee, hogy megvitassuk Defi-vel kapcsolatos véleményüket és a CoinGecko által írt “How To Defi” című könyvet..

A CoinGecko egy kriptovaluta rangsoroló és kiértékelő webhely, amely a mennyiségi és minőségi adatokat több különböző mutatóra lebontva tartalmazza. Az alkalmazott mérőszámok tartalmazzák a Twitter követőit, a Reddit előfizetőit, az érmeközösséget, az 51-es támadás költségeit, az érmén dolgozó fejlesztők számát és még sok minden mást, hogy az érme átfogó pontszámát és az egyes kategóriák értékelését kínálják.

Ez az AMA két részre oszlik, ahol felkérték CoinGeckot, hogy ossza meg véleményét a Defiről, amelyet egy heves élő Q követett.&A csoportunkban.

1. szakasz

1. kérdés: A DeFi jelenleg a blockchain tér egyik legforróbb témája. Megoszthatja velünk a CoinGecko véleményét a DeFi-ről? Gondolod, hogy a DeFi megzavarja a meglévő pénzügyi rendszert? Mi a CoinGecko megközelítés a DeFi szektor felé?

A1: Igen, úgy gondoljuk, hogy a DeFi valóban nagy potenciállal rendelkezik a kriptográfiai térben, és esélye van arra, hogy megváltoztassa az emberek pénzügyi szolgáltatások nyújtásának módját a jövőben.

Jelenleg mindenhez központi közvetítőre van szükség. A DeFi képes eltávolítani ezt a közvetítőt. A közvetítők eltávolítása a pénzügyi szolgáltatások olcsóbb és gyorsabb nyújtását eredményezheti.

Jelenleg a DeFi tér igazán kíváncsivá tett bennünket, és szorosan figyeljük, hogy lássuk, hogyan tudunk aktívan részt venni.

Kényszerítjük, hogy rengeteg, a DeFi-re jellemző adat lesz, amely érdekes lehet a kriptográfiai közösség számára. Arra gondolunk, hogy hamarosan hozzáadjunk egy DeFi részt a CoinGecko-hoz.

Azok számára, akik foglalkoznak a DeFi-vel és keresik a kezdő helyet, már kezdtük az első valaha megjelent DeFi-könyv kiadásával. "Hogyan DeFi".

Korlátozott ideig ingyenesen megszerezheti https://landing.coingecko.com/how-to-defi/ (https://landing.coingecko.com/how-to-defi/), és mindent megtudhat a DeFi mindenről egy helyen!

Q2: CoinGecko, laikus kifejezéssel, "Hogyan kereshetek passzív jövedelmet a $ DeFi-vel?"

A2: Mivel a kamatlábak globálisan nulla felé esnek (vagy egyes országokban negatívak), a banki fix betétek most nagyon keveset fizetnek. A DeFi alkalmazások most magasabb kamatlábakat kínálnak a felhasználóknak, amely lehetővé teszi a passzív jövedelem megszerzését. Például a Compound-on jelenleg akár 8% -ot kereshet a DAI betétjein.

3. kérdés: A bizalom és a biztonság a legfontosabb a kriptóban. A nemrég megjelent Defi dForce protokoll. Milyen tanácsot adna ezeknek a helyzeteknek a jövőbeni elkerülésére?

A3: Javaslatunk a felhasználóknak az lenne, hogy csak az ellenõrzött DeFi alkalmazásokat használják, és próbálják meg minél több kutatást végezni e szolgáltatások biztonsági hangsúlya felett..


A másik megközelítés a népszerű DeFi szolgáltatások megkeresése és használata, amelyek már hosszabb ideje léteznek. Bár fennáll a kockázat, a népszerű DeFi alkalmazásokat a felhasználók és a közösség tagjai nagy csatában tesztelik az új DeFi alkalmazások helyett.

Az úton valószínűleg a decentralizált biztosítások általánosabb elfogadását is látni fogjuk, például a Nexus Mutual és az Opyn biztosítási lehetőségeket biztosítva a DeFi felhasználók számára.

Ez csökkenti kereseti lehetőségeit, de legalább némileg védett.

A DeFi vagy akár az egész blokklánc-ipar kezdő szakasza miatt mindig fennállnak kockázatok.

Felhasználóként tisztában kell lennünk vele, és minden tőlünk telhetőt meg kell próbálnunk mérsékelni. Emiatt csak olyan pénzt tegyen, amelyet kényelmesen elveszíthet, ne tegye az összes tojását egy kosárba.

4. kérdés: Áttér-e a CoinGecko a DEFI-re? Érmekövető szolgálattól kezdve a Defibe. Hogyan lehetséges ez?

A4: Nagy terveink vannak a kriptográfiával kapcsolatban. Mi voltunk az első adatgyűjtő, aki nyomon követte a kriptográf származékokat – a tavalyi év óta követjük a különböző cserék örökös swapjait és határidős ügyleteit – https://www.coingecko.com/en/deratives

Mi voltunk az első adat-összesítő, amely megoldással jelentkezett a sok csere körében elterjedt hamis mennyiségi probléma megoldására. Láttuk, hogy sok tőzsde kötetében egyszerűen már nem lehet megbízni, és bevezettük ezt a Trust Score nevű mérőszámot, ahol a CoinGecko listáján szereplő tőzsdéket olyan mutatók kombinációjával rendezzük, mint például a webes forgalom, a rendelési könyv mélysége, az ajánlat / kérés terjedése, az API minősége. és még sok más. Bővebben itt olvashat: https://blog.coingecko.com/trust-score-explained/

A blokklánc tér tovább folytatja az innovációt minden nap, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy naprakész legyünk és nyomon kövessük az ezen a téren zajló fejleményeket!

CoinGecko (https://www.coingecko.com/hu/derivatívák)

5. kérdés: Terveztek-e partnerségeket keresni? Vagy úgy gondolja, hogy a „legyetek önmagatok” révén a CoinGecko megbízhatóbb platform?

A5: Mindenképpen arra törekszünk, hogy a jó partnerek együttműködjenek, ami előnyös lehet a szélesebb kriptográfiai közösség számára, és kölcsönösen is kölcsönösen kölcsönösen kölcsönös egymásnak.

A múltban különböző felekkel dolgoztunk együtt, mint például a Kyber Network, a Chainlink, az AMLT Network, az Axie Infinity, a Decentraland és még sokan mások.

Ennek eredményeként egy szélesebb közösség már tisztában van a nem cserélhető tokenekkel, orákulumokkal, átvilágítják a kellő gondosságot, többek között, amelyek viszonylag új fogalmak az űrben.

A partnerség tekintetében fenntartjuk azon elvünket, hogy független adatgyűjtő legyen, miközben fenntartjuk a blokklánc-ipar decentralizált szellemiségét, miközben partnerekkel dolgozunk..

Q6: Olvastam valahol erről "Hogyan defi" te írtad, de nem olvastam el. Tehát összefoglalhatja a tartalmát? Az AMA munkamenet után részletesen elolvasom.

A6: Leghatározottabban! A „How to DeFi” a legelső könyv, amely a DeFi ökoszisztémáról szól. Ha már hallott a DeFi-ről, de nem tudja, hol kezdje, ez a tökéletes könyv az Ön számára!

Ez a könyv tömör és átfogó útmutatásokat tartalmaz a különböző DeFi alkalmazások használatának megkezdéséhez. Órákig tartó kutatások, valamint a CoinGecko csapat számtalan őrült írási ülése csúcspontja. A könyv a DeFi különféle részeit vizsgálja meg, mint például decentralizált állomások, decentralizált hitelezési platformok, decentralizált tőzsdék, decentralizált származékok, decentralizált lottójátékok stb. Részletesen bemutatja azokat a projekteket, mint a Maker, Dai, Compound, Synthetix, dydx és még sok más.

Ennek a könyvnek az ára 14,99 dollár, de nagyon szeretnénk köszönetet mondani minden kedves támogatónknak (igen, neked!) A nekünk nyújtott támogatásért. Így 2020. április 30-ig ingyenes digitális letöltéseket fogunk elérhetővé tenni – https://landing.coingecko.com/how-to-defi/

7. kérdés: A DEFI gondolata, mint a Blockchain jövője, valójában nem IGAZ. Azt akarom mondani, hogy: Hogyan számíthattak a bizalomra a finanszírozásban, amikor a Millions nemrégiben HACK volt? Remélem, meg tudja csinálni a matematikát, a veszteséget és a nyereséget?

A7: A DeFi valóban számos kihasználást szenvedett el az elmúlt hónapokban, nem beszélve a Dforce legutóbbi, múlt hétvégi 25 millió dolláros feltöréséről, ami a legnagyobb.

Úgy tűnik, hogy vannak olyan DeFi projektek, amelyeket vakon áll a biztonság fontossága, vagy inkább ennek a térnek az újszerűsége miatt néhány forgatókönyv nem várható. Ilyen például a gyorshitel-kiaknázás.

A mai DeFi projekteknek, amelyek közül sokan látják, hogy dollármilliókkal rendelkeznek a felhasználók pénzeszközeivel, magas fokú felelősséggel kell rendelkezniük, és a csapatnak intelligens szerződés-ellenőrzést kell végeznie ennek a kockázatnak a csökkentése érdekében, hogy ez a tér előreléphessen..

A DeFi korai alkalmazóiként a kockázatokat a lehető legnagyobb mértékben számolni kell és mérsékelni kell.

A DeFi ma is nagyon veszélyes és kockázatos. Bár jó kilátásokkal rendelkezik a jövő kialakítására, csak olyan pénzt kell elhelyezni, amelyet elveszíthetnek.

Ha magas megtérülést ígérő szolgáltatást lát, hatalmas kockázatokkal jár.

Láttuk, hogy a DeFi bemutatott néhány új ötletet, például decentralizált stabil érmét, hitelezést, hitelfelvételt stb. Remélhetőleg az idő múlásával a dolgok javulni fognak, hogy készen álljanak a jövő nagyobb piacára..

A következő természetes evolúció valószínűleg a biztosítás, mint a Nexus és az Opyn lesz, amely segíthet a felhasználóknak a kockázatok csökkentésében és a projektekben a biztonság komolyabb hangvételében.

8. kérdés: Mit gondol a DEFI és a STABLECOIN jövőjéről??

A8: Szerintem a stablecoin nagyon érdekes szerepet fog látni a DeFi jövőjében. Világszerte láttuk, hogy a központi bankok hamarosan elindítják központi banki digitális valutáikat (CBDC). Úgy tűnik, hogy Kína megelőzi a versenyt, és DCEP-jének makettjeit online terjesztik. Sok pletyka szól arról, hogy a központi bankok be akarják tiltani a stabil állományokat, mivel szerintük ez veszélyt jelent saját CBDC-jükre.

Valóban decentralizált stablecoin lehet a megoldás, amelyre szükségünk lesz ennek a fenyegetésnek a leküzdésére, és a kormányok nehezen tudják megállítani ezt a fejlődést, ha valóban decentralizált. Úgy gondolom, hogy a jövőben még több decentralizált stablecoin projekt fog megjelenni, amelyek megkérdőjelezik a Dai dominanciáját.

9. kérdés: Most, hogy a cmc-t egy tőzsde vásárolta meg, úgy tűnik, hogy a vezető az Ön területén, gratulálok.

A9: Köszönöm! Igen, a CoinGecko mára a világ legnagyobb független adatgyűjtője. 2014 eleje óta működünk, és továbbra is semlegesek akarunk maradni, és a különböző kriptográfiai adatforrások átlátható követésével folytatjuk a CoinGecko növekedését..

Az adatok integritásának fenntartása olyan dolog, amelyben erősen hiszünk. Elsőként vezettük be a Trust Score-ot tavaly, hogy jobban mérjük a tőzsdék valós likviditását, hogy megoldhassuk az ezen a téren elterjedt hatalmas mosási kereskedési kérdéseket.

Ebben az évben láthatja, hogy további adatmintákat követünk, hogy tovább javítsuk az ipar átláthatóságát.

Amint láthatja, ez az ipar meglehetősen új, még mindig rengeteg kihívás és rengeteg megoldatlan probléma van.

Új innovatív ötleteket vezetnek be mindennap, és az a feladatunk, hogy indexeljük őket, hogy a szélesebb kriptográfiai közösség könnyen megérthesse őket!

Sokat kell tenni.

10. kérdés: Hogyan járulhat hozzá a CoinGecko a DeFi fejlesztéséhez? Szerinted melyik projekt lephet meg minket ebben a 2020-ban?

10. válasz: A CoinGecko célja, hogy segítsen az embereknek megérteni a DeFi lehetőségeit. Ezért írtunk egy kezdő könyvet a DeFi-n a címmel "Hogyan DeFi". Ez egy 200 oldalas könyv, amely több mint 26 000 szót tartalmaz, és jó áttekintést nyújt a DeFi ökoszisztémáról. A könyv lépésről-lépésre bemutatja a legnépszerűbb DeFi-alkalmazások használatát is a gyors kezdéshez. Ez egy olyan könyv volt, amelyről azt kívántuk, hogy létezzen, amikor először belenéztünk a DeFi-be. Mivel ilyen nincs, mi kezdeményeztük annak megírását. Töltse le most ingyen április 30-ig (utána 14,99 USD) https://landing.coingecko.com/how-to-defi/

2. munkamenet – Élő AMA kérdések:

1. kérdés: Mit jelent a „COINGECKO”?

A1: Érme = ezt tudod

Gecko = &# 129422;

2. kérdés: A Coingecko API-szolgáltatásokat nyújt az adatok webhelyeken történő megjelenítéséhez? Ha igen, használhatja-e kereskedelmi céllal az API-adatokat?

A2: Igen, az API-nk ingyenes és kereskedelmi célokra használható

3. kérdés: A tömeges elfogadás problémát jelent a blockchain projekteknél. Tehát a #CoinGecko hogyan oldja meg ezt a problémát annak érdekében, hogy megvalósuljon a valóságban?

A3: A CoinGecko-nál a tartalomoktatáson keresztül próbálunk segíteni azoknak az embereknek, akik nem követik szorosan a blokklánc-iparágat.

Az egyik legkövetkezetesebb erőfeszítésünk lenne a negyedéves jelentésünk, amelyet a https://landing.coingecko.com/q1-2020-report/ oldalon talál.

Most pedig nemrég kiadtunk egy könyvet a DeFi-n, amelyet ingyen kaphat https://landing.coingecko.com/how-to-defi

Számítson arra, hogy több oktatási anyag és könyv érkezik tőlünk, és reméljük, hogy ez segít a mainstream számára a kriptográfia és a blokklánc megértésében – szélesebb körű elfogadás érdekében.

Azon kívül, hogy az API (coingecko.com/api), amely az egyik legjobb API, amelyet megtalálhat a piacon, szabadon elérhető, amely sok blokkláncos alkalmazás működését segítette az ökoszisztémában. Ez számunkra elősegíti a közösség egészének növekedését.

4. kérdés: Milyen eredményeket ért el a coingecko a kutatás és fejlesztés során? @bobbyong @tmLeeLtm

A4: Hosszú ideje publikáltuk negyedéves jelentéseinket. Először 2017-ben bámultuk ezt. Nézze meg legújabb, 2020 első negyedéves jelentését itt – https://landing.coingecko.com/q1-2020-report/

5. kérdés: Milyen díjakat számít fel a coingecko az érmék listázásakor? Hogyan jobb a coingecko API-ja a CMC-hez képest, a cryptoranks milyen típusú kiegészítő szolgáltatásokat kap a coingecko-tól?

A5: Az érmék CoinGecko-n történő listázásáért nem kell díjat fizetni.

A CoinGecko API-ja rendelkezik az érmék legátfogóbb adatbázisával – mindenféle apró tokent beszerezhet, beleértve a DeFi tokeneket, például a cDAI-t is. Számos párt, például Etherscan, Myetherwallet, Mycrypto, Trezor és még sok más is használja. És nem is beszélve arról, hogy az API ingyenes! További információ itt: coingecko.com/api

6. kérdés: Mi a Coingecko bizalmi pontszáma? Mitől függ?

A6: A CoinGecko Trust Score egy vegyes képlet, amely egyesíti a tőzsdei likviditást, a webes forgalmat, az API-pontszámot annak megállapítására, hogy a tőzsde valós-e és likvid-e. Célja, hogy segítsen felhasználóink ​​megtalálni a legjobb és legfolyékonyabb tőzsdét, amikor érméket keresnek a coingecko-n. Nagyon sok részletünk van róla https://blog.coingecko.com/trust-score-explained/

7. kérdés: Mi a háttere, és hogyan jutott eszébe a projekt létrehozása?

A7: A hátterem a számítástechnika, míg Bobby a közgazdász. Mindkettőnket valóban érdekel a bitcoin és a blockchain, és láttunk egy hiányosságot egy adatgyűjtő számára, amelyet ki kell tölteni. Ahelyett, hogy megvártuk volna, hogy valaki megcsinálja, úgy döntöttünk, hogy adnunk kell egy lövést!

8. kérdés: Mi a terve 2020-ra??

A8: Sokat tervezünk 2020-ra. Most nem tudunk mindent elárulni, de eddig is sokat tettünk. Elindítottuk a CoinGecko áruházat, a CoinGecko Podcastot, a CoinGecko virtuális találkozót, a CoinGecko Q1 jelentést, a CoinGecko Earn és a DeFi könyvet. Mindez csak az év 3,5 hónapjában. Az év hátralévő hónapjaiban még több dolgot dobunk piacra, így maradj velünk!

9. kérdés: Tervez-e néhány titkosítást kiemelni „Gecko által ajánlott érmékként”? Mint tudják, az emberek többsége újonnan ismeri a kriptográfiát, és ha tudna adni néhány további információt arról, hogy a várható hónapok / évek mely érmék várhatóan forróak lesznek, az értékes lesz a felhasználók számára.

A9: Ez egy érdekes ötlet, de gondosan össze kell kötnünk. Jelenleg nincsenek ilyen terveink, mivel úgy gondoljuk, hogy a felhasználóknak oktatniuk kell magukat, és meg kell tanulniuk az egyes érmékbe történő vásárlás előnyeit. Mi biztosítjuk az oktatási anyagot, és a felhasználók megtanulják és maguk választják meg.

10. kérdés: Milyen problémákat lát manapság a blokklánc-iparban, és hogyan tervezi projektje ezeket a problémákat megoldani?

10. válasz: Néhány olyan probléma, amellyel naponta szembesülünk, az adatok integritása lenne. Sok adatpont van, például felfújt mennyiség, felfújt szállítási nyilatkozat stb., És csapatunk nagyon keményen dolgozik egy keretrendszer kidolgozásán és funkciók felépítésén ezeknek a problémáknak a kezelésére.

Néhányat láthat működés közben a Trust Score-val, valamint egy átláthatóság érdekében egy legördülő menüből.

Ettől eltekintve általában a tér mindig új termékekkel fejlődik. Ennek egyik példája az olyan derivatívák, mint az örökös és a határidős szerződések. Soha nem számítunk ezeknek az információknak az indexelésére, és most megtesszük.

Aztán ott van a DeFi, a Hitelezés stb., Mindig új ida-okat vezetnek be, és meg kell találnunk a módját, hogy oktassuk a közösséget erről és indexeljük őket

11. kérdés: Mi a kapcsolat a coingecko és az OKEx között?

A11: Itt egy csomó dolgon együttműködünk, mint például az AMA, és az OKEx is hirdető a CoinGecko-n

12. kérdés: A CoinGecko jó hely azok számára, akik újak a kriptográfia világában? & hogy kényelmesebbé tegye őket a technológiával & ökoszisztéma? Ha igen, mit kínál a CoinGecko kriptográfusok számára? Ha nem annyira, akkor azt tervezi, hogy a platformját jobb, egyablakos ügyintézéssé teszi az új felhasználók felvétele érdekében?

12. válasz: Ezen dolgozunk. A How to DeFi könyvünk az első lépés, amely reményeink szerint a blokklánc technológiát könnyebben elérhetővé teszi a kezdők számára. Maradjon velünk, miközben újabb terveket dolgozunk ki az elkövetkező hónapokban &# 128522;

13. kérdés: Meg tudná mondani, hogyan fogja meghatározni a CoinGecko a tőzsdei likviditás helyes információit & Érmék mennyisége? Különösen a How Wash kereskedést / hamis mennyiséget zárja ki a Coingecko rendszer?

13. válasz: A probléma kezeléséhez a Trust Score bevezetése szolgál. Például ahelyett, hogy egy adott tokenre cserélnénk a térfogatcseréket, azt kevert képletünk alapján tesszük https://www.coingecko.com/en/coins/0x#markets

Ha mélyebb adatok érdekelnek, akkor láthatja a megbízási könyv mélységét és elterjedését is, amelyek a tőzsdei likviditás két legfontosabb jellemzője. Ezt használjuk többek között a bizalmi pontszám kiszámításához.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy felhasználóink ​​eljuthassanak azokhoz a tőzsdékhez, amelyek szerintünk a legjobb likviditással bírnak a különböző mutatók alapján

14. kérdés: API Ckingecko-ban csak a pénztárca fejlesztők számára érhető el? Vagy használhatom?

14. válasz: Bárki szabadon használhatja API-junkat a coingecko.com/api címen

15. kérdés: A Covid-19 során hány CoinGecko projektet érintettek és milyen intézkedéseket kellett legyőzni?

15. válasz: Míg a világ megáll, mégis szerencsések vagyunk, hogy továbbra is a szokásos módon folytatjuk tevékenységünket, mivel csapattagjaink mindannyian megszokták, hogy otthon dolgoznak. Rövid távon keresztbe tették az ujjainkat, képesnek kell lennünk arra, hogy termékfejlesztésünknek megfelelően haladjunk, és továbbra is támogassuk ügyfeleinket.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map