AMA összefoglaló: Orchidea – nemcsak VPN, hanem egy teljes adatvédelmi hálózat

Szeretnénk nagyot kiáltani közösségünknek a tegnap esti robbanásért a legújabb tőzsdei projektünkkel – az Orchid! Örültünk, hogy Dr. Steven Waterhouse, az Orchid társalapítója és vezérigazgatója megoszthatta velünk üzleti betekintését és stratégiáit, a beszélgetések érthetőek és élvezetesek voltak. Határozottan éreztük a meleget és a szenvedélyt!

Az Orchid lehetővé teszi a decentralizált virtuális magánhálózat (VPN) megoldását, amely a sávszélesség-szolgáltatók globális készletét használja az egyének összekapcsolására az adatvédelem fenntartása mellett, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy nyitottabb és hozzáférhetőbb internetet kapjanak.

Az AMA folyamán Dr. Steven Waterhouse számos kérdésre válaszolt az Orchideával és a közösségünk OXT-jével, valamint néhány élő Q-val.&A a munkamenet végén. Az alábbiakban olvashatja el az AMA és Orchidea összefoglaló összefoglalóit!

1. munkamenet

1. kérdés: Mi a háttere, és hogyan jutott eszébe az Orchidea létrehozása?

A1: A web és a különböző vállalatok, amelyekben részt vettem, kezdetei óta mindig két dolog aggódott: Centralizált és decentralizált architektúrák: Az internetet eredetileg decentralizáltnak tervezték. Valójában úgy tervezték, hogy ellenálljon egy súlyos katasztrófának. Tehát az évek során az internetet oda építettük, ahol ma van, az eredeti kialakításban számos változás történt.

Ezek elsősorban az ügyfél technikai korlátaiból fakadnak: szerver rendszerek, azaz központosítottak vagyunk pl. nagyobb internetes portálok az ügyfél miatt: szerver tervezés. Ez olyan üzleti modellekhez vezet, amelyeket ma látunk, pl. A felhasználók nyomon követése és a felhasználói adatok értékesítése a jövedelmezőség biztosítása érdekében úgy gondolom, hogy a decentralizált architektúrák, mint például az Ethereum és az Orchid, amelyekben az Ethereumot alkalmazzuk, jobbak bizonyos típusú alkalmazásokhoz. A második ötlet, amellyel már régóta foglalkozom, a magánélet, és az Orchid megkezdése előtt az volt a megfigyelésünk, hogy a jelenlegi VPN-szolgáltatók szintén központosítottak, és beépített adatvédelemmel nem rendelkeznek.

Az Orchid inspirációja az volt, ha bárki futtathatna VPN-csomópontot, vagy felépítheti saját VPN-hálózatát. Néhány évvel később pedig ezt építettük fel.

2. kérdés: Az elfogadás az egyik fontos tényező, amelyre minden projektnek összpontosítania kell, hogy vonzóbbá váljon a befektetők számára. Mi az Orchid terve, hogy újabb örökbefogadást fogad el?

A2 :Az Orchidánál tehát egyedülállóan az örökbefogadásra koncentrálunk. Azon kevés projektek egyike vagyunk, amelynek van olyan alkalmazása, amelyet a felhasználók és a csomópont-szolgáltatók egyaránt használhatnak, és amely megoldja az emberek számára a kézzelfogható és valós problémát. Most már rendelkezünk iOS és Android alkalmazásokkal, valamint hamarosan a Dekstop alkalmazással, és gondosan összpontosítottunk márkaépítésünkre és tervezésünkre. Új ötleteket fejlesztettünk ki az ügyfélalkalmazásokban, hogy lehetővé tegyük a felhasználók könnyebb bejutását a Web3 környezetbe, miközben továbbra is fenntartjuk az adatvédelem decentralizált megközelítését. Mindazonáltal azt is elismerjük, hogy nagyon fontos, hogy olyan felhasználókat szerezzünk, akik nem tudják, hogyan kell használni a kriptovalutát, és olyan megoldásokon dolgozunk, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást ügyfelünk számára is – és ezért nemrég lefordítottuk az alkalmazást, a fehér könyvet, a weboldalt, a dapp-ot stb. mandarinra, oroszra, indonézre és japánra

3. kérdés: Kérjük, mondja el, miért kell a felhasználóknak használniuk az orchideát. Milyen előnyökkel jár az orchidea?

A3: Tehát egy szokásos VPN használatával az egyik VPN-szolgáltatóra bízza az adatait. Ez a VPN-szolgáltató remélhetőleg megbízható, de világszerte 1000 VPN-szolgáltató van, akkor honnan tudhatnád? Az Orchidea használatával az ügyfél több VPN-szolgáltatónak küld forgalmat, és a forgalom lehet "ugrált" vagy több VPN-szolgáltató között irányítják. Az Orchidea segítségével bárki futtathat egy VPN-csomópontot, így maga is futtathat egyet, vagy beállíthat egyet barátainak. Ezenkívül a VPN vezetékes protokollunk új, és forgalmunk inkább hasonlít a videó forgalomhoz, mint például a zoom, mint a szokásos VPN protokollhoz. Ennek jelentős előnyei vannak. És végül az Orchid segítségével programot vagy új titkosítási algoritmust is feltölthet a szolgáltató csomópontjaira, és ezt használhatja – így a protokollunk adaptív, itt van néhány új lefordított alkalmazás-képernyőképünk.

4. kérdés: Számos elérhető VPN és üzenetküldő alkalmazás működik, amelyek jól működnek a jelenlegi piacon. Miért jobb a decentralizált VPN platform, mint a központosított? Milyen előnyei vannak a decentralizált alkalmazásoknak, nem pedig a központosítottaknak ?


A4: Az alapötletek a következők:

1. Nem lehet biztos abban, hogy megbízhat egy VPN-szolgáltatóban. Az Orchid több szolgáltatót használ, és a magánélet javítása érdekében a köztük lévő forgalmat is ugrálja.

2. Bárki futtathat egy Orchidea csomópontot, és szolgáltatóvá válhat, így ez lehetővé teszi az emberek számára, hogy saját hálózatokat hozzanak létre.

3. Az OXT és az intelligens szerződéses terveink segítségével további dolgokat tudunk megtenni ezzel a hálózattal, például fizetni a tartalomért, a futó kódért stb..

Tehát a hálózat nem csak a VPN-ről szól. Sokkal több van odabent.

Az egyik legfontosabb dolog, amire rájöttünk, az, hogy miként kell méretezni az Ethereum kifizetéseket úgy, hogy az adatátviteli sebességgel működjön. A mi "valószínűségi nanorészletek" lehetővé teszi a gyors tranzakciókat, és lehetővé teszi a szolgáltatók számára a sávszélesség (például VPN vagy Wifi vagy Mesh hálózat), tárolás, feldolgozás vagy tartalom kifizetését is.

https://blog.orchid.com/introducing-nanopayments

Q5 : Hogyan érzi magát, amikor az OXT felkerül az OKEx-re? Milyen hosszú távú előnyei vannak ennek az akciónak az OXT jövője szempontjából? A projektnek kiemelkedően jól kell teljesítenie ahhoz, hogy felkerüljön egy olyan felső szintű tőzsdére, mint az OKEx, mennyire jó a projektje?

A5: Először is örülünk, hogy együtt dolgozhatunk az OKEx-szel – az ottani csapat csodálatos és profi. Mi is örülünk, hogy csatlakozhatunk ehhez a közösséghez, és tanulhatunk mindannyiótoktól, és visszajelzést kaphatunk arról, amire szüksége van, és hogyan segíthet az Orchidea. Mint korábban mondtam, izgatottan várjuk, hogy növeljük globális lefedettségünket. Decemberben indultunk és felkerültünk a Coinbase-re, de aztán hónapokig próbáltuk kitalálni, melyik csere következik, amely széles körű globális lefedettséget és professzionális platformot kínál számunkra. És akkor elkezdtünk együttműködni az OKEx-szel, és örömmel indulunk együtt velük. Az OKEx nemcsak nagyszerű csereprogramokat és közösségeket kínál számunkra, hanem lefedettséget is kínál a világ számos részén, ezért fordítottuk le és népszerűsítettük az alkalmazásunkat és webhelyünket ezekre a nyelvekre a közösségek támogatása érdekében – nemcsak a kereskedelem, hanem az emberek számára is az alkalmazásunk eléréséhez.

Fontos egy olyan alkalmazással és szolgáltatói hálózattal, mint a miénk, amely csak akkor működik, ha a $ OXT elérhető, hogy széles lefedettséggel rendelkezzen sok földrajzi piacon.

Ami a projektünket illeti, nagy szerencsénk volt, hogy csodálatos csapatunk van az Orchidnél, valamint sok barátunk és támogatónk a blockchain tér kezdetektől fogva. Ezek az emberek segítettek nekünk eljutni oda, ahol vagyunk, és úgy gondoljuk, hogy ez csak utunk kezdete. Célunk, hogy hálózatunkat világszerte számos célra felhasználjuk.

6. kérdés: Hány partnerrel dolgozik az OXT? Kik ők?

A6: Sok partnerünk van. A hálózati oldalon megbízható és privát VPN-szolgáltatókkal, köztük a magán internet-hozzáféréssel, a Boleh-nel, a VPN Secure-val, a Tenta-val, a Liquid-nel és másokkal együttműködve indultunk. Dolgozunk a kripto egyik legnagyobb nevével is, mint például az OKEX (!), A Coinbase, a Ledger, a Bloq, a Bread Wallet és még sok más. Maradjon figyelemmel a TG-re és a blogunkra, valamint a Twitterre a további partneri kapcsolatokról.

7. kérdés: A kriptopiac túlzsúfolt blokklánc-projektekkel és tokenekkel, mi különbözteti meg az OXT-t más projektektől?

A7: Egyetértek azzal, hogy rengeteg projekt létezik. Ez természetes az innovációs ciklusban.

Ennek másik példája a dotcom buborék volt a 90-es évek végén, és ugyanez történt a közösségi médiával, a mobilalkalmazásokkal stb. Meggyőződésünk, hogy a valós felhasználási esetekre való összpontosítás és a megoldásokban szilárd érték biztosítása lehetővé teszi az olyan projektek sikerét, mint az Orchid . Nagyon körültekintően dolgoztuk fel üzleti vállalkozásunkat és termékeinket is. És nyitottak vagyunk arra is, hogy tanuljunk az új ötletekből és projektekből, amint azok fejlődnek és együttműködnek velük.

8. kérdés : A COVID-19 hatással volt-e a projektre?

A8: Ha bármi, a jelenlegi válság hangsúlyozza az olyan VPN-szolgáltatások fontosságát, mint az Orchidea. Ahogy a kormányok egyre inkább az állampolgárok felügyelete felé fordulnak, miközben az emberek minden eddiginél jobban otthon dolgoznak az otthoni internetkapcsolatokkal, a VPN-ek elengedhetetlenebbek, mint korábban. Csapatunk a kezdetektől fogva távolról dolgozik, így a társadalmi távolságtartó intézkedések nem változtatják meg működésünket mint társaság. Folyamatosan építjük a lendületet, mivel az OKEx ezen listája jelentős mérföldkövet jelent az adatvédelmi eszköz mindenki számára elérhetővé tételében. Mindannyian nagyon aggódunk a COVID 19 miatt. Nemrégiben ez idő alatt ingyenesen engedélyeztük alkalmazásunkat újságíróknak, hogy növeljék biztonság és adatvédelem, és az erőfeszítéseket az asztali alkalmazásra is összpontosítottuk az Orchid szolgáltatónak az otthoni emberek számára. Remélem, hogy mindannyian biztonságosak és egészségesek vagytok ebben az időben.

9. kérdés: Tudna többet megmagyarázni a multi-hop architektúráról és az Open Source ethosról? Miért nyújtana "soha nem látott digitális magánélet bizalmatlan környezetben" míg az egyik használja?

A9: Ha normál VPN-t használ, akkor a VPN képes nyomon követni bármit, amit tesz, mert irányítja a forgalmat. Többszörös ugrás esetén azonban a több VPN-csomópont nem képes ugyanúgy nyomon követni Önt, mivel az IP-címét a komló közben elrejtették

Úgy gondoljuk, hogy a nyílt forráskódú megközelítés elengedhetetlen a biztonsági alkalmazásokban, és aggódnia kell minden olyan alkalmazás használata esetén, amely nem nyílt forráskódú. Nyílt forráskódunk itt található: https://github.com/OrchidTechnologies/orchid

10. kérdés: Miért nevezte el a projektjét? "Orchidea"? Van valami történet mögött?

A10: Az Orchid név a cég életének elején jött el hozzánk. Olyat akarunk, ami többet jelent "természetes" Internet. Nem gondoljuk, hogy a nyomon követés, a központosítás és így tovább "természetes" és a tervezésünk – az általunk használt képektől az írott kódig tükrözi azt az ehos-t.

11. kérdés: Hogyan használják az OXT tokeneket? Milyen előnyökkel jár a hosszú távú OXT-tulajdonosok számára?

A11: Az OXT pénznemet használják a hálózat áramellátására. A felhasználók az OXT használatával fizetnek a szolgáltatásokért a szolgáltatói csomópontokért. Ezenkívül az OXT-t tétfontosságú környezetben használják a szolgáltatói szolgáltatások reklámozására – például ha egy szolgáltatónak nagy a sávszélessége, akkor ezt a képességet sok OXT birtoklásával hirdeti stb..

12. kérdés: Tudna-e többet megvilágítani az Orchidea ökoszisztéma biztonsági oldalán? Mennyire biztonságos az orchidea szerkezete? Milyen intézkedéseket hoztak?

A12: Első csapatunk hihetetlenül mindig erre a kérdésre koncentrál. Sokféle játékelméleti támadási modellt modelleztünk, és mindig átláthatóak vagyunk arról, hogy az Orchidea hálózat mit kínál a magánélet szempontjából. Több biztonsági ellenőrzést is elvégeztünk – az eredményeket közzétettük blogjainkban, úgy gondolom.

2. munkamenet

1. kérdés: Sok tehetséges csapat által létrehozott kriptográfiai startupot kimostak a token értékesítési adománygyűjtés nehézségei vagy más ellenőrizhetetlen tényezők, például a medve piac miatt, ami végül kudarchoz vezetett. Kíváncsi vagyunk, hogyan fogja az OXT megtörni az ilyen jellegű akadályokat.

A1: Köszönöm ezt a kérdést. Mindig hosszú távú elképzeléseink voltak a vállalat felépítéséről. Tehetséges csapatunk van a technikában, de van egy tehetséges csapatunk a működésben és az üzleti életben is, és ez tükröződik kis karcsú csapatunkban és a vállalkozás hosszú távú megközelítésében. A belső pénzügyek nyilvánosságra hozatala nélkül biztosíthatom, hogy sokáig ott leszünk, és azt tervezem, hogy továbbra is nagyon komolyan koncentrálunk erre a projektre.

2. kérdés: A legtöbb VPN korlátozza a sebességet, miközben használja őket! Hogyan oldja meg az orchidea ezt a problémát?

A2: Szeretnénk, ha tesztelnéd az Orchideát, és megnéznéd, hogy hasonlít hozzá! Jelenleg sebességteszteket végzünk, és képesek vagyunk videókat streamelni akár az állami tűzfalakon keresztül is.

3. kérdés: Amikor egy projektet készítünk, általában aggódnánk a sebessége, biztonsága, tranzakciói és a tokenekben rejlő lehetőségek miatt! Mi az orchidea véleménye ezekről a tényezőkről, és hogyan kezelné? Van olyan jövőbeni frissítése, amelyet örömmel oszt meg velünk?

A3: Korábban beszéltem a fizetések gyorsaságáról. Nanofizetési tervezésünk lehetővé teszi az adatátviteli sebességre való skálázást – azaz minden csomag tartalmaz fizetést. Néhányszor megbeszéltem a biztonságot is. Remélem segít. Van néhány trükkünk itt. A WebRTC-n alapuló új VPN hálózati protokollt használunk. Természetesen bármi, ami egyetlen vagy több VPN-csomópontot használ, hozzáadja a késleltetést, de tesztjeink során képesek voltunk problémamentesen továbbítani a video- és videocsevegést.

4. kérdés: Mint tudjuk, minden sikeres projektnek van néhány története a kulisszák mögött, mi a történet az OXT siker mögött? Mi volt ez a jövőkép, amikor először ötletként jelent meg? Vannak-e olyan speciális prototípusok vagy közelgő OXT frissítések, amelyeket meg akarsz mutatni / megosztani velünk?

A4: Nagyon sok történetünk van :) Meg tudnék csinálni egy egész AMA-t az Orchidea történeteiről és azelőtt, amikor a Panterában voltam. Csapatunk számos üzleti cikluson ment keresztül, és tapasztaltak vagyunk és képesek vagyunk átvészelni ezt a vihart is. Ami következik, a legnagyobb rövid távú dolog az asztali kliensünk. Röviddel ezután néhány izgalmas új dolog vár ránk, és ezeket hamarosan teszteljük a közösségünkkel. Alapvetően megkönnyíti az emberek számára a VPN-fizetést – sokkal könnyebb.

5. kérdés: Mi a célja az OXT tokennek? Milyen szerepet játszik az ökoszisztémában? Mi a termék érettségi szintje?

A5: Az Orchidea hálózat új fizetési keretet biztosít, amely lehetővé teszi a forgalom csomagonkénti fizetését. A csomópont-szolgáltatók fizetése valószínűségi mikrohívásokkal történik, amelyeket a csomópont-szolgáltatók fizetnek be az orchidea tokenekért cserébe; egy ösztönző, amely arra ösztönzi a Node operátorokat, hogy OXT-t szerezzenek a túlzott sávszélességükért. A felhasználók viszont OXT-tokenjeikkel beléphetnek egy decentralizált sávszélességű piactérre, ahol bárki működhet és csomópontká válhat..

6. kérdés: Meg tudná mondani az Orchid App néhány funkcióját?

A6: Az orchidea az osztályban a legjobb a felhasználói adatok kezelésében. A legtöbb VPN naplózza, sőt eladja a felhasználói adatokat. Ezektől a szolgáltatóktól eltérően az Orchid elkötelezett a legmagasabb szintű követelmények mellett a felhasználók védelme terén, ezért nem naplóz és nem gyűjt felhasználói adatokat.

Az orchidea nyílt forráskódú.

Az Orchidea nem csak VPN, hanem egy teljes adatvédelmi hálózat. Az Orchid egy teljes adatvédelmi hálózat, egy olyan piactér, ahová sok VPN-szolgáltató érkezik, hogy eladja sávszélességét. Csatlakozáskor választhat a szolgáltatók között, kiválaszthatja a legjobb VPN-t az egyedi helyzethez, vagy egyéni konfigurálhat több VPN-t. A hálózat elindításához az Orchid több kiváló minőségű VPN-szolgáltatással partneri kapcsolatban állt, amelyek az első nap óta működnek a hálózaton. A PIA, az egyik legnépszerűbb nyílt forráskódú VPN, több millió felhasználóval, példa olyan szolgáltatóra, amelyen megtalálható Orchidea.

Az orchidea fizetős, és általában olcsóbb. Az orchideának nincs szüksége hitelkártyára. Az Orchidea egy teljesen új módot kínál a felhasználók számára a magánéletük ellenőrzésére. Az első és egyetlen VPN, amely multi-hop konfigurációkat kínál több szolgáltató között, így egyetlen szolgáltató sem férhet hozzá teljes tevékenységük képéhez. Képzelje el, mi a különbség egy érzékeny dokumentum kukába dobása és apró darabokra aprítása között. Több komló azt jelenti, hogy a forgalma átmegy az aprítón, így valószínűleg soha nem lehet rekonstruálni.

7. kérdés: Miért lenne szükség egy VPN-szolgáltatásra tokenre?

A7: Az OXT token számos módon nyújt értéket az Orchid hálózat felhasználói számára:

Az Orchidea kliens iOS, Android, Linux és Microsoft rendszeren keresztül érhető el. Valószínűségi mikroszintű fizetéseket használnak a hálózati biztonság és az ösztönzők véletlenszerűségének biztosítására az Orchidea csomópont szolgáltatók (azaz bárki számára, aki rendelkezik számítógéppel vagy szerverkészlettel). Ez a peer to peer sávszélességű piactér tokenekkel fizet a Node operátoroknak a túlzott és fel nem használt sávszélességért.

Sávszélességű közreműködő – Orchidea csomópontot bárki működtethet. Egy csomópont telepíti az Orchidea klienst; összeköt egy eszközt csomópontként (vagy csomópontkészletként), majd tokeneket helyezhet el, hogy növelje a hálózat jutalmazási esélyeit. A sávszélesség-közreműködők részt vehetnek az Orchidea-tokenek (OXT) kitöltésével medalionokért cserébe, amelyek forgalmi kérelmeket adnak ki, lehetővé teszik a decentralizált ellátási oldali azonosítást (azaz hitelesítést), és hatékony biztonsági ösztönző mechanizmusokat adnak a hálózatnak.

Sávszélességű fogyasztó – A felhasználók első alkalommal fizethetnek menet közben egy privát, biztonságos internet-kapcsolatért. A kliens bekapcsolása érdekében a felhasználó telepíti az Orchidea VPN-t, hozzáadja az orchidea tokeneket a pénztárcához, majd a felhasználó által kiválasztott útvonalon keresztül hozzáférhet az internethez, hogy biztosítsa a biztonságos kapcsolatot a világ bármely pontján. A színfalak mögött a felhasználó fizet Orchidea zsetonokat (OXT), majd követelési „jegyeket” kap az adott készletre; igényelje a jegyek kifizetését minden tízezerből, ahol minden jegy érvényes mikrotörlesztés, amely az Orchidea tokent (OXT) fizeti ki a sávszélesség-közreműködőknek a P2P sávszélességű piacon. A felhasználók csak az általuk elfogyasztott sávszélességért fizetnek.

8. kérdés: Mi motiválja az alapító Orchidát ?

A8: Szórakoztató kérdés. Engem a valós problémák megoldása motivál. Rendkívül aggódom a magánélet, a megfigyelés és a cenzúra miatt globálisan, és megoldom a problémákat azok számára, akik ezzel kapcsolatos problémákat tapasztalnak. Engem is motivál az örökbefogadás és az igazán jó termékek gyártása!

9. kérdés: Úgy gondolom, hogy a DeFi megváltoztatja kapcsolatunkat a pénzzel, a befektetéssel, a hitelekkel és az adósságokkal. Mik a tervei az ORCHID gyarapodásának a DeFi térben?

A9: Ok, ez témán kívülinek tűnik, de érdekes. A DEFI egy érdekes tér. Úgy gondolom, hogy az Ethereumon alapuló megközelítések jelenleg hamarosan újra szembesülhetnek néhány kérdéssel, de meglátjuk. Úgy gondolom, hogy néhány új lánc megoldás, például a Vega, segít megoldani ezeket a kérdéseket. Az Orchidea számára a tételőnyök területén játszhatunk, lehetővé téve a szolgáltatók számára, hogy az OXT-t tegyék közzé szolgáltatásaik hirdetése érdekében, majd az OXT-t szolgáltatásokkal nyerjék. Olyan, mint egy Airbnb sávszélesség vagy más erőforrások. Olyan technikán is dolgozunk, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy akkor is megszerezzék az OXT-t egy szolgáltatóval szemben, ha éppen nem csomópontot működtetnek – alapvetően átadják részesedésüket

10. kérdés: Feltételezzük, hogy az Orchid mindig kiemelkedő partnereket keres, és a felhasználók folyamatosan nőnek. Megosztaná velünk, mi ennek a növekedési ütemnek a titka??

A10: Nagyon keményen dolgozunk! Van egy hihetetlen csapatunk, amely szenvedélyes és koncentrált, főleg, hogy most szívesen megválaszolnám ezeket a kérdéseket. Elérhetsz a @ orchid7 telefonszámon, és az orchidea TG csoportunk https://t.me/OrchidOfficial

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map