Az amerikai bankok felkarolják a blokkláncot, míg az intézmények továbbra is jelzik az érdeklődést a BTC iránt

A hét hírei – A világ legnagyobb kriptopénz-története a héten

2021 erősen indult a blokklánc és a kriptopénzipar számára. A legelső digitális eszköz, a BTC új (minden eddiginél magasabb) áremelkedést ért el, mivel az Egyesült Államok bankjai megengedik maguknak, hogy nyilvános blokkláncokat és stabil pénztárcákat használjanak.

A nyitott érdeklődés az ETH opciók és a határidős ügyletek iránt is megnőtt, míg a vezető altcoin piaci kapitalizációja új, minden idők legmagasabb szintjét érte el. Eközben a Stellar hálózatot Ukrajna kihasználta saját központi banki digitális pénznemének fejlesztése érdekében.

Itt található minden, amit tudnia kell ezekről a történetekről és még sok minden másról, az OKEx Insight Heti híreinek e heti kiadásában.

A Stablecoin mennyisége új rekordot döntött, mivel az amerikai bankok megengedték a nyilvános blokkláncok használatát

Értelmező levélben közzétett január 4-én, hétfőn az Egyesült Államok pénzellenőrző irodája kijelentette, hogy a nemzeti bankok és a szövetségi takarékszövetségek mind az állami blokkláncokat, mind a stabil pénztárcákat használhatják az elszámolásokhoz.

A hír egy új rekordot állít be a módosított on-line stablecoin mennyiségben. A teljes stablecoin mennyisége 2020 utolsó hónapjában 178,34 milliárd dollár volt – ami 11,3% -os növekedést jelent az előző szeptemberi csúcshoz képest. számolt be írta: The Block.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • A bankok és takarékszövetkezetek mostantól megengedhetik a csomópontok futtatását, ami lehetővé teszi a bankok számára, hogy nyilvánosan ellenőrizhető blokkláncokat használhassanak a fizetések érvényesítése, tárolása, rögzítése és elszámolása céljából.
 • A hatályos törvényeket továbbra is be kell tartani, és a bankoknak és a takarékszövetkezeteknek továbbra is be kell tartaniuk a szabályokat.
 • Az értelmező levél lényegében igazolja a stabil gyógyszerek létezését és megszilárdítja azok elterjedtségét az elkövetkező években.

A 24 órás kereskedési mennyiség folyamatosan növekedett körülbelül 2020 júliusa óta. Forrás: Messari’s Stablecoin Index

Az Ethereum nyitott érdeklődése és piaci felső határa új, minden idők legmagasabb szintjét érte el

Az ETH opciók összesített nyitott érdeklődése új csúcsokat döntött a múlt hétvégén a határidős OI mellett, a csúcs 2,65 milliárd dollárt tett ki a The Block szerint – amely neves hogy az OKEx 17,8% -os részesedéssel rendelkezett. Az opciókkal kapcsolatos OI ugyanakkor 1,22 milliárd dollárt tett ki.

Eközben az ETH piaci kapitalizációja ezen a héten új csúcsot ért el. A mutató a TradingView által számított adatok szerint 152,279 milliárd dollárra torkollott.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • Az ETH iránti kereslet az elmúlt hónapokban megnőtt, egybeesett az Ethereum 2.0 részesedési szerződésének elindításával.
 • Az ETH iránti növekvő kereslet és érdeklődés szintén ismét túl magas díjakat eredményezett, amikor az Ethereum-alapú DeFi protokollokkal és a decentralizált cserékkel léptek kapcsolatba..

Az ETH teljes piaci kapitalizációja ezen a héten új csúcsot ért el. Forrás: TradingView

A Three Arrows Capital birtokolja a legnagyobb GBTC pozíciót

Ezen a héten keresztül tanultunk egy iktatást az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletével, hogy a szingapúri Three Arrows Capital befektetési vállalkozás a Grayscale’s Bitcoin Trust-ban 36 969 BTC-vel rendelkezik – nagyjából 1 526 265 165 dollár értékű, az írás idején..


Kulcsfontosságú elvihetők

 • A Three Arrows Capital pozíciója a legnagyobb a szürkeárnyalatos Bitcoin Trustban, a GBTC részesedéseinek több mint 6% -át teszi ki.
 • Ez a hír egy újabb jelként vehető, hogy az intézményi befektetők intézményi központú BTC termékeket halmoznak fel – amelyek legalább részben felelősek lehetnek a közelmúltbeli áremelkedésért.

A GBTC megugrott, tükrözve a BTC árát. Forrás: TradingView

Ukrajna megérinti a Csillagot a CBDC fejlesztése érdekében

Az ukrán digitális átalakulás minisztériuma állítólag a Stellar Fejlesztési Alapítvánnyal együttműködve segítette az ország saját központi bankjának digitális valutáját és digitális eszközei stratégiájának kidolgozását.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • A Stellar felhasználási lehetőséget talál a szabályozott digitális pénzügyek világában. A bank, a Bankhaus von der Heydt német bank tervezi egy euróhoz kötött stabilpénz kibocsátását a protokoll használatával, a BaFIN német szabályozó pedig nemrégiben aláírta a Stellar tokenizált kötvényeinek kibocsátását..
 • Az XLM ára 138,7% -kal emelkedett az elmúlt hét napban, ennek az írásnak az időpontjában – annak ellenére, hogy maga a kriptovaluta kevés vagy semmilyen szerepet nem játszhat az ukrán CBDC fejlődésében.

Az OKEx-en lévő XLM ára az elmúlt napokban megemelkedett. Forrás: OKEx

A JPMorgan “fenntarthatatlan” becslést ad $ 146.000 + BTC áron

Stratégiák az amerikai multinacionális befektetési banknál és a JPMorgan Chase pénzügyi szolgáltató holdingnál & A Co. egy megjegyzés szerint a BTC potenciális áremelkedését 146 000 dollár fölöttire jósolta közzétett hétfőn.

A BTC árfolyama ma minden eddiginél magasabb csúcson kereskedett, 41 000 dollár felett, de azóta körülbelül 39 780 dollárra csúszott.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • Az arany tőzsdén kereskedett alapok jelentős kiáramlást tapasztalnak, mivel a szürkeárnyalatos Bitcoin Trust prevalenciája növekszik – ami arra utal, hogy az intézményi befektetők átveszik a BTC-t a hagyományos biztonságos menedékeszköz felett.
 • A JPMorgan jóslata, ha valóra válik, nagyban hozzájárulna a BTC as népszerű fogalmának megszilárdításához "digitális arany."
 • A JPMorgan ezt is megjegyezte "az ilyen árszintek fenntarthatatlannak bizonyulnak" – arra utal, hogy a BTC-buborék korai-közepes szakaszában lehetünk.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map