Az első DCEP ATM-et kipróbálták Sanghajban, a sanghaji finanszírozással

Heti áttekintés a blockchain és a kriptovaluta hírekről Kínából és Hongkongból

China Market Watch kép

Eseménydús hét volt ez a kínai blokklánc- és kriptopénzipar számára. 

Kínai Mezőgazdasági Bank – az ország egyik "Nagy négyes" bankok – betéti és kifizetési próbákat hajtottak végre a kínai digitális fizetőeszköz elektronikus fizetései (DCEP) számára. A próba jelenleg elérhető az AgBank számos ATM-ben, Shenzhenben.

Kína keleti partvidékén a sanghaji kormány 5 millió dolláros kutatási támogatást adott a Conflux blokklánc induló számára.

Eközben az 500.com – a New York-i tőzsdén jegyzett kínai sportlottó cég – körülbelül 14,4 millió dollár értékű adásvételi szerződést kötött bitcoin bányászgépekre..

Itt található minden, amit hiányolhatott ezekről a történetekről, és még sok minden más, az OKEx Insights China Market Watch e heti kiadásában.

A Kínai Mezőgazdasági Bank lehetővé teszi a DCEP ATM-próbáit

A Kínai Mezőgazdasági Bank az állítólag a DCEP letétbe helyezésének és kivonásának kipróbálása a felhasználók folyószámláiról. A szolgáltatás jelenleg számos AgBank automatában működik Sencsenben.

Az AgBank a DCEP-próba kiterjesztését tervezi a közüzemi fizetésekre és az e-kormányzati szolgáltatásokra is.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Ez az első DCEP-próba, amely banki ATM-eket tartalmaz.
  • Az AgBank nemrégiben bejelentette, hogy egy DCEP kutatólaboratóriumot létesítenek Shenzhenben – fokozva a versenyt ezen a területen a Kínai Construction Bankkal.

A Conflux 5 millió dolláros kutatási támogatást kap Sanghajtól

A Sanghaji Tudományos és Technológiai Bizottság a Changning kerületi kormánnyal 5 millió dollárt adott a Conflux blokklánc indításának. A finanszírozás állítólag felhasználható a projekt hálózatára épülő javasolt repülőgép-ellátási lánc kutatásának támogatására.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A Conflux, amely már folyamatos kutatási partnerséget ápol a sanghaji kormánnyal, a kormányzati kezdeményezések népszerű projektjévé válik. 
  • Mindkét fél társul a Tree Graph Research Institute 2020 szeptemberében történő elindítása. A kutatóintézet az 57 szervezet egyike volt listázott Sanghajon "Technológiai innovációs terv" decemberben.
  • A pekingi telephely barátságos a többi önkormányzattal is. Például a Conflux kapott egy tisztviselőt jóváhagyás a Hunan-kormánytól a blockchain laboratóriumok létrehozásával kapcsolatban.

A NYSE által jegyzett lottócég Bitcoin bányászgépeket vásárol

Az 500.com kínai sportlottó cég rendelkezik belépett végleges adásvételi szerződésbe bitcoin bányagépek beszerzésére. A NYSE tőzsdén jegyzett társaság várhatóan körülbelül 14,4 millió dollár értékben bocsát ki A osztályú törzsrészvényeit a vásárlás befejezéséhez. 

Az eladó adatait nem hozták nyilvánosságra, és a vásárlás várhatóan 2021 első negyedévében fejeződik be.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A bányászati ​​berendezések beszerzésének befejezése után az 500.com tulajdonában lesz a Bitmain S17, T17 és S9 bányászati ​​modellje. M20-kat is birtokol a MicroBT-től. 
  • A részvényárfolyam az 500.com oldal 11% -kal emelkedett a bejelentést követően.

Az 500.com részvényei jelentősen növekedtek 2021 január 5. óta. Forrás: Google

Kínában az autók értékesítése kilencedik egymást követő hónapban nőtt

A héten szerény mértékben nőtt a hongkongi és a kínai tőzsde. Az írás idején a Shanghai SE Composite és a CSI 300 jelenleg 3599 és 5578 árfolyamon kereskednek – heti nyereségük 1,35%, illetve 2,96%. Hongkongban a Hang Seng index a héten 1,98% -kal emelkedett, és jelenleg 28 241.

Hongkongi és kínai tőzsdék enyhén emelkedtek a héten. Forrás: Trading Economics, Investing.com

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Bár az autóeladások havi növekedése megerősítette az ország piacait, az éves autóeladások Kínában összement tavalyhoz képest 6,8% -kal. A visszaesés a gyárak és vállalkozások COVID-hez kapcsolódó leállításának tudható be 2020 első felében.
  • Az elektromos járművek értékesítése Kínában 1,17 millió darabra nőtt. Ez a szám valószínűleg tovább növekszik a Tesla nyomán váratlan indítás Y típusú elektromos terepjáróinak 2021. január 1-jén.

Nem OKEx kereskedő? Ismerje meg, hogyan kezdje meg a kereskedést!

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner