Az ETH származékos adatok bizonytalanságot mutatnak az Ethereum 2.0 frissítése előtt

Az OKEx és a ferdülés közötti partnerség elérhetővé tette az ETH derivatívák kereskedési adatait a nyilvánosság számára, új eszközöket kínálva a nagyobb betekintéshez.

Míg a Bitcoin (BTC) tényleges piacvezető a kriptovaluta térben, egy másik digitális eszköz, amely túlélte a nehéz piaci ciklusokat és a rangok átalakítását, az Ether (ETH). Ahol a digitális eszközök többségét vagy kizárólag marketingfelhajtás vezérli, vagy pedig a "vaporware" kategóriában az Ethereum hálózat népszerűsítette a legtöbb olyan újítást, amelyet ma a kriptotérben látunk.

Legyen szó decentralizált tőzsdékről, automatizált pénzpiacokról, autonóm szervezetekről vagy a hálózatra épített decentralizált alkalmazások százai közül, az Ethereum egymaga sokkal hozzáférhetőbbé tette a blokklánc-technológiát. Valójában a hálózat kulcsfontosságú volt az egész rések elindításában, mint például az érme-felajánlások (ICO-k / STO-k / IEO-k stb.) És az újabban decentralizált finanszírozás.

Mivel az Ethereum hálózatba zárt összérték folyamatosan növekszik, és az Ethereum 2.0 bevezetése közeledik, az ETH iránti érdeklődés természetesen növekszik. A kereskedők és elemzők megkönnyítése érdekében az OKEx ismét együttműködött az elemzőcéggel, hogy nyilvánosan megossza az ETH határidős és ETH opciós piacainak adatait.

Az új OKEx Ether műszerfal ferdén ma nyilvánosságra kerül, és ebben a cikkben áttekintünk pár listát, amelyek a partnerség eredményeként a piaci szereplők rendelkezésére állnak. Az OKEx derivatívák adatainak alaposabb bemutatása érdekében az olvasók megtekinthetik a Bitcoin származékok műszerfalának útmutatóját.

OKEx ETH határidős és opciós diagramok

A ferde OKEx ETH származékok műszerfala összesen 15 adatkészlettel rendelkezik. Ide tartoznak az ETH határidős diagramjai, a swapok és az opciók nyitott kamatai és volumene, az ETH swap és a spot ár, az ETH határidős évesített gördülő bázisa, az ETH opciók sztrájkkal nyitott kamatai, a legfontosabb ETH opciós mennyiségek és még sok más.

Az áttekintéshez néhány rendelkezésre álló adatsort választottunk ki. Ha többet szeretne megtudni a határidős ügyletekről és opciókról, olvassa el a kriptográf származékokkal kapcsolatos útmutatónkat.

24 órás ETH határidős és swap kötetek. Forrás: ferde

Gyors áttekintésként hasznos, ez a diagram az ETH határidős ügyleteinek és swapjainak (érmével fedezett és USDT-vel elszámolt) kereskedési volumenét mutatja az OKEx-en az elmúlt 24 órában. A fenti ábra alapján megjegyezhetjük, hogy az ETH-USDT swap a legnépszerűbb szerződés, amely a volumen 28% -át teszi ki, majd az ETH-USD határidős szerződések következnek, amelyek lejárata 2020. december 25..

ETH határidős ügyletek és csereügyletek – Napi mennyiség és nyitott érdeklődés. Forrás: ferde

A piaci aktivitás értékelésének másik fontos diagramja, a nyitott kamat itt a nyitott vagy nem rendezett szerződések értékét jelöli – míg a mennyiség a kereskedett szerződések értékét mutatja. A növekvő nyitott érdeklődés új pozíciók nyitására utal, míg a nyitott kamat csökkenése a pozíciók bezáródásának tudható be – akár profit felvétel, akár felszámolás, akár lejárat miatt.

ETH opciók mennyisége és nyitott érdeklődés. Forrás: ferde

A határidős volumenhez és a nyitott kamatdiagramhoz hasonlóan ez a diagram ugyanazt a mutatót jelöli az ETH opciós piacok esetében. Mindkettőt tekintve gyorsan nyilvánvaló, hogy az éter határidős ügyek népszerűbbek, de az opciós piacnak is vannak tisztességes volumenei és nyitott kamatadatai.

Az ETH határidős évesített gördülő bázisa. Forrás: ferde

A piaci elemzők számára hasznos diagram, a határidős alap az alapul szolgáló eszköz spot és határidős árai közötti különbséget képviseli. Ha a piac bullish, az alap általában pozitív, mivel a határidős kereskedelem magasabb áron, mint az azonnali piac. Meddő fázisokban a határidős ügyletek alacsonyabb árfolyamon kereskedhetnek, mint az azonnali, negatív területre küldve az alapot.

Összefüggésük alapján a határidős alap bármikor jelzi az alapul szolgáló eszköz jövőbeli teljesítményét körülvevő piaci várakozásokat. A fenti ábra azt mutatja, hogy az ETH határidős bázisa többnyire pozitív maradt-e az elmúlt 30 napban, időszakos esésekkel, főleg szeptember első felében.

Érdekes módon ezek a cseppek szorosan megfelelnek az alábbi ábrán láthatóaknak Bitcoin határidős adatok az OKEx-től, amely ferdén is elérhető.

A BTC határidős évesített gördülő bázisa. Forrás: ferde

Noha egyértelműen korrelálnak, a két diagram azt mutatja, hogy Ether alapja sokkal kevésbé rugalmas a Bitcoin-okhoz képest, és gyorsan követi az árcsökkenéseket. Ez azt jelzi, hogy a piac bizalma Ether jövőbeli teljesítménye iránt viszonylag gyengébb és könnyen megrendül.

Az ETH opciók sztrájkkal nyitják meg az érdeklődést. Forrás: ferde

Végül megvizsgáljuk az ETH opciók nyitott kamat sztrájkdiagramon keresztül, amely tükrözi a pozíciók felhalmozódását (nyitott kamat az y tengelyen) a különböző árpontokban (az x tengelyen). Az aktuális piaci ár (~ $ 350) körüli nyitott kamat felépítésén kívül a fenti ábra mindkét szélsőségben a nyitott kamat nagy koncentrációit mutatja. Láthatjuk a 600 dollár körüli és annál magasabb, valamint a 200 dollár körüli és alacsonyabb szinteket.

Ez a minta bizonyos mértékben azt jelzi, hogy a piaci szereplők bizonytalanok és határozatlanok az alapul szolgáló jövőbeni teljesítményével kapcsolatban – a fenti alapdiagramokban is tükröződnek a hangulatok.

Alapvető szempontból a bizalom és a bizonytalanság hiánya a közelgő Ethereum 2.0 frissítés következménye lehet. A kisebb protokoll-fejlesztésekkel ellentétben ez a frissítés nagy jelentőségű, és az Ethereum hálózatot a munkabiztonságtól a tétbiztosításig mozgatja. Tekintettel arra, hogy a teljes ökoszisztémák hogyan működnek a hálózaton, felesleges azt mondani, hogy sokat hajtanak végre ezen a frissítésen és annak sikeres elindításán.

Ezekkel a nyilvánosan hozzáférhető ETH származékos diagramokkal reméljük, hogy a piaci szereplők felhasználhatják az adatokat az ETH piacok jobb megértéséhez.

Nem OKEx kereskedő? Ismerje meg, hogyan kezdje meg a kereskedést!

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner