Az Ethereum 2.0 Testnet, a Goldman Sachs Stablecoin és a ‘Crypto Mom’ megerősítve – A hét kriptohírei

Mint mindig, eseménydús hét volt ez a blokklánc és a kriptovaluta világban. A várva várt Ethereum 2.0 tesztnet életbe lépett, az Egyesült Államok Federal Reserve felgyorsítja az azonnali fizetési platform elindításának erőfeszítéseit, a Goldman Sachs pedig nagyon érdeklődött saját kriptopénzének elindítása iránt – ezek a történetek és még sok más az OKEx Insights ezen kiadásában – A hét kriptohírje!

Az Ethereum 2.0 tesztnet Medalla életbe lép, 21 373 érvényesítővel rendelkezik

Medalla, az Ethereum 2.0 utolsó nyilvános teszthálózata, élõbe ment augusztus 4-én, kedden.

Az Ethereum 2.0 leginkább az első és legfontosabb altkoint állítja át a munka igazolásáról a tét igazolására vonatkozó konszenzusos mechanizmusra. A sajtóidőszakig 21 373 validátor összesen 683 936 ETH-t kapcsolt a hálózatra – bár ezek a tesztnet tokenek technikailag nem valódi éterek.

Maga az Ethereum 2.0 0. fázisú bevezetése előzetes tervek szerint 2020 végére várható – bár a jövedelmezők egy újabbra számítanak a késések hosszú történetében.

Főbb elvihetők:

  • A Medalla piacra dobása nagyban hozzájárul az Ethereum 2.0 jövőbeli bevezetésének bizalmának biztosításához, amelyet közismerten sokszor késleltettek.
  • Az éter ára jelentős emelkedést tapasztalt az elmúlt hetekben. Az egyik lehetséges ok többek között az az igény, hogy megvásárolják az ETH-t hálózati validátorként való szereplés céljából az új tétbiztosítási rendszerben.

Az érintett étereket és az aktív validátorokat szemléltető ábra a Medalla tesztneten. Forrás: beaconcha.inAz érintett étereket és az aktív validátorokat szemléltető ábra a Medalla tesztneten. Forrás: beaconcha.in

1,2 milliárd dolláros MicroStrategy, figyelembe véve a BTC beruházásokat

A MicroStrategy, egy 1,2 milliárd dolláros vállalat, amely üzleti intelligencián, mobil szoftvereken és felhőalapú szolgáltatásokon keresztül segíti a vállalkozásokat elemzési és mobilitási alkalmazások kiépítésében és telepítésében, 250 millió dollárt tervez befektetni "alternatív befektetések vagy eszközök" – mint például a Bitcoin (BTC).

A híreket a (z) alatt tett megjegyzések adják egy június 28-i jövedelemhívás, Phong Le társaság elnökével és pénzügyi igazgatójával a következőket nyilatkozta:

"Ezenkívül további 250 millió dollárt igyekszünk befektetni a következő 12 hónapban egy vagy több alternatív befektetésbe vagy eszközbe, amelyek tartalmazhatnak részvényeket, kötvényeket, árukat, például aranyat, digitális eszközöket, például Bitcoin, vagy más eszköztípusokat."

A MicroStrategy vezérigazgatója, Michael Saylor később a BTC-t aranyakkal és ezüsttel töltötte be, mint eszközök "nem lehet felfújni, vagy kevésbé valószínű, hogy felfújják őket."

Főbb elvihetők:

  • Bár a MicroStrategy nem erősítette meg kifejezetten, hogy kifejezetten tőkét osztana ki a BTC-be, opcióként való felajánlása tovább szilárdítja a kriptovalutát, mint értékes eszközt és potenciális értéktárolót.
  • A vállalat nyilatkozatai azt is szemléltetik, hogy az Egyesült Államok dollárának leértékelődése miatt a COVID-19 járvány közvetlen gazdasági következményeinek ellensúlyozására irányuló hatalmas pénznyomtatási erőfeszítések közepette széles körű aggodalom merült fel..

A MicroStrategy Incorporated éves részvényárfolyamát szemléltető ábra. Forrás: GoogleA MicroStrategy Incorporated éves részvényárfolyamát szemléltető ábra. Forrás: Google


A Goldman Sachs saját digitális pénznemét fontolgatja

A Goldman Sachs állítólag saját kriptovalutájának létrehozását fontolgatja.

A hír az amerikai multinacionális befektetési bank és a pénzügyi szolgáltató vállalat új digitális eszköz globális vezetőjén, Matthew McDermotton keresztül érkezik. megerősített hogy a Goldman Sachs saját digitális eszközét fontolgatja – amelyről széles körben úgy gondolják, hogy stabil érme. McDermott azt mondta:

"Saját fiat digitális tokenünk létrehozásának kereskedelmi életképességét vizsgáljuk, de még korai a nap, amikor tovább dolgozunk a lehetséges felhasználási eseteken."

Főbb elvihetők:

  • A Goldman Sachs kriptográfiai megfontolásainak komolyságát támasztja alá a közelmúltban felvett Oli Harris, aki nagyban részt vett a JPMorgan Quroum blokkláncában és JPMCoin.
  • A Goldman Sachs szempontjai nagyrészt összhangban vannak a rivális JPMorgan szempontjaival, valamint a Facebook törekvéseivel saját digitális pénzneme, a Mérleg bevezetésére. McDermott nem zárta ki a vállalatok közötti együttműködést.
  • Nyilvánvaló, hogy a hagyományos pénzügyek világa egyre inkább magában foglalja mind a blokklánc-megoldásokat, mind a digitális pénznemeket.

A Goldman Sachs Group Inc. hosszú távú részvényárfolyamát szemléltető ábra. Forrás: GoogleA Goldman Sachs Group Inc. hosszú távú részvényárfolyamát szemléltető ábra. Forrás: Google

"Kripto Anya" második megbízatásra megerősítették SEC-biztosként

Hester Peirce-t, a híresen kripto-barát pénzpiaci szabályozót második ciklusra megerősítették az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdei Bizottságának biztosaként.

A megerősítés keresztül érkezett hangos szavazás a szenátustól csütörtökön.

Peirce második megbízatása SEC-biztosként 2025-ben jár le.

Kulcs elvihető:

  • Széles körben várható, hogy a blokklánc- és kriptovaluta-iparban ismert Peirce "Kripto Anya," folytatja jórészt kriptopárti álláspontját – például ő megjegyezte az érdekképviseletet egy Bitcoin ETF-hez.

Fed siet, hogy elindítsa az azonnali fizetési szolgáltatást

Az Egyesült Államok Federal Reserve állítólag felgyorsítja erőfeszítéseit saját azonnali fizetési szolgáltatásának elindítására, FedNow

A FedNow-t eredetileg egy 2023/2024-es bevezetésre tervezték, de a Fed most a közeljövőben fokozatos bevezetést szorgalmaz. Lael Brainard, a Federal Reserve Board kormányzója szerint a jegybank be akarja indítani nagysebességű fizetési platformját "a lehető leghamarabb."

Főbb elvihetők:

  • Az Egyesült Államok pénzügyi hatóságai köztudottan húzták a lábukat, amikor a pénzügyi szektor innovációjáról van szó. A Fed új felfedezése a FedNow elindítására utalhat arra a felismerésre, hogy az Egyesült Államok ezen a fronton veszít más fejlett gazdaságoktól, mint például Kína és fejlett központi banki digitális pénzneme.
  • A jegybanki digitális pénznemek kérdésében eddig sok szó esett és kevés intézkedés történt a digitális dollárral kapcsolatban. Különösen a FedNow-ról szóló legújabb beszéd nem említett semmit a CBDC-kről.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map